X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka, mogę Cię prosić o zmianę danych na naszej liście?? Termin mam na 14.01, imię córeczki Lilianna.

Dziękuję.

jonka91, Nuskaw lubią tę wiadomość

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gotowe :)

Izabelka88 lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus, Goosiaczek GRATULACJE:)

MELULA łączę się z Tobą w wściekłości na IP....

wczoraj pojechałam jednak te 100km, po wykąpaniu się ok. 23ciej skurcze się nasiliły, więc postanowiliśmy z mężem zaryzykować i pojechać....

no i??? wróciłam do domku....

pod KTG skurcze od 60 do 80%, ale nieregularne, małej tętno (jak na jej wadę) dobre, po badaniu na "samolocie" szyjka podobno zamknięta i nie szykuje się do porodu...
    lekarz stwierdził, że nie widzi podstaw do położenia na oddział.....
    usg przez brzuch nie zrobił......nie wiem ile jest AFI, nie wiem jak przepływy u małej....tylko się zdenerwowałam.....
    wróciliśmy dobrze po 1wszej ....:-/

małż przed chwilą do pracy pojechał...
    skurcze mam ....

aaaaaaaaaaaaaa na IP pielęgniara jak odłączała KTG to pyta: a skurcze Pani czuje?? ja do niej no pewnie, że czuję...ona do mnie: AHA, ale jakoś cicho Pani leżała???
    qrwa to przy 70% miałam jęczeć????

a dzisiaj z rana po pobycie w toalecie na papierze toaletowym...WIELKIE GLUTOWATE (jak żelatyna) przezroczyste o barwie lekko żółtej COŚ heheh..............

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq współczuje wizyty na IP.. ehh mogli chociaż zrobić to usg. I nie zaproponowali Ci zostania na oddziale patologii? Dziwne.. Mnie chciał lekarz położyć, ale się nie zgodziłam, bo do szpitala mamy dość blisko.. Jakby się uparł to i w 10 minut byśmy dojechali..
    Ja moich skurczy o wartościach 60-70 średnio czułam, za to w nocy jak trafiliśmy na porodówkę miałam pod 80 kilka i je już czułam dość dobrze, ale odpuściły..
    A to "glutowate coś" od kilku dni też ze mnie wypływa i też jest żółtawe..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 08:32

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj odpuścilam sobie forum,a tu znów rewelacje! gratuluję mamom!!!!
    U nas bez zmian, objawów brak, czekam na piatek na ktg,wizyte u gina i odwiedzimy też szpital dowiedzieć się kiedy mam przyjść na cc.
    Jeszcze jutro do fryziera ide:)

Chanela lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek, Agus gratuluje!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pewnie czujecie sie teraz cudownie spełnione. Wszystkiego dobrego.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka ano widzisz, nie zaproponował, powiedział, tak jak napisałam, że ON nie widzi sensu kładzenia na oddział....
    no nic siedzę grzecznie w domku.....liczę skurcze, sprzątam i staram się rozmawiać z Kosią, coby zawsze czekała jak TATA wróci do domku.....

ps. u mnie -20C heheheheheh

• Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki, czy dobrze forumowe ptaszki ćwierkają, że przed porodem miałaś łososiowe upławy?0 Doszukuję się pierwszych symptomów, porodu, ale też i troszkę się martwię, bo cos takiego przydarzyło mi sie wczoraj, byłam badana przez bardzo młodą lekarkę i nie wiem czy na pewno wszystko jest ok.

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh.. jak widać co szpital, co lekarz to inne zasady postępowania z pacjentami..
    Tylko nie szalej zbytnio przy tym sprzątaniu!

O kurde!! Taka temperatura! Nosa chyba bym nie wyściubiła na zewnątrz.. :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Ehh.. jak widać co szpital, co lekarz to inne zasady postępowania z pacjentami..
    Tylko nie szalej zbytnio przy tym sprzątaniu!

O kurde!! Taka temperatura! Nosa chyba bym nie wyściubiła na zewnątrz.. :P

ale jakie słoneczko przy takiej temperaturze:) bajka:)

tak, tak ogarnęłam po śniadanku i mykam się położyć....

jonka91 lubi tę wiadomość

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też dziś zimno. Wyszlam męża odprowadzić do pracy i z Kropka na spacer i uszy mi prawie odpadły. Dziś ok 11.00 mam KTG i muszę z lekarka pogadać bo mi coś plecy paraliżuje tak jakby po jednej stronie.

Malenq myślałam o Tobie w nocy. Kurde u mnie znowu zawsze w druga stronę idzie. Z byle powodu zostawiają na obserwacji ale chyba wolę tak niż być odesłana gdy czuje że coś się dzieje. Masz w razie czego jak dostać się znowu do szpitala?

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus, Gosiaczek

g.gifr.gifa.gift.gifu.gifl.gifa.gifc.gifj.gife.gif

czekamy na opisy porodów, zdrówka dla Was i dla Waszych skarbów !!!

Malenq bidulo, ale przynajmniej wiesz teraz że to na pewno były skurcze nieregularne i to nie poród.I żet ętno dziecka jest ok, i ma się dobrze - to też bardzo ważne.
    U mnie też od razu nie przyjmują na oddział i ja się zresztą nie dziwię. Jak KTG wychodzi dobre to nie ma sensu robić dodatkowych badań.
    No ale fakt to też od lekarza zależy.
    Ja miałam skurcze ponad 100 (wychodziły poza wykres nawet) ale były nieregularne też i również do domu mnie odesłano, co mnie cieszyło.
    No przynajmniej po badaniu czop ci zaczął odchodzić , to już lada chwila zobaczysz :)

Paula a jak u Ciebie wygląda sytuacja? dzwoniłaś do swojego lekarza? co Ci doradził? pewnie siedzenie nadal w tym szpitalu?

A Anutka , ty nadal w szpitalu czy w domu już?

Ja miałam taki straszny sen o utracie dziecka, że jestem okropnie zmęczona tymi emocjami jakie w tym śnie przeszłam..
    Im bliej przewidywanego terminu porodu tym bardziej się martwię o synka, on już ma tak mało tam miejsca, jest już duży..
    Czy wy też się tak zamartwiacie? aby nic się dzieciom nie stało jak tak w tych brzuchach siedzą?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 09:24

mhsvp07w3ex0n696.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba w brzuszkach im dość dobrze:)ja tez sie martwię, calą ciązę, od wizyty do wizyty:( a później bedziemy się martwić jeszcze bardziej jak już wyjda:)

Gwiazdeczka27, Malenq lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • kejti91 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej styczniowki :)
    Nie udzielalam sie chwile ale caly czas podczytuje z zaciekawieniem , zwlaszcza te relacje porodowe :) GRATULUJE WSZYSTKIM SZCZESLIWYM MAMUSIOM!!! :) Sliczne te Wasze dzieciaczki <3 Niech rosna zdrowo <3 <3 :D

Ściskam Was i trzymam kciuki za Wszystkie ktore z niecierpliwoscia czekaja na TEN moment :)

<3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 13:28

Ewelina88, jonka91, Delia, M4DZI4, Malenq, MigoTtTka lubią tę wiadomość

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nam obrodziło Alicjami:)
    Gratulacje dziewczyny!!!

no to ktora następna?

Zielarka ciekawe jak u ciebie po zdjeciu pessaru, u mnie bylo od razu 3/4cm ( nie pamietam) trzymam kciuki:)
    Malenq- noo to juz niedługo:)

Kostek w nocy spal 6h bez przerwy, za o od 2.00 usypialam go do 4.00:/
    pozniej kimalam razem z nim i teraz wstalam, mam chwile na sniadanie bo o 10.30 karmienie.

Milego dnia;)

Delia, Malenq lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelka88 wrote:
    Wiki, czy dobrze forumowe ptaszki ćwierkają, że przed porodem miałaś łososiowe upławy?0 Doszukuję się pierwszych symptomów, porodu, ale też i troszkę się martwię, bo cos takiego przydarzyło mi sie wczoraj, byłam badana przez bardzo młodą lekarkę i nie wiem czy na pewno wszystko jest ok.

Tak, ale miałam je przez tydzień (może 5 dni) czasami były mniej lub bardziej zabarwione.

Mam nadzieję, że i u Ciebie tak będzie

Izabelka88 lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Sista Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Dziewczyny, ale miałyście "gorącą" nockę :) Wszystkim Mamusiom serdecznie gratuluję :-) Podczytuję Was regularnie, bo mnie to wszystko czeka w czerwcu :-)

Ag..., Ewelina88, jonka91 lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista- to jeszcze chwilka czasu:)
    oby wszystk ukladało się pomyślnie i bez zadnych problemow:)

Sista lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też bardzo gratuluję wszystkim mamom i oczekującym :-)
    Jesteście teraz najbardziej poczytną grupą :-) regularnie śledzimy co u Was i która się następna rozpakuje :-D
    Zazdroszczę, że u Was to już, my z dziewczynami musimy jeszcze uzbroić się w cierpliwość
    Buziaki noworoczne
    Kwietniówka :-D

jonka91, Ewelina88, kamilaaa_88, Ag..., renia83, Angela89, M4DZI4, Malenq, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

• Anutka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Był ordynator, nie wypuści mnie do domu że względu na rozwarcie, jak do pn nie urodze to przebijają pęcherz i wywołują...

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
‹‹ 1818 1819 1820 1821 1822 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ