X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż usłyszał o konkursie w RMFie i każe mi trzymać Natalkę do 15.01. No już 0pleasantry.gif

MartaKD, szpilka, Kawa, jonka91 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrzę na listę i niektórych dziewczyn w ogole nie kojarzę:( a aniafk i cookie sie dawno nie odzywały.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Mój mąż usłyszał o konkursie w RMFie i każe mi trzymać Natalkę do 15.01. No już 0pleasantry.gif
    to mój każe wcześniej 5 dni sie rozłozyć:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycha - gratuluję! :)
    Ucałuj Maję od forumowych ciotek. :D

Patrycha lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    patrzę na listę i niektórych dziewczyn w ogole nie kojarzę:( a aniafk i cookie sie dawno nie odzywały.

Niestety jest wiele dziewczyn, które od dawna się nie odzywały. Wierzę jednak, że wpadną do nas pochwalić się swoimi dobrymi porodami i dziećmi :)

MartaKD, Gwiazdeczka27, Malenq, szpilka lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• looliii Koleżanka

Wysłany: 28 grudnia 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka dziewczyny.
    Gratulacje dla tych które mają już swoje skarby na świecie.
    Wiem że był już poruszany ten temat ale w jakich środkach będziecie kąpać swoje maleństwa? Czy dodatkowo kupujecie szampon? Zastanawiam się nad Oliatum?
    I co ze smarowaniem pupy? Czym i czy po każdym przewijaniu?
    Pozdrawiam ;)

82do20mmqzciyevf.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak wy, ale ja czuję narastające emocje tu u nas na Styczniówkach. Zaraz się zacznie na dobre! Chyba kupię popcorn :) Nie będzie mi przykro, że tulicie swoje okruszki, bo nasza Alicja ma już 1950 gram i lada dzień idziemy do domu :)

kamilaaa_88, ania_29, Ewelina88, jonka91, Tymi, M4DZI4, Becia81, Wiki81, Agus89, Ag..., Patrycha, Gwiazdeczka27, Maud11, lwuska55592, zielarka, belldandy, Malenq, szpilka, agnesik, Nuskaw, kasia86, rastafanka, bluegirl89, Karolajla, renia83, Chanela, OliOla, kasiakra, Fucina, Goosiaczek2, Viv78, Pinia108, nix, blador, MonikaDM, Martaaa lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle super wiadomość!!! Bardzo się cieszę!!!

isabelle lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle super informacje! To jak już będziecie z Alicją w domku to my będziemy mocno liczyć na wasze kciuki za nas - rodzące :-)

looliii ja do kąpieli kupiłam tylko i wyłącznie Oilatum, bo mam kiepska wodę i nie planuję stosować niczego więcej - wyznaję zasadę im mniej tym lepiej. Mam jeszcze mydełko, ale to do mycia pupki. Do smarowania pupy mam bepanthen (będę go używać tez do smarowania brodawek)a jak często będę smarować to się okaże w praniu, zależnie jaka będzie skórka małej.

relg8iikn5mn7s8i.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    looliii wrote:
    hejka dziewczyny.
    Wiem że był już poruszany ten temat ale w jakich środkach będziecie kąpać swoje maleństwa? Czy dodatkowo kupujecie szampon? Zastanawiam się nad Oliatum?
    Pozdrawiam ;)

Do kąpieli mam zakupiony płyn Hipp, do pupci na co dzień zielony linomag oraz ten w słoiczku z różową zakrętką, a jeżeli pojawią się odparzenia bepanthen maść i maść z cynkiem z rossmanna. Szamponu na razie nie kupuję. A jeżeli chodzi o oliatum to będę stosowała jeżeli dziecko będzie miało problemy skórne. :)

Isabelle cudowne wieści! A popcorn rzeczywiście może się przydać! :D

A jeżeli chodzi o ten konkurs rmf fm to niby termin mam zbliżony do dnia 15 stycznia to wolałabym chyba wcześniej urodzić :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 19:52

MonikaDM lubi tę wiadomość

• M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry wieczór :)
    Gonek,Patrycha gratulacje!!! Zdrówka dla Was i maleństw <3
    Maud, kciukam za wtorek!! Domyślam się że masz stresa, u mnie CC dopiero 16 stycznia a już też czasem schizuje, co dopiero będzie dzień, dwa przed :p Będzie dobrze :)
    Ewelina88 współczuję i zdróweczka życzę :) !
    Bell,Kamilaaa_88 kciukam za jutrzejsze wizyty!!!
    A ja po świętach zasmarkana.Miał byc luz i laba bo mama miała szykowac wigilię ale się rozchorowała i wszystko robiłam ja z małżem.Ale wziął się do roboty jak nigdy i to bez gadania,aż dumna z niego byłam hihi. No a mnie mamuśka zaraziła i teraz kicham i prycham, gorączki na szczęscie nie mam.Cały czas poleguję tylko jutro niestety muszę wyjśc z domku badania porobic.Trochę mi się nie chce zważywszy że moja kurtka nie jest zimowa i już się guziczek na brzuchu nie zapina a u nas na podlasiu mrozek także obym się nie załatwiła do końca i nie rozłożyła na 3 tyg przed porodem :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 19:50

Maud11, Malenq lubią tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    looliii wrote:
    hejka dziewczyny.
    Pozdrawiam ;)

Ja kupiłam dla mojego wcześniaka do kąpieli emulsję Emolium i balsam Emolium do nawilżania skóry (zalecenie ze szpitala), ale tylko na początek. Jak podrośnie do rozmiarów donoszonego dziecka to zamierzam kąpać w kosmetykach Hipp. W szpitalu po każdej zmianie pieluszki smaruję pupę Linomagiem. Trzeba zwrócić uwagę, żeby codzienny kosmetyk do pupy był bez tlenku cynku - czyli wszystkie Sudocremy czy inne tego typu maści należy stosować tylko na duże odparzenia, bo inaczej bardzo wysuszają skórę. Linomag jest dość tani, a że zużywa się go dużo dla mnie jest dobrym wyborem. Bephanten jest fajny, ale dużo droższy.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    looliii wrote:
    hejka dziewczyny.
    Pozdrawiam ;)
    Ja kąpie w oilatum, bo Hania miała pokrzywkę po porodzie i mam w domu mustele. Raz użyłam, żeby nie samo oilatum. Szamponu oddzielny nie mam. W szpitalu do smarowania polecają maści z alantolina np linomag, alantal. Zużyłam taki jeden krę s teraz używam bepanthen. Smaruje przy każdym przewijaniu.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Ag, Twój Kostek jest starszy i dlatego szybciej się najadą. Tez widzę różnicę w tym ile jadła kilka dni temu, a ile teraz. Coraz szybciej sie najadą. Ja nie mam tak ze musze używać wkładek laktacyjnych, pokarm mi sie nie leje, może Ty masz więcej i dlatego szybciej Ci się najadą. A u lekarza juz bylas? Spacerujecie juz?
    Fajnie, ze kupki sa takie same. Uspokoiłaś mnie. Chciałam Hanie juz do kąpieli szykować, a ona znowu zasnęła po karmieniu. Będę musiała ją za godzinę wybudzać.

Wizyte w poradni przyszpitalnej ustalili mi na 8.01.
    za 2 tyg mam zrobic kntrolne usg jamy brzusznej bo cos tam mial jakies miedniczki nerkowe, to podobno normalne i mam sprawdzic czy zniknelo i traktowac to usg jako profiliatyczne bardziej no i w 6 tyg kontrola bioderek.
    Nie spacerujemy, Kostek jest malusi i mielismy go w ptk werandowac no ale sie zrobila mega zimno. Jutro zapytam poloznej co i jak.

A waga z dzizs 3300:) od wtorku przybrał 220g to chyba się drań najada
    Spioszek z tej twojej Hani:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o spacery - u nas są zalecenia (przy wcześniakach), żeby werandować już następnego dnia po przyjeździe do domu a potem wychodzić na spacery i stopniowo wydłużać czas ich trwania. Wszystko oczywiście pod warunkiem, że nie ma mrozu większego niż -5 st i nie wieje.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Ja kupiłam dla mojego wcześniaka do kąpieli emulsję Emolium i balsam Emolium do nawilżania skóry (zalecenie ze szpitala), ale tylko na początek. Jak podrośnie do rozmiarów donoszonego dziecka to zamierzam kąpać w kosmetykach Hipp. W szpitalu po każdej zmianie pieluszki smaruję pupę Linomagiem. Trzeba zwrócić uwagę, żeby codzienny kosmetyk do pupy był bez tlenku cynku - czyli wszystkie Sudocremy czy inne tego typu maści należy stosować tylko na duże odparzenia, bo inaczej bardzo wysuszają skórę. Linomag jest dość tani, a że zużywa się go dużo dla mnie jest dobrym wyborem. Bephanten jest fajny, ale dużo droższy.

Tez mam linomag, wlasnie na SR zwracali uwage zeby bez cynku byly masci.
    smaruje po kazdy przewijaniu, jak ma odparzenia to wtedy bepanthen.
    Kapie w musteli tylko.
    Generalnie zwracali uwage zeby na kosmetykach pisalo od 1 dnia zycia, te z rosmana niestety nie są.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Tez mam linomag, wlasnie na SR zwracali uwage zeby bez cynku byly masci.
    smaruje po kazdy przewijaniu, jak ma odparzenia to wtedy bepanthen.
    Kapie w musteli tylko.
    Generalnie zwracali uwage zeby na kosmetykach pisalo od 1 dnia zycia, te z rosmana niestety nie są.

Ag, używasz zielonego linomagu czy tego z różową nakrętką? Nie wiem, który lepszy

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Ag, używasz zielonego linomagu czy tego z różową nakrętką? Nie wiem, który lepszy
    rozowy mam, nawet nie wiedzialam ze jest zielony:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak dzwoniłam do położnej z mojego szpitala to ona polecała ten zielony bardziej. Mam tubkę zakupioną zielonego i 2 słoiczki z różową nakrętką.

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po kąpieli. Musiałam sama sobie poradzić, bo męża nie ma. Właśnie skończyła jeść i ja odniosę do kołyski.
    Zauwazylam ze Hania dużo lepiej śpi w otulaczku i jak ma cieplutko np w kołderce owinięta.

www.styczniowki2015.phorum.pl
‹‹ 1694 1695 1696 1697 1698 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ