X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 01:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sie tak wqrwilam, ze chyba zaraz urodze (mam nadzieje ze jednka nie) krzyz i brzuch mnie momentalnie rozbolaly

a wiec ta mala wredna kocia menda, ktorej sie najlepsze kaski pod nos podsuwa ratuje sie z kazdej opresji, szuka w weekend weta na dyzurze, robi rehabilitacje ogona, kizia, mizia i przytula a ta wredota wlazla do lozka i naszczala na koldre, na moja nowa koldre 200 na 220 i to nasza wina bo mezu robiac podloge i sciagajac drzwi nie wyganial biednego kiciusia z gipsem na lapie, bo to taki biedny kotek, boli go niewygodnie mu, nudzi mu sie no i mamy a jeszcze ze 2 tygodnie bedzie mial gips i nawet go na dwor za kare nie mozna wyrzucic ( zeby nie bylo kiciusie maja niezalezne wejscie na strych, gdyby im bylo zimno, straszno i w ogole zle gdzie maja domek zbudowany i to z ogrzewaniem

Bambiemu sie juz calkiem w doopie poprzewracalo

M4DZI4 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2015, 01:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mamy styczeń, na który tyle cxekalysmy i był tak odległy... Szok!!! Aż żal, ze to juz, ale z drugiej strony chętnie za godzinę pojechalabym na porodówkę. Od tygodnia czuje sie coraz gorzej i ciężej, a pisząc tego posta, strasznie zaczęło mnie coś bolec po prawej stronie. A tak wgl to przed chwila wymiotowalam po sylwestrowym menu - za dużo chipsów i picollo. No... 1 stycznia mamy, szok!!

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. :)
    My już z Alutką wyspane. Mąż wyruszył do pracy, a my dzisiaj skończymy w końcu pakować torbę do szpitala. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie urodzilam :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Nie urodzilam :-)
    Obudziłam się z myślą, która juz urodziła :-)

To mogę iść znowu spać :-D :-D :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć !

Moje stany lękowe sięgają zenitu.
    Nie wiem, czy to hormony czy co innego.
    Położyłam się przed 1. O 3 obudził mnie dziwny bol podbrzusza. Potem bolały lędźwia. Wstałam. Poszłam do wc - tego bez drzwi. Brzuch był twardy tak ze czułam rączka Szymka przez skórę. Bolało. Wypiłam wodę. Położyłam się. Nadal bol. Mały ani drgnal.
    Łzy same zaczęły lecieć mi po policzkach.
    Zrobiło się duszno. Poleciała krew z nosa.
    Zrobiłam herbatę. Zjadłam kawałek czekolady. Pochodziłam przez pól godziny po korytarzu. Mały cisza. Niedobrze. O 3 zapukałam do położnych mówiąc ze jakoś tak dziwnie się czuje. Ze boli niedobrze i mały zero reakcji. Kazaly iść spać. Położyłam się. Na chwilę przysnelam i zerwalam się z łóżka. Sikalam chyba z 4 minuty. Chodziłam po korytarzu i płakałam. Nie wiem, co się dzieje.

Jestem strzepkiem nerwów i nie daje rady z tym napięciem i strachem o małego. Czuje się zostswiona przez mojego ginekologa. Tak jakby się nas pozbył. Sumienie ma czyste bo przecież jedem pod opieką.... te odczucia potęguje fakt, że to okres martwy - święta i nowy rok. Specjaliści wracają do pracy 7! Stycznia. Nikogo z liczących się tu lekarzy nie ma. Same mlodziaki. Nie ma z kim porozmawiać. No i ta sceneria - brud itd.

Nie wyrabiam psychicznie a jeszcze taki kawał od domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 06:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Cześć !

Położyłam się przed 1. O 3 obudził mnie dziwny bol podbrzusza. Potem bolały lędźwia. Wstałam. Poszłam do wc - tego bez drzwi. Brzuch był twardy tak ze czułam rączka Szymka przez skórę. Bolało. Wypiłam wodę. Położyłam się. Nadal bol. Mały ani drgnal.
    Zrobiłam herbatę. Zjadłam kawałek czekolady. Pochodziłam przez pól godziny po korytarzu. Mały cisza. Niedobrze. O 3 zapukałam do położnych mówiąc ze jakoś tak dziwnie się czuje. Ze boli niedobrze i mały zero reakcji. Kazaly iść spać. Położyłam się. Na chwilę przysnelam i zerwalam się z łóżka. Sikalam chyba z 4 minuty. Chodziłam po korytarzu i płakałam. Nie wiem, co się dzieje.

Jestem strzepkiem nerwów i nie daje rady z tym napięciem i strachem o małego. Czuje się zostswiona przez mojego ginekologa. Tak jakby się nas pozbył. Sumienie ma czyste bo przecież jedem pod opieką.... te odczucia potęguje fakt, że to okres martwy - święta i nowy rok. Specjaliści wracają do pracy 7! Stycznia. Nikogo z liczących się tu lekarzy nie ma. Same mlodziaki. Nie ma z kim porozmawiać. No i ta sceneria - brud itd.

Paula spokojnie, Twoje nerwy potęgują złe samopoczucie...
    Modlitwy Wszystkich Nas są z Wami, więc nie może być źle...
    Okres świąteczny faktycznie jest kiepski w leżeniu w szpitalu..
    Mnie ostatnio mała spała tak mocno, że niczym dobudzić nie mogłam, jak się wyspała to sama dała znać, poczekaj Szymi też już jest zmęczony tą sytuacją...
    Jesteś pod opieką....
    A jak bardzo, bardzo się martwisz, to chodź do pielęgniarek najczęściej jak się da....
    Buziaki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 06:48

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Cześć !

Paula to jest końcówka ciąży i kazda z nas ją tak przechodzi. Ja też panikowałam ze nie czuje ruchów i ktg wychodziły jak prosta linia. Ja dostałam jakaś witaminową kroplówkę albo glukozę bo po tym się uaktywniła. U mnie dr nie chciała czekać z cc na okres świąt z uwagi właśnie na tak jak piszesz brak specjalistów w szpitalu, ale mala miała miec u mnie transfuzję a u Ciebie jest wszystko w porządku. Poczytaj posty koleżanek. Kazda ma takie objawy,a Ty jesteś w szpitalu, wiec masz opiekę na miejscu. Wiem, ze Ci ciężko, hormony buzują, ale spróbuj sie wyciszyć. Jestesmy z Tobą!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 08:11

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hani rano odpadł pępuszek !!! Juz nie jest taka mała.

Happy New York!!!
    Mamy 2015!!!

Nuskaw, jonka91, Malenq, zielarka, szpilka, polaola, ania_29, Ewelina88, MartaKD, Kawa, Agus89, ana7227, MonikaDM, bluegirl89, renia83, Chanela, M4DZI4, belldandy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ktora pierwsza bedzie? Rozpiera mnie ciekawość. Paula tylko spokojnie. Dziecko ma teraz mało miejsca i po prostu śpi (przez około 20 h na dzien) wiec nie może się ruszać za każdym razem jak sprawdzasz. Ja tez mam takie schizy, ze mlody sie nie rusza, jem slodkie krece sie na bok i nic! Tylko biorę wtedy taki detektor i idę słuchać serduszka i wtedy jestem spokojna. Moze trzeba coś takiego załatwić dla Ciebie, będziesz spokojniejsza. Ja cala ciaze ledwo czulam ruchy bo mam kilogramy na brzuchu, lozysko na przedniej stronie i strasznie leniwe dziecko... :-) Trzymaj się Kochana! A ja myślałam, że Ty wyszłaś do domu, bo wczoraj fota z samochodu była...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 08:17

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej moje kochane!
    Na wstepie chcialabym Wam zyczyc aby ten rok byl lepszy niz poprzedni i aby byl przepelniony miloscia!!
    U nas skurczy brak, za to spojenie lonowr daje o sobie znac w dosc intensywny sposob.. Bola plecki i brzus..
    Wczorajszy sylwrster niby szpitalny i wydawac by sie moglo, ze do udanych nie bedzie sie zaliczal a byl w porzadku! Spedzony z dziewczynami z sali i ich i moim mezem. Kazdy przyniosl jakis prowiant i napoje, szampana. I byla zabawa! A ze eszystkie w podobnym wieku, mezowie rozrywkowi i sie dogadali to siedzielu do prawie 1. Najweselsza sala w calym szpitalu☺
    Gratuluje serdecznie wszystkim Mamusiom, a za wszystkie oczekujace i szpitalne Dziewczyny trzymam kciuki! No i co Dziewvzynki, udalo sie! A teraz rodzimy, rodzimy!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 08:26

Malenq, Wiki81, szpilka, Ewelina88, Gwiazdeczka27, Martaaa, Agus89, MonikaDM, renia83, Chanela, M4DZI4, belldandy lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Tymi Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pionizacja - koszmar dla mnie - wyje z bólu :(((

Wynagradza mi to mała ktora pięknie ciągnie cyca :) i jest przesłodka !!!!

jonka91, Malenq, Nuskaw, Wiki81, zielarka, szpilka, nix, Ewelina88, Selene, Becia81, Gwiazdeczka27, Kawa, Agus89, renia83, Melula, M4DZI4, belldandy lubią tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi- gratulacje:)
    jesli nie urodze do 13 go tez czeka mnie cc, pierwsza ciąża sn a teraz? zobaczymy , troche się boję.

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi dzielna z Ciebie babka, nie ma żartów! Ucaluj Helenkę.

• rastafanka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Tymi! :) Trzymaj się, ból minie szybko, a nagrodę już masz przy sobie! :)

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!!!
    Witam w Nowym Rok!!!
    Proszę trzymać za mnie kciuki, o jadę zaraz na KTG i badania, strasznie się boję, bo wydaje mi się, że poziom wód znów mi się podniósł, a ostatnio AFI było 26...

Pozdrawiam

relgtgf6uee8xud8.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiakra trzymam kciuki. Zostało Ci juz tylko 4 dni!!! Powodzenia

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi jak sie ruszalam to bylo lepiej. Jak leżałam to później znowu bol przy wstawaniu. Pamiętaj żeby co jakiś czas spacerować. Ucaluj Helenkę od nas.

• szpilka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula biedaku wszystko bedzie dobrze. Wiem ze sie mega martwisz a to tylko sie samo nakreca, miewam to samo od 29 tc jak doktorek mnie nastraszyl i w koncu udaje mi sie uspokoic, dlatego rozumiem Cie, ale zarowno Szymonkowi jak i TObie szkodza te nerwy. jestesmy z Wami

Anutka dzieki za info, czyli czekamy dalej

no i witajcie KOchane Styczniowki w ten noworoczny poranek :) mnie teraz czeka kolejny cel, czyli byle do donoszonej oraz dotrwac do drugiej wizyty u dentystki

Anutka lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiakra trzymamy

TYmi przetrwasz te pare godzin a potem bedzie lepiej a jak corcia bedzie lezec obok to od razu Ci sie poprawi :)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
‹‹ 1744 1745 1746 1747 1748 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ