X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta159753 wrote:
    Czy Wy tez dziewczyny macie czeste twardnienia, napinania brzucha? Ja odczuwam je bardzo czesto i na ktg zapisywalo sie ich od groma na poziomie 100 i nawet powyzej ale nie sa bolesne :) jedynie brzuch jest caly czas twardy jak glaz
    Ja mam takie twardnienia, ale ktg już dawno nie miałam, więc nie wiem czy wyszłyby skurcze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 22:07

201501145565.png
  • Marta159753 Przyjaciółka

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi sie ze chyba nie jest to nic zlego skoro wypisali mnie do domu z takimi twardnieniami :) ale zastanawia mnie czy nie zwiastuje to nadchodzacego porodu bo gdy o tym wspomnialam ordynator powiedziala ze gdyby cos to nie beda powstrzymywac akcji tylko ja wspomoga... :)

ex2bp07wqbuoq473.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta159753 wrote:
    Czy Wy tez dziewczyny macie czeste twardnienia, napinania brzucha? Ja odczuwam je bardzo czesto i na ktg zapisywalo sie ich od groma na poziomie 100 i nawet powyzej ale nie sa bolesne :) jedynie brzuch jest caly czas twardy jak glaz
    Ja też mam wielowodzie, i oznaką tego jest właśnie napinanie się brzucha, częste twardnienia, tzw. "brzuch jak skała". Pierwsze KTG pokazywało skurcze nawet do 100 a ja ich nie czułam, lekarz mówi, że przy wielowodziu to normalne. Obecnie AFI mam 23, skurcze na ktg do 30, brzuch nadal napięty i ywardy

relgtgf6uee8xud8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zapodaje pilatesy na piłce. Chyba sobie zrobię taki wieczorny rytuał :-)

Dziewoje Moje! Czy któraś ostanio była oglądać wózki i zmacała może taki nowy model Baby Design Dotty? Ciekawa jestem jak się rozkłada spacerowke z tyłu czy na ten nieszczęsny drucik czy może w koncu zamontowali jakis humanitarny uchwyt. Ktoś coś?

http://www.babydesign.eu/dotty/wozki-babydesign

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta ja mam takie twardnienia i wydaje mi się że na tym etapie to już normalne. Suwaczek już masz ładny to trzymam kciuki za szybkie i szczęśliwe rozwiązanie. :)

Marta159753, bluegirl89 lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chwilowo straciłam dobry nastrój.

Chcę urodzić już NATYCHMIAST!!!

Już było chodzenie po schodach, kręcenie biodrami, wyciąganie sutków... zaraz dopadam M.
    Mam dość :( nie czuję palców u jednej ręki spuchnięte stopy i ogólnie dość!

zielarka, bluegirl89 lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziekuje Wam za odpowiedzi :) okropnie boje sie porodu tzn tego ze zupelnie nie wiem jak to wszystko sie zacznie i kiedy :)) czy tak jak mowia lekarze wczesniej czy moze doczekam do terminu :) poki co odczuwam lekkie bole okresowe i lekkie bole kregoslupa. Od wczoraj tez takie krotkie doslownie kilku sekundowe bole rozpierajace krocze aleto pewnie normalne :)) dam Wam oczywiscie znac jak cos sie zacznie dziac

ex2bp07wqbuoq473.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twardnienia na tym etapie na pewno nie są czymś niepokojącym :) Ciekawa tylko jestem, czy sama mam jakieś skurcze a ich nie czuję... Fajnie by było, gdyby coś w zapisie wyszło. :)

201501145565.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa wrote:
    A ja chwilowo straciłam dobry nastrój.

Chcę urodzić już NATYCHMIAST!!!

Już było chodzenie po schodach, kręcenie biodrami, wyciąganie sutków... zaraz dopadam M.
    Mam dość :( nie czuję palców u jednej ręki spuchnięte stopy i ogólnie dość!
    Współczuję! Ja też już chwilami mam dosyć i sama już nie wiem co robić. Na szczęście nie puchne. Ale ciągle brzuch boli jak na okres i plecy. Nie sądziłam że końcówka będzie tak ciężką. Boję się przenoszenia...

zplX18SyZp.gif
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta159753 wrote:
    Dziekuje Wam za odpowiedzi :) okropnie boje sie porodu tzn tego ze zupelnie nie wiem jak to wszystko sie zacznie i kiedy :)) czy tak jak mowia lekarze wczesniej czy moze doczekam do terminu :) poki co odczuwam lekkie bole okresowe i lekkie bole kregoslupa. Od wczoraj tez takie krotkie doslownie kilku sekundowe bole rozpierajace krocze aleto pewnie normalne :)) dam Wam oczywiscie znac jak cos sie zacznie dziac
    Nie jesteś sama. Ta niewiedza jest okropna. Ja znowu się boję że nie będę wiedziała kiedy się naprawdę zacznie a kiedy będę panikowac bo często mi się to zdarza. Koniecznie zdawaj relacje co i jak. :)

Marta159753 lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, ale mialas przeboje, mam nadzieje, ze szybko samo sie u Ciebie zacznie i dzieciatko bedzie juz bezpiecznie w Twoich ramionach tym bardziej, ze lepiej uniknac cc

Ja jak wielokrotnie pisalam mam nadzieje, ze moj dzidzius jeszcze u mnie troche posiedzi, bo co prawda wg om (suwaczka) jutro bedzie 37t0d, ale wg pierwszego usg ktore wyszlo zgodnie z moimi wyliczeniami to dopiero 36t2d, wiec staram sie lezec jak najwiecej

Marta159753 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie boje, ze pojade z przepowiadajacymi albo ze z zaslabymi i bede tam siedziec dwa dni bez sensu zanim sie zacznie, ale jednoczesniej boje sie ze pojade za pozno, oszalec mozna

ale pamietajmy wszystko bedzie dobrze

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem bardzo ciekawa tego co się będzie działo, choć już rodziłam, teraz jest zupełnie inaczej i czuję się jakbym była w ciąży pierwszy raz :)
    cieszę się, że jest już bezpieczny czas dla dzidka, bo mogę ze spokojem i ciekawością obserwować jak to wszystko się rozwinie.

FITop1.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:42

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta 159753 Ja tez mam twardnienia brzucha, szczególnie wieczorami robi się jak skała na około pół minuty co 6-7 minut. Cos jak nieregulrane skurcze.

A ja parę dni temu chwaliłam się że nogi mi nie puchną, a tymczasem dzisiaj mam nogi jak słoń ! normalnie dwa prostokątne klocki, najbardziej przy kostce od wewnętrnzej strony, jak dzisiaj wychodziliśmy od znajomych to nie mogłam butów założyć.

Widziałm kilka dziewczyn z naszego forum na stronce RMF i dziewczyny kiedy wasze zdjęcia pojawiły się na stronce? Ja wysłałam zgłłoszenie dzisiaj około 14 i do teraz nie ma...

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sterydy chcieli podac jak bylam w szpitalu przed wigilia za pierwszym razem a to byl 33 tydzien skonczony. Dzidzia wazyla wtedy 2,5 kg :)

To prawda sporo przeszlam przez te. Krotki czas tym bardziej ze do tej pory nic zlego z ciaza sie nie dzialo a tu nagle wszystko na raz... ale mysle pozytywnie :) cc niestety moze byc grozle ze wzgledu na to ze przrszlam juz operacje usuniecia jelita grubego i mam cuecie od zoladka az do podbrzusza i pelno zrostow w brzuchu :( cc bylaby to w moim przypadku kolejna powazna operacja... no ale wiadomo ze do konca nic sie nie przewidzi wazne zeby Kubus byl zdrowy. :)

ex2bp07wqbuoq473.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uslyszala ze nie mama i nie tata i postanowila sie schowac

a co do tej wagi to tamto dziecko jesli dobrze pamietam jak pisalyscie to bylo dlugie na 61 cm czyli prawie 10 wiecej niz niektore z naszej listy wiec moglo byc chude, ale dlugie wiec jakos ta dziewczyna dala rade, ale tez przy takiej wadze raczej bylabym za cc przy pierwszym dziecku, gdyby to bylo 4 albo 5 to pewnie jakos idzie

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiakra a mowili Ci skad powstalo u Was wielowodzie? U mnie jest podejrzenie ze synek moze miec przewezenie zoladka i dwunastnicy... i dlatego nie przelyka takiej ilosci wod ale trzeba to sprawdzic po porodzie. Podobno nie jest to bardzo grozne bo pozniej wszystko wraca zwykle do normy ale maluszek moze ulewac i trzeba go bardzo pilnowac karmic w pionowej pozycji itp :)

ex2bp07wqbuoq473.png
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny!Nie odzywałam się długo bo działo się, oj działo... przepraszam, że nie odniode sie do Wsszych postów. We wtorek byłam u mojego gina, szyjka na 1,5. Nic nie zwiastowało porodu! Wróciłam do domu i zaczęłam przygotowania do Sylwestra! Znajomi zaproszeni na 20 picolo chlodził się w lodówce! Ja już wyluzowana bo przecież jest 20:30 w tym roku nie urodzę na pewno...

magdalenka, Bounia, kasiakra, MartaKD, M4DZI4, jonka91 lubią tę wiadomość

rar0a9a.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka za godzinę masz już ciążę donoszoną :)

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
‹‹ 1752 1753 1754 1755 1756 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ