X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuskaw wrote:
    Gabrysiu powodzenia! Ty rodzisz w Rydygierze, prawda? Trzymam kciuki za naturalny poród, zeby wszystko poszło po Twojej myśli.

Pinia, Zielarka i Paula gratuluję dzieciaczków. To naprawdę musi być fajne uczucie mieć je po tej stronie brzucha.:-)

A ja dalej walczę z chorobą. Teraz eksperymentuje ze świeżym imbirem, zobaczymy czy co zdziała :-)

Zgłos na porodowce ze bylas przeziębiona, wtedy dziecko ma dodatkowe badania.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam po PRZESPANEJ nocy. Kostek poszedl spac o 23 i spał do 5 rano:)
    teraz znow spi, ale cos mu fuczy w nosie a gruchą nic nie wychodzi:/

milego dnia...rozpakowywujcie sie dalej:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysiu powodzenia...zdążysz...u mnie było 1h15min dojazdu do szpitala..
    Zdążyłam, Ty też urodzisz w szpitalu:-)
    Welinko bo to "bajki" jakś dziwna statystyka którą sobie wymyślili...
    Mnie dzień wczesniej z podobnymi skurczami z IP odesłali do domku, następnego wieczoru urodziłam :-P
    Takie skurcze potrafią się wyrciszyć, ale pamiętaj, ze jak wrócą to jedź na IP, niech badają, nie czekaj na STATYSTYKĘ...

NUSKAW mnie wzdyma..

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia powodzenia! Szkoda że mąż nie może się wyrwać z pracy. Trzymam kciuki.

A mi całkowicie odszedł już czop. Takiej ilości to ja się nie spodziewałam i podbarwiony krwią. W nocy brzuch i plecy nie dały spać. Teraz przeglądam się w lustrze bo dziwnie się mi chodzi a brzuch tak nisko więc Kurde może coś się zaczyna. Mąż bardziej spanikował niż ja . Ją tylko sobie chodzę i śpiewam Hej ho hej ho na poród by się szło. :) Ale jestem podniecona tym wszystkim. Prawie w ogóle się nie boję. :):):) No może tylko tyle że jednak trochę poczekam. Ale pamiętam że dziewczyny pisały że jak czop w całości odejdzie i podbarwiony to w niedługim czasie rodziły.

Malenq, Nuskaw, jonka91, Ag..., lwuska55592, szpilka, rastafanka, Izabelka88, magdalenka, Anutka, Chanela, isabelle, bluegirl89, OliOla, renia83 lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Zgłos na porodowce ze bylas przeziębiona, wtedy dziecko ma dodatkowe badania.

Tak, pamiętam. Ty chyba pisałaś o tym, że miałaś coś z zatokami i najlepiej to zgłosić. Czuje ze poród nastąpi najwcześniej za dwa tygodnie, wiec może do tego czasu trochę odpuści, ale rozumiem, że i tak mam to zgłosić?

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W wywiadzie przed porodem lekarz pyta o wszystkie choroby, te w rodzinie, Twoje przewlekłe a i o zwykłe przeziębienie w ciąży. Wszystko jest ważne.

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    W wywiadzie przed porodem lekarz pyta o wszystkie choroby, te w rodzinie, Twoje przewlekłe a i o zwykłe przeziębienie w ciąży. Wszystko jest ważne.
    Dobrze wiedzieć. Chyba zacznę wypisywać je na kartce, bo jest tego tyle, że mogę w stresie coś pominąć :-P

Ag... lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym poweidziala o wszystkim co w otatnim czasie.
    Chociaz mimo zaznaczania kilkakrotnie cukrzycy to jakos u mnie pomineli:/

Ewelinka- hej ho hej ho..to juz NIE DŁU GO!!!

Ewelina88 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuskaw wrote:
    Dobrze wiedzieć. Chyba zacznę wypisywać je na kartce, bo jest tego tyle, że mogę w stresie coś pominąć :-P
    Ja tam zapomniałam chyba powiedzieć o wszystkim.. Najważniejsze dla nich choroby układu krążenia, nowotwory w rodzinie.
    Najlepsze pytanie kiedy była pierwsza miesiączka.. :P a ja cisza.. :P nie pamiętałam..
    Standardowo, czy ma pani problemy ze słuchem.. ja "słucham?" :D

Nuskaw, Malenq lubią tę wiadomość

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde nie mogę się doczekać! Śmieje się jak
    głupia sama do siebie!

Ag..., jonka91, Malenq, Welina, renia83 lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka ja na pytanie o pierwszą @ za kazdym razem mowie co innego. Nosz cholera skad ja mam wiedziec kiedy to bylo:)

jonka91 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga piękny suwaczek! :)
    I kiedy te 4 tygodnie minęły?

Kurczę czas leci jak szalony...
    My mamy równo za miesiąc 2 rocznicę ślubu, a ja jakby to było dziś pamiętam jak mój P. wciskał mi na palec swoja obrączkę :P a ja tylko po cichu "to nie ta" :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 09:33

Ag..., Nuskaw, M4DZI4, renia83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie kiedyś zapamiętałam ze 12 lat i 9 miesiecy i tak już pamiętam. :-)

Dobra to mam jeszcze jedno pytanie. Zrobiłam badania m. in. Crp i norma jest 0-5 a ja mam 21. No i teraz nie wiem co robic bo w internetach jest napisane że w przypadku infekcji wirusowej, łagodnego stanu zapalnego i ciąży może sięgać do 40. :-) I teraz nie wiem czy crp mam podwyższone bo ciąża czy dlatego ze infekcja. Robiła któraś z was CRP w ciąży?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 09:33

• Ag... Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Aga piękny suwaczek! :)

No nie:) ? 4 tyg...matko jak ten czas niesamowicie pędzi!
    pewnie rok na macierzynskim zleci mega szybko.

Pora zabrać się za drugie zeby posiedziec dluzej...wczoraj wymyslilam ze moglby byc Fryderyk:) Frycuś mały.
    Mąż popatrzal jak na idiotke na mnie- a ja mu no co? skoro 1 ma rzadko spotykane imię to drugi nie moze byc np Piotr czy Adam.
    Pani wczoraj leakrka tez skomentowala ze Kostka jeszcze nie miala nigdy- nawt Jozek byl ale KOstka nie...nie wiem jak to interpretować.
    Czy juz kazdy zawsze w jakis dziwny sposob musi sie odniesc do jego imienia? przeciez jest to normane polskie imie:/

Malenq, jonka91 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuskaw wrote:
    Mi się teraz przypomniało, że miesiąc przed 12 urodzinami.. a w szpitalu powiedziałam 10 lat.. :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe AG... U mnie tak reagują na Kosię:-P :-P :-P

A ja nie pamiętam swojej pierwszej @....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 09:36

Ag... lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuskaw wrote:

Dobra to mam jeszcze jedno pytanie. Zrobiłam badania m. in. Crp i norma jest 0-5 a ja mam 21. No i teraz nie wiem co robic bo w internetach jest napisane że w przypadku infekcji wirusowej, łagodnego stanu zapalnego i ciąży może sięgać do 40. :-) I teraz nie wiem czy crp mam podwyższone bo ciąża czy dlatego ze infekcja. Robiła któraś z was CRP w ciąży?

mialam kilka razy. raz przy skurczach mialam 11 to dali mi antybiotyk bo mysleli ze skurcze to wynik infekcji.
    Przewaznie jednaka miescilam sie w normie. moze zapytaj gina albo poloznej.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikipedia podpowiedziała takie coś :D
    "Konstanty, Konstantyn – imię męskie, które wywodzi się od łacińskiego przydomka Constantinus, pochodzącego od wyrazu constans „stały, niezłomny, stanowczy”. Żeńskim odpowiednikiem tego imienia jest Konstantyna, Konstancja. W Polsce imię znane już co najmniej od XV wieku."

No więc parę ładnych stuleci to imię w Polsce jest znane ;)
    Ja pierwszy raz spotkałam się z tym imieniem, jak byliśmy w podróży poślubnej. Para ciągle mówiła do synka Kostek i Kostek.. Dopiero jak patrzyliśmy na listy wylotowe do Polski zajarzyłam, że to od Konstantego.. Normalnie ciemna masa ze mnie była :P

Ag..., Ewelina88 lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka- u męża w pracy kolega mu mowi ze nie wiedzial co to za imie i musial dziewczyny pytac od czego ten skrot Kostek:)

jonka91 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no bo to właśnie tak jest jak człowiek nie za często ma styczność z jakimś imieniem! Ale dzięki Tobie i Malenq do końca życia będe pamiętała o Kostku i Kosi :D

Ag..., Malenq lubią tę wiadomość

‹‹ 1841 1842 1843 1844 1845 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ