X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde tyle osób nam kibicuje że aż mnie stres oblecial. :):)

KasiaKwiatek, Anutka, Ag..., Delia, renia83, Maud11, Angela89, jonka91, Malenq, Sista, Gwiazdeczka27, bluegirl89, Emca, MigoTtTka lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nam kibicujące i podczytujące, cieszcie się ze sprawności i ostatnich bezbolesnych tygodni, bo u nas to już tylko bóle, marudzenie, nerwy i stres. Korzystajcie i relaksujcie się ;-)

Anutka szkoda, że Cie trzymają, ale chociaż wiesz jakie mają plany i co Cię czeka, oby się samo szybciej rozkręciło.

KasiaKwiatek, Sista, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

relg8iikn5mn7s8i.png
  • OliOla Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 19:31

l22nzbmh1lqdktpj.png

• Delia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka - dobra robota z tą listą - proszę przepisz mnie na 21go..zmienil mi sie termin porodu.

Gratulacje dla naszych mamus!
    idziemy jak burza!!! ;)
    Nocne karmienia to szczegolnie na poczatku bardzo ciezka praca...ale powoli nasze aniołki sie uloza i beda jesc bardziej regularnie;)teraz sie zastanawiam jak wrocę do tego schematu-karmienia co 2h ... ah...szybko sie to zapomina..

Ja po kolejnej wizycie...dr obwiescil, ze szyjka juz bardzo krotka i male rozwacie ciągle sie utrzymuje...wiec moge rodzic w kazdej chwili..zobaczymy ;)

Tez macie tak duzo śluzu?

pozdr.
    ;)

jonka91, Malenq lubią tę wiadomość

dqpr3e5eqmxx1zqf.png
    dqprcwa1436xrxeh.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delia dużo tego śluzu, ale jakiś taki żółtawy, jak już dziewczyny pisały.

relg8iikn5mn7s8i.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamilaaa_88 wrote:
    Dziewczyny nam kibicujące i podczytujące, cieszcie się ze sprawności i ostatnich bezbolesnych tygodni, bo u nas to już tylko bóle, marudzenie, nerwy i stres. Korzystajcie i relaksujcie się ;-)

Anutka szkoda, że Cie trzymają, ale chociaż wiesz jakie mają plany i co Cię czeka, oby się samo szybciej rozkręciło.
    Wole bgc tutaj pod opieka niz sie stresowac sama w domu

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie porannie KOchane

GOsiaczek, Agus gratulacje

Malenq bylam pewna, ze to juz czytajac TWoj opis skurczy i te opisy co reszta dziewczyn zamiescila, a jeszcze przy wadzie serduszka i tak duzej odleglosci od szpitala troche mnie dziwi, ze Cie nie zostawili, no ale moze rzeczywiscie za jakis tydzien lub dwa urodzisz dopiero

Paula jak tam?

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie, że lepiej być pod opieką. Leżysz na patologi? Jak warunki, bo ja nawet nie oglądałam oddziału, a jak leżałam ostatnio to na ginekologi

relg8iikn5mn7s8i.png
  • Delia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    a dzisiaj z rana po pobycie w toalecie na papierze toaletowym...WIELKIE GLUTOWATE (jak żelatyna) przezroczyste o barwie lekko żółtej COŚ heheh..............

Mi to wyglada na czop sluzowy...jezeli bylo cos a'la korek;)...
    czyli porod blisko kochana!!

a tej siostrze ktora Ci taki tekst wywalila z tym siedzeniem cichutko to bym serio przywalila....eh

3maj sie Malenq cieplo w tych -20. eh!

Izabelka88 - u mnie pierwszy porod sie zaczal lekkim krwawieniem...oraz bolem brzucha jak przy menstruacji. To konkretny znak.

Gwiazdeczko27 - tez miewam koszmary i nie jest to przyjemne...ale pociesz sie,ze Twoj syneczek na pewno ma sie dobrze skoro jeszcze tam sobie grzecznie siedzi. Licz ruchy a uspokoisz sie. Na pewno wszystko jest dobrze.

Kejti91 - idziemy łeb w łeb...jak widze bo ten sam czas ciazy;) u mnie tez kilka dni tylko do donoszonej ciazy - uff wreszcie ;)

Anutka - 3maj sie...bedzie wszystko dobrze!!! jestes pod opieka lekarzy i to najwazniejsze ze juz na miejscu ;)

pozdrawiam Was wszystkie oczekujace ;)

kejti91, Izabelka88, Malenq, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

dqpr3e5eqmxx1zqf.png
    dqprcwa1436xrxeh.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka:) trzymaj sie w tym szpitalu, nast razem w swoim domku bedziesz juz z dzieciątkiem:)

info od Pauli, idzie dzis do domku, z małym wszystko OK:)

jonka91, Nuskaw, renia83, szpilka, kamilaaa_88, Malenq, rastafanka, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy kolejne styczniowe dzieciaczki :) :) :)
    Adela i Tomuś śliczniutkie słodziaki :)

cały czas śledzę co się tutaj dzieje tylko coś mi się porobiło z forum na tel i nie mogę ani nic polubieć,ani się zalogować ani posta wpisać wrrrr - nienawidzę tej Lumii :/ także dorwałam lapciai się melduję że żyjemy i wszystko u nas w porządeczku :)

a i Filip już jakiś czas temu przestał tylko spać i jeść :) teraz śpi z raz w domu w dzień i drugi na spacerze i to tyle :D kombinujemy zawsze wieczorem żeby przetrzymać go jak najdłużej żeby w nocy było spokojniej :) wczoraj np nie spał od 17, o 21 zaczął już konkretnie marudzić a padł w końcu o 22 a wstał o 1 na karmionko :) a w dzień jak nie śpi to je co ok 1,5h i nie ma zmiłuj :)

jonka91, kamilaaa_88, szpilka, Malenq, Bounia, Wiki81, Maud11, bluegirl89, isabelle lubią tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to super, bo teraz jakby juz sie cos zaczelo to PAula pojedzie do swojego szpitala, bo juz blizej terminu jest

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idziemy do domu - dzięki AG! Szpilka za pamięć!

Crp w normie. .
    Przepływ ok - docent powiedział, że jakby był płodem, to chciałby mieć takie przepływy ;)
    Tętno 130-160
    "Dzidziol " mi się podoba ♥ - jego słowa.
    Waga ! - 3390! :)
    Kontynuacja antybiotyku na wszelki wypadek przez 4 dni.
    Ktg codziennie.
    I..
    Zalecenie rozwiązania 13 lub 15 stycznia :) ♥♥♥♥♥♥♥♥

Ag..., Chanela, jonka91, M4DZI4, kamilaaa_88, Malenq, szpilka, Wiki81, Gwiazdeczka27, rastafanka, Becia81, renia83, bluegirl89 lubią tę wiadomość

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę na ktg. Trzymajcie kciuki za skurcze. :)

jonka91, Malenq, szpilka, Wiki81, Gwiazdeczka27, kamilaaa_88, kejti91, renia83 lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • ana7227 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa jeszcze 4 dni i powinnam urodzić :), ale coś czuje że poczekam trochę dłużej. Nie mam żadnych objawów o których piszecie. Ciąża jest wyjątkowo dla mnie łaskawa, śpię dobrze, nic mnie nie boli,żadnych mdłości, zgagi, wzdęć, jestem tak samo sprawna jak przed ciążą - tylko się cieszyć. Ciekawa jestem jak przeżyje poród, ogarnia mnie dziwna panika jak o tym pomyślę, w końcu nie wiem co mnie czeka :). Gratuluje wszystkim mamusią, zazdroszczę wam, że macie to już za sobą.

relgh371buf3k1xz.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 w domq troszkę odpoczniesz szczególnie psychicznie;)
    Rozpakowanym gratuluje:)

Ja tez miałam straszne sny dotyczącej jednej stycznióweczki i mnie samej.
    O złych rzeczach pisać nie będę a z dobrych śniło mi się że urodziłam bliźniaki bo w czasie badań jeden chował się za drugim i nie było to jakimś mega zaskoczeniem hehe
    :D
    Ja dziś idę na poszukiwania fury dla dzidka bo to już ostatni dzwonek.

ex2bo7ess0m327wq.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)
    Wczoraj nie zaglądałam cały dzionek bo mnie nie było w domku a tu dziś czytam te wszystkie rewelacje ! :)
    Kawa,Maud,A.loth - śliczne wasze kruszynki, do schrupania !!! <3

Agus89,Gosiaczek2 - Gratulacje , dużo siły i zdrówka dla Was i maleństw !!!

Paula44- no super wieści!!! W końcu odpoczniesz w swoim domku :)

Malenqu - ale Ci Kosia funduje przeboje przed wyjściem na świat ;) Współczuję bidulko co i rusz coś cię boli itp i nie wiadomo czy to już to czy nie, można zwariowac !!!

U nas nocka całkiem przyzwoita.Delikatne bóle @ ale nic się nie dzieje, twardo trwam w dwupaku do terminu CC. Przecież czwarty dzień torbę pakuję i spakowac nie mogę heh...
    MIŁEGO DZIONKA !!!!

Malenq lubi tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł, Aguś, Gosiaczek - wielkie gratulacje. Moje drogie Alicje, życzymy wam zdrówka i wiele miłości, czułości i bliskości rodziców. Oby i moja Ala poszła waszymi śladami i się wreszcie zebrała na tą drugą stronę brzucha.

U nas dziś -12. Zimno... ale przynajmniej mniej ludzi będzie chorować.
    Moja "stara" ginka wypisała mi zwolnienie do 10.01 z myślą, że pewnie urodzę do tego czasu. Też miałam taką nadzieję, niestety muszę teraz szukać lekarza, który wypisze mi dalsze L4, bo ten nowy przyjmuje tylko we wtorki, a to już będzie po czasie. Muszę jutro znów jechać na Starynkiewicza i prosić jakiegokolwiek lekarza, co by wypisał L4. Masakra!

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula a może to znak i urodzisz 10? :-P

relg8iikn5mn7s8i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)

Paula JAK FAJNIE, że w końcu opuszczasz ten HORROR:)
    i cieszę się bardzo, że z malutkim wszystko ok:)

Ja po drzemce, skurcze co 20-15min, więc nadal nieregularne, trwające 40-50sek., znwou w toalecie zauważyłam kawałek czopu....

Mała rusza się trochę mniej, ale wczoraj gin uprzedził, że im częstsze będą skurcze, tym mniej mogę ją czuć....dobrze że mam w domku monitor do tętna....

a tak to: bujam biodrami i 3mam kciuki za resztę styczniówek...

Ewelinko, Goosiaczek nas zostawił...więc czekam na wieści od Ciebie:)

M4DZI4 :) chociaż sobie spokojnie śpisz:) uhmmmm kolejne dziecko zaplanuję z myślą o cc:)

Ewelina88, M4DZI4 lubią tę wiadomość

‹‹ 1819 1820 1821 1822 1823 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ