X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze masz juz opróżnioną piers a ona sobie ciamka brodawke tylko dla zabawy??
    Mi przy cycku nie zasnął nigdy chyba, ale jak zaczynal sie bawic po zjedzeniu to wyciągalam mu cycka z buzi bo to podobno moze zmasakrowac brodawki.
    A moze poprostu musi się przyzwyczaic tylko do cyca i sama zacznie szybciej jeść.
    Przytulaski u mnie na brzuszku po skończeniu:)
    najwazniejszy przyrost i kupy. Pewnie jest OK:)

wogole ja ich niczym nie smaruje, nic mnie nie boli, nic nie krwawi. to normalne??

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i muszę koniecznie kupić nawilżacz powietrza, wszyscy mamy wysuszone nosy i wczoraj zauważyłam, że Ali też się trudniej oddycha. Zaczęłam jej wkraplać do noska sól fizjologiczną, może coś pomoże.

Ag, twój nawilżacz Hippo pokazuje poziom wilgotności powietrza w pomieszczeniu?

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welina wrote:
    Ag... a używałaś już laktatora? Czy nie ma takiej potrzeby?

uzywałam ze 2 razy, zeby zostawic mamie w butli do nakarmienia.
    Nie mam narazie potrzeby. Karmie na zmiane, raz z prawej raz z lewej i ładnie Kostek oproznia, w szpitalu mialam nawał a pozniej juz normalnie w domu.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    A moze masz juz opróżnioną piers a ona sobie ciamka brodawke tylko dla zabawy?? Mi przy cycku nie zasnął nigdy chyba, ale jak zaczynal sie bawic po zjedzeniu to wyciągalam mu cycka z buzi bo to podobno moze zmasakrowac brodawki.
    A moze poprostu musi się przyzwyczaic tylko do cyca i sama zacznie szybciej jeść.
    Przytulaski u mnie na brzuszku po skończeniu:)
    najwazniejszy przyrost i kupy. Pewnie jest OK:)

wogole ja ich niczym nie smaruje, nic mnie nie boli, nic nie krwawi. to normalne??

Mleka mam sporo, bo wcześniej rozkręciłam laktatorem mocno laktację, więc nie sądzę, żeby dała radę obie piersi opóźnić i mieć siłę jeszcze na zabawę w ssane... ale kto to wie, coraz bardziej mnie zadziwia ta mała istotka.

Ag... lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    No i muszę koniecznie kupić nawilżacz powietrza, wszyscy mamy wysuszone nosy i wczoraj zauważyłam, że Ali też się trudniej oddycha. Zaczęłam jej wkraplać do noska sól fizjologiczną, może coś pomoże.

Ag, twój nawilżacz Hippo pokazuje poziom wilgotności powietrza w pomieszczeniu?

Nie, do tego mąż kupil w castoramie taki termometr z pomiarem temp i wilgotnosci.
    Jak otworze okno to spada do 30/35 st, po wlączeniu szybko robi sie 50% i wtedy wskazuje juz minkę usmiechniętą ( termometr)
    nawilzacz ma tylko 3 guziki, min, max i off:)

wczoraj nie nawilzalam na noc i rano mialam zaschnięte gardło więc działa sprzęt. duza poprawa w oddychaniu.

Wlasnie jak uzywalam laktatora to pozniej mialam cycek jak kamien bo się nakręcił na nadprodukcje chyba, wiec bede odciagac tylko jak bede wiedziec ze maly np z kims zostaje i bedzie potrzebowal mleka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 17:20

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:46

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Wlasnie jak uzywalam laktatora to pozniej mialam cycek jak kamien bo się nakręcił na nadprodukcje chyba, wiec bede odciagac tylko jak bede wiedziec ze maly np z kims zostaje i bedzie potrzebowal mleka.

A to ja tak mam właśnie, ale to u mnie zaszłość z czasu pobytu Ali w szpitalu. Ściągałam jej czasem mleko na dwa karmienia jak wychodziłam do domu, no i się produkują litry. Chciałabym przestać ściągać laktatorem i jechać tylko na cycku...może moja produkcja unormuje się do tego, co Ala zjada?

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle nie znam się, moze powinna. W koncu cała ta natura jest magiczna jesli chodzi o ciąże i karmienie piersią. Oby tak bylo:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Agus jak będziesz mieć chwilę to napisz jak po kolei był wywoływany poród i jak sam poród wyglądał bo trochę mnie to przeraża i mam nadzieję że jednak coś się rozkreci do poniedziałku.

Najpierw oxy nic nie dało, potem cewnik zrobił rozdarcie na 3cm i odeszły wtedy niby wody, zadecydowali że przebiją jeszcze pęcherz płodowy. Potem rozwarcie na 4 cm i znowu podawali oksytocynę. Meczylam sie bo rozwarcie było 1cm/godzinę. Więc trochę to trwało. Dostałam gaz rozweselający, ale dużo to nie dało. :D

Ale moment w którym kładą na ciebie dziecko wynagradza caly ból. :)

Ewelina88 lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Passiflora Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welina wrote:
    Passiflora - dobrze że jesteś :) napisz jaką decyzje podejmiesz i co lekarz Ci zaleci. Mi po dzisiejszej wizycie powiedział że spróbujemy sn, ale im bliżej porodu i nizej dziecko tym pomiary z usg są mniej dokładne i przyjmują +/- 0,5 kg. Taki błąd był u koleżanki, której powiedzieli że mała wazy ok 3800 a wyszło 4300g. Ale jakoś dała radę :)
    Trochę sobie wyrzucałam że może za dużo słodyczy jadłam pod koniec ciąży (wcześniej tylko ogórki kiszone, kapusta i cytrusy), ale ogólnie to przytyłam 14 kg więc to chyba nie to.

W piątek dam znać. Powiem Ci na razie, że zdam się na jego opinię. Od początku chciałam sn ale obawiam się tego o czym pisała Jonka powikłań po urodzeniu tak dużego dziecka.
    Jeśli chodzi o przyrost wagi to mój mały od.początku jest większy o 2 tygodnie, ja też przytyłam podobnie jak Ty 15 kg, także nie sądzę, żeby to była wina zmiany diety pod koniec ciąży. A Twój maluszek zaliczył taki nagły skok? Mój gin mówi ze na tym etapie 1kg miesiecznie to ciągle norma.
    Ja mam termin na 16.

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    A to nie jest tak, ze najwazniejszy obwod głowki a nie waga jesli chodzi o SN?
    przeciez 3000 czy 3500 to waga zlokalizowana raczej na ciałku niz na glowce, a jak ona przejdzie to reszta juz idzie od razu.
    Kostkowi zawsze na USG głowa wychodzila 2/3 tyg do przodu w stosunku do reszty i tez sie bałam. Mimo ze wazyl niecałe 3 kg to nie wiem czy wlasnie dlatego mnie tak nie rozerwało...chociac normalnie ta glowka wygląda, wcale za duza nie jest
    Hmm.. coś w tym na pewno jest. Główka w sumie najważniejsza. Hmm lekarz na pytanie czy dam radę urodzić sn nawet się nie zająknął i powiedział, że tak. Nie chce też za dużo o tym myśleć. Wolę sobie wprowadzać Twoją metodę wizualizacji, że będzie łatwo, szybko itp. :)
    U Ciebie Aga w grę wchodziło też to, że szyjka była w dość słabej kondycji, a i akcja porodowa przebiegała błyskawicznie, więc może dlatego ją tak zmasakrowało.. No nie wiem.
    A jak Ty się teraz czujesz? Odczuwasz jeszcze jakiś dyskomfort? Boli Cię jeszcze?

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Ag... Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka mozliwe, ja slyszalam duzo komentarzy typu " taka szyjka w 1 ciazy??"" wiec moze i ona słaba faktycznie ( hmmm...ciekawe jak bedzie z 2 dzieckiem:/)

Ja juz czuje się OK, czekam na zielone światło na przytulasy:P
    Wiadomo, ze cos tam zaboli jeszcze, dzis przegielam chyba z prasowaniem i staniem na nogach wiec pobolewa, ale nie jest to krocze ani nic z tych rzeczy, czuje czasem ale bardziej jakby ból miednicy?? hmm nie wiem, bolalo mnie w ciazy tam i lekarz mowi ze sie kosci miednicy rozpuszczaja wiec moze teraz się robią sporwotem twarde? cholera wie.
    tam juz wygląda ładnie:D czekam jeszcze z goleniem zeby sie nie zaciąć i znow jakiejs infekcji nie złapać albo czegoś i wtedy juz bedzie picuś glancuś:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobrze, że tak sytuacja wygląda :) Kostuś ma już prawie 4 tygodnie, więc za jakieś 2-3 tyg, o ile lekarz pozwoli sobie odbijecie ostatnie miesiące :)
    No a Ty dziś poszalałaś z tymi porządkami w szafie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 17:53

Ag... lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Katiś Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Nie, do tego mąż kupil w castoramie taki termometr z pomiarem temp i wilgotnosci.
    Jak otworze okno to spada do 30/35 st, po wlączeniu szybko robi sie 50% i wtedy wskazuje juz minkę usmiechniętą ( termometr)
    nawilzacz ma tylko 3 guziki, min, max i off:)

wczoraj nie nawilzalam na noc i rano mialam zaschnięte gardło więc działa sprzęt. duza poprawa w oddychaniu.

A czy mogłabyś napisać jaki nawilzacz powietrza masz? :)

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarka będzie dobrze, trzymamy kciuki, jestes juz w WAłbrzychu na ip?

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś mam taki
    http://www.novamed.pl/nawilzacz-parowy-flaem-hippo

troche spory jest, ja niestety nie moge miec ultradzwiękowego ze względu na kota.
    Ten jest parowy.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) też mam kota ;) i dwa psy

Ag... lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Dzięki :) też mam kota ;) i dwa psy

no to uważam ze ten jest naprawde przystępny cenowo patrząc na te parowe.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propos kotów moje półtora zagipsowanego nieszczescia bylo dzis na dworze, bo już szajby w domu dostaje poszedł potulic sie troche do psa :), a że snieg u nas to zrobiłam mu ochraniacz z folii babelkowej na gips :)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarko kciuki zaciśnięte!

Gwiazdeczko jeżeli lekarz podejmie decyzję o znieczuleniu ogólnym przy CC to znaczy że to najlepsze wyjście.Nie martw się na zapas, wszystko będzie dobrze tymbardziej że samo CC nie trwa długo !!! Na pewno się wybudzisz cała i zdrowa :) !!! A maleństwem się nacieszysz całe życie !!!

Kasiakra gratulacje !!!

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
‹‹ 1826 1827 1828 1829 1830 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ