X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenko współczuję komentarzy ale już nie wiele zostało. Dasz radę. Olej to. A czemu termin masz na 13? Skoro masz taki sam Suwaczek jak ja i parę innych dziewczyn a my mamy na 11.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 14:36

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Magdalenko współczuję komentarzy ale już nie wiele zostało. Dasz radę. Olej to. A czemu termin masz na 13? Skoro masz taki sam Suwaczek jak ja i parę innych dziewczyn a my mamy na 11.
    Nie wiem czemu, na Belly mam ustawione normalnie że 13 termin, tak jak wpisywałam. Nie wiem o co chodzi...
    No tak staram się olewać, ale to i tak wkurza.

Pinia powiedz meżowi że to była ostania jego akcja i żeby troszkę zmusić do przemyśleń zapytaj co by było gdybyś zaczęła rodzić. Może sam sobie daj takie ostatnie przyzwolenie na picie, bo wie że to ostatni dzwonek. Nie denerwuj się, bo dzidziuś to czuje :) nie warto

• zielarka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenko, ja normalnie wyglądam zupełnie inaczej, mam pociągłą koscistą twarz w wystającymi kościami policzkowymi, obojczykami, szczupłe kościste ramiona, długą szczupłą szyję a teraz napakowało mnie strasznie, nie do poznania. Dziś mam tak opuchniętą twarz jakbym cała noc płakała, z trudnością patrzę na oczy.

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarka moze i zmienilas sie bardzo od początku ciązy, sama wiesz najlepiej. Ale na kazdym zdjeciu wyglądasz niezwykle kobieco.
    Mi się tam podoba, wage spalisz- sama mowisz ze dziecko wysysa;D

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jakw wyglądałaś przed ciążą, ale ze zdjęcia gdzie karmisz córcię pamiętam że byłaś bardzo szczupła.
    Ja też puchnę, najbardziej dłonie, jak zaciskam pięści to mam wrażenie jakby palce nie miały miejsca obok siebie takie są zgniecione, do tego ten wszechobecny cellulit i właśnie patrzę na zdjęcia z mężem przy choince to mam drugi podbródek. Ale cóż 16kg robi swoje...
    No to sobie ponarzekałyśmy.

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Na jaki czas określacie jeszcze swoją ciążę? Jakieś przeczucia?
    Ja tam czuję, że jeszcze tydzień pochodzę z brzuszkiem potem się rozkręci...
    ja czuję,że w terminie urodzę czyli jakiś 20-21

ug37df9hvpghw3yg.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarko powiedziałabym, że wyglądasz inaczej niż dotychczas, ale w bardzo pozytywnym sensie. Nie widać że jesteś opuchnięta a już na pewno nie po buzi. Zdjęcie ze starszą córką chwyta za serce :)

A ja wczoraj na wieczór pożarłam i czułam się dobrze a dzisiaj na odwrót... Znów kaszana...

201501145565.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak wyglądam to juz nawet nie tłuszczyk tylko woda, normalnie nie wyrabiam z tym puchnięciem, ale wyniki w normie więc gin mówi, ze to ciąża i trzeba przetrwać.

FITop1.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarko piękne zdjęcia :)

Kurcze dziewczyny właśnie się dowiedziałam, ze o 5 nad ranem spalił się dom cały dobytek mojego kolegi. Masakra jakaś gościu wyjeżdżał do Niemiec by wyremontować dom i był dosłownie na ostatniej prostej a tu coś takiego się stało. Strasznie im współczuje. Zaraz idę zobaczyć na strych za jakimiś starymi kołdrami, kocami i ubraniami.

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja po wizycie!!!
    Długo zeszło, bo mój lekarz musiał dwie ekipy telewizyjne oprowadzić po oddziale, odpowiedzieć na pytania, pokazać noworocznego bobasa i rodziców... potem pani z radia.
    Ja po KTG - 0 skurczy, dużo lepsze niż 2 tygodnie temu.
    W badaniu okazało się, ze szyjka "mocno" skrócona, po jego minie - zaskoczenie - mam wątpliwości czy wógóle jeszcze jest. POziom AFI z 26 zmalał do 23... Uff, trochę lepiej ale i tak dużo.
    A teraz hit. Jakub wg USG waży 4104g +/- 599.... jest prawie na granicy po kórej robią już tylko cc.
    Jeśli przez tydzień nic się nie zadzieje to 8 stycznia w czwartek mam przyjść na KTG jego dyżur na czczo i chyba będzie cesarka...
    Teraz zachodzę w głowę co lepsze rodzić sn teraz czy wytrzymać tydzień i mieć cc...
    Jak myślicie... proszę o opinie.
    Do tej pory chciałam sn, cc nie dopuszczałam do głowy, a teraz sama nie wiem. Obleciał mnie strach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 14:54

relgtgf6uee8xud8.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra jak już dziewczyny pisały natury nie oszukasz i jak będzie chciał wyjśc wczęsniej to nic nie zrobisz. Więc może nie warto się zamartwiać tylko pozostawić wszystko własnemu biegowi wydarzeń? Bo dobrze zrozumiałam że i tak nie możesz sama zadecydowac o tym czy urodzisz CC czy SN? Tą decyzje podejme lekarz.

• kasiakra Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    kasiakra jak już dziewczyny pisały natury nie oszukasz i jak będzie chciał wyjśc wczęsniej to nic nie zrobisz. Więc może nie warto się zamartwiać tylko pozostawić wszystko własnemu biegowi wydarzeń? Bo dobrze zrozumiałam że i tak nie możesz sama zadecydowac o tym czy urodzisz CC czy SN? Tą decyzje podejme lekarz.
    Dobrze zrozumiałaś... Tylko zastanawiam się tak, bo jakby miała być cesarka to chciałabym, żeby zrobił ją mój lekarz a nie jakiś przypadkowy... I właśnie nie wiem czy iść na żywioł, czy jednak coś pomyśleć i dogadać z lekarzem i iść na umówioną cesarke...

relgtgf6uee8xud8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 20:32

• zielarka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się zatanawiam, nadal mam pessar, jeśli zaczął by ie poród, to gdy ten pessar się zsunie to będzie to jakoś bolało bardziej? Da się zauważyć?

FITop1.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie noworocznie :-)
    Tymi gratuluje narodzin Helenki :-) zycze zdrowia!
    Ja juz wczoraj myslalam ze urodze bo od dwoch dni mam czeste i odczuwalne skurcze, ale sa nieregularne i przechodza po dluzszej chwili, wiem dobrze ze taki stan moze dlugo trwac, zobaczymy.

nix lubi tę wiadomość

relg8iikn5mn7s8i.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra duże bobo Ci się szykuje :D Ciekawe na ile pokryją się wyliczenia ;)

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 20:33

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra wrote:
    Dobrze zrozumiałaś... Tylko zastanawiam się tak, bo jakby miała być cesarka to chciałabym, żeby zrobił ją mój lekarz a nie jakiś przypadkowy... I właśnie nie wiem czy iść na żywioł, czy jednak coś pomyśleć i dogadać z lekarzem i iść na umówioną cesarke...
    Hmm najgorsze jest to że wagi się nie przewidzi, bo szczerze to gdybym miała 100% pewności że moje dziecko jest tak duże a może być jeszcze większe to chyba zdecydowałabym się na cesarke i wolałabym się umówić. Ale nie wiadomo bo może to błąd w obliczeniach i wtedy szkoda z własnej woli rezygnować z porodu SN...ciężka decyzja. Może podpytaj lekarza, lub jakiejś życzliwej połłożnej co radzi ??

• Ag... Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ja prosto na pępek- w szpitalu tak robili i polozna tez. Bez zadnych wacikow.

Zielarka mi się zaczęły skucze o 5 rano a o 13 pessar trzymał jak cholera ciągle. Sciągali go w szpitalu.

zielarka, MonikaDM lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julaa85 wrote:
    bluegirl89 u Nas tylko 1 dzień różnicy:) będziesz rodzić sn?

Tak i wszystko wskazuje na to, ze się uda :D Lekarz ostatnio na USG mierzył obwód główki i stwierdził, że spokojnie się zmieści :D

Ale na ostatniej wizycie już główka konkretnie przypierała, szyjka skrócona więc wszystko już gotowe :D

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
‹‹ 1749 1750 1751 1752 1753 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ