X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O
    Paula44 wrote:
    Idziemy do domu - dzięki AG! Szpilka za pamięć!

Crp w normie. .
    Przepływ ok - docent powiedział, że jakby był płodem, to chciałby mieć takie przepływy ;)
    Tętno 130-160
    "Dzidziol " mi się podoba ♥ - jego słowa.
    Waga ! - 3390! :)
    Kontynuacja antybiotyku na wszelki wypadek przez 4 dni.
    Ktg codziennie.
    I..
    Zalecenie rozwiązania 13 lub 15 stycznia :) ♥♥♥♥♥♥♥♥

Super, ze u Was dobrze!:) widze, ze te same terminy CC mamy do wyboru heh:) my bierzemy 15, chyba ze Antulo zechce wyjsć wczesniej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 12:50

Paula44 lubi tę wiadomość

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • Ag... Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    A my z męzem się zastanawiamy nad innym imieniem zamiast Maja i chyba będzie Klara:) pewnie się wyjasni jak ja zobaczymy:)

Aaa ja kojarze twoj brzuszek z pszczółką:)
    A Klara super imie.

ktoras pytala o nadawanie 2 imienia w szpitalu ( btw Róża to byl nasz pomysl na dziewczynke)

ja w szpitalu wogole nie podawalam imienia- wszedzie tylko nazwisko potrzebne, imie w USC dopiero do 14 dni, bo inaczej nada je kierownik USC.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 12:50

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babeczka WITAJ ....

Jonka mam tak samo, męczy mnie bardzo ten stan, ale jakoś Kosia lubi mnie tylko straszyć hehehe....12.01 (dzień po terminie) mam wizytę u mojego gin....ciekawa jestem, czy do tego czasu się rozpakuję czy nie....

Anutka ja też wolałabym jednak leżeć w szpitalu, niż siedzieć jak na szpilkach w domku, tym bardziej jak jestem sama....

nie sądziłam, że po 01.01 czas trzymania zwięźle nóg, zmieni się na czas : KOCHANIE OPUŚĆ W KOŃCU TO LOKUM!!!!! niech tatuś też CIĘ już zacznie nosić.....

Anutka, belldandy, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag, w aucie cieplutko zapewne, nie jest to długa droga,ja bym pojechała jakbym miała taka okazję.

Ag... lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bounia wrote:
    Ja piję herbatkę od 5 dni, codziennie min. 0,7 l. Mężu masuje piersi, może dziś się uda go dopaść (metoda małych kroczków ;p)

Melula ja czytałam jeszcze o tzw. koktajlu położnych.
    2 łyżki oleju rycynowego rozrabia się zwykle z sokiem morelowym lub pomarańczowym i szampanem. W artykułach na stronach dla kobiet w ciazy i medycznych podaja dokładne przepisy, ale też mówią o skutkach ubocznych i zaznaczają, że taki koktajl mozna stosować, jesli ma sie pewność, że dziecko jest gotowe. Czytałam też o tym na różnych forach i w komentarzach pod artykułami, większość dziewczyn twierdzi, że dzieki temu urodziły. Może zapytaj położnej albo swojego lekarza czy możesz taki roztwór wypić i czy to dziecku i Tobie nie zaszkodzi. Sama bałabym się podjąć taką decyzję, wolałabym przegadać z położną.
    Mój lekarz przyjmuje we wtorki, liczę że urodzę to 12.01. Położnej nie mam.

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Aaa ja kojarze twoj brzuszek z pszczółką:)
    A Klara super imie.

ktoras pytala o nadawanie 2 imienia w szpitalu ( btw Róża to byl nasz pomysl na dziewczynke)

ja w szpitalu wogole nie podawalam imienia- wszedzie tylko nazwisko potrzebne
    no mamy tę fotkę ze szkoły rodzenia i mamy też plakietkę do auta z Mają,ale w sumie to żadne zobowiązanie:) Mój tata zmienił imię mojej siostry jak poszedł do urzedu zarejestrować:)
    Co do drugiego imienia,to jak się poda w urzedzie dwa,to już na amen i trzeba się później tak wpisywać w dokumenty, mozna też dac chyba tylko przy chcrzcie,np. gdy pierwsze nie jest imię świętego.

Ag... lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • jonka91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Juz do porodu nie wyjde, ale obczajamy gdzie mozna w szpitalu :)

Wyczaj kiedy izolatka jakaś będzie wolna!! Aleee się uśmiałam!!! :D

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Anutka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bounia wrote:
    Anutka! :D Ale mam banana :) A może składzik salowych? :D To się chyba nazywa brudownik?

Trzymaj się nam dzielnie! W końcu na każdą z nas przyjdzie czas :)
    Chyba prysznic :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Ag... Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam moze nie powinnam się wtrącać w ten temat juz ale nie wypilabym takiego koktajlu, dziwnie to brzmi:/

renia83 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta Klara bardzo fajne imię! :) Jak zobaczycie swoją córę to na pewno będzie wiedzieli, które imię jest bardziej odpowiednie :)

MartaKD lubi tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy zamiar podrózowac z Małą najpierw własnie po Polsce.Mamy blisko do Torunia, jeszcze bliżej do Ciechocinka, sporo w ogóle miejsc z sanatoriami obok nas.Jak zacznie sie wiosna chciałabym jechac nad morze na spacer.

Ag... lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Anutka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Wyczaj kiedy izolatka jakaś będzie wolna!! Aleee się uśmiałam!!! :D
    Albo pojdziemy na poloznictwo do kolezanek, one maja pokoje z lazienkami :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Ag... Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    no mamy tę fotkę ze szkoły rodzenia i mamy też plakietkę do auta z Mają,ale w sumie to żadne zobowiązanie:) Mój tata zmienił imię mojej siostry jak poszedł do urzedu zarejestrować:)
    Co do drugiego imienia,to jak się poda w urzedzie dwa,to już na amen i trzeba się później tak wpisywać w dokumenty, mozna też dac chyba tylko przy chcrzcie,np. gdy pierwsze nie jest imię świętego.

A to nie wiem jak przy chrzcie, mysmy dali 2 w USC.
    a masz racje, zobaczysz malą i bedziesz wiedziec czy Klara czy Majka:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych mamusiek :)) babeczka witamy, szkoda, ze dopiero teraz do nas dołączyłas :)))

Jak sprawdzić czy brzuch opada? Kogo nie spotkam, to mówi, ze mam niżej, ale chyba mówią to, co chcą widzieć bo nie zauważyłam, abym miała mniej w talii, a wręcz więcej ;)

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Marta Klara bardzo fajne imię! :) Jak zobaczycie swoją córę to na pewno będzie wiedzieli, które imię jest bardziej odpowiednie :)
    Tak właśnie będzie:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak Kostuś ma na 2 imię? ;>

A z wyjazdem.. hmm trudna sprawa.. Najlepiej się poradź na wizycie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 12:59

• MartaKD Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag a jakie daliście drugie?

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    My mamy zamiar podrózowac z Małą najpierw własnie po Polsce.Mamy blisko do Torunia, jeszcze bliżej do Ciechocinka, sporo w ogóle miejsc z sanatoriami obok nas.Jak zacznie sie wiosna chciałabym jechac nad morze na spacer.

ja chce na wczasy nad polskie morze ale to latem. w tym roku nie udalo sie, a teraz juz bedzie fajnie bo w trójke:)
    mąż to juz chce jezdzic na weekendy w gory no ale poczekam jeszcze, dopiero byl raz na podworku:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z drugim był problem bo imie i nazwisko długie i nie wiedzielismy jakie wybrac.
    Ale w rudzie w szpitalu pewnego wieczoru postanowilam ze jak mały da radę do końca, jak się wszystko dobrze skonczy to będzie symbolicznie Wiktor.
    No i jest Konstanty Wiktor...

a przy okazji męża dziadek mial tak na imie wiec gdzies tam powiązanie, ze "po kimś" jest...ale dla mnie utozsamiam je tylko ze zwycięską walką o donoszenie ciąży,

jonka91, MartaKD, Paula44, Malenq, szpilka, Ewelina88, renia83, Chanela lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w rodzinie nadajemy drugie imiona z tego dnia w jakim się urodził ktoś,więc ja jestem Marta Barbara,bo z 4 grudnia.Myslałam,żeby an drugie dac Zofia,po mojej babci.

Ag... lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
‹‹ 1821 1822 1823 1824 1825 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ