X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Jej.. Ale źle się czuje. Brzuch i głowa bolą. Wymiotuje. Chyba umieram.
    nie umierasz, a może jednak to symptomy początku porodu????
    a może coś zjadłaś?

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nic takiego nie zjałam. Mam nadzieję że to nie oznaki porodu. Jeszcze muszę parę rzeczy zrobić.

szpilka lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq- noo mam fajny suwaczek:) z nostalgią jednak patrze na ciążowy, ktory mialby dzis 39+2 i termin na piątek:)

chce byc znowu w ciąży:) pytanie tylko jak szybko.
    Ale patrze na swoje krocze i wiem juz ze seks jest mozliwy:) nic nie widac po szyciu, wszystko sie zagoilo, po antybiotyku obrzek minął... cacy to wygląda.
    Ale zarost mam taki ze moglabym zimą bez gaci śmigać:) boje sie ogolic jeszcze zeby czegos zas nie podrażnic.
    juz nie moge sie doczekać aż przestaną lecieć te ochydne odchody i jak dopadne męża to przerwy będą tylko na karmienie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 17:45

jonka91, Malenq, Gwiazdeczka27, Ewelina88, Maud11, renia83, Kawa, szpilka, agnesik lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maud kciuki :))!

Ja jutro mam wizytę i pewnie ustalimy termin CC, ostatnio lekarz mówił, ze nie wczesniej jak po 7!stycznia zrobimy :) oby wszystko było ok:) odliczam dni do 1 stycznia :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 17:48

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina współczuje! Ja wczoraj umierałam.. w sumie też zbierało się na wymioty, brzucho bolało i takie tam.. zresztą pisałam wczoraj.. Dziś czuję się jak nowo narodzona.. Wczoraj miałam zgagę po wszystkim, a dziś mogę jeść wszystko i jest cudownie!
    ehh to po prostu końcówka ciąży, która każdej z nas daje się we znaki..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 17:53

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja dzisiaj tez pawika puscilam, ale nic mnie nie boli a czuje sie jak sieczuje bo przeziębiona jestem.
    Ewelinko a ty chyba przeczucie ze niebawem urodzisz to już od prawie miesiaca masz co?
    ;) no teraz to już ciężko być zaskoczonym w koncu to juz 38 tydzien :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 17:56

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Wiki a ty jak z dietą? ja jem w miare wszystko, tzn oprocz tego czego faktycznie nie wolno:)

Kurcze dziewczyny takie macie fajne te suwaczki- w sumie juz za 4 dni styczen:D
    Ja tez jem wszystko. Nie widzę objawów alergii. Nawet ugryzłam naleśnika smażonego, chociaż smażonego jeszcze nie jem. W nocy miałam wrażenie ze bolał ja brzuszek. Wstawała częściej niż zwykle. Kupki ma żółte, musztardowe. Mam nadzieję ze to sa normalne. Teraz śpi juz od 14. Ziemio drżyj, bo zaraz glodna wstanie!!!

Ag kapiesz Kostka codziennie? Ja wczoraj robiłam tylko toaletę, dzisiaj kąpie. Czy Kostek w dzień na tak ze nie śpi i nie je, np. sobie leży i patrzy?

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze chciałam napisać coś odnośnie szczepień.

Od razu mówię że nie jestem ani zdeklarowaną przeciwniczką ani zwolenniczką szczepień, uważam że trzeba robić to z głową, zresztą każdy zrobi jak uważa :)

Ale może komuś się przyda więc piszę jak my zrobiliśmy :)

W 1 dobie szczepi się na gruźlicę i WZW typu B. Ja szczepię na obydwie choroby, nie mam tyle wiedzy i siły żeby podejmować inne decyzje.
    Ale w przypadku WZW jest możliwość zmiany szczepionki na teoretycznie lepszą.
    Szpitale zazwyczaj (być może nie wszystkie) podają Euvax (koreański, w zeszłym roku była akcja z wycofaniem dużej partii bo było coś nie tak). Można ją zastąpić szczepionką Engerix (belgijska), ale trzeba samemu zapłacić.
    Różne szpitale mają różne polityki, u mnie wygląda to tak, że trzeba przy przyjęciu zaznaczyć że się wyraża zgodę na szczepienie, ale tylko swoją szczepionką, którą trzeba dostarczyć na oddział noworodkowy w specjalnej torebce. Na szczepionkę trzeba mieć receptę, my bez problemu dostaliśmy od ginekologa, mąż ją wykupi w dniu porodu i dostarczy do szpitala. Cena to 58 zł (+ torebka 3 zł) :)

• Ag... Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 14?? matko, aniołek:)
    kupki ma zółte moj tez takie musztardowe wiec chyba takie mają byc:)

Nie, w szpitalu mi powiedzieli ze nie czesciej niz 3x na tydzien wiec kapie go co 2 dzień. kąpie w musteli- Kostek ma dosc suchą skorę a u mnie bardzo twarda woda jest więc poki co jest OK, pytalam w szpitalu bo wlasnie mam zalecenie na emolienty wpisane.

Kostek w dzień je co 2,5h ale kurcze on wlasnie 10/15 min z jednego cyca i tyle, więcej nie chce. A po tym i tak mu się uleje na koniec i co przebieranie to kupson jest. Moziwe ze się najada???
    zaraz przy kapanii ma wazenie bo jutro przychodzi polozna, zobaczymy ile przbral od wtorku, ale robią mu sie pućki więc chyba jest OK.

Ale ma tak czasem po jedzeniu ze nie chce spac tylko lezy i patrzy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 18:03

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud czyli szczepisz engerixem?

• Ag... Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chcialam energixem ale u mnie nie bylo opcji w szpitalu miec swojej no i mam euvax wbity w ksiazeczke.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę dziewczyny że po 1 stycznia to się posypie. Teraz trzyma podświadomość, że oby do stycznia, a jak już nastąpi ten 1 to będzie relaks i więzadła i szyjki już będą mogły poluzować :)

Mam nadzieję że będę miała na tyle czasu żeby śledzić akcje na forum :)

W ogóle Ag i Wiki fajne jesteście, dajecie nadzieję że po urodzeniu jest jeszcze normalne życie :D
    Bo jak się czasem podczytuje grudniówki to tam troszkę powiało baby bluesem...

Gwiazdeczka27, jonka91, Wiki81 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Dlugo mnie nie bylo, witam sie poswiatecznie. Zaczęłaby, któraś z Was rodzić i jakaś adrenalinę wprowadziła na forum, bo tu ciągle tylko wzdęcia, bóle i wymioty. Powiem Wam, że mój mały jak był spokojny cala ciążę i wogole ruchów nie czułam tak teraz w kółko przeciąganie się, gimnastyka i wygibasy. Jedna wielka impreza, oddychać się nie da. I teraz najlepsze, boje się stanąć na wadze po świętach, bo przed ważyłam 96kg. Kiedy ja się tak spaslam, jak we wszystkie ciuchy z początku ciąży wchodzę tylko brzuch mam jak orbitę? Ale wody w organizmie to ja mam ocean, bo nogi mi po świętach tak napuchly, że wyglądałam jak hobbit tylko wiecie, taki nieowlosiony :-) A wczoraj mi się śniło ze na Sylwestra pojechałam do moich znajomych i zaczęłam rodzic, a oni nie chcieli mnie puścić żebym jechała do szpitala bo była taka wielka zamieć. I jeden mój znajomy mówi do mnie: Ja juz odebrałem jeden poród wiec damy radę. A ja go pytam jaki poród. A on: No krowa nam się na wsi ocielila, wiec teraz tez sobie damy rade :-) Hahaha.:-)

Malenq, Gwiazdeczka27, jonka91, jonka91, szpilka, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonek gratulacje!
    Szpilko my mieliśmy rok temu przeboje z naszym kocurem. Najpierw nam zachorował - symptomem były zamknięte wewnętrzne powieki. Okazało się że złapał zapalenie, więc trzeba było jeździć na zastrzyki z antybiotykiem. Ledwo wydobrzał - zrobiła mu się na ryjku bania - ropień. Jeździliśmy na ściąganie, zastrzyki... Było ok i nagle to samo stało się z łapą. Założyli mu sączek, znów jeździliśmy na zastrzyki... Znów było chwilę spokoju, ale na krótko - ponownie spuchła łapa. Tym razem weterynarz zadecydował o wycięciu palca, przy okazji kocura wykastrowaliśmy. Tak oto nasz Cykor stał się trójpalczastym kotem. Znów trochę spokoju i znów mu spuchł łeb. I to samo - rozcinanie, oczyszczanie.. Już nawet nie zliczę ile razy miał te sączki zakładane i jak często jeździliśmy na zastrzyki. Wszystko gdzieś trwało z pół roku. Najdłuższa przerwa pomiędzy jednym a drugim trwała może miesiąc... Z tysiak spokojnie na tego kota poszedł w krótkim czasie...

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud baby blues mam juz za sobą:P

Malenq, Maud11 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Maud czyli szczepisz engerixem?

Tak.
    Poprosiłam ostatnio gina na wizycie o receptę, ale to może wypisać chyba każdy lekarz...
    No i dzwoniłam właśnie wcześniej do szpitala zapytać czy w ogóle można i można.
    Tylko na WZW jeszcze są później 2 dawki (jakoś 2 i 7 m-c) i trzeba się już trzymać tej samej szczepionki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Maud baby blues mam juz za sobą:P

To jeśli trwa maksymalnie do 2 tygodnia życia dziecka, to zacisnę zęby i dam radę :P

Malenq, Ag... lubią tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyciągneliśmy wozek w koncu,bo od dojscia paczki nie wyciagalismy go chyba 2 tygodnie:) maz z moim tata poskładali, popatrzyli, to ruchome,tamto ruchome,fajne kola,ogólnie fajny,lekki,wysoki więc dla mnie super,itp:) i schowalismy zlożony do kartonu znów i do piwnicy,tym bardziej,że spacerówke to uzyje dopiero za jakiś czas.Fotelik tylko wyjęłam już do pokoju i torbę do wózka.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Patrycha Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-)
    dzisiaj o godzinie 13.20 przyszła na świat Maja z wagą 3195 i 52 cm wzrostu :-)

Gwiazdeczka27, Karolajla, Malenq, Wiki81, Ewelina88, szpilka, MartaKD, Anutka, Becia81, zielarka, ania_29, jonka91, kamilaaa_88, Tymi, Chanela, Agus89, M4DZI4, isabelle, Asiaa1201, lwuska55592, Maud11, Nuskaw, agnesik, Paula44, kasia86, rastafanka, Selene, renia83, OliOla, A.loth, kasiakra, Goosiaczek2, magdalenka, Melula, Viv78, Pinia108, nix, blador, MonikaDM, Martaaa lubią tę wiadomość

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już wszyściutko przygotowane tylko czekam :-)
    Jakos chyba jednak to do mnie nie dociera wszystko, tak jak bym miała w tej ciąży już zostać tak na zawsze... Odbija mi coraz bardziej :-)

ania_29, Nuskaw lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
‹‹ 1692 1693 1694 1695 1696 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ