X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Katiś mam taki
    http://www.novamed.pl/nawilzacz-parowy-flaem-hippo

troche spory jest, ja niestety nie moge miec ultradzwiękowego ze względu na kota.
    Ten jest parowy.

Ja własnie czytałam, że parowe są lepsze dla małych dzieci, bo są bardziej higieniczne ze względu mechanizm podgrzewania wody do wysokiej temperatury. Można też ich używać do rozpylania olejków eterycznych. Dzięki Ag za polecenie, własnie zamówiłam ten sam model.

Ag... lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • kejti91 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarko powodzenia!

Mam do Was pytanie: czy zakupiłyscie pas poporodowy? ktos Wam moze jakis polecał?

Edit: jeszcze jedno pytanie :) czyktoras z Was zakupila monitor oddechu lub monitor z niania firmy Angelcare? Potrzebuje instrukcji obslugi w jezyku polskim :) jesli ktoras z Was taka posiada i bylaby tak mila ze wyslalaby mi np. skan na poczte to bylabym wdzieczna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 19:11

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus, gosiaczek, kasiakra GRATULUJĘ !

Zielarko trzymam kciuki za Was, dawaj znać jak tam sytuacja.

A ja dzisiaj po wizycie, szyjka długa, ale główka już nisko, napiera na pęcherz. A ja czekałam na opadnięcię brzucha i cały czas myślałam że skoro nie opada to dzidziol jeszcze wysoko a tu niespodzianka. Pobrany posiew GBS który musiałam zawieźć do labolatorium. Poza tym na KTG skurcze były dość regularne jeden sięgnął nawet 100%, a ja...nic nie czułam. Z ciekawości zerknęłam na wyświetlacz w momencie kiedy brzuch zrobił się jak skała i nie wykazało to żadnego skurczu, więc jednak twardnienie nie równa się skurcz. Jaśka tętno jak dla mnie dość chwiejne, ale lekarz powiedział, że dzidzius ma się dobrze i jest dotelniony, więc ufam mu.
    Kolejna wizyta 15.01 a jeśli do tego czasu nie urodzę to mam się zgłosić do szpitala 19.01. Jednak mocno liczę na wcześniejsze rozwiązanie...

szpilka, kamilaaa_88, bluegirl89, Chanela, Agus89, jonka91, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• Sarnaa Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam takie moze glupie pytanie.. jezdzicie jeszcze samochodem same? Ja kurcze jutro musze podjechac na GBS i po poludniu do szpitala na kontrole i w sumie to nie daleko bo jakies 15-20 km ale jakos troche sie juz boje jezdzic nie wiem czemu.. a niestety musze sama..

uwo93a3f5wp8ksnu.png
    f2w3skjoavvyxn5c.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenko a tak sie martwilas o Jasia, super ze u niego wszystko dobrze :-)

Ja dlugo juz nie jezdzilam sama, ale w zeszlym tygodniu chcialam wpasc do bylej pracy i oddac gbs, wiec pojechalam sama i jak na zlosc rano snieg spadl, sle powoli dalam rade. Tez mialam ok 15 km.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 19:26

relg8iikn5mn7s8i.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna z sali urodzila, zostalam sama

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarnaa wrote:
    Dziewczyny a ja mam takie moze glupie pytanie.. jezdzicie jeszcze samochodem same? Ja kurcze jutro musze podjechac na GBS i po poludniu do szpitala na kontrole i w sumie to nie daleko bo jakies 15-20 km ale jakos troche sie juz boje jezdzic nie wiem czemu.. a niestety musze sama..
    Ja jeżdżę, ale z mężem. W poniedziałek też będę zmuszona odebrac wynik i jechac sama do szpitala ale to u mnie w mieście także nie martwię się. W razie co staniesz na poboczu i zadzwonisz po karetkę, ale pewnie nie będzie potrzeby.

kamilaa_88 no racja...nawet się zapytałam o to obkręcanie się się, a lekarz sie tylko uśmiechnął i powiedział że dzieci się ruszają i to normalne. A owinięcia pępowiną i tak się nie przewidzi w 100%.

anutka a ilu osobowe sale są tam sale?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 19:27

• kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze juz jestes spokojna o synka ;-)

magdalenka lubi tę wiadomość

relg8iikn5mn7s8i.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarnaa wrote:
    na krótkich trasach pewnie bym jeszcze jeżdziła, gdyby warunki drogowe były ok, ale nie mogę sobie ustawić fotela :) więc jestem wożona

jakies 3 tyg temu jezdziłam ostatni raz, ale złapanie tej raczki od przesuwania fotela to byla masakra, brzuch sie ledwie miescił do kierownicy a nóżki krótkie :)jak sie boisz/nie chcesz/ nie możesz wygodnie ustawić fotela/beda paskudne warunki drogowe znajdz sobie woziciela (kolezanke, sasiadke, listonosza)jak nie masz wyjscia i musisz jechac sama i uwazasz ze jestes w stanie wygodnie operowac kierownica, pedalami i biegami to jedz

jakby mi ktos fotel ustawil a musialabym gdzies blisko jechac to pewnie bym pojechala o ile ozywiscie nie łapią bolesne skurcze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 19:39

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Passiflora Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilaaa_88

widzę na liście, że też jesteś z lubuskiego i masz termin tak jak ja na 16-nastego:) Gdzie rodzisz? Ja w ZG

MigoTtTka lubi tę wiadomość

• bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarnaa wrote:

Ja tam jeżdżę normalnie, sama ale oczywiście to wszystko zależy od Ciebie, jeśli się czujesz na siłach to chyba nie ma przeciwwskazań.

Ależ ja dziś znowu mam senny dzień...rano wstałam na śniadanie i jak się po nim położyłam zdrzemnąć to obudziłam się na obiad po 14:/ Coś chyba się organizm przygotowuje już powoli...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 19:52

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Passiflora wrote:
    Kamilaaa_88

widzę na liście, że też jesteś z lubuskiego i masz termin tak jak ja na 16-nastego:) Gdzie rodzisz? Ja w ZG

U mnie są 2 opcje:
    1 - jeśli poród zacznie się samoistnie to jadę do Nowej Soli, bo mam bliżej
    2 - jeżeli będę miała wywoływany to w ZG, bo chodzę prywatnie do ordynatora.

A ty jakiego masz lekarza prowadzącego?

relg8iikn5mn7s8i.png
  • Sarnaa Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurczy jakichkolwiek brak warunki ok fotel ustawiony pode mnie bo w sumie to ja jezdze w wiekszosci tym autem bo moj J. Praktucznie tylko roboczym :p wiec mysle ze dam rade

szpilka lubi tę wiadomość

uwo93a3f5wp8ksnu.png
    f2w3skjoavvyxn5c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 20:16

szpilka, magdalenka, Chanela, kamilaaa_88, lwuska55592, Maud11, jonka91, bluegirl89, M4DZI4, Wiki81 lubią tę wiadomość

• Passiflora Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamilaaa_88 wrote:
    U mnie są 2 opcje:
    1 - jeśli poród zacznie się samoistnie to jadę do Nowej Soli, bo mam bliżej
    2 - jeżeli będę miała wywoływany to w ZG, bo chodzę prywatnie do ordynatora.

A ty jakiego masz lekarza prowadzącego?[/Q

Ja chodzę do Sandeckiego. W Nowej Soli leżałam po poronieniu bo chodziłam wtedy do Herbicha i mnie tam skierował. Pobyt tam wspominam dobrze. Nie ma chyba większej różnicy między tymi szpitalami, no chyba, ze stopień referencyjności. ZG to szpital kliniczny więc w teorii oddział neonatologiczny powinien być lepszy.

Będę śledzić Twoje posty może się spotkamy w szpitalu:)

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM to super że jesteś zadowolona i szybko dochodzisz do siebie. Mam nadzieję, że w moim pzypadku wyobbrażenie bólu również będzie większe niż w rzeczywistości.

• kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byc moze sie spotkamy ;-)
    Choc licze na w miare szybki i samoistny porod, nie chcialabym przenosic ale wiadomo, ze marzyc to my sobie mozemy ;-)

relg8iikn5mn7s8i.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z patologii :D
    Dobre wieści: 3 godzinne rozmawianie z mężem i rechotanie się ze wszystkiego powodowało, że ktg pokazało tętno małej w całkowitej normie, usg-wymiary, łożysko, ilość wód wszystko w normie, wymaz pobrany, jutro inne badania.

Chanela, kamilaaa_88, szpilka, Ewelina88, Marta159753, nix, jonka91, bluegirl89, M4DZI4 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarko wlasnie na takie dobre info czekalysmy :-)
    A jak zdjecie pessara i jakie maja wobec ciebie plany?

relg8iikn5mn7s8i.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:46

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
‹‹ 1827 1828 1829 1830 1831 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ