X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus ano brakuje:) mi z dnia na dzien niespodziewanie brakło. Ale jak jelita wracają na swoje miejsce to chwile jeszzcze tak bulgocze jak niby ruchy:D

A ja mam dzis baby blues ciag dalszy- ryczę na reklamach, jak karmie, jak caluje te maluchne lapki. wszystko mnie wzrusza.
    mąż sie smieje ze to dlatego, ze mam termin na jutro i hormony mi szaleją.

Selene, Agus89, MonikaDM, bluegirl89 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Rybka1 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny :)

ja równiez melduje sie nierozpakowana. :)

Zielarko wygladasz po prostu cudnie :)

Nam wczoraj wieczór uplynal baaardzo szybko. Nim sie obejrzelismy 24 a pozniej w kimę :P

zielarka lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem ciekawa co u A.loth......

Gosiak ja nic nie pije, ani nie łykam...

• Selene Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 13:21

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene Kostek urodzil się 2950, wychodzil ze szpitala 16.12 z 2750, 23.12 mial 3080 a w niedziele 28.12 3300. My kupilismy na OLX wage za 50 zl i waze raz na tydzien w domu.
    ja tez sie balam ze nie przybieral bo malo jadl a tu okazalo sie ze rosnie jak na drozdzach:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 18:11

Selene, bluegirl89 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie macie monitory oddechu pieluszkowe ja myslalam o takim http://www.ceneo.pl/18813200#tab=spec

Gabrysia84 lubi tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    POlaola ja mam ten- bardzo polecam
    http://www.snuza.pl/produkty/snuza-hero.html

jest lekki, najpierw wibruje, w razie braku reakcji wlącza sie alarm.
    Malemu nie przeszkadza wogole.

polaola lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarka wygladasz zarabiscie i rozumiem, ze znajac sama siebie sprzed ciazy widzisz u siebie cos odbiegajacego od normy, ale dla kogos obcego jak my to wygladasz jak chodzaca reklama ciazy, szczupla na twarzy i pieknie wystajacy brzuszek

Magdalenka mi dzisiaj tez mowili o 15 dla mnie wszystkie daty po 14 sa ok do 31 choc poza tym, ze chce dziecko zdrowe i w terminie to chcialabym jeszcze kota jakos z gipsu uwolnic przed porodem, ale na to wplywu nie mam zadnego :)

TYmi jak tam? jak bedziesz miec chwile to pisz, w ktora strone sie pomylili z waga Helenki urodzila sie mniejsza czy wieksza?

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpitalne dziewczyny odezwijcie się co tam u Was ciekawego :-)

mhsvp07w3ex0n696.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja miałam teraz noworocznych gości, posiedzieli, wypili kawę i poszli.

A ja nadal głowię się co zrobić z porodem, czy ryzykować i iść i niech w szpitalu decydują czy sn czy cc, czy jednak pogadać jeszcze raz z lekarzem, żeby dał skierowanie na cc z powodu wysokiej wagi małego, bo to chyba tak wygląda, że lekarz wpisuje to w zaleceniach (proszę o podpowiedź od dziewczyn, które mają mieć cesarkę, bo do tej pory się tym nie interesowałam) - na razie trochę mu brakuje waży +/- 4104g, a zalecenia do cc są od +/-4250g. Jedno jest pewne, że jeśli przez tydzień nie urodzę to 8 stycznia będzie cc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 20:14

relgtgf6uee8xud8.png
  • looliii Koleżanka

Wysłany: 1 stycznia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Szczęśliwego Nowego roku , szybkich i łatwych porodów a przede wszystkim ZDROWYCH dzieciaczków.
    ;)

Agus89, jonka91, Ewelina88, szpilka, Martaaa, bluegirl89, M4DZI4 lubią tę wiadomość

82do20mmqzciyevf.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nic ciekawego... Moooooze jutro wyjde do domku.. Ale to moze.. Wszystkie dziewczyny opuscily moja sale. Jedna miala wywolywany porod, po 4 godzinach tulila juz syncia w ramionach☺ druga wypisali, a trzecia nabawila sie jakiejs choroby i ptzeszla do izolatki. Teraz dokoptowali mi kolejna na indulcje na jutro i nawet sie nie przywitala.. Mam nadzieje, ze weekend spedze w domu.. Bo moje zatoki dlugo w szpitalu nie wytrzymaja.. Nadal brak skurczy, bole wszelakie wyciszone.
    A jezeli chodzi o moje przeczucia co do daty porodu to mysle, ze 5 albo 13..
    Zielarko wygladasz przepieknie!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 20:36

zielarka lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie wróciliśmy z kolacji i teraz zapowiada się romantyczny wieczór we dwoje. :)
    Pewnie jeden z ostatnich przed porodem. :)
    Poprzytulamy się z Mężem, może dostanę skurczy i jutro będę już rozpakowana. :D :P

Miłego wieczoru Mamusie. :)

jonka91 lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy skrecone i ustawione lozeczko, na razie jeszcze bez materaca i przywalone innymi rzeczami, ale zaczynam odczuwac ze dzidzia sie zbliza

bluegirl89 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Szpitalne dziewczyny odezwijcie się co tam u Was ciekawego :-)
    Nieregulsrne skurcze ale moze jutro pojdziemy do domu :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju a mnie tak boli miednica i rwie dół brzucha, że masakra. No chodzić nie mogę.
    Psa już oddałam Lucjan w łóżku spokojnie śpi. Ja też mam nadzieję że dzisiejsza noc będzie przespana.
    Też miałam w planach dorwać męża ale ten ból jest nie do opanowania wiec nici z moich planów.
    Jutro jadę na KTG

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Marta159753 Przyjaciółka

Wysłany: 1 stycznia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed wigilia trafilam do szpitala z zagrozeniem przedwczesnym porodem. Skurcze okropnie silne do tego wymioty... lekarze brali pod uwage wczesniejsze rozwiazanie ciazy mielismy juz dostawac sterydy na szczescie udalo sie sytuacje opanowac i po tygodniu wyszlismy do domu. Wtedy tez okazalo sie ze mam wielowodzie afi 25 i zastoj w prawej nerce... dostalam skierowanie do szpitala na badania kontrolne i wczoraj wyszlismy znow na pare dni do domku :) afi 26,6 i zastoj w prawej nerce wiekszy plus powiekszony moczowod. Na szczescie cholestaza jest dobrze leczona bo przez odpowiednie leki i diete proby watrobowe sa idealne :) lekarze mowia ze super byloby gdybym urodzila wczesniej... przez zastoje wielowodzie i cholestaze... ale odpada zupelnie cesarka bo jestem po ppwaznej operacji i kolejne ciecie zagraza mojemu zdrowiu... wiec czekamy na rozwoj sytuacji :) 12 spowrotem na oddzial i juz zostajemy tam do rozwiazania chyba ze pojawi sie bol skurcze regilarne lub odejscie wod to wiadomo w kazdej chwili mam wracac. Kubus wazy juz 3 kg :) nie moge doczekac sie jak juz bedzie po wszystkim i bedziemy wszyscy razem w domku...

ex2bp07wqbuoq473.png

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy tez dziewczyny macie czeste twardnienia, napinania brzucha? Ja odczuwam je bardzo czesto i na ktg zapisywalo sie ich od groma na poziomie 100 i nawet powyzej ale nie sa bolesne :) jedynie brzuch jest caly czas twardy jak glaz

ex2bp07wqbuoq473.png

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy tez dziewczyny macie czeste twardnienia, napinania brzucha? Ja odczuwam je bardzo czesto i na ktg zapisywalo sie ich od groma na poziomie 100 i nawet powyzej ale nie sa bolesne :) jedynie brzuch jest caly czas twardy jak glaz

ex2bp07wqbuoq473.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się zastanawiam nad herbatka z liści malin, mam w domu i chyba sobie zapodam ;)
    Wciąż mam bóle @ :D ciekawe co z tego będzie :D mam coś takiego pierwszy raz, w pierwszej ciąży tak nie było :)

Nuskaw lubi tę wiadomość

FITop1.png
‹‹ 1751 1752 1753 1754 1755 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ