*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
OPaula44 wrote:Idziemy do domu - dzięki AG! Szpilka za pamięć!
Crp w normie. .
Przepływ ok - docent powiedział, że jakby był płodem, to chciałby mieć takie przepływy
Tętno 130-160
"Dzidziol " mi się podoba ♥ - jego słowa.
Waga ! - 3390!
Kontynuacja antybiotyku na wszelki wypadek przez 4 dni.
Ktg codziennie.
I..
Zalecenie rozwiązania 13 lub 15 stycznia♥♥♥♥♥♥♥♥
Super, ze u Was dobrze!widze, ze te same terminy CC mamy do wyboru heh:) my bierzemy 15, chyba ze Antulo zechce wyjsć wczesniej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 12:50
Paula44 lubi tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
MartaKD wrote:A my z męzem się zastanawiamy nad innym imieniem zamiast Maja i chyba będzie Klara:) pewnie się wyjasni jak ja zobaczymy:)
Aaa ja kojarze twoj brzuszek z pszczółką
A Klara super imie.
ktoras pytala o nadawanie 2 imienia w szpitalu ( btw Róża to byl nasz pomysl na dziewczynke)
ja w szpitalu wogole nie podawalam imienia- wszedzie tylko nazwisko potrzebne, imie w USC dopiero do 14 dni, bo inaczej nada je kierownik USC.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 12:50
-
nick nieaktualnyBabeczka WITAJ ....
Jonka mam tak samo, męczy mnie bardzo ten stan, ale jakoś Kosia lubi mnie tylko straszyć hehehe....12.01 (dzień po terminie) mam wizytę u mojego gin....ciekawa jestem, czy do tego czasu się rozpakuję czy nie....
Anutka ja też wolałabym jednak leżeć w szpitalu, niż siedzieć jak na szpilkach w domku, tym bardziej jak jestem sama....
nie sądziłam, że po 01.01 czas trzymania zwięźle nóg, zmieni się na czas : KOCHANIE OPUŚĆ W KOŃCU TO LOKUM!!!!! niech tatuś też CIĘ już zacznie nosić.....Anutka, belldandy, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
Bounia wrote:Ja piję herbatkę od 5 dni, codziennie min. 0,7 l. Mężu masuje piersi, może dziś się uda go dopaść (metoda małych kroczków ;p)
Melula ja czytałam jeszcze o tzw. koktajlu położnych.
2 łyżki oleju rycynowego rozrabia się zwykle z sokiem morelowym lub pomarańczowym i szampanem. W artykułach na stronach dla kobiet w ciazy i medycznych podaja dokładne przepisy, ale też mówią o skutkach ubocznych i zaznaczają, że taki koktajl mozna stosować, jesli ma sie pewność, że dziecko jest gotowe. Czytałam też o tym na różnych forach i w komentarzach pod artykułami, większość dziewczyn twierdzi, że dzieki temu urodziły. Może zapytaj położnej albo swojego lekarza czy możesz taki roztwór wypić i czy to dziecku i Tobie nie zaszkodzi. Sama bałabym się podjąć taką decyzję, wolałabym przegadać z położną. -
Ag... wrote:Aaa ja kojarze twoj brzuszek z pszczółką
A Klara super imie.
ktoras pytala o nadawanie 2 imienia w szpitalu ( btw Róża to byl nasz pomysl na dziewczynke)
ja w szpitalu wogole nie podawalam imienia- wszedzie tylko nazwisko potrzebne
Co do drugiego imienia,to jak się poda w urzedzie dwa,to już na amen i trzeba się później tak wpisywać w dokumenty, mozna też dac chyba tylko przy chcrzcie,np. gdy pierwsze nie jest imię świętego.Ag... lubi tę wiadomość
-
MartaKD wrote:no mamy tę fotkę ze szkoły rodzenia i mamy też plakietkę do auta z Mają,ale w sumie to żadne zobowiązanie:) Mój tata zmienił imię mojej siostry jak poszedł do urzedu zarejestrować
Co do drugiego imienia,to jak się poda w urzedzie dwa,to już na amen i trzeba się później tak wpisywać w dokumenty, mozna też dac chyba tylko przy chcrzcie,np. gdy pierwsze nie jest imię świętego.
A to nie wiem jak przy chrzcie, mysmy dali 2 w USC.
a masz racje, zobaczysz malą i bedziesz wiedziec czy Klara czy Majka:)
-
Gratulacje dla nowych mamusiek
) babeczka witamy, szkoda, ze dopiero teraz do nas dołączyłas
))
Jak sprawdzić czy brzuch opada? Kogo nie spotkam, to mówi, ze mam niżej, ale chyba mówią to, co chcą widzieć bo nie zauważyłam, abym miała mniej w talii, a wręcz więcej
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
MartaKD wrote:My mamy zamiar podrózowac z Małą najpierw własnie po Polsce.Mamy blisko do Torunia, jeszcze bliżej do Ciechocinka, sporo w ogóle miejsc z sanatoriami obok nas.Jak zacznie sie wiosna chciałabym jechac nad morze na spacer.
ja chce na wczasy nad polskie morze ale to latem. w tym roku nie udalo sie, a teraz juz bedzie fajnie bo w trójke:)
mąż to juz chce jezdzic na weekendy w gory no ale poczekam jeszcze, dopiero byl raz na podworku:) -
U nas z drugim był problem bo imie i nazwisko długie i nie wiedzielismy jakie wybrac.
Ale w rudzie w szpitalu pewnego wieczoru postanowilam ze jak mały da radę do końca, jak się wszystko dobrze skonczy to będzie symbolicznie Wiktor.
No i jest Konstanty Wiktor...
a przy okazji męża dziadek mial tak na imie wiec gdzies tam powiązanie, ze "po kimś" jest...ale dla mnie utozsamiam je tylko ze zwycięską walką o donoszenie ciąży,jonka91, MartaKD, Paula44, Malenq, szpilka, Ewelina88, renia83, Chanela lubią tę wiadomość