X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta159753 wrote:
    Czy Wy tez dziewczyny macie czeste twardnienia, napinania brzucha? Ja odczuwam je bardzo czesto i na ktg zapisywalo sie ich od groma na poziomie 100 i nawet powyzej ale nie sa bolesne :) jedynie brzuch jest caly czas twardy jak glaz
    Ja mam takie twardnienia, ale ktg już dawno nie miałam, więc nie wiem czy wyszłyby skurcze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 22:07

201501145565.png
  • Marta159753 Przyjaciółka

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi sie ze chyba nie jest to nic zlego skoro wypisali mnie do domu z takimi twardnieniami :) ale zastanawia mnie czy nie zwiastuje to nadchodzacego porodu bo gdy o tym wspomnialam ordynator powiedziala ze gdyby cos to nie beda powstrzymywac akcji tylko ja wspomoga... :)

ex2bp07wqbuoq473.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta159753 wrote:
    Czy Wy tez dziewczyny macie czeste twardnienia, napinania brzucha? Ja odczuwam je bardzo czesto i na ktg zapisywalo sie ich od groma na poziomie 100 i nawet powyzej ale nie sa bolesne :) jedynie brzuch jest caly czas twardy jak glaz
    Ja też mam wielowodzie, i oznaką tego jest właśnie napinanie się brzucha, częste twardnienia, tzw. "brzuch jak skała". Pierwsze KTG pokazywało skurcze nawet do 100 a ja ich nie czułam, lekarz mówi, że przy wielowodziu to normalne. Obecnie AFI mam 23, skurcze na ktg do 30, brzuch nadal napięty i ywardy

relgtgf6uee8xud8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zapodaje pilatesy na piłce. Chyba sobie zrobię taki wieczorny rytuał :-)

Dziewoje Moje! Czy któraś ostanio była oglądać wózki i zmacała może taki nowy model Baby Design Dotty? Ciekawa jestem jak się rozkłada spacerowke z tyłu czy na ten nieszczęsny drucik czy może w koncu zamontowali jakis humanitarny uchwyt. Ktoś coś?

http://www.babydesign.eu/dotty/wozki-babydesign

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta ja mam takie twardnienia i wydaje mi się że na tym etapie to już normalne. Suwaczek już masz ładny to trzymam kciuki za szybkie i szczęśliwe rozwiązanie. :)

Marta159753, bluegirl89 lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chwilowo straciłam dobry nastrój.

Chcę urodzić już NATYCHMIAST!!!

Już było chodzenie po schodach, kręcenie biodrami, wyciąganie sutków... zaraz dopadam M.
    Mam dość :( nie czuję palców u jednej ręki spuchnięte stopy i ogólnie dość!

zielarka, bluegirl89 lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziekuje Wam za odpowiedzi :) okropnie boje sie porodu tzn tego ze zupelnie nie wiem jak to wszystko sie zacznie i kiedy :)) czy tak jak mowia lekarze wczesniej czy moze doczekam do terminu :) poki co odczuwam lekkie bole okresowe i lekkie bole kregoslupa. Od wczoraj tez takie krotkie doslownie kilku sekundowe bole rozpierajace krocze aleto pewnie normalne :)) dam Wam oczywiscie znac jak cos sie zacznie dziac

ex2bp07wqbuoq473.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twardnienia na tym etapie na pewno nie są czymś niepokojącym :) Ciekawa tylko jestem, czy sama mam jakieś skurcze a ich nie czuję... Fajnie by było, gdyby coś w zapisie wyszło. :)

201501145565.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa wrote:
    A ja chwilowo straciłam dobry nastrój.

Chcę urodzić już NATYCHMIAST!!!

Już było chodzenie po schodach, kręcenie biodrami, wyciąganie sutków... zaraz dopadam M.
    Mam dość :( nie czuję palców u jednej ręki spuchnięte stopy i ogólnie dość!
    Współczuję! Ja też już chwilami mam dosyć i sama już nie wiem co robić. Na szczęście nie puchne. Ale ciągle brzuch boli jak na okres i plecy. Nie sądziłam że końcówka będzie tak ciężką. Boję się przenoszenia...

zplX18SyZp.gif
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta159753 wrote:
    Dziekuje Wam za odpowiedzi :) okropnie boje sie porodu tzn tego ze zupelnie nie wiem jak to wszystko sie zacznie i kiedy :)) czy tak jak mowia lekarze wczesniej czy moze doczekam do terminu :) poki co odczuwam lekkie bole okresowe i lekkie bole kregoslupa. Od wczoraj tez takie krotkie doslownie kilku sekundowe bole rozpierajace krocze aleto pewnie normalne :)) dam Wam oczywiscie znac jak cos sie zacznie dziac
    Nie jesteś sama. Ta niewiedza jest okropna. Ja znowu się boję że nie będę wiedziała kiedy się naprawdę zacznie a kiedy będę panikowac bo często mi się to zdarza. Koniecznie zdawaj relacje co i jak. :)

Marta159753 lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, ale mialas przeboje, mam nadzieje, ze szybko samo sie u Ciebie zacznie i dzieciatko bedzie juz bezpiecznie w Twoich ramionach tym bardziej, ze lepiej uniknac cc

Ja jak wielokrotnie pisalam mam nadzieje, ze moj dzidzius jeszcze u mnie troche posiedzi, bo co prawda wg om (suwaczka) jutro bedzie 37t0d, ale wg pierwszego usg ktore wyszlo zgodnie z moimi wyliczeniami to dopiero 36t2d, wiec staram sie lezec jak najwiecej

Marta159753 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie boje, ze pojade z przepowiadajacymi albo ze z zaslabymi i bede tam siedziec dwa dni bez sensu zanim sie zacznie, ale jednoczesniej boje sie ze pojade za pozno, oszalec mozna

ale pamietajmy wszystko bedzie dobrze

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem bardzo ciekawa tego co się będzie działo, choć już rodziłam, teraz jest zupełnie inaczej i czuję się jakbym była w ciąży pierwszy raz :)
    cieszę się, że jest już bezpieczny czas dla dzidka, bo mogę ze spokojem i ciekawością obserwować jak to wszystko się rozwinie.

FITop1.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:42

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta 159753 Ja tez mam twardnienia brzucha, szczególnie wieczorami robi się jak skała na około pół minuty co 6-7 minut. Cos jak nieregulrane skurcze.

A ja parę dni temu chwaliłam się że nogi mi nie puchną, a tymczasem dzisiaj mam nogi jak słoń ! normalnie dwa prostokątne klocki, najbardziej przy kostce od wewnętrnzej strony, jak dzisiaj wychodziliśmy od znajomych to nie mogłam butów założyć.

Widziałm kilka dziewczyn z naszego forum na stronce RMF i dziewczyny kiedy wasze zdjęcia pojawiły się na stronce? Ja wysłałam zgłłoszenie dzisiaj około 14 i do teraz nie ma...

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sterydy chcieli podac jak bylam w szpitalu przed wigilia za pierwszym razem a to byl 33 tydzien skonczony. Dzidzia wazyla wtedy 2,5 kg :)

To prawda sporo przeszlam przez te. Krotki czas tym bardziej ze do tej pory nic zlego z ciaza sie nie dzialo a tu nagle wszystko na raz... ale mysle pozytywnie :) cc niestety moze byc grozle ze wzgledu na to ze przrszlam juz operacje usuniecia jelita grubego i mam cuecie od zoladka az do podbrzusza i pelno zrostow w brzuchu :( cc bylaby to w moim przypadku kolejna powazna operacja... no ale wiadomo ze do konca nic sie nie przewidzi wazne zeby Kubus byl zdrowy. :)

ex2bp07wqbuoq473.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uslyszala ze nie mama i nie tata i postanowila sie schowac

a co do tej wagi to tamto dziecko jesli dobrze pamietam jak pisalyscie to bylo dlugie na 61 cm czyli prawie 10 wiecej niz niektore z naszej listy wiec moglo byc chude, ale dlugie wiec jakos ta dziewczyna dala rade, ale tez przy takiej wadze raczej bylabym za cc przy pierwszym dziecku, gdyby to bylo 4 albo 5 to pewnie jakos idzie

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiakra a mowili Ci skad powstalo u Was wielowodzie? U mnie jest podejrzenie ze synek moze miec przewezenie zoladka i dwunastnicy... i dlatego nie przelyka takiej ilosci wod ale trzeba to sprawdzic po porodzie. Podobno nie jest to bardzo grozne bo pozniej wszystko wraca zwykle do normy ale maluszek moze ulewac i trzeba go bardzo pilnowac karmic w pionowej pozycji itp :)

ex2bp07wqbuoq473.png
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny!Nie odzywałam się długo bo działo się, oj działo... przepraszam, że nie odniode sie do Wsszych postów. We wtorek byłam u mojego gina, szyjka na 1,5. Nic nie zwiastowało porodu! Wróciłam do domu i zaczęłam przygotowania do Sylwestra! Znajomi zaproszeni na 20 picolo chlodził się w lodówce! Ja już wyluzowana bo przecież jest 20:30 w tym roku nie urodzę na pewno...

magdalenka, Bounia, kasiakra, MartaKD, M4DZI4, jonka91 lubią tę wiadomość

rar0a9a.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka za godzinę masz już ciążę donoszoną :)

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
‹‹ 1752 1753 1754 1755 1756 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ