X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus ano brakuje:) mi z dnia na dzien niespodziewanie brakło. Ale jak jelita wracają na swoje miejsce to chwile jeszzcze tak bulgocze jak niby ruchy:D

A ja mam dzis baby blues ciag dalszy- ryczę na reklamach, jak karmie, jak caluje te maluchne lapki. wszystko mnie wzrusza.
    mąż sie smieje ze to dlatego, ze mam termin na jutro i hormony mi szaleją.

Selene, Agus89, nick nieaktualny, bluegirl89 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Rybka1 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny :)

ja równiez melduje sie nierozpakowana. :)

Zielarko wygladasz po prostu cudnie :)

Nam wczoraj wieczór uplynal baaardzo szybko. Nim sie obejrzelismy 24 a pozniej w kimę :P

zielarka lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem ciekawa co u A.loth......

Gosiak ja nic nie pije, ani nie łykam...

• Selene Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 13:21

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene Kostek urodzil się 2950, wychodzil ze szpitala 16.12 z 2750, 23.12 mial 3080 a w niedziele 28.12 3300. My kupilismy na OLX wage za 50 zl i waze raz na tydzien w domu.
    ja tez sie balam ze nie przybieral bo malo jadl a tu okazalo sie ze rosnie jak na drozdzach:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 18:11

Selene, bluegirl89 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie macie monitory oddechu pieluszkowe ja myslalam o takim http://www.ceneo.pl/18813200#tab=spec

Gabrysia84 lubi tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    POlaola ja mam ten- bardzo polecam
    http://www.snuza.pl/produkty/snuza-hero.html

jest lekki, najpierw wibruje, w razie braku reakcji wlącza sie alarm.
    Malemu nie przeszkadza wogole.

polaola lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarka wygladasz zarabiscie i rozumiem, ze znajac sama siebie sprzed ciazy widzisz u siebie cos odbiegajacego od normy, ale dla kogos obcego jak my to wygladasz jak chodzaca reklama ciazy, szczupla na twarzy i pieknie wystajacy brzuszek

Magdalenka mi dzisiaj tez mowili o 15 dla mnie wszystkie daty po 14 sa ok do 31 choc poza tym, ze chce dziecko zdrowe i w terminie to chcialabym jeszcze kota jakos z gipsu uwolnic przed porodem, ale na to wplywu nie mam zadnego :)

TYmi jak tam? jak bedziesz miec chwile to pisz, w ktora strone sie pomylili z waga Helenki urodzila sie mniejsza czy wieksza?

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpitalne dziewczyny odezwijcie się co tam u Was ciekawego :-)

mhsvp07w3ex0n696.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja miałam teraz noworocznych gości, posiedzieli, wypili kawę i poszli.

A ja nadal głowię się co zrobić z porodem, czy ryzykować i iść i niech w szpitalu decydują czy sn czy cc, czy jednak pogadać jeszcze raz z lekarzem, żeby dał skierowanie na cc z powodu wysokiej wagi małego, bo to chyba tak wygląda, że lekarz wpisuje to w zaleceniach (proszę o podpowiedź od dziewczyn, które mają mieć cesarkę, bo do tej pory się tym nie interesowałam) - na razie trochę mu brakuje waży +/- 4104g, a zalecenia do cc są od +/-4250g. Jedno jest pewne, że jeśli przez tydzień nie urodzę to 8 stycznia będzie cc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 20:14

relgtgf6uee8xud8.png
  • looliii Koleżanka

Wysłany: 1 stycznia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Szczęśliwego Nowego roku , szybkich i łatwych porodów a przede wszystkim ZDROWYCH dzieciaczków.
    ;)

Agus89, jonka91, Ewelina88, szpilka, Martaaa, bluegirl89, M4DZI4 lubią tę wiadomość

82do20mmqzciyevf.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nic ciekawego... Moooooze jutro wyjde do domku.. Ale to moze.. Wszystkie dziewczyny opuscily moja sale. Jedna miala wywolywany porod, po 4 godzinach tulila juz syncia w ramionach☺ druga wypisali, a trzecia nabawila sie jakiejs choroby i ptzeszla do izolatki. Teraz dokoptowali mi kolejna na indulcje na jutro i nawet sie nie przywitala.. Mam nadzieje, ze weekend spedze w domu.. Bo moje zatoki dlugo w szpitalu nie wytrzymaja.. Nadal brak skurczy, bole wszelakie wyciszone.
    A jezeli chodzi o moje przeczucia co do daty porodu to mysle, ze 5 albo 13..
    Zielarko wygladasz przepieknie!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 20:36

zielarka lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie wróciliśmy z kolacji i teraz zapowiada się romantyczny wieczór we dwoje. :)
    Pewnie jeden z ostatnich przed porodem. :)
    Poprzytulamy się z Mężem, może dostanę skurczy i jutro będę już rozpakowana. :D :P

Miłego wieczoru Mamusie. :)

jonka91 lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy skrecone i ustawione lozeczko, na razie jeszcze bez materaca i przywalone innymi rzeczami, ale zaczynam odczuwac ze dzidzia sie zbliza

bluegirl89 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Szpitalne dziewczyny odezwijcie się co tam u Was ciekawego :-)
    Nieregulsrne skurcze ale moze jutro pojdziemy do domu :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju a mnie tak boli miednica i rwie dół brzucha, że masakra. No chodzić nie mogę.
    Psa już oddałam Lucjan w łóżku spokojnie śpi. Ja też mam nadzieję że dzisiejsza noc będzie przespana.
    Też miałam w planach dorwać męża ale ten ból jest nie do opanowania wiec nici z moich planów.
    Jutro jadę na KTG

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Marta159753 Przyjaciółka

Wysłany: 1 stycznia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed wigilia trafilam do szpitala z zagrozeniem przedwczesnym porodem. Skurcze okropnie silne do tego wymioty... lekarze brali pod uwage wczesniejsze rozwiazanie ciazy mielismy juz dostawac sterydy na szczescie udalo sie sytuacje opanowac i po tygodniu wyszlismy do domu. Wtedy tez okazalo sie ze mam wielowodzie afi 25 i zastoj w prawej nerce... dostalam skierowanie do szpitala na badania kontrolne i wczoraj wyszlismy znow na pare dni do domku :) afi 26,6 i zastoj w prawej nerce wiekszy plus powiekszony moczowod. Na szczescie cholestaza jest dobrze leczona bo przez odpowiednie leki i diete proby watrobowe sa idealne :) lekarze mowia ze super byloby gdybym urodzila wczesniej... przez zastoje wielowodzie i cholestaze... ale odpada zupelnie cesarka bo jestem po ppwaznej operacji i kolejne ciecie zagraza mojemu zdrowiu... wiec czekamy na rozwoj sytuacji :) 12 spowrotem na oddzial i juz zostajemy tam do rozwiazania chyba ze pojawi sie bol skurcze regilarne lub odejscie wod to wiadomo w kazdej chwili mam wracac. Kubus wazy juz 3 kg :) nie moge doczekac sie jak juz bedzie po wszystkim i bedziemy wszyscy razem w domku...

ex2bp07wqbuoq473.png

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy tez dziewczyny macie czeste twardnienia, napinania brzucha? Ja odczuwam je bardzo czesto i na ktg zapisywalo sie ich od groma na poziomie 100 i nawet powyzej ale nie sa bolesne :) jedynie brzuch jest caly czas twardy jak glaz

ex2bp07wqbuoq473.png

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy tez dziewczyny macie czeste twardnienia, napinania brzucha? Ja odczuwam je bardzo czesto i na ktg zapisywalo sie ich od groma na poziomie 100 i nawet powyzej ale nie sa bolesne :) jedynie brzuch jest caly czas twardy jak glaz

ex2bp07wqbuoq473.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się zastanawiam nad herbatka z liści malin, mam w domu i chyba sobie zapodam ;)
    Wciąż mam bóle @ :D ciekawe co z tego będzie :D mam coś takiego pierwszy raz, w pierwszej ciąży tak nie było :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

FITop1.png
‹‹ 1751 1752 1753 1754 1755 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ