X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EWELINKO moj najczesciej sie leni, ale bywa ze szaleju dostaje i bryka cały czas przez np 20-30 minut

Paula wszystko bedzie dobrze

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do Ag Powiedz mi proszę kochana, bo mieszkamy nieopodal siebie. Gdzie rodziłaś? Opowiedz coś o warunkach szpitalnych i o wszystkim co istotne - co potrzebowałaś do szpitala dla siebie, dla Kostusia (gratuluję Ci cudownego Synka) ?

Prawdopodobnie będę opierać się na Twojej opinii i pójdę w Twoją stronę, bo opowiastki koleżanek mnie już nudzą, bo niejedna lubi sobie pokolorować świat, a ja chce znać zdanie kogoś, kto jest "na świeżo".

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane!
    Zapis ktg ok. Tętno ok-zmienne. Strasznie mały się rusza. Jest duży. Spora główka. Leży posladkowo. Ma bardzo mało miejsca. Wod mało, ale ich stan nie zagraża Szymusiowi. Szyjka miękka, skrócona bez rozwarcia, ale szykuje się do porodu. Przepływy ok. Mały ciśnie się jednak na świat. Pozwolił mi ordynator Łubinowej wrócić na Wigilię, ale muszę się stawiać w Katowicach 25 rano. Zrobią znowu wszystkie badania. Stwierdzil, że cesarka raczej będze wcześniej niż planowaliśmy. Trzeba mieć nadzieję, że do Nowego Roku wytrzymamy. Jednak jeśli cos go zaniepokoi tego 25, to zostawił mnie na wszelki wypadek na oddziale, żebym była już z walizka na miejscu. Dziękuję za wsparcie. Bede pisać. Uściski.

Ewelina- mamy ten sam "problem". Szymuś wierci sie 48h. Non stop.

Wiki81, Chanela, isabelle, Kawa, nix, Malenq, MonikaDM, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula nieładnie się tak wpychać w kolejkę ;) Mam nadzieję że święta spędzisz spokojnie w domku :)

201501145565.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jestem ciekawa, która z nas bedzie pierwsza prawdziwą styczniówka:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za pocieszenie. No właśnie u mnie samemu się klika jak dziecko się rusza i w ciągu godz wyszło mi chyba z 50 tych ruchów właśnie wtedy jak skurcz był powyżej 30. u mnie ta maszyna zapisuje skurcze i tetno oraz ruchy które samemu się klika. Lekarka była bardzo zdziwiona że tak dużo ale chyba nic groźnego skoro kazała w 1 dzień świat na ktg przyjechać. Może ja za dużo slodkiego jem. Już sama nie wiem.Ale jak tylko coś bardziej mnie zaniepokoi to szpital mam 5 min autem.
    Trochę głupie to z tymi ruchami bo w sumie polozna kazała mi czkawke też liczyć. Dobrze że nie miała bo inaczej to wyszloby z 200 tych ruchów. Może ona źle mi wytłumaczyla. Muszę pogadać na spokojnie z lekarka o tym.
    Jeszcze raz dziękuje za pocieszenie.
    Paula trzymam kciuki za was. Mam nadzieję że jednak już w nowym roku się rozpakujemy.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm, zawsze myslałam,że to dobrze jak się rusza dziecko sporo.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od swojej ostatniej wizyty w szpitalu nie liczę ruchów, mój lekarz tego nie wymaga a samej mi się nie chce. KTG też nie mam. Nie znam poziomu wód... O i tak ;)

Martaaa, Kawa, MonikaDM lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też Ewelinko.

Byle bezpiecznie. Byle maluchy zdrowe. To najważniejsze.

Ewelina88 lubi tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Od swojej ostatniej wizyty w szpitalu nie liczę ruchów, mój lekarz tego nie wymaga a samej mi się nie chce. KTG też nie mam. Nie znam poziomu wód... O i tak ;)
    i chyba dobrze:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołka mam, popłakuję raz po raz...wciąż myslę o tej nerce Młodej...zastanawiam się czy gin miał rację, czy się pomylił, wkurzam się, że wcześniej jakoś wszystko było ok a tu nagle coś nie tak...czyli co, kurna, wcześniej robił usg tyle razy i nie zauważył tego, że nie ma nerki?
    Mój gin jest specyficzny, potrafi rzucić jakieś tekst nonszalancko i nawet nie zwrócić na to uwagi a ja sie martwię, zastanawiam i rozkminiam...
    I teraz nie wiem co o tym wszystkim mysleć...mąż się wkurzył na te moje płacze i bezsenność i dzwonił do niego ale ma urlop i jest nieosiągalny.
    30 mam wizytę i mąz chce byc ze mną, zawsze to pionizuje lekarzy.
    Na początku tej ciąży też się pomylił, powiedział, że ciąża się poroniła, że mam odstawić leki, choc mu mówiłam, że mam silne mdłości i ból piersi-powiedział, że to normalne objawy @ i mam odstawić leki i czekać na krwawienie.
    Nic już nie wiem...a stres mnie zżera...

FITop1.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarko,a może idz do innego lekarza?inna osoba,inny sprzet.
    dobry pomysl,żeby iść z męzem.

Gwiazdeczka27, nix, agnesik lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    i chyba dobrze:)
    Nie narzekam w każdym razie :D Dobrze mi tak jak jest :)

Zielarko sama w głębi duszy wiesz, że jedna nerka nie stanowi problemu w normalnym funkcjonowaniu. Nie zadręczaj się :*

201501145565.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojj dziewczyny ale macie "przeboje".. nie zazdroszczę. Mam nadzieję, że wszystko się wyjaśni co do ilości wód, ilości ruchów, wielkości dziecka, terminu porodu.. Oby wszystko było w jak najlepszym porządku, żebyście mogły się w miarę uspokoić i cieszyć się tą końcówką ciąży! O każdej z Was myślę i przed snem się pomodlę, żeby wszystko było dobrze i po Waszej myśli!
    ania_29 wrote:
    to ja mam podobnie ktg do tej pory nie miałam wykonywanego i pewnie nie będę miała, chyba, że coś mnie zaniepokoi jeszcze przed porodem i pojadę do szpitala. Poziomu wód też nie znam, lekarz na ostatnim usg powiedział, że w normie, a w opisie jest AFI- i puste miejsce...
    Może to i z jednej strony lepiej żyć w takiej nieświadomości..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2014, 21:11

Ewelina88, Patrycha, Paula44 lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie tez kiepsko psychicznie czuję, mówię męzowi,że mam depresje przedporodowa:) Ostatnio mielismy na szkole rodzenia o depresji poporodowej i o baby blues i stwierdził,że dobrze,ze go mam,to mnie wyciagnie z kazdej depresji:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Zielarko sama w głębi duszy wiesz, że jedna nerka nie stanowi problemu w normalnym funkcjonowaniu. Nie zadręczaj się :*
    O ile druga nerka dobrze funkcjonuje, a o tym gin nic nie mówił...

FITop1.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez ktg jeszcze nie miałam,bo do szpitala nie jeżdzę,a prywatnie robia ktg od 37tc,bo tak nfz przychodniom prywatnym płaci.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    O ile druga nerka dobrze funkcjonuje, a o tym gin nic nie mówił...
    Nie masz powodu żeby myśleć, że coś z małą może być nie tak. Ładnie się rozwija... Równie dobrze każda z nas może wyjść z założenia, że w życiu płodowym dziecka się na wskroś nie przebada. Sama nie miałam dokładnych badań prenatalnych. Obce mi są wizyty półgodzinne (czy nawet jeszcze dłuższe). Mimo wszystko jestem przekonana że zdrowego pucusia urodzę.

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Mam pytanie do Ag Powiedz mi proszę kochana, bo mieszkamy nieopodal siebie. Gdzie rodziłaś? Opowiedz coś o warunkach szpitalnych i o wszystkim co istotne - co potrzebowałaś do szpitala dla siebie, dla Kostusia (gratuluję Ci cudownego Synka) ?

Prawdopodobnie będę opierać się na Twojej opinii i pójdę w Twoją stronę, bo opowiastki koleżanek mnie już nudzą, bo niejedna lubi sobie pokolorować świat, a ja chce znać zdanie kogoś, kto jest "na świeżo".

Rodziłam na raciborskiej w Katowicach. Lezalam tam 3z w ciagu ciazy i za kazdym razem bylam mega zadowolona z opieki. Super lekarze, przemili, tak samo polozne i pielegniarki. Zmienilam lekarza na prowadzącego ktory jest z-cą ordynatora i zawsze moglam podjechac do szpitala jak cos mnie niepokoiło i byl dostepny pod tel.
    2 dziecko tez tam chce urodzic:)

Dla siebie potrzebowalam podklady porodowe i w sumie tyle:) dla malucha pieluchy i chusteczki. Ubranka mial szpitalne bo oni maja taką "polityke" ze ubieraja w szpitalne. Fajne bo nie masz sterty prania po powrocie do domu:)
    Nie zawsze byly ladne, czasem bez guzika, bez zapinki ale 3 dni dalo rade:)

POlozne z ktorymi rodzilam super babeczki, porodowke zwiedzalam wczesniej sobie, moglam wypytac o wszystko. Nie ma problemu z ZZO, ale musisz miec badania na krzepliwosc krwi wazne 2 tyg i konsultacje z anestezjologiem, ktora mozesz odbyc codziennie. Ja nie mialam w sumie nic z tego i tez mi zaproponowali ZZO, ale musialam czekac wlasnie na wyniki badan.

Dziecko mozesz miec przy sobie clay czas, albo oddac na noc. Babeczki z oddzialu noworodowego super mile, wszystko pokazywaly, pomagaly przystawic do piersi, pokazaly jak przewijac, o wszystko moznabylo zapytac.

Sale 2/3/4 osobowe z lazienkami. Kazda ma przewijak i fotel do karmienia, podnozek i takie duze pudlo na kolkach na swoje rzeczy zeby nie miec walizek.

Do zyczenia pozostawia trche kuchnia aczkolwiek juz i tak smaczniej niz we wrzesniu jak bylam bo ponoc nowy kucharz:P

kolezanka rodzila tam w pazdzierniku i byla zadowolona bardzo tez.

nic wiecej nie przychodzi mi do glowy ale jakbys miala jakies pyt jeszcze to smialo pytaj.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie u mnie to dziwnie z tym ktg bo lekarka mnie wyslala dziś że względu na nocne skurcze i niby w szpitalu na ip a 20 zł kosztuje. Zdziwiło mnie to.
    Do tej pory też raczej w takiej niewiedzy zylam bo wierze swojej lekarce ale dziś widać było że ona się trochę zaniepokoiła. Ale z drugiej strony przy lekkich bólach chciała mnie wysłać do szpitala wiem teraz jakby coś złego bylo to tym bardziej. Chyba już sobie wkrecam.

Zielarko ja poszlabym sprawdzić do innego lekarza. Może Zojka tylko tak się ułożyła i druga nerka jest. Narazie to możemy tylko się domyślać i martwić - może niepotrzebnie. Konsultacja z innym lekarzem nie zaszkodzi a może Cię uspokoi.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
‹‹ 1667 1668 1669 1670 1671 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ