*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
MartaKD wrote:patrzę na listę i niektórych dziewczyn w ogole nie kojarzę
a aniafk i cookie sie dawno nie odzywały.
Niestety jest wiele dziewczyn, które od dawna się nie odzywały. Wierzę jednak, że wpadną do nas pochwalić się swoimi dobrymi porodami i dziećmiMartaKD, Gwiazdeczka27, Malenq, szpilka lubią tę wiadomość
-
hejka dziewczyny.
Gratulacje dla tych które mają już swoje skarby na świecie.
Wiem że był już poruszany ten temat ale w jakich środkach będziecie kąpać swoje maleństwa? Czy dodatkowo kupujecie szampon? Zastanawiam się nad Oliatum?
I co ze smarowaniem pupy? Czym i czy po każdym przewijaniu?
Pozdrawiam -
Nie wiem jak wy, ale ja czuję narastające emocje tu u nas na Styczniówkach. Zaraz się zacznie na dobre! Chyba kupię popcorn
Nie będzie mi przykro, że tulicie swoje okruszki, bo nasza Alicja ma już 1950 gram i lada dzień idziemy do domu
kamilaaa_88, ania_29, Ewelina88, jonka91, Tymi, M4DZI4, Becia81, Wiki81, Agus89, Ag..., Patrycha, Gwiazdeczka27, Maud11, lwuska55592, zielarka, belldandy, Malenq, szpilka, agnesik, Nuskaw, kasia86, rastafanka, bluegirl89, Karolajla, renia83, Chanela, OliOla, kasiakra, Fucina, Goosiaczek2, Viv78, Pinia108, nix, blador, MonikaDM, Martaaa lubią tę wiadomość
-
Isabelle super informacje! To jak już będziecie z Alicją w domku to my będziemy mocno liczyć na wasze kciuki za nas - rodzące
looliii ja do kąpieli kupiłam tylko i wyłącznie Oilatum, bo mam kiepska wodę i nie planuję stosować niczego więcej - wyznaję zasadę im mniej tym lepiej. Mam jeszcze mydełko, ale to do mycia pupki. Do smarowania pupy mam bepanthen (będę go używać tez do smarowania brodawek)a jak często będę smarować to się okaże w praniu, zależnie jaka będzie skórka małej.isabelle lubi tę wiadomość
-
looliii wrote:hejka dziewczyny.
Wiem że był już poruszany ten temat ale w jakich środkach będziecie kąpać swoje maleństwa? Czy dodatkowo kupujecie szampon? Zastanawiam się nad Oliatum?
Pozdrawiam
Do kąpieli mam zakupiony płyn Hipp, do pupci na co dzień zielony linomag oraz ten w słoiczku z różową zakrętką, a jeżeli pojawią się odparzenia bepanthen maść i maść z cynkiem z rossmanna. Szamponu na razie nie kupuję. A jeżeli chodzi o oliatum to będę stosowała jeżeli dziecko będzie miało problemy skórne.
Isabelle cudowne wieści! A popcorn rzeczywiście może się przydać!
A jeżeli chodzi o ten konkurs rmf fm to niby termin mam zbliżony do dnia 15 stycznia to wolałabym chyba wcześniej urodzićWiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 19:52
MonikaDM lubi tę wiadomość
-
Bry wieczór
Gonek,Patrycha gratulacje!!! Zdrówka dla Was i maleństw
Maud, kciukam za wtorek!! Domyślam się że masz stresa, u mnie CC dopiero 16 stycznia a już też czasem schizuje, co dopiero będzie dzień, dwa przed :p Będzie dobrze
Ewelina88 współczuję i zdróweczka życzę!
Bell,Kamilaaa_88 kciukam za jutrzejsze wizyty!!!
A ja po świętach zasmarkana.Miał byc luz i laba bo mama miała szykowac wigilię ale się rozchorowała i wszystko robiłam ja z małżem.Ale wziął się do roboty jak nigdy i to bez gadania,aż dumna z niego byłam hihi. No a mnie mamuśka zaraziła i teraz kicham i prycham, gorączki na szczęscie nie mam.Cały czas poleguję tylko jutro niestety muszę wyjśc z domku badania porobic.Trochę mi się nie chce zważywszy że moja kurtka nie jest zimowa i już się guziczek na brzuchu nie zapina a u nas na podlasiu mrozek także obym się nie załatwiła do końca i nie rozłożyła na 3 tyg przed porodem :pWiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 19:50
Maud11, Malenq lubią tę wiadomość
-
Pozdrawiam
Ja kupiłam dla mojego wcześniaka do kąpieli emulsję Emolium i balsam Emolium do nawilżania skóry (zalecenie ze szpitala), ale tylko na początek. Jak podrośnie do rozmiarów donoszonego dziecka to zamierzam kąpać w kosmetykach Hipp. W szpitalu po każdej zmianie pieluszki smaruję pupę Linomagiem. Trzeba zwrócić uwagę, żeby codzienny kosmetyk do pupy był bez tlenku cynku - czyli wszystkie Sudocremy czy inne tego typu maści należy stosować tylko na duże odparzenia, bo inaczej bardzo wysuszają skórę. Linomag jest dość tani, a że zużywa się go dużo dla mnie jest dobrym wyborem. Bephanten jest fajny, ale dużo droższy.
-
Pozdrawiamwww.styczniowki2015.phorum.pl -
Wiki81 wrote:Ag, Twój Kostek jest starszy i dlatego szybciej się najadą. Tez widzę różnicę w tym ile jadła kilka dni temu, a ile teraz. Coraz szybciej sie najadą. Ja nie mam tak ze musze używać wkładek laktacyjnych, pokarm mi sie nie leje, może Ty masz więcej i dlatego szybciej Ci się najadą. A u lekarza juz bylas? Spacerujecie juz?
Fajnie, ze kupki sa takie same. Uspokoiłaś mnie. Chciałam Hanie juz do kąpieli szykować, a ona znowu zasnęła po karmieniu. Będę musiała ją za godzinę wybudzać.
Wizyte w poradni przyszpitalnej ustalili mi na 8.01.
za 2 tyg mam zrobic kntrolne usg jamy brzusznej bo cos tam mial jakies miedniczki nerkowe, to podobno normalne i mam sprawdzic czy zniknelo i traktowac to usg jako profiliatyczne bardziej no i w 6 tyg kontrola bioderek.
Nie spacerujemy, Kostek jest malusi i mielismy go w ptk werandowac no ale sie zrobila mega zimno. Jutro zapytam poloznej co i jak.
A waga z dzizs 3300:) od wtorku przybrał 220g to chyba się drań najada
Spioszek z tej twojej Hani:) -
Jeśli chodzi o spacery - u nas są zalecenia (przy wcześniakach), żeby werandować już następnego dnia po przyjeździe do domu a potem wychodzić na spacery i stopniowo wydłużać czas ich trwania. Wszystko oczywiście pod warunkiem, że nie ma mrozu większego niż -5 st i nie wieje.
-
isabelle wrote:Ja kupiłam dla mojego wcześniaka do kąpieli emulsję Emolium i balsam Emolium do nawilżania skóry (zalecenie ze szpitala), ale tylko na początek. Jak podrośnie do rozmiarów donoszonego dziecka to zamierzam kąpać w kosmetykach Hipp. W szpitalu po każdej zmianie pieluszki smaruję pupę Linomagiem. Trzeba zwrócić uwagę, żeby codzienny kosmetyk do pupy był bez tlenku cynku - czyli wszystkie Sudocremy czy inne tego typu maści należy stosować tylko na duże odparzenia, bo inaczej bardzo wysuszają skórę. Linomag jest dość tani, a że zużywa się go dużo dla mnie jest dobrym wyborem. Bephanten jest fajny, ale dużo droższy.
Tez mam linomag, wlasnie na SR zwracali uwage zeby bez cynku byly masci.
smaruje po kazdy przewijaniu, jak ma odparzenia to wtedy bepanthen.
Kapie w musteli tylko.
Generalnie zwracali uwage zeby na kosmetykach pisalo od 1 dnia zycia, te z rosmana niestety nie są. -
Ag... wrote:Tez mam linomag, wlasnie na SR zwracali uwage zeby bez cynku byly masci.
smaruje po kazdy przewijaniu, jak ma odparzenia to wtedy bepanthen.
Kapie w musteli tylko.
Generalnie zwracali uwage zeby na kosmetykach pisalo od 1 dnia zycia, te z rosmana niestety nie są.
Ag, używasz zielonego linomagu czy tego z różową nakrętką? Nie wiem, który lepszy