X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu on to zrobil calkiem umyslnie i z premedytacja, bo koldra nie lezala sobie plasko i wygodnie do wchodzenia, tylko ze leze caly dzien to wcisnieta w kat a z racji rozmiaru to duza gorka wyszla i trzeba sie bylo calkiem niezle sie nagimnastykowac, zeby na sama gore wejsc i to jeszcze z tylna lapa w gipsie, koldra na szczescie taka ze mozna prac w pralce do 95 stopni choc az w takiej temperaturze prac jej nie planuje ma geste przeszycia wiec raczej sie nie pozbija wypelnienie no i rozpinana 4 pory roku czyli miesci sie do pralki na 2 prania

ps jak jej szukalam to w jednym sklepie pani sie na mnie jak na nienormalna patrzyla jak mowilam, ze szukam rozpinanej (a my kiedys taka 160 na 200 w jysk kupilismy, i to ze mozesz ja wyprac jak czlowiek to ogromny plus, choc koniecznosc prania pojawia sie raz na ruski rok i jakosc tamtej jest mniejsza niz tej nowej, ale akceptowalna)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ☆→♥

renia83, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilko a jaka to kołdra? :)
    A to kocisko... Czasami sprawdza się że koty są wredne ;)

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka tez kiedys przyobserwowalam ze moja kotka woli zrobic w posciel niz do kuwety dlatego nie ma wstepu do sypialni..

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oglądam Porody na Polsat Cafe.
    Kurcze wzruszyłam się niedługo Nas to czeka. :)

zielarka, ania_29 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdka:"poziom wód Ci ostatnio wzrósł... Twoje dziecko ma w czym pływać Przy AFI 6-5 należy kontrolować i przyglądać się wodom płodowym zaleca się wówczas nawadnianie organizmu. Jesteś w naprawde mimo warunków jakie panują w szpitalu w dobrej sytuacji, są ginekolodzy którzy by jeszcze do szpitala pacjentki nie kierowali tylko kazali pić w domu litrami wodę.. a ty jesteś pod okiem specjalistów i dostajesz kroplówki nawadniające :)"

JA TAK MIAŁAM, nie położono mnie do szpitala i kazano w domu się nawadniać....

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 20:31

Wiki81 lubi tę wiadomość

• bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i w końcu się doczekałam...

ciąża donoszona:

Jesteś w 38 tygodniu ciąży
    (37 tyg. i 0 dni)
    Miesiąc: 9
    Trymestr: 3
    Wiek płodu: 35 tydzień
    Data porodu:
    22 stycznia 2015
    (pozostało 21 dni)

Ale i tak szybciej urodzę :D

Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!!!

Nuskaw, Gwiazdeczka27, Chanela, jonka91, Ewelina88, Agus89, nix, M4DZI4 lubią tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej na początek chciałam Wam złożyć życzenia Noworoczne no to wszystkiego co najlepsze, by Nowy Rok był lepszy niż ten stary a wszystkie wiemy że będzie :) i żeby wszystkie wasze marzenia się spełniły.

Czytałam Was wczoraj ale się nie odzywałam niestety mój humorek dawał się okropnie we wznak wszystkim.

Gwiazdeczko dla nas z mężem też to była dziwna sytuacja i nie umieliśmy odnaleźć się przed telewizorem wiec Cię doskonale rozumie :)

Tymi, Patrycha moje serdeczne gratulacje.

szpilka to Ci kocisko no co czuł sie niedoceniony. Mój 2 razy zlał mi się do torebki :(

No i teraz trochę o mojej masakrycznej nocy. Tak jak pisałam miałam pod opieką psa yorka. Bosze ostatni raz się zgodziłam. Jak przyprowadzili nam go to wszystko na początku było ok tylko wzrok Lucka mi się nie podobał ale siedział sobie na drapaku i było ok. Po chwili nawet nie wiedzieliśmy z mężem kiedy, Lucjan zaczął straszyć psa ten mu uciekał a kot miał zabawę. No znowu chwila przerwy i Lucjan go tak wystraszył że ten pies się zlał i skomlał. Masakra wzięłam psa do innego pokoju (naszej sypialni) by ich rozdzielić to znowu skomlał pod drzwiami bo nie jest nauczony być sam. Myślałam że mnie zaraz kur.... weźmie. Zostawiliśmy Lucka w salonie a my przenieśliśmy się do sypialni to znowu Lucjan zaczął szaleć z zazdrości wieszał się na klamce i robił dosłownie burdel w salonie.
    I tak całą noc. Pomijając fakt że ten pies rano o 6 jak szłam do ubikacji wymkną się z pokoju i nawet nie wiedziałam tego i poszłam zobaczyć co tam z Luckiem i ten tez wszedł do salonu. To Lucjan znowu go zaatakował to ten się tak zlał, że musiałam go jeszcze kąpać to było straszne. Nigdy więcej.

zielarka, Malenq, ania_29, renia83, Gwiazdeczka27, Ewelina88, jonka91 lubią tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jednak koldra w 60 stopniach, bo sprawdzilam jeszcze raz na metce, przy czym po kocich siuskach to az tak nie bede szalec z temperatura, do sypialni tez nie maja wstepu, ale ze wzgledu na gips i ciezka sytuacje biednego kiciusia nie zostal wyrzucony jak szlam sie kapac tym bardziej, ze sobie siedzial na wykladzinie w salonie i wcale nie wygladal jakby mial zapedy do wskakiwania z tym gipsem na lozko

KOldra firmy amz, firma polska maja rozne, opinie znalazlam dobre, moze sa tez zle ale nie trafilam, wiec najpierw obejrzalam w sklepie i podotykalam na zywo potem poczytalam na necie i kupilam w tamtym sklepie co ogladalam, wypelnienie to ani piora ani pierze

a manie do prania kolder mam od kiedy moj mlodszy brat sportowiec przywiozl po obozie swierzb, a co dziecko kiedys z przedszkola szkoly przyniesie tez nigdy nie wiesz

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goosiaczek ale sie uśmiałam tą historią ze zwierzakami :D :D :D no współczuję, ale się uśmiałam :D :D :D kocham koty!!!!

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczku przeczytałam mężowi, mało co ze śmiechu nie spadł z krzesła i kazał przekazać "gratulacje KOTU" heheheheheheh

• zielarka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucjan górą!!! :D :D :D Też mężowi przeczytałam i też się śmiał, zwłaszcza, że Yorków nie lubi bardziej niż kotów :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 12:12

FITop1.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta a ja jestem nie wyspana tamten mały szczeka w salonie już mam go w nosie ogarnęła mnie znieczulica. Lucjan z nami w sypialni wtulony w męża. Czekam z utęsknieniem za jego właścicielką.

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • aswariatka Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

Witam w Nowym Roku! I Życzę Wszystkiego co najlepsze! Ten rok będzie dla nas wyjątkowy. Cieszę się, że dotrwałyśmy do stycznia i gratuluję mamusiom, które już tulą kruszynki swoje... :*:*

Ja wczoraj Was trochę czytałam i zazdrościłam, bo co jedna to inne pyszności przygotowywała, a to murzynki, a to pizze czy naleśniki i gofry, a mnie znowu wczoraj wymioty dopadły :( Mówię Wam już się martwię, że coś jest nie tak... Więc do 12 piłam tylko herbatę miętową i jadłam biszkopty... Taki to sylwester (oczywiście w łóżku). Po za tym ostatnio jakoś mało siusiam, nie wiem czy to powód do niepokoju, ale już nie wiem co myśleć, może się odwadniam czy coś... Do tego mam opuchnięte palce u rąk i między palcami wyszły mi takie małe krostki, jakby potówki, i to swędzi :( Nie mam pojęcia co to... Już sobie oczywiście wkręcam, że jakieś zakażenie czy coś, bo ja mam zawsze wysokie ciśnienie, ostatnia na wizycie i potem w domu miałam 150/70, ale lekarz nic nie mówił... Jutro robię badanie krwi i moczu, a wizyta dopiero w czwartek... Dziewczyny martwię się... :( Mała się rusza normalnie.

Ewelina88, jonka91 lubią tę wiadomość

2fwas65gx6qqidvv.png
    Hanka 6,5 l
    Emilka 3 l
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswariatka to dobrze, że mała się rusza normalnie :)
    powiedz lekarzowi o swoich obawach...a jak przez ten tydzień coś Cię bardziej zaniepokoi to jedź na IP....

• zielarka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na jaki czas określacie jeszcze swoją ciążę? Jakieś przeczucia?
    Ja tam czuję, że jeszcze tydzień pochodzę z brzuszkiem potem się rozkręci...

FITop1.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i podsumowując Nie chce już psa nigdy wole jednak koty są ciche nie hałasują nie śmierdzą i nie trzeba wyprowadzać na spacery. Tego małego po mimo że wykąpałam przyszedł mąż z nim z dworu i śmierdział masakrycznie.

ania_29 lubi tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • aswariatka Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przeczuwam tylko ze zacznie sie wcześniej niż termin. A może bardziej wynika to z tego ze tego bym chciała...

2fwas65gx6qqidvv.png
    Hanka 6,5 l
    Emilka 3 l
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Na jaki czas określacie jeszcze swoją ciążę? Jakieś przeczucia?
    Ja tam czuję, że jeszcze tydzień pochodzę z brzuszkiem potem się rozkręci...
    za mną chodzi 06.01 lub 14.01, nie wiem czemu....
    wolałabym wcześniej...........

‹‹ 1746 1747 1748 1749 1750 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ