*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
z okazji nadchodzących świat chce Wam życzyć wszystkiego najlepszego, zdrowia szczęścia pomyslności, zafasolkowanym szczęśliwego rozwiązania a rozpakowanym przespanych nocy, dużo radości z dzieciaczków i pożytku z mężów/partnerów
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/726ae7e6860b.jpgChanela, Paula44, agnesik, Ewelina88, Malenq, MartaKD, jonka91, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
Padam ze zmęczenia...
Najpierw wizyta na NFZ , na której lekarz od razu kazał mi sie położyć do szpitala. Według niego zbyt często spina mi sie macica, ma ona " akcje skurczowe" , szyjka długa, twarda, ale rozwarcie wewnętrzne na jeden palec. Mówi, ze lepiej to próbować wyciszyć niż teraz urodzić i mieć dziecko z cechami wczesniactwa. Waga Antosia 2800 gram. Pytam także o cesarke, czy faktycznie jest taka zła jak mówią. Lekarz odpowiada, ze nie, ze to kwestia kobiety jak woli rodzic. Pyta ile mam wzrostu, mowię, ze 158 cm, na co słyszę, ze faktycznie niewiele i jeśli chće CC to nie ma problemu, ale raczej nie uda sie zrobic planowanego bo nie wiadomo ile wytrzymam w dwupaku, a takie zazwyczaj wykonuje sie 7-10 dni przed terminem.
Cała w nerwach dzwonię do prywatnego gina, mowię jakie mam dolegliwości. Mówi, ze jest na dyżurze w szpitalu, żeby przyjechać to mnie zbada. Bada dokładnie, bo przy pomocy Usg dopochwowego, a nie " ręcznie" jak poprzedni.Szyjka długa 3,8 mm, zamknięta, rozwarcie wewnętrzne 0,71 cm. Mówi, ze jak na 35tc i moje problemy z nerka nie jest złe. Podobno jest tak samo jak tydzień temu, nic sie nie pogorszyło i nie ma potrzeby abym sie kladla bo dostałam wszystko co mogłam czyli sterydy i fenoterol. Nakaz oszczędnego trybu, czyli leżing i siedzing. Jeśli twardnien bedzie więcej niż 6 i bedą dłuższe niż 10 sekund mam sie zgłosić, a w przeciwnym razie pokazać sie 29 grudnia na wizytę i posprawdzamy wszystko . Co do CC, to lekarz myśli, ze nie wczesniej jak po 7-9 stycznia.
Mam brać 3x 3 asmag forte, 3x1 No spe forte i luteinie dopochwowo 2x co 8 godzin.
Co sie nadenerwowalam i naplakalam to moje.
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Witam:)
Tu wrześniówka 2015:) Możecie się powoli rozpakowywaćPowodzenia kochane:) Wesołych Świąt:)
Chanela, Paula44, zielarka, nix, Fucina, agnesik, Ewelina88, Asiaa1201, Malenq, MartaKD, ania_29, Becia81, jonka91, Agula92, renia83, M4DZI4, Ag..., bluegirl89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa miałam swoją ostatnią wizytę 10 grudnia, nie miałam nigdy ktg, ginekolog powiedziała że nie pozostaje mi nic jak tylko czekać do rozwiązania. Myślałam że będę miała teraz częściej wizyty-co tydzień czy dwa a tu niespodzianka. Powiedziała że jakby się coś działo to mam dzwonić i na tym skończyłyśmy wizyty..
-
zielarka wrote:O ile druga nerka dobrze funkcjonuje, a o tym gin nic nie mówił...
Jeśli nie funkcjonowałaby dobrze, dziecko nie produkowałoby wód płodowych i byłby poważny problem, wykrywalny już we wczesnej ciąży. Niestety nie zawsze na USG wszystko dobrze widać - zwłaszcza, że nerki są organem parzystym i może jest tak, że ułożenie dziecka nie pozwala dobrze sprawdzić czy są obie czy jedna. Co innego jak "widać" obie, a jedna potem znika (jak u nas)
Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
-
Kolejny wieczor nocnego klejenia kafli, wiecie o czym dzis najbardziej marze, zeby w swieta siedziec w domu na tylku tylko we dwójke plus Pawełek w brzuszku, a jedzenie pojawiło sie samo takie jakie lubie, a naczynia zmywaly sie same, do jutra mi przejdzie niechec do ogladania ludzi, ale teraz mam kryzys
-
Dziewczynki korzystając z okazji chciałabym Wam życzyć Wesołych Świąt spędzonych w gronie rodzinnym, w spokoju i zdrowiu!
wszystkim życzę zdrowych bobasków urodzonych w najlepszym terminie dla Nich samych...
Wesołych!!!!!!!
Witam wrześniówkę!!!!!! Już czas na nas...Chanela, agnesik, szpilka, Ewelina88, Malenq, Paula44, lwuska55592, MartaKD, jonka91, Gwiazdeczka27, M4DZI4, nix, renia83 lubią tę wiadomość
-
To i ja korzystając z resztek sił chcę Wam życzyć spokojnych i radosnych Świąt, mniej stresów, szybkich porodów! A tym rozpakowanym pociechy z Waszych pięknych dzieciaczków!
A teraz idę zrzucić ostatniego naleśnika z patelni.. i spać.. bo padam na twarz po całym dniu przygotowywań.. i do tego z chorym chłopem w domu!
Dobranoc ;*szpilka, Ewelina88, Paula44, lwuska55592, Chanela, Gwiazdeczka27, M4DZI4, nix lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczynki, wszystkiego najlepszego na ten świąteczny czas - czyli spokoju, wytrwałości, siły i optymizmu.
A z przyziemnych rzeczy: jak najmniej obciążającej końcówki, ciągnięć i kłuć oraz przespanych nocy
A i pyszności świątecznych bez obciążenia naszych zgniecionych żołądkówWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 17:25
kasia86, Ewelina88, szpilka, Paula44, lwuska55592, Chanela, ania_29, jonka91, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczynki ja również życzę wszystkim pogodnych, zdrowych, Wesolych Swiat i od razu szczęśliwego Nowego ROKU oraz spelnienia wszystkich marzeń trzymajcie się cieplutko dobranoc.
Zielarko czyzbys chodzi la do dr korysia?Ewelina88, lwuska55592, Chanela, jonka91, nix lubią tę wiadomość