*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratulacje dla nowych mamuś! Dużo tu się u nas dzieje ostatnio, zawsze jak wejdę na forum to Ala ma nowego kolegę albo koleżankę
Pytanie do doświadczonych mam - czy mam się martwić jeśli moje dziecko nie zrobiło w ciągu dnia żadnej kupki? Ostatnia mega kupa była ok. 4 rano i od tamtej pory nic. Mała je z cyca, więc nie wiem ile zjada, nie awanturuje się też dzisiaj jakoś nadzwyczajnie, więc brzuszek ją nie boli. Po kąpieli od razu zasnęła. Powinnam coś zadziałać? -
olka25 wrote:Melula, a próbowałaś drażnić sutki? Gdzieś się naczytałam, że to skuteczna metoda wywołania porodu. Ciekawa jestem, czy naprawdę. Bo podobno wysiłek typu chodzenie po schodach, czy mycie okien można między bajki włożyć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 22:14
-
Melula wrote:Chyba zacznę ją głodzić, he he he bo póki co to ona mnie leje niemiłosiernie i litości nie ma... Mówiłam małżowi, że zapiszę ją na karate, koniecznie. Z takimi umiejętnościami przyjmą ją na pewno.
Naszego też poślemy na zajęcia! Ja będę sobie obserwowała poczynania moich mężczyzn z ławki
A tymczasem czas na mnie
Dobrej nocki kochane!
Mam nadzieję, że jak rano się obudzę to już będzie informacja od Pauli albo Agi, że Szymuś już z namiWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 22:28
-
Dzięki dziewczyny, trochę mnie uspokoiłyście. Ale ja mało wiem o macierzyństwie! Przeraża mnie to, że moje dziecko nie ma instrukcji obsługi, a intuicja i instynkt robią zamieszanie w głowie
Zobaczymy co się będzie dziać dalej, aniołek śpi nadal, jutro ją zważę i zobaczymy, czy przybrała na tym cycu.
-
Ja w szkole rodzenia równiez słyszałam, że dzieciaczek KP może robic kupke raz na 2-3 dni i nie ma się co marwtić. Natomiast dziecko karmione MM powinno zrobic przynjamniej jedną kupkę dziennie.
Obejrzałam Burleskę, nawet spoko ale cały czas tak mnie męczy zgaga że nie mogę sobie już poradzić, najgorsze jest to że nie jem nic "cięzkiego". No i teściowa mi oświadczyła że co ? że oczywiście zgaga = owłłosione dziecko haha
Pinia GRATULUJĘ ! Niedługo lista nierozpakowanych będzie mniejsza niż rozpakowanych mamusiek
aaa Jonka mojemu mężowi w pracy koledzy również opowiedzieli te naukowe teorie, że chłopcy rodzą się po terminie. Nawet mnie to rozśmieszyło jak wyobraziłam sobie kilku chłopa przy robocie rozprawiających o porodach heheWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 22:59
isabelle lubi tę wiadomość
-
Cześć Mamusie! Gratulacje dla kolejnych rozpakowanych Styczniowek!!!
Zabieram się za nadrabianie
Melula wrote:Ali już tyle osób mówi, że chyba już na złość robi. Pokazuje swój charakterek i upór. Wyjdzie, jak przestaną się ciekawić wszyscy... To sobie poczekam...
Melula ja dostałam dzisiaj od położnej takie czopki: spasticol mam brać po 2 czopki na noc. Przygotowują niby do porodu. Może Tobie by pomogły? A robili Ci może masaż szyjki? Kurcze bardzo chciałabym ci jakoś pomoc. -
nick nieaktualnyDziś o godzinie 20:45 przez cc przyszedł na świat Szymuś Marek.
Cześć ciotki styczniówki!
Coś o mnie:
55 cm
Waga 3260
10/10
Czarne włoski
Jak mamusie zaszywali, zajmował się mną tatuś.
Płakał - ja nie!
Potem poszliśmy do mamy. Złapałem cyca! No i trochę ciągnąłem - pani położna stwierdziła, że nawet dobrze mi idzie.
Mama ok. Teraz tylko zaczyna boleć brzuch i jedzie na morfinie
Tata wraca do domu, żeby nabrać sił na jutro.
Pozdrawiamy! I dziękujemy.
PS Rany.... nie dociera do nas, że Szymuś już z nami. Jest śliczny!isabelle, marrtka, olka25, Ewelina88, szpilka, Chanela, Maud11, Malenq, Kaj, MartaKD, nix, Nuskaw, babeczka, Anutka, Becia81, Welina, jonka91, kamilaaa_88, lwuska55592, Passiflora, Ag..., A.loth, Viv78, kejti91, rastafanka, Wiki81, Kawa, bluegirl89, magdalenka, M4DZI4, OliOla, renia83, agnb6 lubią tę wiadomość
-
Pinia i Paula gratuluje kochane!
PolaOla a jak Ty? Mam nadzieję że Ada cała i zdrowa jest już z nami.
Ola u mnie za ktg płaci się 20zł.
Jejku a ja nie mogę usnac bo tak okropnie boli mnie brzuch. Niby jak na okres ale czasem bardziej i cholera nie wiem czy to skurcze bo na ktg jak miałam to nie czułam. A pamiętam że rok temu jak byłam na wywołaniu poronienia i miałam skurcze podobnie porodowe to trochę inaczej bolało. Sama już nie wiem.
A w ogóle to dziś kolejny raz świadkowie jehowy zawitali. Nie mam serca powiedzieć im żeby spadli a że był mąż to otworzył i pani pyta czy jest już dzidzius. A mąż na to że nie. Jeszcze nie. Dopiero w styczniu. No myślałam że się posikam ze śmiechu.Paula44 lubi tę wiadomość
-
Hej laski nie jjestem was w.stanie nadrobić tak was czytam ale w szszpitalu z moim bardzo przytulasnym engzeplwrzem się nie da. Tak tylko w skrucie mała przyszła przez cc wczoraj czułam się fatalnie dzisiaj już lepiej. Nie umiem karmić.piersią niestety nie ma tu doradcy a położne się.wsciekaja jak proszę o pomoc ale będę walczyć jeszcze. Sory za błędy ale z tel pisze.
Kasiakra.paula serdeczne gratulujęPaula44, Marta159753, lwuska55592, szpilka, rastafanka, Wiki81, Kawa, isabelle, bluegirl89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/be0c2ebea825.jpg
TO NASZE MALEŃSTWO!
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Mały, słodki jeżyk♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥Chanela, Maud11, Ewelina88, Marta159753, Malenq, MartaKD, Becia81, Welina, jonka91, ana7227, kamilaaa_88, lwuska55592, Ag..., szpilka, kejti91, rastafanka, Wiki81, Kawa, bluegirl89, M4DZI4, Silatan, isabelle, OliOla, renia83, agnb6 lubią tę wiadomość