*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Marta159753 wrote:Czy Wy tez dziewczyny macie czeste twardnienia, napinania brzucha? Ja odczuwam je bardzo czesto i na ktg zapisywalo sie ich od groma na poziomie 100 i nawet powyzej ale nie sa bolesne
jedynie brzuch jest caly czas twardy jak glaz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 22:07
-
Wydaje mi sie ze chyba nie jest to nic zlego skoro wypisali mnie do domu z takimi twardnieniami
ale zastanawia mnie czy nie zwiastuje to nadchodzacego porodu bo gdy o tym wspomnialam ordynator powiedziala ze gdyby cos to nie beda powstrzymywac akcji tylko ja wspomoga...
-
Marta159753 wrote:Czy Wy tez dziewczyny macie czeste twardnienia, napinania brzucha? Ja odczuwam je bardzo czesto i na ktg zapisywalo sie ich od groma na poziomie 100 i nawet powyzej ale nie sa bolesne
jedynie brzuch jest caly czas twardy jak glaz
-
nick nieaktualnyA ja zapodaje pilatesy na piłce. Chyba sobie zrobię taki wieczorny rytuał
Dziewoje Moje! Czy któraś ostanio była oglądać wózki i zmacała może taki nowy model Baby Design Dotty? Ciekawa jestem jak się rozkłada spacerowke z tyłu czy na ten nieszczęsny drucik czy może w koncu zamontowali jakis humanitarny uchwyt. Ktoś coś?
http://www.babydesign.eu/dotty/wozki-babydesign -
A ja chwilowo straciłam dobry nastrój.
Chcę urodzić już NATYCHMIAST!!!
Już było chodzenie po schodach, kręcenie biodrami, wyciąganie sutków... zaraz dopadam M.
Mam dośćnie czuję palców u jednej ręki spuchnięte stopy i ogólnie dość!
zielarka, bluegirl89 lubią tę wiadomość
-
Dziekuje Wam za odpowiedziokropnie boje sie porodu tzn tego ze zupelnie nie wiem jak to wszystko sie zacznie i kiedy
) czy tak jak mowia lekarze wczesniej czy moze doczekam do terminu
poki co odczuwam lekkie bole okresowe i lekkie bole kregoslupa. Od wczoraj tez takie krotkie doslownie kilku sekundowe bole rozpierajace krocze aleto pewnie normalne
) dam Wam oczywiscie znac jak cos sie zacznie dziac
-
Martaaa wrote:A ja chwilowo straciłam dobry nastrój.
Chcę urodzić już NATYCHMIAST!!!
Już było chodzenie po schodach, kręcenie biodrami, wyciąganie sutków... zaraz dopadam M.
Mam dośćnie czuję palców u jednej ręki spuchnięte stopy i ogólnie dość!
-
Marta159753 wrote:Dziekuje Wam za odpowiedzi
okropnie boje sie porodu tzn tego ze zupelnie nie wiem jak to wszystko sie zacznie i kiedy
) czy tak jak mowia lekarze wczesniej czy moze doczekam do terminu
poki co odczuwam lekkie bole okresowe i lekkie bole kregoslupa. Od wczoraj tez takie krotkie doslownie kilku sekundowe bole rozpierajace krocze aleto pewnie normalne
) dam Wam oczywiscie znac jak cos sie zacznie dziac
Marta159753 lubi tę wiadomość
-
Marta, ale mialas przeboje, mam nadzieje, ze szybko samo sie u Ciebie zacznie i dzieciatko bedzie juz bezpiecznie w Twoich ramionach tym bardziej, ze lepiej uniknac cc
Ja jak wielokrotnie pisalam mam nadzieje, ze moj dzidzius jeszcze u mnie troche posiedzi, bo co prawda wg om (suwaczka) jutro bedzie 37t0d, ale wg pierwszego usg ktore wyszlo zgodnie z moimi wyliczeniami to dopiero 36t2d, wiec staram sie lezec jak najwiecejMarta159753 lubi tę wiadomość
-
Jestem bardzo ciekawa tego co się będzie działo, choć już rodziłam, teraz jest zupełnie inaczej i czuję się jakbym była w ciąży pierwszy raz
cieszę się, że jest już bezpieczny czas dla dzidka, bo mogę ze spokojem i ciekawością obserwować jak to wszystko się rozwinie. -
Marta 159753 Ja tez mam twardnienia brzucha, szczególnie wieczorami robi się jak skała na około pół minuty co 6-7 minut. Cos jak nieregulrane skurcze.
A ja parę dni temu chwaliłam się że nogi mi nie puchną, a tymczasem dzisiaj mam nogi jak słoń ! normalnie dwa prostokątne klocki, najbardziej przy kostce od wewnętrnzej strony, jak dzisiaj wychodziliśmy od znajomych to nie mogłam butów założyć.
Widziałm kilka dziewczyn z naszego forum na stronce RMF i dziewczyny kiedy wasze zdjęcia pojawiły się na stronce? Ja wysłałam zgłłoszenie dzisiaj około 14 i do teraz nie ma... -
Sterydy chcieli podac jak bylam w szpitalu przed wigilia za pierwszym razem a to byl 33 tydzien skonczony. Dzidzia wazyla wtedy 2,5 kg
To prawda sporo przeszlam przez te. Krotki czas tym bardziej ze do tej pory nic zlego z ciaza sie nie dzialo a tu nagle wszystko na raz... ale mysle pozytywniecc niestety moze byc grozle ze wzgledu na to ze przrszlam juz operacje usuniecia jelita grubego i mam cuecie od zoladka az do podbrzusza i pelno zrostow w brzuchu
cc bylaby to w moim przypadku kolejna powazna operacja... no ale wiadomo ze do konca nic sie nie przewidzi wazne zeby Kubus byl zdrowy.
-
uslyszala ze nie mama i nie tata i postanowila sie schowac
a co do tej wagi to tamto dziecko jesli dobrze pamietam jak pisalyscie to bylo dlugie na 61 cm czyli prawie 10 wiecej niz niektore z naszej listy wiec moglo byc chude, ale dlugie wiec jakos ta dziewczyna dala rade, ale tez przy takiej wadze raczej bylabym za cc przy pierwszym dziecku, gdyby to bylo 4 albo 5 to pewnie jakos idzie -
Kasiakra a mowili Ci skad powstalo u Was wielowodzie? U mnie jest podejrzenie ze synek moze miec przewezenie zoladka i dwunastnicy... i dlatego nie przelyka takiej ilosci wod ale trzeba to sprawdzic po porodzie. Podobno nie jest to bardzo grozne bo pozniej wszystko wraca zwykle do normy ale maluszek moze ulewac i trzeba go bardzo pilnowac karmic w pionowej pozycji itp
-
Witam Was dziewczyny!Nie odzywałam się długo bo działo się, oj działo... przepraszam, że nie odniode sie do Wsszych postów. We wtorek byłam u mojego gina, szyjka na 1,5. Nic nie zwiastowało porodu! Wróciłam do domu i zaczęłam przygotowania do Sylwestra! Znajomi zaproszeni na 20 picolo chlodził się w lodówce! Ja już wyluzowana bo przecież jest 20:30 w tym roku nie urodzę na pewno...
magdalenka, Bounia, kasiakra, MartaKD, M4DZI4, jonka91 lubią tę wiadomość