X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O
    Paula44 wrote:
    Idziemy do domu - dzięki AG! Szpilka za pamięć!

Crp w normie. .
    Przepływ ok - docent powiedział, że jakby był płodem, to chciałby mieć takie przepływy ;)
    Tętno 130-160
    "Dzidziol " mi się podoba ♥ - jego słowa.
    Waga ! - 3390! :)
    Kontynuacja antybiotyku na wszelki wypadek przez 4 dni.
    Ktg codziennie.
    I..
    Zalecenie rozwiązania 13 lub 15 stycznia :) ♥♥♥♥♥♥♥♥

Super, ze u Was dobrze!:) widze, ze te same terminy CC mamy do wyboru heh:) my bierzemy 15, chyba ze Antulo zechce wyjsć wczesniej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 12:50

Paula44 lubi tę wiadomość

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • Ag... Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    A my z męzem się zastanawiamy nad innym imieniem zamiast Maja i chyba będzie Klara:) pewnie się wyjasni jak ja zobaczymy:)

Aaa ja kojarze twoj brzuszek z pszczółką:)
    A Klara super imie.

ktoras pytala o nadawanie 2 imienia w szpitalu ( btw Róża to byl nasz pomysl na dziewczynke)

ja w szpitalu wogole nie podawalam imienia- wszedzie tylko nazwisko potrzebne, imie w USC dopiero do 14 dni, bo inaczej nada je kierownik USC.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 12:50

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babeczka WITAJ ....

Jonka mam tak samo, męczy mnie bardzo ten stan, ale jakoś Kosia lubi mnie tylko straszyć hehehe....12.01 (dzień po terminie) mam wizytę u mojego gin....ciekawa jestem, czy do tego czasu się rozpakuję czy nie....

Anutka ja też wolałabym jednak leżeć w szpitalu, niż siedzieć jak na szpilkach w domku, tym bardziej jak jestem sama....

nie sądziłam, że po 01.01 czas trzymania zwięźle nóg, zmieni się na czas : KOCHANIE OPUŚĆ W KOŃCU TO LOKUM!!!!! niech tatuś też CIĘ już zacznie nosić.....

Anutka, belldandy, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag, w aucie cieplutko zapewne, nie jest to długa droga,ja bym pojechała jakbym miała taka okazję.

Ag... lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bounia wrote:
    Ja piję herbatkę od 5 dni, codziennie min. 0,7 l. Mężu masuje piersi, może dziś się uda go dopaść (metoda małych kroczków ;p)

Melula ja czytałam jeszcze o tzw. koktajlu położnych.
    2 łyżki oleju rycynowego rozrabia się zwykle z sokiem morelowym lub pomarańczowym i szampanem. W artykułach na stronach dla kobiet w ciazy i medycznych podaja dokładne przepisy, ale też mówią o skutkach ubocznych i zaznaczają, że taki koktajl mozna stosować, jesli ma sie pewność, że dziecko jest gotowe. Czytałam też o tym na różnych forach i w komentarzach pod artykułami, większość dziewczyn twierdzi, że dzieki temu urodziły. Może zapytaj położnej albo swojego lekarza czy możesz taki roztwór wypić i czy to dziecku i Tobie nie zaszkodzi. Sama bałabym się podjąć taką decyzję, wolałabym przegadać z położną.
    Mój lekarz przyjmuje we wtorki, liczę że urodzę to 12.01. Położnej nie mam.

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Aaa ja kojarze twoj brzuszek z pszczółką:)
    A Klara super imie.

ktoras pytala o nadawanie 2 imienia w szpitalu ( btw Róża to byl nasz pomysl na dziewczynke)

ja w szpitalu wogole nie podawalam imienia- wszedzie tylko nazwisko potrzebne
    no mamy tę fotkę ze szkoły rodzenia i mamy też plakietkę do auta z Mają,ale w sumie to żadne zobowiązanie:) Mój tata zmienił imię mojej siostry jak poszedł do urzedu zarejestrować:)
    Co do drugiego imienia,to jak się poda w urzedzie dwa,to już na amen i trzeba się później tak wpisywać w dokumenty, mozna też dac chyba tylko przy chcrzcie,np. gdy pierwsze nie jest imię świętego.

Ag... lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • jonka91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Juz do porodu nie wyjde, ale obczajamy gdzie mozna w szpitalu :)

Wyczaj kiedy izolatka jakaś będzie wolna!! Aleee się uśmiałam!!! :D

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Anutka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bounia wrote:
    Anutka! :D Ale mam banana :) A może składzik salowych? :D To się chyba nazywa brudownik?

Trzymaj się nam dzielnie! W końcu na każdą z nas przyjdzie czas :)
    Chyba prysznic :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Ag... Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam moze nie powinnam się wtrącać w ten temat juz ale nie wypilabym takiego koktajlu, dziwnie to brzmi:/

renia83 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta Klara bardzo fajne imię! :) Jak zobaczycie swoją córę to na pewno będzie wiedzieli, które imię jest bardziej odpowiednie :)

MartaKD lubi tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy zamiar podrózowac z Małą najpierw własnie po Polsce.Mamy blisko do Torunia, jeszcze bliżej do Ciechocinka, sporo w ogóle miejsc z sanatoriami obok nas.Jak zacznie sie wiosna chciałabym jechac nad morze na spacer.

Ag... lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Anutka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Wyczaj kiedy izolatka jakaś będzie wolna!! Aleee się uśmiałam!!! :D
    Albo pojdziemy na poloznictwo do kolezanek, one maja pokoje z lazienkami :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Ag... Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    no mamy tę fotkę ze szkoły rodzenia i mamy też plakietkę do auta z Mają,ale w sumie to żadne zobowiązanie:) Mój tata zmienił imię mojej siostry jak poszedł do urzedu zarejestrować:)
    Co do drugiego imienia,to jak się poda w urzedzie dwa,to już na amen i trzeba się później tak wpisywać w dokumenty, mozna też dac chyba tylko przy chcrzcie,np. gdy pierwsze nie jest imię świętego.

A to nie wiem jak przy chrzcie, mysmy dali 2 w USC.
    a masz racje, zobaczysz malą i bedziesz wiedziec czy Klara czy Majka:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych mamusiek :)) babeczka witamy, szkoda, ze dopiero teraz do nas dołączyłas :)))

Jak sprawdzić czy brzuch opada? Kogo nie spotkam, to mówi, ze mam niżej, ale chyba mówią to, co chcą widzieć bo nie zauważyłam, abym miała mniej w talii, a wręcz więcej ;)

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Marta Klara bardzo fajne imię! :) Jak zobaczycie swoją córę to na pewno będzie wiedzieli, które imię jest bardziej odpowiednie :)
    Tak właśnie będzie:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak Kostuś ma na 2 imię? ;>

A z wyjazdem.. hmm trudna sprawa.. Najlepiej się poradź na wizycie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 12:59

• MartaKD Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag a jakie daliście drugie?

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    My mamy zamiar podrózowac z Małą najpierw własnie po Polsce.Mamy blisko do Torunia, jeszcze bliżej do Ciechocinka, sporo w ogóle miejsc z sanatoriami obok nas.Jak zacznie sie wiosna chciałabym jechac nad morze na spacer.

ja chce na wczasy nad polskie morze ale to latem. w tym roku nie udalo sie, a teraz juz bedzie fajnie bo w trójke:)
    mąż to juz chce jezdzic na weekendy w gory no ale poczekam jeszcze, dopiero byl raz na podworku:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z drugim był problem bo imie i nazwisko długie i nie wiedzielismy jakie wybrac.
    Ale w rudzie w szpitalu pewnego wieczoru postanowilam ze jak mały da radę do końca, jak się wszystko dobrze skonczy to będzie symbolicznie Wiktor.
    No i jest Konstanty Wiktor...

a przy okazji męża dziadek mial tak na imie wiec gdzies tam powiązanie, ze "po kimś" jest...ale dla mnie utozsamiam je tylko ze zwycięską walką o donoszenie ciąży,

jonka91, MartaKD, Paula44, Malenq, szpilka, Ewelina88, renia83, Chanela lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w rodzinie nadajemy drugie imiona z tego dnia w jakim się urodził ktoś,więc ja jestem Marta Barbara,bo z 4 grudnia.Myslałam,żeby an drugie dac Zofia,po mojej babci.

Ag... lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
‹‹ 1821 1822 1823 1824 1825 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ