X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Zuzu-La Znajoma

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie i przyszłe mamusie:). Jestem mamą małej Zuzi. W ciąży miałam pomysł stworzenia czegoś dla najmłodszych. Odkąd urodziła się moja córeczka wzięłam się ostro do roboty i udało się realizować zamierzony plan. Proszę odwiedźcie naszą stronę jeśli szukacie czegoś wyjątkowego dla swojego malucha i w przystępnej cenie. Serdecznie was zapraszam i trzymam kciuki za każdą z was aby poród przebiegł szybko, bezboleśnie i z pięknym happy endem, a za te które już mają swe maleństwa zdrowia i miłości:* oto nasza strona facebook.com/zuzulakids

• szpilka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozpakowane mamusie Gratulacje, tej nocy i rankiem to hurtowo poszło

wrociłam po ktg ten mój łobuz oczywiscie uciekał z serduszkiem z dala od czujnika, wiec pare razy ktg załapało moje tetno, bo wiercipietek sie gdzieś ukrył, ale to nastepowało przy moich zaznaczonych ruchach i tak moze być szczególnie na starym sprzecie (a moj nowościa nie grzeszył), skurczy brak, serduszko w nizszych wartościach ale w normie ruchy w normie, choc moim zdaniem i tak mało brykał

a na oddziale dzis sajgon polozne i lekarze tylko latali w te i we wte, przyszłam jako druga na planowe ktg ale byly dziewczyny do przyjecia na oddział wczesniej i wszystko sie tak poprzesuwało i zrobiła się duża kolejka, że jedna położna po drugi aparat jakis starszy poleciała i ten przypadł mi w udziale
    najwazniejsze, że synuś ma się dobrze

rano mielismy kolede i musialam kota obwiazac bandazem, bo zarazek jeden wyszedl na dwor i probował zdjąć sobie gips i jeszcze sobie kuśtykał przy samej ulicy, ale jak mu ciagle powtarzam ja mam oczy wszedzie i wszystko widze, wiec od razu zostal z dworu zgarniety i gips poprawiony i mu zrobiłam taka piekna imitacje uprzezy z bandaza, w której wyszedł z lecznicy

Chanela, Nuskaw lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:47

szpilka lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq, Zielarka serdecznie Wam gratuluję !!! Lubię czytać że koleje się rozpakowała.

Pisałyście dzisiaj o kremach na brodawki, mi naprawdę pomógł bepanthen. 1 dzień wystarczył. No i swoim mlekiem trzeba smarować.

Ja dopiero siadłam do komputera. Rano byłam z Hanią na pobraniu krwi (jej). Bardzo ładnie dała paluszek. Skrzywiła się przy ukłuciu i dalej zasnęła. Sprawdzałam jej płytki krwi. Ostatnio miała w szpitalu 303 tys. Norma jest do 400 tys. Ona ma 437 tys. Szkoda że poza normą, ale jeszcze sprawdzę za jakiś czas. Może to być po szczepieniu. Martwiłam się,jak były w ciąży za niskie tylko 57 tys, a teraz za wysokie. Ehh nie mogą być w normach?

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka u mnie KTG też stare i serce w niższych wartościach, jedynie przy ruchach wzrastało, a pmiętam jeszcze KTG sprzed 10dni to serduszko było ponad 150, a teraz mawet do 125 schodziło. Więc tak chyba musi być.

Maż dzisiaj 24h pracuje, wraca dopiero o 6 rano, nienawidze siedzieć u teściów jak go nie ma. Teściowa w wielkiej trosce o mnie stale wysyła mnie na spacery, a mi się zwyczajnie nie chce już sspacerować. Pewnie niedługo pójdę spać.

• szpilka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:
    szpilka Ty się masz z tym kotem. Dobrze że z małym wszystko ok :) U nas właśnie warto być wcześniej bo jak się potem przyjdzie to już trafiasz na taką wielką kolejkę.
    bo ten kot to jest 1,5 nieszczescia, prawdopodobnie geny juz nie te, bo mamusia z jakims swoim krewnym poszla w tango :)no ale coz, okociło sie to u nas, zreszta asystowałam przy porodzie, to przeciez nie wyrzuce, pozostałym znalazłam domu a to sieroctwo zostało, obawiam się, że jego mityczne 9 żyć może niedługo się wyczerpac

a co do kolejki to tez pojechałam wczesniej niz mialam byc, ale duzo się tam działo i siedzacej poloznej nie widziałam ani przez chwilę, one lekarze i salowe latały a to z wozkami a to z rodzacymi

A nasz doktorek to pamiec do nazwisk ma nieziemska :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 18:23

Chanela lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    szpilka u mnie KTG też stare i serce w niższych wartościach, jedynie przy ruchach wzrastało, a pmiętam jeszcze KTG sprzed 10dni to serduszko było ponad 150, a teraz mawet do 125 schodziło. Więc tak chyba musi być.

Maż dzisiaj 24h pracuje, wraca dopiero o 6 rano, nienawidze siedzieć u teściów jak go nie ma. Teściowa w wielkiej trosce o mnie stale wysyła mnie na spacery, a mi się zwyczajnie nie chce już sspacerować. Pewnie niedługo pójdę spać.
    u mnie tez w nizszych wartościach, ale czasem skubaniec calkiem sie gdzies w dal przesunął, że np pare minut nic lub moje tetno 80 :)ale po pierwsze czułam jak się rusza, po drugie jak robili mi po stluczce w innym szpitalu to wtedy byl mniejszy i ciagle uciekał, wiec bylam na to przygotowana

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Welina Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Ech, ja to już mam wrażenie, że ona wcale nie wyjdzie...

Melula uszy i brzuch do góry - widocznie jeszcze je za zimno dla naszych dzieciaczków ;)
    Ja też już z niecierpliwością czekam.
    A nie skierowali Cię do szpitala na wywołania porodu?
    Ja idę w poniedziałek na kolejne KTG i mam nadzieję że jak do tej pory nie urodzę to powiedzą mi już kiedy poganiamy Malucha oksy.

dqpri09k9d4fedco.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:

Mojej malej spadlo dzisiaj do 50 uderzen... wystraszylam sie i polozna tez

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula dzis rodzi:) trzymamy kciukasy!

A co tam słychać u Kawusi i Adelki? jak się macie dziewczyny?

Szpilka twój kot to niezły egzemplarz:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 19:27

jonka91, szpilka, Ewelina88 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • aswariatka Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dopiero po wizycie Ktg bardzo ładne (jak to lekarz stwierdzil) choć mała dziś bradzo spokojna była. Szyjka u mnie krótka i główka napiera na kość lonowa, brzuch nisko. Dostałam skierowanie na dodatkowe badania ze względu na puchniecia dłoni i wysokie ciśnienie. I jeszcze mam jakąś infekcje ale nie groźna i mam brać jakieś globulki zapobiegawczo. Kolejna wizyta z ktg za tydzień. Waga dziś 87, od początku ciąży plus 15 lekarz stwierdził że w normie ;)

2fwas65gx6qqidvv.png
    Hanka 6,5 l
    Emilka 3 l
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki za Paulę!

A rozpakowane mamusie mogłyby napisać jak sobie radzą.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarko GRATULACJE !!! Obyś szybko zapomniała o tym jak to nazwałaś "traumatycznym" CC !!! Zdrówka Tobie i maleństwu :)

Malenq lubi tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej Zielarko GRATULUJĘ:-)

Oto Konstancja:-)

Konstancja.jpg

Na razie na intensywnej terapii do poniedziałku, a potem zobaczą..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 19:55

lwuska55592, kamilaaa_88, Maud11, Nuskaw, jonka91, rastafanka, szpilka, Ewelina88, kasia86, Ag..., zielarka, Chanela, Welina, belldandy, MartaKD, Wiki81, Magda_lena88, M4DZI4, OliOla, bluegirl89, agnb6 lubią tę wiadomość

• Selene Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 18:12

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ śliczne maleństwo! mam nadzieje że do poniedziałku wszystko będzie dobrze. Trzymaj się tam!! Wszystkie jesteśmy z Tobą! :)

Malenq lubi tę wiadomość

ex2bo7ess0m327wq.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosia witaj ślicznotko i szybciutko wracaj do zdrówka :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 20:03

Malenq lubi tę wiadomość

relg8iikn5mn7s8i.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welina wrote:
    Melula uszy i brzuch do góry - widocznie jeszcze je za zimno dla naszych dzieciaczków ;)
    Ja też już z niecierpliwością czekam.
    A nie skierowali Cię do szpitala na wywołania porodu?
    Ja idę w poniedziałek na kolejne KTG i mam nadzieję że jak do tej pory nie urodzę to powiedzą mi już kiedy poganiamy Malucha oksy.
    Miałam ktg 5.01 - pisałam już o tym. Kolejne mam mieć 12.01 (liczę, że urodzę w weekend). Jutro chyba pojadę do szpitala i ponarzekam trochę, może coś się ruszy. Zobaczymy, jak będę się czuła jutro... A tymczasem nadal czekam...

Kosia cudna. Konstancjo, zdrówka życzymy i żebyś szybciutko mogła tulić się do maminego cyca!

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętajcie Ja nie miałam żadnych "książkowych" objawów porodu... Wody odeszły dopiero przy pierwszym parciu....
    I słuchajcie co MÓWI położna!! To Ona kieruje sprawnie porodem,...
    Powodzenia skarby,..I 3mam mocno kciukaski za każdą z Was..
    Gosiaczku widzisz, przepowiednia najpierw Ala, potem Kosia, się sprawdziły:-) :-)

lwuska55592, jonka91, szpilka, Ewelina88, Maud11, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• Melula Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz mnie rozerwie!!!

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
‹‹ 1836 1837 1838 1839 1840 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ