X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • blador Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD a myślałam, że tylko my na końcówce zmieniamy imię tzn. nie mamy bo przez 3/4 ciąży był Antoś a teraz do wyboru Julek/Mikołaj/Filip/Jaś i też mam nadzieję, że jak Go zobaczymy to będziemy wiedzieli na kogo wygląda

kurcze a u mnie żadnych objawów, nawet bóle @, które były w tamtym tygodniu sobie poszły :(

relgh3718o9n8rtv.png
  • babeczka Znajoma

Wysłany: 7 stycznia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię dla córki wybraliśmy poprzednio w drodze na porodówkę, a trzeba podać dopiero w USC. Teraz trzeba było szybciej, żeby coś powiedzieć starszej ale zdecydować się trudno.

Ze straszą wyjechaliśmy na pierwsze wakacje i to bardzo aktywne jak miała 7 tygodni. Ale to było latem, teraz nie wiem jak to będzie.

A co do wspólnego wywoływania- polecam. Teraz jeszcze nie rodzę, ale po przytulankach pojawiają się skurcze i piękne sny. Za to poprzedni poród zaczął się niecałe 3 dni po odejściu różowego czopu zaraz po miłości :) ale przyznaję, że to niełatwe w 9 miesiącu. A w szpitalu... Może powinni udostępniać specjalne pokoje "odwiedzin", jak w więzieniu...

jonka91 lubi tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikołaj i Filip mi sie podoba:)

renia83 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blador- Juliusz czy Julian?
    mi się Julian podobało:) mialam na liscie, podobnie jak filipa, antosia, mikolaja:)
    ale wpisywalam na liste zeby mąż nie marudzil ze tylko Kostek i Kostek:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 13:07

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde jestem trochę podłamana i boję się jak cholera , już wypłakałam się też mężowi http://emoticoner.com/files/emoticons/crazy-monkey/crazy-monkey-emoticon-029.gif

Pamiętacie jak pisałam wam o tym strasznym zdarzeniu nagłego niedokrwienia mózgu co wylądowałam w szpitalu? Dostałam zaświadczenie o cesarskim cięciu z tego powodu.
    Mam zalecone przyjmowanie zastrzyków na rozrzedzenie krwi i muszę je tak brać teraz i po porodzie też przez okres trwania połogu.

Okazuje się,że przy cesarskim cięciu będę miała najprawdopodobniej w sumie na 99,9% znieczulenie ogólne, uśpią mnie i nie będzie mi dane zobaczenie mojego synka, usłyszenie jego pierwszego płaczu :(
    boje się, że nie wybudze się albo że dostanę krwotoku, bo podobno nie zalecają aby odstawić przed cc tych zastrzyków a to z kolei wiąże się z ryzykiem krwotoku tak jak pisałam, boje się że wykrwawię się na śmierć :(

wyszło w dodatku, że mam trochę obniżone jakieś białko s i że to przyczynia się do powstawania jakiś zakrzepów , ale że podobno ciąża spowodowała takie obciążenie organizmu, bo tak jak lekarze powiedzieli do tej pory przed ciążą nie było żadnego epizodu z zakrzepicą ani innymi i śmigałam jak ta lala..
    musze po ciąży zrobić dodatkowe badania i albo będę musiała jakieś tabletki brac do końca życia albo wróci białko do normy i nie będą potrzebne leki, ale wychodzi na to że to rodzinne jest najprawdopodobniej http://emoticoner.com/files/emoticons/crazy-monkey/crazy-monkey-emoticon-029.gif
    boje się strasznie już tego cesarskiego cięcia ...

mhsvp07w3ex0n696.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z imieniem dla chłopaka nie mieliśmy żadnego problemu. Od razu było wiadomo, że będzie Filip.
    Natomiast jakby okazało się, że w brzuchu siedzi dziewuszka to by się zaczęły schody.. Ja chciałam Weronikę albo Gabrysię, a mężowi się nie podobało żadne z tych imion.. Później mi też się przestały podobać..
    Jakby teraz się okazało, że Filip jednak nie ma siusiaka to mielibyśmy niezłą zagwozdkę :P

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Ag... Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko- wszystko bedzie dobrze!
    CC zrobia ci lekarze w szpitalu, a nie rolnik w oborze więc raczej nie wykrwawisz się na smierc kochana.
    Ktos tym dzieckiem musi się zająć:) mysl pozytywnie i badz spokojna zeby nie stresować małego.

nick nieaktualny, Gwiazdeczka27, M4DZI4 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • babeczka Znajoma

Wysłany: 7 stycznia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałaś Gwiazdeczko konsultację z anestezjologiem? On powinien wybrać najlepsze dla was rozwiązanie znieczulenia a Ty mu zaufać. Inaczej można zwariować od tych obaw. Jak cesarka nie jest na szybko, tylko planowana, to na pewno można podjąć optymalne kroki!

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko,ja też brałam zastrzyki na zakrzepy,odstawiłam w 30tc. W połog też powinnam je brać,ale zobaczymy.A jaka wychodzi Ci krzepliwośc?Ja zastrzyki z heparyny brałam tez z powodu poronień.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A musisz mieć cc?

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    My z imieniem dla chłopaka nie mieliśmy żadnego problemu. Od razu było wiadomo, że będzie Filip.
    Natomiast jakby okazało się, że w brzuchu siedzi dziewuszka to by się zaczęły schody.. Ja chciałam Weronikę albo Gabrysię, a mężowi się nie podobało żadne z tych imion.. Później mi też się przestały podobać..
    Jakby teraz się okazało, że Filip jednak nie ma siusiaka to mielibyśmy niezłą zagwozdkę :P

u nas tez byl z dziewczynką problem.
    Mąż chcial Liliane albo Zośke, ja Róże albo Zośke i w końcu stanęło na tych 3 do wyboru. no ale Kostek tak jak pokazywał na USG ma sisiora... ktorym dziś mnie olał po spodniach:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 13:14

jonka91, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko lekarze znając Twoją historię chorobową nie pozwolą sobie na najmniejszy błąd i na pewno przygotują się odpowiednio do cięcia! Będą chuchać i dmuchać, żeby tylko wszystko było dobrze!! Na pewno nie pozwolą Tobie się wykrwawić!

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• blador Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko będzie dobrze! Ostatnio tyle pochwał dostałaś za pozytywne myślenie i "ustawianie" Pauli! Głowa do góry, lekarze będą wiedzieli co robić, tym bardziej, że są przygotowani, wiedzą o wszystkim, a to, że się boimy to chyba normalne na końcówce, głowa do góry, nie smuć się dla dzidzizola :)

Ag Julian :)

No u nas od 12 tygodnia wiadomo było, że Antoś, a na początku grudnia obydwojgu nam się odwidziało i nie potrafimy nic wybrać :( Dziewczynka byłaby Michalina albo Ada

relgh3718o9n8rtv.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Gwiazdeczko- wszystko bedzie dobrze!
    CC zrobia ci lekarze w szpitalu, a nie rolnik w oborze więc raczej nie wykrwawisz się na smierc kochana.
    Ktos tym dzieckiem musi się zająć:) mysl pozytywnie i badz spokojna zeby nie stresować małego.

Ag ma racje ! Wbrew temu co pisze w necie, tak naprawdę poważne powikłania czy odpukać smierć po , czy w czasie CC zdarza sie bardzooo rzadko ! To sa słowa znanego gina, a jest on bardzo dobrym i cenionym specjalista. To nie te lata, gdzie CC było mega ryzykowna operacja. Prawdę mówiąc jest to najbezpieczniejszy sposób przyjścia na świat dziecka, ale mało kto o tym mówi. Cc jest nie dużo droższe niż porod SN ,ale lekarze wykonują je niechętnie bo jest przy tym więcej roboty niż przy normalnym porodzie, a gdzie cała robotę odwala położna. Zreszta każda operacja, nawet kosmetyczna jak wycięcie wyrostka niesie za sobą jakieś powikłania, a ile osób ma je naprawdę? Moze wywoła, to Wasze oburzenie, ale takie jest moje zdanie i nie chce wdawać sie w dyskusje co jest lepsże, a co gorsze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 13:25

MartaKD, jonka91, Gwiazdeczka27, renia83 lubią tę wiadomość

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko teraz opisałaś NAM najczarniejsze scenariusze, co Ci po głowie chodzą...
    Ag... ma rację - będziesz pod opieką wyspecjalizowanych lekarzy, a nie chłopa z pola...
    będzie wszystko dobrze, wiem że zaczęłaś się martwić....
    powinnaś umówić się na osobne spotkanie z anestezjologiem itp. aby porozmawiać i dowiedzieć się wszystkiego u źródła...

u mnie gdyby Kosia okazała się chłopakiem to byłby Tymek:)

Gwiazdeczka27, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze to też słyszę o wiekszych problemach z porodami sn niż z cc.Czytałam wczoraj,że lekarz i położna z osławionego szpitala na Polnej w Poznaniu zostali skazani za śmierć matki i dziecka,bo lekarz ze średniowiecza chyba i zastosował tzw chwyt/manewr Kristellera.Moja znajoma wygrała proces ze szpitalem, ona przezyła, dziecko też,ale ona nie może już mieć przez to dzieci,a syn ma problemy z kończynami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 13:23

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko ja przed operacją nerki panikowalam nieziemsko- trafilam na takiego anestezjologa, ktory pogadal ze mnie o wszystkim i wszystko wyjasnil, juz sie poozniej nie balam wogole.

Jak lezalam 3x w Kato na ginekologii, gdzie laski wlasnie szly na operacje ( przewaznie onkologiczne)ale wtedy zauwazylam ze anestezjolodzy są niezwykle uprzejmi, mili i chyba trochę mają role pssychologa, zeby uspokoic pacjentke.
    i to kazdy taki byl.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogóle anestezjolodzy to mili ludzie, kolezanka anestezjolog mówiła,że ich się czesto uważa za najmilszych lekarzy:)i mają styczność z pacjentami z każdego oddziału.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 13:26

ug37df9hvpghw3yg.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podczas samego CC boje sie, żeby nie spanikować ..boje sie tego uczucia, ze tutaj sobie leżę i myśle, ze za parawanem ktos mi grzebie w brzuchu ;p nie wiem jak to dokładnie wyjaśnić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 13:29

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Agusi i Gosiaczka!
    Swoją drogą ciekawe co z Gosiaczkiem, miała mieć planowe cc, ale o 1 w nocy chyba się planowych nie robi...?
    Czekamy na relację, wracajcie do sił!!

Gwiazdeczko myśl pozytywnie. Potrzebna Ci jest rzeczowa rozmowa z lekarzem - ginekologiem lub anestezjologiem, mam nadzieję że nie szukasz informacji w googlach, bo to bez sensu!!!
    Tak jak pisała Babeczka - do planowanej cc wszystko będzie przygotowane. Poza tym po znieczuleniu ogólnym można szybciej wstać do Dzidzi niż po tym "świadomym". Taki mały plus w tej sytuacji...

Kawa jak tam? Czy Twoje piersi się już potroiły? :P

Kurde nie wiem co zrobić. Ja jestem ciepłolubna. Odkąd Tomuś jest w domu trzymamy te 21-22 stopni a ja normalnie zamarzam... :/ Muszę zapytać położnej czy mogę trochę podkręcić ciepło...

Gwiazdeczka27, Agus89 lubią tę wiadomość

‹‹ 1822 1823 1824 1825 1826 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ