*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
magdalenka wrote:Hmm najgorsze jest to że wagi się nie przewidzi, bo szczerze to gdybym miała 100% pewności że moje dziecko jest tak duże a może być jeszcze większe to chyba zdecydowałabym się na cesarke i wolałabym się umówić. Ale nie wiadomo bo może to błąd w obliczeniach i wtedy szkoda z własnej woli rezygnować z porodu SN...ciężka decyzja. Może podpytaj lekarza, lub jakiejś życzliwej połłożnej co radzi ??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 15:36
-
kasiakra wrote:A pozostałe dziewczyny co Wy o tym myślicie, jaka byłaby Wasza decyzja? Gdyby na ten moment dzidziuś ważył już ok. 4100gAntoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
kasiakra wrote:A pozostałe dziewczyny co Wy o tym myślicie, jaka byłaby Wasza decyzja? Gdyby na ten moment dzidziuś ważył już ok. 4100g
Przy takiej wadze dzidziusia chyba wolałabym cc, ale z uwagi na moją posturę (jestem niska i drobna). Nie dałabym pewnie rady. Chociaż możnaby próbować sn a jak coś to skończy się cc. Ale to chyba bez sensu...
Ostatnie usg miałam na pocz. listopada i żyję w niewiedzy, ile dziecię waży itd. Chyba pójdę gdzieś prywatnie i zapłacę, trudno.
A do kogo chodzisz Kasia i gdzie rodzisz, jeśli mogę spytać. -
Agus89 wrote:Marrtka - ostatnie usg miałaś na poczatku listopada? Jejku, ja ostatnio 3 tygodnie nie mogłam wytrzymać w niewiedzy jak się ma moje dziecię.
Do 4kg córka chyba nie dobije, bo też nie ma po kimAle pójdę sprawdzić, cz dalej głowa w dół, jak łożysko i wody. Gmera mi nad pępkiem, więc wychodzę z założenia, że wszystko jest u niej ok
-
marrtka wrote:Przy takiej wadze dzidziusia chyba wolałabym cc, ale z uwagi na moją posturę (jestem niska i drobna). Nie dałabym pewnie rady. Chociaż możnaby próbować sn a jak coś to skończy się cc. Ale to chyba bez sensu...
Ostatnie usg miałam na pocz. listopada i żyję w niewiedzy, ile dziecię waży itd. Chyba pójdę gdzieś prywatnie i zapłacę, trudno.
A do kogo chodzisz Kasia i gdzie rodzisz, jeśli mogę spytać. -
marrtka wrote:Nio, to było usg 3 trymestru, pomiary, przepływy i tyle.
Do 4kg córka chyba nie dobije, bo też nie ma po kimAle pójdę sprawdzić, cz dalej głowa w dół, jak łożysko i wody. Gmera mi nad pępkiem, więc wychodzę z założenia, że wszystko jest u niej ok
-
hohoho z taką wagą sn?????????
Szkody muszą być duże.
A ja dzisiaj werandowałam Hanię kilka minut. To był nasz pierwszy razAgus89, Ewelina88, Malenq, MonikaDM, nix, Chanela, renia83, bluegirl89, M4DZI4 lubią tę wiadomość
www.styczniowki2015.phorum.pl -
Gosiak wrote:Dziewczyny, tu lutówka, takie pytanie mam - pijecie/piłyście siemię lniane i herbatkę z liści malin? Łykacie/łykałyście wiesiołka?
Agus Ty już jesteś blisko terminu
Jakby mi się każdy dzień ciąży dłużył tak jak teraz, to bym chyba ześwirowała.. -
ania_29 wrote:Agus Ty już jesteś blisko terminu
Jakby mi się każdy dzień ciąży dłużył tak jak teraz, to bym chyba ześwirowała..
Mam coś przeczucie że jeszcze z tydzień pochodzę z brzuszkiem.Za dwa dni niby mam termin, ale jakoś wątpię w to że urodzę o czasie.
-
Agus89 wrote:Mam coś przeczucie że jeszcze z tydzień pochodzę z brzuszkiem.
Za dwa dni niby mam termin, ale jakoś wątpię w to że urodzę o czasie.
Chętnie przekręciłabym swój licznik, żeby móc lekarzowi skomleć o uwolnienie od brzucha
-
Gosiak wrote:Dziewczyny, tu lutówka, takie pytanie mam - pijecie/piłyście siemię lniane i herbatkę z liści malin? Łykacie/łykałyście wiesiołka?
Herbatke miałam w planach,ale w 3 aptekach szukalam, nie bylo.w jednej zamowilam-nie dotarła,machnelam ręką.
Ale siemię dosypuje codziennie do jogurtu.jak nie pomoże na zwiększenie elastycznosci to podziała na inne obszary,ze tak powiemGosiak lubi tę wiadomość