*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie kobitki
AG jejuuuniuuu Kostek cudowny, jak te dzieci pięknie się uśmiechają.. No piękne te dzieciaki najładniejsze na belly ( ale ciiii nikomu nie mówcie)
Ja byłam dzisiaj na usg takim baardzo dokładnym. Wszystko super, wody o dziwo zwiększyły się i jest AFI 11,4 (było 8,3 i mówili że ilość prawidłowa)
Dobrze, że się nie zmniejszyły bo w końcu im bliżej rozwiązania to i mniej wód.
Mateusz waży 3153 g
Termin wg usg na 14 stycznia ( każde usg na ten dzień wskazuje)
Synek jest wg. usg o tydzień starszy.
Pierwszy raz miałam tak dokładne usg, nawet połówkowego tak dokładnego nie miałam. Widziałam buzie (w 2d ale bardzo wyraźnie) i jak ssie kciuka niesamowity widok, takie szczęście i duma rozpierała mnie jak widziałam go jak mu dobrze tam u mnie w środku
W siatkach centylowych mieści się idealnie. Jestem taka szczęśliwa
Szpitalne dziewczyny zaciskam za Was kciukasy z całych sił
Ag ja bardzo ładnie poproszę o podanie linka do sklepu gdzie można sobie zamówić takie boskie body jakie ma Kostek na sobie.. muszę je miećWiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2014, 16:53
Ag..., Malenq, M4DZI4, zielarka lubią tę wiadomość
-
Paula trzymam kciuki, nie daj się stresowi :*
Patrycha powodzeniaWnet będziesz tulić swoje maleństwo
Sama bym już chciała przytulić moją małpeczkę, ale na siłę jej nie wyciągnępoczekam cierpliwie na jej moment
szpilko nie ma za co
A ja wstawiłam pierwszą partię muffinek piernikowych, w zamrażalniku chłodzi się ciasto do sernika.. Będzie pysznie pachniało świętamiTo ostatnie takie we dwójkę
-
Dobry wieczor
Patrycha trzymam kciuki!
Ag Kostek jest świetny
Wszystkim Wam chcialabym zyczyc radosnych, spokojnych i rodzinnych Swiat Bożego Narodzenia! Niech wszelki stres i smutki was opuszcza, a w sercach i duszach zapanuje blogi spokoj. Mamusio tulacym juz swoje dziecinki zycze zdrowia, przespanych nocy i braku kolek, a wszystkim noszacym dzieci pod serduszkiem szybkiego i bezbolesnego rozwiazanianiech nasze ostatnie tygodnie z brzuszkami beda spokojne i bezproblemowe
Karolajla, Agus89, Malenq, Patrycha, MonikaDM, jonka91, renia83, nix lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny bo się tak martwię ta moją wizyta, że za dużo tych ruchów na ktg. Powiedzcie mi jak czujecie kilka kopniakow po rząd to zaznaczacie jeden czy kilka ruchów? czy Ktoras z was czuje prawie cały czas dziecko zwłaszcza jak siedzi z pół godzinnym przerwami tylko???? Zwariuje do czwartku.
-
zaznaczałam każdy ruch, ja miałam odwrotnie jeśli w pół godziny nie było aktywności musiałam leżeć dłużej, z tym, że częstotliwością moich ruchów się nie sugeruj, bo ja mam w brzuchu Sida leniwca, ale lekarz wytłumaczył nam, że na pół godziny na ktg 20 min. może być linia płaska czyli dziecko może spać, a po tym czasie aktywność. Na bank z Milenką wszystko ok, po prostu ma dziewczyna temperament, mnie straszyli, że zostawią pod ktg na całą noc, że niby za mało się rusza, ale mój synuś miał tak zawsze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2014, 18:59
-
Ewelina nie martw sie, po prostu dziecko było aktywne bardzo i też dlatego tętno wyższe wychodzi. Może jadłaś coś wcześniej? Na pewno wszystko jest ok.
Ps. Dzieci jak są aktywne to czasami tętno skacze i do 200 i jest ok...
Wszystkie badania są dobre tak więc uspokój się , to i dzidzia też spokojniejsza
A to, że dużo się rusza to znak że taka natura dziecka.
Gdyby coś było naprawde nie tak to kazała by ci w szpitalu zostaćWiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2014, 19:16
-
Moja Ala to dzisiaj dała mi kilkugodzinny pokaz swoich możliwości.
cały brzuch mnie bolał od jej wygibasów.
Ruchów już dawno nie liczyłam.
Ale liczyłam je innym sposobem.
Gin powiedział, że musi być wiecej niż 20 zespołów ruchowych w ciągu 12 godzin.
Dzisiaj myślałam o tym że może za dużo się rusza, ale za tydzień mam wizytę więc zobaczymy.
-
Gwiazdeczko ale tetno ok tylko dużo ruchów zaznaczyłam. Ona ciągle się wierci. Dlatego w pierwszy dzień świat jest to do obserwacji i usg chyba będę mieć i poziom wód dokładnie badany. Ale staram się nie panikowac. Tylko cholernie to trudne.
-
Ewelina nie martw się, Ty wiesz ile ja czekolady zjadłam przez 2 tygodnie w szpitalu żeby ktg ładne wychodziły?
a miałam po 2,3 dziennie, ja nigdy ruchów nie liczyłam i zazdrościłam Wam jak czytałam o tym że Wasze tak brykają, ale przebadani jesteśmy dokładnie, poprostu takie mam spokojne dziecko, które od czasu do czasu da osobie tylko znać, albo tak jak dzisiaj wali z główki, że aż syczałam z bólu
któraś pisała dziecko nie maszyna, mój woli się lenić, a Milenka robiła świąteczne porządki w czasie kiedy Cię podpieli
-
Ewelinko nie martw się. Widocznie mała była akurat bardziej aktywna. U mnie chyba ktg samo zaznacza ruchy punkcikami, przynajmniej nie widziałam żeby któraś z ciężarnych miała coś klikać...
Muffinki zrobione, ponad 30sztSernik się piecze
Cudownie jest teraz pracować w kuchni, chociaż w bałaganieniu dalej jestem mistrzynią
3 prania zrobione, jutro tylko w miarę szybkie sprzątanie i głowienie się, co na siebie założyć
Dziewczynki, pokażcie swoje choineczkiGwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
-
Ja też na ktg nic nie klikałam, słychać kiedy się rusza dziecko. A ty Ewelina ile naliczyłaś tych ruchów?
To dla mnie też jest troche takie dziwne, bo jak zaczniemy wschłuchiwać się w ciało to zaraz jeden ruch dziecka kiedy się przeciąga możemy zaznaczyć jako 3 ruchy, bo np. Nóżką przesuną po wewnętrznej stronie i ucisnął nią dwa razy mocniej w jakimś tam miejscu...
Ewelina jak nie będziesz mogła spać po nocach udaj sie na ip niech zrobia jeszcze raz ktg
Ps. U mnie synek nie lubi ktg i jak sie rozbudzi to zaczyna szaleć w brzuchu, a brzuch cały faluje,podskakuje itpWiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2014, 19:39
-
są różne modele, a i nie każdy lekarz potrzebuje zaznaczania ruchów, bo po pulsie widać aktywność, ale oprócz ktg jest jeszcze nst- mechanizm ten sam z tym, że ma program który analizuje zapis i drukuje od razu ilość ruchów, skurcze i nie pamiętam co tam jeszcze ale jakieś sprawy związane z serduszkiem i inne
-
Dziewczyny jak ktoras z was mysli o ttakim albumie to polecam ten
http://www.empik.com/album-malego-dziecka-dzienisiewicz-julia,p1100285944,ksiazka-p
ma bardzo duzo miejsc na zdjecia, jest supr w srodku i ma kieszonke na pamiatki:)ania_29, MartaKD lubią tę wiadomość
-
Chanela wrote:Paula trzymam kciuki, wszystko będzie dobrze.
Ag Kostek przesłodki, jeszcze to body, no idealny obrazek.
Aniu mistrzu piekarnictwa, nie przemęczaj się tam w kuchni. No i pochwal się jak Ci się tam teraz piecze.
Gwiazdeczko to niezłą kluskę nosisz
szpilko jestem pierwszaja już ubrałam choinkę, no i padam ze zmęczenia. Niby tylko zakupy, obiad, odkurzanie, aaa jeszcze pranie mam do powieszenia - zapomniałam
Do tego coś mnie migrena łapie. Ale w końcu czuję święta. A moje ręce pachną mandarynkami
A, no i połowę prezentów udało mi się już popakować, przede mną jeszcze 6 paczek. Dzisiaj wieczorem muszę dla męża spakować żeby nie widział. Idzie na nockę więc po 21 spokojnie będę mogła się za to zabrać