X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • kejti91 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula ja tez sie lecze na tarczyce, sndo odstawila mi calkiem leki narazie. Powiem Ci ze moje tsh tez spadlo w coazy, na poczatku mialam 2,4 a jakis tydzien temy 1,8.
    Tyle ze wizyty teraz mam czesto, tak co 2-3 tyg.

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejti91 wrote:
    Melula ja tez sie lecze na tarczyce, sndo odstawila mi calkiem leki narazie. Powiem Ci ze moje tsh tez spadlo w coazy, na poczatku mialam 2,4 a jakis tydzien temy 1,8.
    Tyle ze wizyty teraz mam czesto, tak co 2-3 tyg.
    mi spadło z 1,79 na 0,87... jak odstawiłam leki do wzrastało do 3 a nawet 4, więc musze brać najmniejsza dawkę, ale mus to mus :) sama nie zaryzykuję odstawić, a muszę zmienić endo, bo ta babka nawiedzona jakaś. mam badania co 3 tygodnie i wtedy, jak coś nie tak to zapisuję się na wizytę, zwykle czekam jakieś 2-3 dni więc bez ryzyka.

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2020, 18:58

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Kochane, możecie mi pomóż w wyborze sukni ślubnej? Poniżej podam link do pewnego portalu, gdzie zamieściłam swoje zdjęcia w kilku modelach sukni. Możecie tutaj podać numerek, który według Was jest najładniejszy?

http://vitalia.pl/index.php/mid/25/fid/201/odchudzanie/diety/forum/71/topicid/885861/sortf/0/rev/0/range/0/page/0/

Trudna sprawa, bo wszystkie sukienki są sporo za duże na Ciebie i nie wyglądają przez to dobrze. Z pokazanych 6 leży najlepiej, ale nie wiem czy to nie jest tylko siła sugestii wiecej niż jednego zdjęcia tego modelu. Kurczę, mam wrażenie, ze to nie są twoje kroje sukienek. Przymierzalas inne modele? Np. Rybkę? Jesteś drobna, wiec ciążowy brzuszek aż tak bardzo nie zaburzy ci proporcji sylwetki. Wiem, ze pewnie nie jest łatwo wybrać model, ktory bedzie idealnie leżeć w 21tc, ale pamietam jak ja szukałam swojej sukienki ślubnej to przymierzalam ich bardzo wiele i jak założyłam TĄ jedyną to od razu, bez cienia wątpliwości i radzenia sie nikogo wiedziałam, ze bedzie moja. Jeśli masz wątpliwości co do sukienek, które przymierzalas, ja bym szukała dalej.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 6 najładniej teraz, ale w 22tc chyba w 1 będzie najładniej. woją drogą podobną miałam na własnym ślubie, tylko ja nie jestem taka chudziutka i chciałam ukryć brzuch tłuszczowy :P

A tu link do mojej sukni :)
    http://szafa.pl/c15596135-suknia-slubna-vanessa-empire-ecru-40-42-44.html

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatte i agnb6 ja jestem ze Świnoujścia ;) kochane mam do was małe pytanko.. Otóż od 7 tc strasznie wypadają mi włosy z dnia na dzień jest ich mniej.. W 1 ciąży nie miałam z tym problemu.. Jak temu zaradzić?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia93 polecam odżywke do skóry głowy Farmona, Jantar odżywka bursztynowa :) jak dla mnie rewelacyjna zawsze jak umyję włosy to wsmarowuję w skórę głowy, nie tłuści włosów nawet jeśli wyleje się jej pół flakonu, widać też baby hair jest dobra na porost włosów :) a i jest tania bo w aptece zawsze dostaję za 10-12zł :)

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważam jak Isabelle - ja tak samo, przymierzyłam z 30 sukienek a wróciłam do tej którą wybrałam na początku. Od razu wiedziałam, że to musi być ta.
    Ale z tych co Ty wybrałaś to ja bym jednak chyba wybrała nr 1...

relgh371rphwpz6l.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się mogę moją sukienką pochwalić bo mam krótki teledysk ślubny... :P jak chcecie :)

relgh371rphwpz6l.png
  • agattee Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnb6 ja jestem ze Szczecina ;)

Cynamonek, masz ladny brzuszek :) Ja taka pilke dostaje dopiero jak cos zjem, czyli krotko mowiac - wzdecia :P

Na wypadanie wlosow to nie mam pojecia, mi akurat jakos szalenie nie wypadaja ale sa niestety z natury cienkie. Najlepiej probowac z naturalnymi kosmetykami bez zadnych ciezkich skladow typu silikony itd. Chociaz najlepiej zaczac od okreslenia rodzaju wlosow i wtedy szukac. Moze sprobuj olejowac wlosy, choc na efekty trzeba troche poczekac i robic to regularnie ;)

Cynamonek30 lubi tę wiadomość

wff22n0ab6iac00e.png
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześ dziewczyny! Dawno mnie nie było, ale nie dość, że sporo pracy mam na głowie, to jeszcze zaliczenia i sesja na uczelni ;)
    W zeszłym tygodniu byłam u lekarza i na USG maluszek do nas pomachał, normalnie łzy w oczach! Nigdy nie zapomnę tej chwili <3 Maleństwo zdrowe, wszystko prawidłowo, mam nadzieję, ze u was też! :) Mi lekarz nie zlecił na ostatniej wizycie żadnych badań, bo poprzednie miałam bdb choć w morfologii w dwóch rubryczkach miałam niemieszczące się w normie, ale malutką różnicę, lekarz jednak powiedział, że jestem w ciąży (jakbym nie wiedziała hihi) i te normy nie są dla mnie :p Tak więc czekam na kolejną wizytę, bo zapewne już będzie wiadomo czy to chłopczyk, czy dziewczynka.

Wpisałam się, mam nadzieję, że nic nie zepsułam https://docs.google.com/spreadsheets/d/1-mIMcrIXgSS7qhF8IA3Tmu0ifEq2xIXV_X9Xwe5oggM/edit?pli=1#gid=0

belldandy te sukienki Ci nie pasują, całkowicie przytłaczają twoją urodę :( Powinnaś mieć coś dopasowanego w biuście i zwiewnego w dół w typie greckim, coś takiego > http://katdelunaonline.org/wp-content/uploads/2013/07/greek-style-wedding-dresses7.jpg Tak by okryło Ci brzuszek, tak byś nie czuła się skrępowana, ale dopasowane musi być, co jak co nie ma co ukrywać figury w worku po ziemniakach ;) A no i wianek może we włosach taki delikatny? lekkie fale/loki <3

M4DZI4 lubi tę wiadomość

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rady napewno spróbuje bo jak związek je w kitke to masakra ;) agnb6 to nie tak daleko mnie;) w sumie Agatte Tez;) jesteście pierwsze które poznałam z zachodniopomorskiego ;)

• Ag... Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój may koralik ma 53,57mm:) wszystko ok. wychodzi rowny 12 tydzien.
    machal rączkami i wiercil sie:) w czwartek mam usg genetyczne u mojego lekarza a kolejną wizytę 14 lipca.
    jestem najszczęśliwsza na swiecie:D:D:D
    pewnie jak kazda tutaj:)

MonikaDM, agnb6, Cynamonek30, Malenq, jonka91, A.loth, isabelle, M4DZI4, Patrycha, Cookie lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balldandy jestem tego samego zdania co Agataa...krój na ciaże jest moze i dobry, ale one Cię przytłaczają, ta zaproponowana przez Agatę niby w tym samym stylu ale ma "coś" :) Z przedstawionych przez Ciebie chyba w 1 najbardziej "mi się podobasz" ale koniecznie musiałaby mieć jakąś mocniejszą ozdobę. Sukienka Agus89 jest super, ta wstążka dodaje wiele tej sukni :) Poza tym, któaś dziewczyna napisała, zebyś jeszcze pomierzyła i w końcu znajdziesz tę wymarzoną :) Aha i z doświadczenia Ci doradzę, żebyś nie zabierała ze sobą wielu koleżanek na przymiarki bo to przeszkadza a każdy ma swój gust i wyjdziesz z wielką głową i nic nie wybierzesz...jedź np. z jedną przyjaciółką która ma podobny gust albo sama. Ja moją suknię wybrałam sama.

Cynamonku jaki Ty masz piękny brzusio :) Aly Ty to nasz następna chudzinka :)

Jonka wielkie dzięki za opinię o tym Klupsiu (łóżeczko) to mnie tylko utwierdziło w tym zeby je kupić :) Co do listy to nadal nic nie mogę zrobić, kopiuję link, wklejam, loguję się lub jestem już zalogowana i nic... Może jak możesz to dopisz: imię Monika :) Żadnych dzieci na stanie, hihi, wiek 30 (w grudniu 31), miejscowość Norymberga, TP wg pierwszego usg taki sam jak PTP. Imion podałam wcześiej chyba ciut za dużo więc moze to później się dopisze jak wybór się skonkretyzuje :) Mój M twierdzi, ze chyba powinnaś mi to udostępnić jakoś, czy zaprosić do tej listy...ale chyba dziewczyny tylko link kopiowały i się dopisywały...nie znam się :) Nie bedziemy sie nad tym rozwodzić :)

Martaa - dawaj ten filmik :)

Słodkich snów laski :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2014, 10:22

Cynamonek30 lubi tę wiadomość

• Pinia108 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Kochane, możecie mi pomóż w wyborze sukni ślubnej? Poniżej podam link do pewnego portalu, gdzie zamieściłam swoje zdjęcia w kilku modelach sukni. Możecie tutaj podać numerek, który według Was jest najładniejszy?

http://vitalia.pl/index.php/mid/25/fid/201/odchudzanie/diety/forum/71/topicid/885861/sortf/0/rev/0/range/0/page/0/

Tak szczerze, to warto jeszcze coś poszukać. Ja bym na twoim miejscu poczekała z wyborem do ok. 18 tc. Wtedy mniejwięcej będziesz wiedziała w jakim kierunku ci pójcie ciąża. Wydaje mi się, że jeśli już teraz zdecydujesz się na suknie przed samym ślubem będzie czekało Cię wiele poprawek. Przy wyborze kroju pomyśl też o własnej wygodzie, czy dasz radę tańczyć bez biustonosza jeśli wybierzesz bardzo mocno wykrojone plecy. Jeśli zdecydujesz się na suknie bez ramiączek to przedyskutuj z krawcową kwestie wiązania gorsetowego - z brzuszkiem nie będzie wskazane żeby go mocno związywać.

Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
  • Monifah Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pracaowałam kiedys w salonie sukien ślubnych i moim zdaniem, choc wszystkie są na Ciebie za duże, to skupiła bym sie raczej na nr 2 i 3 tak już moje oko dopasowuje suknie i wydaje mi się, że jeżeli preferujesz takie fasony to skupiłabym się na 3 szczególnie, 6 zdecydowanie odradzam, bo z tych wszystkich modeli, choc rozmiarem zbliżona do Ciebie, ale fason jak zwyczajna sukienka tylko że biała, taka moja opinie, można się nie zgodzic, ale już trochę widziałam przez 2 lata dziewczyn i sukni, więc mam jakiś pogląd tak mi się wydaje :P
    W 3 olśnisz :D

• agnb6 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy - mi się najbardziej podoba nr 1, ale każdy ma inny gust. Myślę tak jak dziewczyny, poczekaj jeszcze trochę, az Ci brzuszek urośnie :)

Aniołek [*] 5tc - 15/08/2012
    Aniołek [*] 9tc - 22/10/2013 (pusty pęcherzyk)
    Aniołek Karolek [*] 21tc - 11/09/2014
  • agnb6 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia - mi jak na razie z włosami nic się nie dzieje, przetłuszczają się tylko szybciej, ale na szczęście nie wypadają..

Aniołek [*] 5tc - 15/08/2012
    Aniołek [*] 9tc - 22/10/2013 (pusty pęcherzyk)
    Aniołek Karolek [*] 21tc - 11/09/2014
  • Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Agattee , MonikaDm:)
    Co do wlosów mi wypadały strasznie w 1 ciazy , w tej mniej wypadaja.
    Myśle,że to przez hormony- fryzjerka mnie sie zapytała czy biore tabletki na bazie hormonów... ja brałam luteine... wiec moze u Ciebie to samo..

zi13skjo0ong6u20.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nic nie mogę wpisać w tabelkę. Piszę ze smrtfona, mam małe możliwości, może ktoś mnie wpisze?

FITop1.png
‹‹ 175 176 177 178 179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ