X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheheh W niedzielę i w ciąży WSZYSTKO dozwolone :P

ja po 10tej jadę na 2gie KTG, tym razem batonika ze sobą biorę coby mała spać nie poszła znowu....hehehhehehe

Goosiaczek2, Ewelina88 lubią tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Czas nakarmić małego łakomczucha w brzuchu. Pancakesy w trakcie smażenia... :)

Malenq, Goosiaczek2, derii84 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 13:18

Malenq, Ewelina88, agnesik lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś po rosolku jedziemy po komode dla małej i kanapę. W końcu mąż znalazł chwilę. :) To już ostatnie zakupy. I nie wiem czy będę mieć siłę.

Goosiaczek2 lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:36

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela - ja właśnie się na zakupy wybieram. Nie strasz że nie ma mięsa, bo u mnie pustki po świętach. :D
    Mąż w pracy dzisiaj, bedzie wieczorem.
    A ja jadę na wyprzedaż do lidla. :D
    Na obiad - spaghetti. :D

Aaa.. w radiu rmf fm szukają mam, które mają termin porodu na 15 stycznia. :) Radio sponsoruje jakąś wyprawkę dla dziecka które urodzi się właśnie tego dnia. :)
    Ja 15-stego to już będę tulić moją Malutką. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanelko z tym mięsem to jest inaczej.. Nie wiem w jakim sklepie byłaś, ale w jednym z dyskontów kierownicy mięli nakaz wyrzucenia mięsa, ze względu na bliską datę przeterminowania. Mój brat był zmuszony z 8 swoich sklepów wyrzucić kilka palet mięsa (takich wysokich palet jak w biedrze jajka stoją).. To jest aż nie do pomyślenia.. Oni nie mogli ani tego przecenić.. Dostali odgórne zarządzenie i tyle..
    Dlatego pewnie zastałaś puste lodówki..

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Chanela Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:36

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam niedzielnie :D
    Noc fatalna, miałam bóle @ i pioruńską zgagę. Do tego zmartwienia nie pozwalają spać, we wtorek gin i znów zaczynam się niepokoić....
    Ja tam mogę rodzić już 1, byle było po północy :P
    Kasiakra moim sprawdzonym sposobem na ból gardła jest płukanka z łyżeczki wody utlenionej i pół szklanki ciepłej wody, działa fenomenalnie, wg mnie jest skuteczniejsza niż sól.

FITop1.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Witam niedzielnie :D
    Noc fatalna, miałam bóle @ i pioruńską zgagę. Do tego zmartwienia nie pozwalają spać, we wtorek gin i znów zaczynam się niepokoić....
    Ja tam mogę rodzić już 1, byle było po północy :P
    Kasiakra moim sprawdzonym sposobem na ból gardła jest płukanka z łyżeczki wody utlenionej i pół szklanki ciepłej wody, działa fenomenalnie, wg mnie jest skuteczniejsza niż sól.
    Dzięki kochana!!! Tak mi się coś kojarzyło, że to własnie ma być jakaś inna płukanka niż z solą

relgtgf6uee8xud8.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 13:18

Ewelina88, zielarka, ania_29, jonka91, Maud11, agnesik, Agus89, Fucina, Malenq, nix, Viv78, Chanela, bluegirl89, MartaKD, lwuska55592, renia83, isabelle lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Pinia108 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam niedzielnie!
    Dostałam jeszcze jedną fotke z sesji

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 17:30

Ewelina88, Selene, zielarka, jonka91, Maud11, agnesik, rastafanka, Agus89, Fucina, nix, Chanela, bluegirl89, lwuska55592, M4DZI4, isabelle lubią tę wiadomość

Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zwymiotowałam całe śniadanie :/

FITop1.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrocilismy z kotem do domu, w gipsie nawet calkiem niezle idzie mu poruszanie sie, do kontroli za 3 tyg i moze zdejma mu juz gips, mam tylko nadzieje ze tego nie rozbabrze, ale koszmarnie znosil kolnierz i teraz jak go zdjelismy jest spokojnieszy, mruczy przy glaskaniu i najchetniej caly czas by za mna lazil, zostalam przez meza wyrzucona do sypialni, zeby kot odpoczal i zebym ja nie urodzila ze stresu

Kot zdarzyl juz wsadzic tylna lape, te ze swoim gustownym niebieskim gipsem po biodro, do miski z woda, wiec czy ten gips wytrzyma do kontroli watpie, no ale z tym gipsem jak z naszymi ciazami kazdy dzien sie liczy

Anutka, Malenq lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas różnie.

Ktg tętno 130-180.
    Dzis mały bryka bardzo.
    Przepływy podobno ok.
    Wod minimalne więcej 5 z hakiem.
    Jutro wizyta docenta. Jestem akurat na jego sali. Zobaczymy, co powie. San pobada i sprawdzi trochę to czekanie jest dobijące, bo nie wiadomo, czego się spodziewać. CC może być jutro, a może nawet za 2 tyg. Wszystko zależy od kondycji małego.
    Sytuacja się zmienia co chwile.
    Jedna dziewczyna 37 tyg mały nie rósł 1700. Na jutro miała cc - bo leżala tu juz 2 tyg.
    Dzis miała mieć spotkanie z anestezjologiem. Rano przepływy wyszły źle. Zaraz była na stole. Syn Sylwester jest już na świecie.

Proszę o modlitwę i trzymanie za Szymusia kciuków. Bezpieczeństwo najważniejsze.

M4DZI4 lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry...a ja wyspana po nocy. Pomoc mamy nieoceniona, wstawala, przebierala ja tylko go karmiłam. Teraz slodko sobie spi w lozeczku:)
    Za to męza dzis wywalilam z lozka. Wrocil o 2 z kawalerskiego, umowilismy sie ze nie bedzie za duzo pił zeby dzis byc w miare na chodzie...wrocil pijany jak cholera polozyl sie i powiedzial ze chce spac. No to kazalam mu sie wynosic na kanape bo nie bedzie mi dmuchal alkoholem w twarz i zamierzam wziac Kostka do lozka.
    Wlasnie sie obudzil szanowny pan i udaje dobrego tatusia...a ja cisza. Nie chce sie klocic wiec sie nie odzywam, a on gada i gada i gada....

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    U nas różnie.

Ktg tętno 130-180.
    Dzis mały bryka bardzo.
    Przepływy podobno ok.
    Wod minimalne więcej 5 z hakiem.
    Jutro wizyta docenta. Jestem akurat na jego sali. Zobaczymy, co powie. San pobada i sprawdzi trochę to czekanie jest dobijące, bo nie wiadomo, czego się spodziewać. CC może być jutro, a może nawet za 2 tyg. Wszystko zależy od kondycji małego.
    Sytuacja się zmienia co chwile.
    Jedna dziewczyna 37 tyg mały nie rósł 1700. Na jutro miała cc - bo leżala tu juz 2 tyg.
    Dzis miała mieć spotkanie z anestezjologiem. Rano przepływy wyszły źle. Zaraz była na stole. Syn Sylwester jest już na świecie.

Proszę o modlitwę i trzymanie za Szymusia kciuków. Bezpieczeństwo najważniejsze.

Paula trzymam kciuki za Ciebie.
    Cały czas myśl, że tak czy siak do końca nie zostało więcej niż 2 tygodnie.
    Wiem że taka dezorientacja jest ciężka, ale każda kolejna godzina która minęła przybliża Cię do spotkania z Szymusiem!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 12:28

Paula44 lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka bidulek ta twoja kicia- no ale co zrobisz:) trzeba się zająć futrzakiem.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej z tymi chłopami...

Ja za to zazdroszczę pomagających mam. Moja mama pracuje za granicą, ale teraz akurat jest w Polsce do marca, więc teoretycznie mogłaby przyjechać na pierwsze tygodnie, ALE:
    - kopci jak smok, dziennie wychodzi na balkon kilka-kilkanaście razy, wiadomo że jest zima, więc cały czas wietrzyłoby się przy dziecku - a ona nie widzi w tym nic złego;
    - sama powiedziała że mogłaby co najwyżej pomóc w sprzątaniu, bo ona nie umiałaby się zająć takim dzieckiem, ponieważ nawet jak ja byłam mała to ona przez 3 miesiące bała się cokolwiek przy mnie robić, a przewijał i kąpał i nosił mnie tylko mój tato....

Już wiem czemu ma tylko córkę. Nie mogłaby mieć synowych bo by ześwirowały :)

Ag... lubi tę wiadomość

• gonek Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Nie czytam Was od kilku dni bo bylam w szpitalu.Nie jestem w stanie nadrobic tego,ale z gory gratuluje nowym mamusiom. Ja 23.12 tez nia zostalam.Mam cudownego synka Michalka,ktory urodzil sie o godzinie 11.25...od piatku jestesmy w domu. Nie moge Was czytac bo sa u mnie tescie.Przy trojce dzieci potrzebuje jednak pomocy przez kilka dni,a oni sa z lublina wiec nie widzimy sie czesto...takze nie wypada mi ich zostawic i siedziec przy komputerze.Pozdrawiam wszystkie formulowiczki

Malenq, Becia81, zielarka, Selene, nix, Agus89, Maud11, szpilka, jonka91, Viv78, Goosiaczek2, Pinia108, Gwiazdeczka27, kasiakra, Ewelina88, Chanela, Paula44, magdalenka, bluegirl89, belldandy, kasia86, MartaKD, Wiki81, rastafanka, lwuska55592, renia83, ania_29, kamilaaa_88, M4DZI4, isabelle, Martaaa lubią tę wiadomość

f2w3rjjguyawgot1.png
‹‹ 1689 1690 1691 1692 1693 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ