X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika Dm udalo mi sie dziecko do stycznia przenosic. Teraz pytanie czy dam rade do 6-ego rozkrecic sobie porod. Jak nie to 7-ego na oddzial i wywolywanie. Nie chcialabym :/ Ty masz 5-ego cc wiec na spokojnie, bo termin znasz :)
    Brzuch opuscil mi sie na koncu listopada,zero jakichkolwiek objawow.

MonikaDM lubi tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wolalabym jednak nie miec zakwasow w nogach zaraz po porodzie, wystarczy że bedzie mnie boleć cala pisia. ;-) Paczuś to ćwiczenie silnej woli jak piszesz Ag ;-) Chociaż nie powiem w święta zjadłam kawałek torta, za radą mojego diabetologa dałam sobie więcej "w żyłę" i jadłam jak człowiek. :-P

Julaa ja jestem na insulinie, wiec jem w miarę normalnie. Tzn dietę mam ale już nie muszę jeść śniadania na 3 razy "bo cukier będzie za wysoki" tylko jem 6 posiłków dziennie i trzy razy biorę insulinę w dzień i jedna na noc.

O dziwo i cukier i ciśnienie się ustabilizowaly. Myślę że TO oznaka zbliżającego się porodu. Dzisiaj pierwszy raz od początku ciąży miałam na czczo poniżej 70. Normalnie cuda na kiju.

Przeczytałam gdzieś że pod koniec ciąży cukry się normują, bo łożysko powoli przestaje spełniać swoje funkcje, starzeje się i już nie wypuszcza tyle zmagazynowanej glukozy. Nie wiem czy to powód do radości czy zmartwień :-)

• M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 2015 Roku :)
    U nas nocka nie przespana - impreza u sąsiadów :p Jak ja ich "kocham" normalnie masakra !!!
    A.loth trzymam kciukasy !!!
    Tymi gratulacje, witamy Helenkę :) !!!

relgh371ssmqv4f3.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i mnie dopadł ból jak na @... Brzuch nisko, że jak siedzę to mam go na kolanach :) Ale co się dziwić, he he he

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta... co do przewidywań porodu. Ja miałam urodzić 15 grudnia.
    A teraz się zastanawiam jak Małego wykurzyć do 10 stycznia żeby też mnie ominęło wywoływanie...

Bogusiar chodzisz na jakieś kontrolne KTG?
    Wy wszystkie biegacie co chwilę, a ja miałam USG 23 grudnia a teraz mam dopiero 10-12 do szpitala. Ciekawa jestem czemu lekarze tak różnie zalecają...

relgh371rphwpz6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa powinnaś mieć ktg juz po skończonym 38 tyg ciąży. Ja dzwoniłam do szpitala w którym chce rodzic to mnie zapisali na pierwsze ktg 13 stycznia czyli to będzie 38 + 6 tc. Ale miałam robione juz dwa razy ktg w innym szpitalu po 33 tyg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Być po terminie porodu, to jak chodzić z tykającą bombą. :-)

Martaaa podobno niezawodne są schody i wychodzenie co drugi stopień. Moja mama mówiła ze się sprawdza! :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 14:10

• Anielle Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa, moj szpital tez jest minimalistyczny. Jeszcze nie mialam zadnego ktg, na pierwsze mam sie zglosic dopiero 7 stycznia czyli wtedy kiedy PTP, a na drugie tydzien po jesli sie nic nie urodzi. A ostatnie usg to mialam 14 listopada, tak to na wizycie tylko serduszka slucham. Wiec widocznie poprostu niektorzy maja takie zwyczaje. Chociaz nie powiem, jak tak czytam ze tu dziewczyny co chwile cos monitoruja to troche mnie to stresuje.

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chodzi mi po głowie takie pytanie. Czy orgazm w jakiś sposób przygotowywuje macicę do porodu? Oprócz tego że wywołuje skurcze, czy można go zaliczyć do dobrych praktyk przedporodowych? :-)

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam raz na KTG przy okazji zdjęcia szwu w 37+3. I w szpitalu też nic nie zlecali.

Zadzwonię jutro do mojej położnej jeszcze :)

Ja się nie stresuję, tylko tak po prostu ciekawa jestem :) Ja ogólnie jestem oaza spokoju.
    Nuskaw chodzę po schodach, M łapię jak tylko się uda hehe ale jak narazie nie pomaga. Wczoraj byliśmy na 1,5h spacerze to potem brzuch się trochę spinał a plecy bolały przeraźliwie.
    Moja mama z pierwszym dzieckiem miała termin na 3 a urodziła 11 więc w sumie może to rodzinne.

relgh371rphwpz6l.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa wczoraj mieliśmy jeszcze potańczyć ale nie dałam rady.
    Jak tu ogólnie się szybko ruszać jak człowiek czuje się jak hipcio!

relgh371rphwpz6l.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noworoczna sesja kąpielowa :) ...szczerze to ja siebie po prostu nie poznaję, twarz mam strasznie spuchniętą...cała jestem opuchnięta..ale pamiątka fajna :) jakoś dziś poczułam, że czas nagli i trzeba zrobić te zdjęcia :)
    w nocy miałam skurcze a dziś brzuch niżej niż wczoraj :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/605252f22bd8.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/22cf6e0318bc.jpg

Paula44, Agus89, Nuskaw, Ewelina88, magdalenka, Gwiazdeczka27, Ag..., ania_29, Malenq, MartaKD, lwuska55592, Viv78, bluegirl89, Rybka1, jonka91, rastafanka, szpilka, Wiki81, nix, Chanela, M4DZI4 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • belldandy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi gratulacje z okazji narodzin Helenki :)))

Moj mały jest strasznie aktywny, gin mówił, ze to dobrze bo oznacza, ze ma jeszcze miejsce :) ponoć kiedy dzieci wstawia sie w kanał rodnym stają sie mniej ruchliwe:)

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • Agus89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam skierowanie na 5 stycznia do Poradni Patologii Ciąży. Mam mieć zrobione pierwsze ktg. Będę 2 dni po terminie porodu.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuskaw wrote:
    Dziewczyny chodzi mi po głowie takie pytanie. Czy orgazm w jakiś sposób przygotowywuje macicę do porodu? Oprócz tego że wywołuje skurcze, czy można go zaliczyć do dobrych praktyk przedporodowych? :-)

Podczas orgazmu wydziela się oksytocyna. :) Czyli to dobra i przyjemna forma przyspieszenia porodu. :)

Nuskaw, Martaaa lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja usg miałam teraz 29-go i wcześniej 4-ego grudnia. Wcześniej 6-ego listopada, a przed listopadem miałam trzy miesiące wstecz usg. Ktg miałam teraz 29- ego. Brak skurczy. A 7-ego mam się zgłosić na oddział jak nie urodzę do tego czasu. Ja się troszkę wczoraj pobujałam. Sylwek w domku z mężem i synem. Bez szału :)

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusiar to ja trzymam kciuki żeby Twoje Maleństwo zechciało się urodzić przed 7, a Ty proszę trzymaj żeby mój wylazł do 10 :)

relgh371rphwpz6l.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamuśki !

Tymi gratuluję urodzenia Helenki ! ma bardzo fajną datę urodzin ;p
    Ja nadal się kulam w dwupaku, wczoraj posiedzieliśmy do 24:30 i wróciliśmy do domu, brzuch zaczął mnie strasznie ciągnać i zaczał doskwierac ból pleców.
    Jasiek ma już zielone światło ale coś czuję, że przechodze termin niestety, a bardzo nie chciałabym miec wywoływanego porodu, tego się chyba boję najbardziej :(
    Wczoraj jak już wróciliśmy do domu to bardzo się wkurzyłam (delikatnie mówiąc) bo wszyscy mają własny pomysł na datę porodu !!
    NAjpierw było gadanie "byle nie w grudniu, lepiej po nowym roku" teraz słysze, że najlepiej żeby 15 (akcja RMF ), poza tym słyszę, że mimo iż mam datę na 13 to lepiej nie bo to pechowa liczba..., 2 stycznia też lepiej żebym nie rodziła bo nikt nie będzie przychodził na urodziny (bo po kacu sylwestrwoym), nosz kurna !! jakby mój brzuch był własnością wszystkich i każdy miał prawo decydowac kiedy mam rodzić !! pomimo iż wiem że nikt nie chce źle, okropnie zaczyna mnie to wkurzac. Ja po prostu chcę urodzić ZDROWE dziecko, bez znaczenia jaka data, nie wierze w pechowe dni !!
    Za chwilę będę czuła się winna jak urodzę w zły dzień, bo nie spełnię czyjegoś życzenia !

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarko !!! jakie piękne zdjęcia dodałaś ! nie mogę się na Was napatrzeć, a córcia jaka ładna dziewczynka. I Ty jesteś spuchnięta ?? ja to mogę powiedzieć że wyglądam jak bałwan, bo moja twarz z natury jest okrągła, a teraz to już mam policzki jak chomik. Twoja twarz jest pociągła więc nawet jak spuchłaś, to wcale nie widać.

zielarka lubi tę wiadomość

• Pinia108 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w Nowym Roku!
    Piłka - moja niezawodna towarzyszka od kilku miesięcy :)
    Używam jej zamiast krzesła do komputera - na krześle bardzo czuje bolące żebra - i z przodu i z tyłu. Na piłce siedzę sobie okrakiem, czasem poskaczę lub biorą ją miedzy uda i delikatnie napinam. Nawet jak czasem mam gości to też na piłce sobie przy nich siedzę.
    W Wigilię u teściów siedziałam na podłodze w rozkroku oparta o fotel :), a szwagierka ma termin pod koniec stycznia leżała na boku na wersalce.
    Wczoraj z mężem poszłam na Sylwestra - impreza w remizie na ponad 30 osób. Trochę tańczyła - o ile to można było to nazwać tańcem, przyszliśmy trochę później niż reszta i mojemu mężowi zaraz dali karniaki :/
    Mimo, że czułam się na siłach żeby pobawić się do rana, to musieliśmy jechać, bo mój szanony małżonek był już w takim stanie że został króle parkietu przy hitach diso polo. Wywlekłam go przed 1 do samochodu i to był ostatni dzwonek! W trakcie jazdy samochodem musiałam się zatrzymywać...
    Ledwo co wlazł na 4 piętro do mieszkania.
    Byłam tak wściekłą na niego!!! Była fajna impreza, wystroiłam się, usłyszałam multum komplementów, że super się trzymam jak na 9 miesiąc, trochę tekstów, że to chyba nie córcia w brzuszku, bo mi nic urody nie ubyło itp. Połechtało to trochę moje ego. Tańczyłam sobie i mimo, że było dla mnie ciut za głośno, czasem się brzuszek napinał to był mogła jeszcze trochę się pobawić, ale nie ta cholera oczywiście musiała upić. Wrrrrrr
    Miałam plan się do niego dziś nie odzywać i go ostro zjeba*ć - zwłaszcza, że na 17 zaprosiliśmy gości i trzeba jeszcze mieszkanie ogarnąć (stół rozłożyć, przynieść krzesła z piwnicy itp). Ale już mi nerwy przeszły. Organizm szanownego małżonka sam mu dal karę - z 10 razy w nocy i wisiał na kiblem. Wygląda jak by go czołg przejechał - dobrze mu tak. Chodzi za mną i przytula się do brzuszka, żeby mnie trochę udobruchać.
    Oki, wyżaliłam się - już mi trochę lepiej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 14:36

Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
‹‹ 1748 1749 1750 1751 1752 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ