X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie ciśnienie dobre, ale puls w granicach 90-100 ..gin stwierdził że za wysoki, ale cóż poradzić?

• kasiakra Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi wrote:
    Dziewczyny jakie ciśnienie za niebezpieczne i puls w ciazy uważają wasi lekarze ? W sensie czy wspominali Wam o tym kiedy zwrócić baczna uwagę i na jakie parametry
    Ja mam zalecenie jeśli jest powyżej 140/90 to mam dzwonić do gina. Puls też mam wysoki, zazwyczaj powyżej 100, nawet i 120, we wtorek mam konsultacje kardiologiczną

relgtgf6uee8xud8.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jakos tak ciężko mi tu wchodzić w wolnych dniach tym bardziej, że jesteśmy u moich rodziców.
    gonek GRATULUJĘ urodzenia synka !

Na mnie dzisiaj czeka ostatnia partia prasowania ciuszków i stale to odwlekam. Jakoś dzisiaj nic mi się nie chce robić, byliśmy tylko w kościele i na małych zakupach i siedzimy w domu. Generalnie po świętach obwód brzucha zwiększył się do 104cm na wysokości pępka a z wagą nie wiem jak bo boję się wchodzić ;p

W chwili obecnej bardzo chciałabym wytrzymać do sylwestra bo mamy zamiar iść do znajomych, ale bez szału po prostu wspólne siedzenie przed tv. Tylko potrzebuję pomocy męża do zrobienia jedzenia no i zakupy na to jedzenie...znowu....

Jutro mam spotkanie z moją położną środowiskową, sama dzwoniła i się opominała.

• Selene Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 13:18

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie strach obleciał.

Jutro rano między 7 a 8 mam się stawić do szpitala i we wtorek (jeżeli się załapię na grafik :)) cesarka.

Tyle miałam jeszcze dziś zrobić, a nie mogę nic bo mnie jakoś sparaliżowało :/
    Wiem że tyle mam leży/leżało tyle czasu w szpitalu i aż mi głupio pisać ale normalnie się boję bo ja nigdy w szpitalu nie byłam :/

Ale co by nie smęcić wstawię próbę mojego artystycznego zdjęcia spod choinki które nie wyszło mi tak jakbym chciała ale co tam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 17:25

bluegirl89, jonka91, Malenq, Agus89, MonikaDM, MartaKD, Ag..., Krysti, ania_29, szpilka, kamilaaa_88, M4DZI4, agnesik lubią tę wiadomość

• bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonek...gratulacje :D

A my dziś po sesji brzuszkowej...do pt mamy dostać fotki...juz się nie mogę doczekać. Jutro wrzucę Wam fotki pokoiku Zosi bo przez święta udało nam się go wykończyć :D

A we wtorek wizyta u gin...zobaczymy czy przypadkiem nie ostatnia...

Buziaki dla wszystkich :*

Malenq, Goosiaczek2 lubią tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud będzie dobrze, wiem że Cię teraz paraliż łapie, ale sobie pomyśl, że we wtorek jak ja będę na wizycie u gina, TY będziesz tuliła swoje maleństwo:)

Maud11 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Kasiu, wrócę do tego pytania, bo chyba utonęło...
    jakie masz zdanie na temat tego lekarza?

Po prostu słyszałam dużo więcej pozytywnych opinii o nim niż negatywnych. Nawet zastanawiałam się nad tym czy nie prowadzić ciąży u niego ale trochę daleko jeździć do Jawora no może nie strasznie daleko bo 20 km ale pod nosem mam też dobrego na NFZ więc a poza tym kuzynka co mieszka nade mną chodzi do niego i jej mama też i bardzo sobie go chwalą.

zielarka lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud- dasz rade:)

Maud11 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapisałam sie na tę akcje rmf,a nóż widelec sie uda.jeden z terminów porodu to jest własnie 15stycznia,wedlug kosci ramiennej i udowej bodajże.ale by było:) mąż sie podjarał:)
    a że troche chory lezy w wyrku,to może majaczy:)

Maud11, Gosiak, Ag..., agnesik lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa, co do depresji,ja wczoraj miałam dzień płaczu, wszystko mnie smuciło,a jak mąz wieczorem powiedział,że sie źle czuje,to mi się tak zrobiło przykro,że się popłakałam.ach te hormony...
    Selene i Wiki, po dwa razy czytałam wasze rady szpitalne, musze je zapamietac:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 17:09

Wiki81, Selene lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Wam za odpowiedzi kiepsko dzis ze mną , ciśnienie skacze :/ wogole jestem niespokojna bardzo , płacze cały dzien , noe wiem o co chodzi , jutro wizyta u gin tez m nadzieje ze ostatnia bo na serio nie daje juz rady ....
    Ciśnienie 145/ 95 puls 100 i puchne , jak sie sytuacja do jutra rana nie poprawi to jadę na IP a tak będę sprawdzać co 3 godz jak sytuacja , normalnie mam 120/60/70 lub 80 a tu dzis takie skoki sa , jurde sama nie wiem moze taki dzien :/

l22nhdge0qqepa6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje ciśnienie 99/63 puls 91

• blador Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj też mimo leków mam wyższe niż normalnie, ale sprawdzaj Tymi, ah ta końcówka jest taka ciężka!

relgh3718o9n8rtv.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonek gratuluje!!!

Renia jak sobie radzisz? Jak wygląda Twój dzień? Synek dużo śpi? Jakieś kolki? Karmisz tylko piersią? Wszystko jesz? Daj znać co u Ciebie?

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki a ty jak z dietą? ja jem w miare wszystko, tzn oprocz tego czego faktycznie nie wolno:)

Kurcze dziewczyny takie macie fajne te suwaczki- w sumie juz za 4 dni styczen:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 17:32

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... a czego faktycznie nie wolno????????????????
    a po drugie Ty masz fajny suwaczek............to już ponad 2tyg. jak Kostek jest z Wami:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 17:33

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej.. Ale źle się czuje. Brzuch i głowa bolą. Wymiotuje. Chyba umieram.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Ag... a czego faktycznie nie wolno????????????????
    a po drugie Ty masz fajny suwaczek............to już ponad 2tyg. jak Kostek jest z Wami:)

hmmm w sumie moze nie to ze nie wolno ale nie jem tych wzdymających rzeczy, nie pije nic gazowanego, mleko raczej chude, max 2%, ale nie umiem się oprzeć słodyczom. MImo ze staram się wcinac tylko biszkopty:)

Malenq lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Jej.. Ale źle się czuje. Brzuch i głowa bolą. Wymiotuje. Chyba umieram.

chyba rodzę niedługo znaczy się psze pani:P

Malenq lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 1691 1692 1693 1694 1695 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ