X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq od kiedy w nocy zobaczyłam pierwsza info od Ciebie przekazana przez kolezankę czekałam na rozwój sytuacji dobrze, że możesz już się do nas odezwać

Zielarka czekamy jeszcze na Twoją relację, bo też jestesmy bardzo ciekawe co ta u Was z Zoją i czy wszystko ok

a ja zasnęłam na 1,5 godziny choć miałam przetrzymać do nocy i ani mlotki, ani wiertarki nie były mnie w stanie powstrzymac, mam nadzieje, ze bede spac w nocy

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq jaka Kosia śliczna! Pucek taki słodki. :)

Gosiaczku a jak u Ciebie? I inne dziewczyny po porodzie? Jak będziecie mieć chwilę napiszcie chociaż tylko czy wszystko ok.

Ania i Gwiazdeczka opuściły nas na jakiś czas. Smutno się robi tutaj.

Malenq lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecono mi zmienić przeglądarkę na tablecie i teraz forum działa....

Aaaa bierzcie minimum rzeczy dla siebie...a jak miałyście tendencję do obfitych @, to wkłady Bella hurtowo....u mnie idą i te szpitalne i te moje....
    Aaaaaa kuzwa zszyte krocze boli:-( :-( :-( octonisept, tamtym rosa i wietrzenie....

Jutro odciągam pokarm:-) nie jestem wstanie sama karmić, bo trzeba siedzieć, a ja nie mogę.....

• Ag... Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Polecono mi zmienić przeglądarkę na tablecie i teraz forum działa....

Aaaa bierzcie minimum rzeczy dla siebie...a jak miałyście tendencję do obfitych @, to wkłady Bella hurtowo....u mnie idą i te szpitalne i te moje....
    Aaaaaa kuzwa zszyte krocze boli:-( :-( :-( octonisept, tamtym rosa i wietrzenie....

Jutro odciągam pokarm:-) nie jestem wstanie sama karmić, bo trzeba siedzieć, a ja nie mogę.....

polecam rivanol ( takie przymoczki z opatrunkow robione) i napary z kory dębu.

Śliczna ta twoja córa:)

Malenq a moze mąż by ci kupil kółko dmuchane? albo taką poduche połogową tzw krąg poporodowy.
    U mnie się bardzo sprawidziła, własciwie dalej siadam na niej przy stole.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 20:54

Malenq lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Malenq jaka Kosia śliczna! Pucek taki słodki. :)

Gosiaczku a jak u Ciebie? I inne dziewczyny po porodzie? Jak będziecie mieć chwilę napiszcie chociaż tylko czy wszystko ok.

Ania i Gwiazdeczka opuściły nas na jakiś czas. Smutno się robi tutaj.
    nie martw sie jak juz wszystkie urodzą bedzie co prawda krocej, ale intensywniej, czyli mniej stron, ale za to miliard porad jak jedna nie bedzie czegos pewna to ze dwadziescia osob, ktore mialy to samo z dzidzia tez sie wypowie, teraz jestesmy na takiej krawedzi

Melula, że coś się zaczyna?

Malenq lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Melula Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    Melula, że coś się zaczyna?
    Taaaaaaaaa, Ala się przeciąga w całej okazałości w moim brzuchu i mam wrażenie, że ma z tego wiele radości, bo powiela to co chwilkę.

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    polecam rivanol ( takie przymoczki z opatrunkow robione) i napary z kory dębu.

Śliczna ta twoja córa:)

Malenq a moze mąż by ci kupil kółko dmuchane? albo taką poduche połogową tzw krąg poporodowy.
    U mnie się bardzo sprawidziła, własciwie dalej siadam na niej przy stole.

Dzięki za rady..
    AG a jakie miałaś nacięcie?? Bo u mnie boczne prawe, mała w taki sposób się ułożyła prawie na koniec porodu.....:-\ poza tym dostałam zalecenie że po połogu mam się udać do hematologa, bo lalo się ze mnie bardzo..

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dziś tak mocno kopał, że aż teściowa pierwszy raz zobaczyła jak mi brzucho faluje...

A i dzisiaj zasłyszana ciekawostka.. "Ty się nie przygotowuj na szybki poród, bo kobiety w ciąży, zwłaszcza pierwszej, częściej przenoszą chłopców" - tekst koleżanki ze studiów...
    Haha miałam się jej ochotę zapytać na podstawie jakich badań ma takie informacje :P

Melula lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Ag... Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Mój dziś tak mocno kopał, że aż teściowa pierwszy raz zobaczyła jak mi brzucho faluje...

A i dzisiaj zasłyszana ciekawostka.. "Ty się nie przygotowuj na szybki poród, bo kobiety w ciąży, zwłaszcza pierwszej, częściej przenoszą chłopców" - tekst koleżanki ze studiów...
    Haha miałam się jej ochotę zapytać na podstawie jakich badań ma takie informacje :P

hahha:D noo to Kostus nie wpisuje się w kanony aktualnych badań:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 21:04

Melula lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Dzięki za rady..
    AG a jakie miałaś nacięcie?? Bo u mnie boczne prawe, mała w taki sposób się ułożyła prawie na koniec porodu.....:-\ poza tym dostałam zalecenie że po połogu mam się udać do hematologa, bo lalo się ze mnie bardzo..

hmmm... cholera wie jak ono nazwane, po prawej napewno.
    dzis odebralam wypis i pisze tylko szycie nacietego krocza i peknietej szyjki macicy.utrata 350 ml krwi.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga Ty najlepszym przykładem :D!

Ag..., Melula lubią tę wiadomość

• Melula Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:

Moja już nie faluje a buszuje bez skrupułów.
    Hm, w takim razie moja Ala jest chłopcem... Hm :) Czego to ja się dowiaduję na końcówce... he he he he he

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 21:08

jonka91 lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula a ty planujesz się rozpakować jakos? czy tak sobie bedziesz słodko tkwila w ciązy?
    masz jakis plan, kiedy do szpitala albo cos?

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do zabobnow...ostatnio chodze sobie z Kostolinem po domu i stanelam przed lustrem i tak mowie " zobacz kto tam jest"
    na to mama krzyczy " aga! nie daje sie dzieci do lustra!!!"
    mowie czemu? a ona; nie wiem, nie daje sie i juz:)
    pytam: zabobon?? a ona: no tak:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    A co do zabobnow...ostatnio chodze sobie z Kostolinem po domu i stanelam przed lustrem i tak mowie " zobacz kto tam jest"
    na to mama krzyczy " aga! nie daje sie dzieci do lustra!!!"
    mowie czemu? a ona; nie wiem, nie daje sie i juz:)
    pytam: zabobon?? a ona: no tak:)

Heheh.. a przecież jak dziecko jest już troszkę starsze i dobrze już widzi to najlepsza zabawa właśnie jest z lustrem :)

• Melula Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag, planować to ja sobie mogę, he he he

Oczywiście, jestem słonicą i będę chodziła w ciąży dwa lata, a co mi tam. Taniej wyjdzie... Dobrze pożartować, ale szczerze mam już powoli dosyć tego czekania, martwienia się i mega mocnych kopnięć naszego dziecka - ktoś powinien wymyślić przepis na znęcanie się dziecka nad matką w jej łonie - koniecznie.

Zobaczymy, jak rozwinie się akcja jutro. W pn mam ktg, ale jak jutro nadal będzie mi puchła noga i drętwiała prawa ręka to pojadę na IP...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 21:24

• Chanela Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:47

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka hehehehehe dobre...ale większość styczniówek rodzi ekspresem...
    Moje starsze SIS są w szoku tak szybkiego porodu u mnie hehehe

• Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja siedzę i płaczę. No nie wiem co mi się dzieje, mam straszny nastrój. Paraliżuje mnie strach przed porodem - nowa rzecz, bo wcześniej była pozytywnie nastawiona. Boli mnie w pachwinach strasznie, w jelitach rewolucja...

Matko, niech to się już skończy. Czuję się w jakiejś innej rzeczywistości. Chatę wysprzątałam, wszystko błszczy, nie mogę sobie miejsca znaleźć, a mój mąż śpi mimo, iż mówiła mu jak sie boję i w ogóle...

Przykro mi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Główka do góry, nie ma się czego bać .... Pomyśl sobie, ze poród to MAGICZNE PRZEJŚCIE Z "BĘDZIE" DO "JEST".... :-) :-) :-)

szpilka, jonka91, Ewelina88 lubią tę wiadomość

‹‹ 1837 1838 1839 1840 1841 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ