*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie mamusie i przyszłe mamusie:). Jestem mamą małej Zuzi. W ciąży miałam pomysł stworzenia czegoś dla najmłodszych. Odkąd urodziła się moja córeczka wzięłam się ostro do roboty i udało się realizować zamierzony plan. Proszę odwiedźcie naszą stronę jeśli szukacie czegoś wyjątkowego dla swojego malucha i w przystępnej cenie. Serdecznie was zapraszam i trzymam kciuki za każdą z was aby poród przebiegł szybko, bezboleśnie i z pięknym happy endem, a za te które już mają swe maleństwa zdrowia i miłości:* oto nasza strona facebook.com/zuzulakids
-
Rozpakowane mamusie Gratulacje, tej nocy i rankiem to hurtowo poszło
wrociłam po ktg ten mój łobuz oczywiscie uciekał z serduszkiem z dala od czujnika, wiec pare razy ktg załapało moje tetno, bo wiercipietek sie gdzieś ukrył, ale to nastepowało przy moich zaznaczonych ruchach i tak moze być szczególnie na starym sprzecie (a moj nowościa nie grzeszył), skurczy brak, serduszko w nizszych wartościach ale w normie ruchy w normie, choc moim zdaniem i tak mało brykał
a na oddziale dzis sajgon polozne i lekarze tylko latali w te i we wte, przyszłam jako druga na planowe ktg ale byly dziewczyny do przyjecia na oddział wczesniej i wszystko sie tak poprzesuwało i zrobiła się duża kolejka, że jedna położna po drugi aparat jakis starszy poleciała i ten przypadł mi w udziale
najwazniejsze, że synuś ma się dobrze
rano mielismy kolede i musialam kota obwiazac bandazem, bo zarazek jeden wyszedl na dwor i probował zdjąć sobie gips i jeszcze sobie kuśtykał przy samej ulicy, ale jak mu ciagle powtarzam ja mam oczy wszedzie i wszystko widze, wiec od razu zostal z dworu zgarniety i gips poprawiony i mu zrobiłam taka piekna imitacje uprzezy z bandaza, w której wyszedł z lecznicyChanela, Nuskaw lubią tę wiadomość
-
Malenq, Zielarka serdecznie Wam gratuluję !!! Lubię czytać że koleje się rozpakowała.
Pisałyście dzisiaj o kremach na brodawki, mi naprawdę pomógł bepanthen. 1 dzień wystarczył. No i swoim mlekiem trzeba smarować.
Ja dopiero siadłam do komputera. Rano byłam z Hanią na pobraniu krwi (jej). Bardzo ładnie dała paluszek. Skrzywiła się przy ukłuciu i dalej zasnęła. Sprawdzałam jej płytki krwi. Ostatnio miała w szpitalu 303 tys. Norma jest do 400 tys. Ona ma 437 tys. Szkoda że poza normą, ale jeszcze sprawdzę za jakiś czas. Może to być po szczepieniu. Martwiłam się,jak były w ciąży za niskie tylko 57 tys, a teraz za wysokie. Ehh nie mogą być w normach?www.styczniowki2015.phorum.pl -
szpilka u mnie KTG też stare i serce w niższych wartościach, jedynie przy ruchach wzrastało, a pmiętam jeszcze KTG sprzed 10dni to serduszko było ponad 150, a teraz mawet do 125 schodziło. Więc tak chyba musi być.
Maż dzisiaj 24h pracuje, wraca dopiero o 6 rano, nienawidze siedzieć u teściów jak go nie ma. Teściowa w wielkiej trosce o mnie stale wysyła mnie na spacery, a mi się zwyczajnie nie chce już sspacerować. Pewnie niedługo pójdę spać. -
Chanela wrote:szpilka Ty się masz z tym kotem. Dobrze że z małym wszystko ok
U nas właśnie warto być wcześniej bo jak się potem przyjdzie to już trafiasz na taką wielką kolejkę.
a co do kolejki to tez pojechałam wczesniej niz mialam byc, ale duzo się tam działo i siedzacej poloznej nie widziałam ani przez chwilę, one lekarze i salowe latały a to z wozkami a to z rodzacymi
A nasz doktorek to pamiec do nazwisk ma nieziemskaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 18:23
Chanela lubi tę wiadomość
-
magdalenka wrote:szpilka u mnie KTG też stare i serce w niższych wartościach, jedynie przy ruchach wzrastało, a pmiętam jeszcze KTG sprzed 10dni to serduszko było ponad 150, a teraz mawet do 125 schodziło. Więc tak chyba musi być.
Maż dzisiaj 24h pracuje, wraca dopiero o 6 rano, nienawidze siedzieć u teściów jak go nie ma. Teściowa w wielkiej trosce o mnie stale wysyła mnie na spacery, a mi się zwyczajnie nie chce już sspacerować. Pewnie niedługo pójdę spać. -
Melula wrote:Ech, ja to już mam wrażenie, że ona wcale nie wyjdzie...
Melula uszy i brzuch do góry - widocznie jeszcze je za zimno dla naszych dzieciaczków
Ja też już z niecierpliwością czekam.
A nie skierowali Cię do szpitala na wywołania porodu?
Ja idę w poniedziałek na kolejne KTG i mam nadzieję że jak do tej pory nie urodzę to powiedzą mi już kiedy poganiamy Malucha oksy. -
magdalenka wrote:szpilka u mnie KTG też stare i serce w niższych wartościach, jedynie przy ruchach wzrastało, a pmiętam jeszcze KTG sprzed 10dni to serduszko było ponad 150, a teraz mawet do 125 schodziło. Więc tak chyba musi być.
My dopiero po wizycie Ktg bardzo ładne (jak to lekarz stwierdzil) choć mała dziś bradzo spokojna była. Szyjka u mnie krótka i główka napiera na kość lonowa, brzuch nisko. Dostałam skierowanie na dodatkowe badania ze względu na puchniecia dłoni i wysokie ciśnienie. I jeszcze mam jakąś infekcje ale nie groźna i mam brać jakieś globulki zapobiegawczo. Kolejna wizyta z ktg za tydzień. Waga dziś 87, od początku ciąży plus 15 lekarz stwierdził że w normie
-
nick nieaktualnyHej, hej Zielarko GRATULUJĘ
Oto Konstancja:-)
Na razie na intensywnej terapii do poniedziałku, a potem zobaczą..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 19:55
lwuska55592, kamilaaa_88, Maud11, Nuskaw, jonka91, rastafanka, szpilka, Ewelina88, kasia86, Ag..., zielarka, Chanela, Welina, belldandy, MartaKD, Wiki81, Magda_lena88, M4DZI4, OliOla, bluegirl89, agnb6 lubią tę wiadomość
-
Welina wrote:Melula uszy i brzuch do góry - widocznie jeszcze je za zimno dla naszych dzieciaczków
Ja też już z niecierpliwością czekam.
A nie skierowali Cię do szpitala na wywołania porodu?
Ja idę w poniedziałek na kolejne KTG i mam nadzieję że jak do tej pory nie urodzę to powiedzą mi już kiedy poganiamy Malucha oksy.
Kosia cudna. Konstancjo, zdrówka życzymy i żebyś szybciutko mogła tulić się do maminego cyca! -
nick nieaktualnyPamiętajcie Ja nie miałam żadnych "książkowych" objawów porodu... Wody odeszły dopiero przy pierwszym parciu....
I słuchajcie co MÓWI położna!! To Ona kieruje sprawnie porodem,...
Powodzenia skarby,..I 3mam mocno kciukaski za każdą z Was..
Gosiaczku widzisz, przepowiednia najpierw Ala, potem Kosia, się sprawdziły:-)lwuska55592, jonka91, szpilka, Ewelina88, Maud11, M4DZI4 lubią tę wiadomość