*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Nuskaw wrote:Gabrysiu powodzenia! Ty rodzisz w Rydygierze, prawda? Trzymam kciuki za naturalny poród, zeby wszystko poszło po Twojej myśli.
Pinia, Zielarka i Paula gratuluję dzieciaczków. To naprawdę musi być fajne uczucie mieć je po tej stronie brzucha.
A ja dalej walczę z chorobą. Teraz eksperymentuje ze świeżym imbirem, zobaczymy czy co zdziała
Zgłos na porodowce ze bylas przeziębiona, wtedy dziecko ma dodatkowe badania. -
nick nieaktualnyGabrysiu powodzenia...zdążysz...u mnie było 1h15min dojazdu do szpitala..
Zdążyłam, Ty też urodzisz w szpitalu:-)
Welinko bo to "bajki" jakś dziwna statystyka którą sobie wymyślili...
Mnie dzień wczesniej z podobnymi skurczami z IP odesłali do domku, następnego wieczoru urodziłam
Takie skurcze potrafią się wyrciszyć, ale pamiętaj, ze jak wrócą to jedź na IP, niech badają, nie czekaj na STATYSTYKĘ...
NUSKAW mnie wzdyma.. -
Gabrysia powodzenia! Szkoda że mąż nie może się wyrwać z pracy. Trzymam kciuki.
A mi całkowicie odszedł już czop. Takiej ilości to ja się nie spodziewałam i podbarwiony krwią. W nocy brzuch i plecy nie dały spać. Teraz przeglądam się w lustrze bo dziwnie się mi chodzi a brzuch tak nisko więc Kurde może coś się zaczyna. Mąż bardziej spanikował niż ja . Ją tylko sobie chodzę i śpiewam Hej ho hej ho na poród by się szło.Ale jestem podniecona tym wszystkim. Prawie w ogóle się nie boję.
No może tylko tyle że jednak trochę poczekam. Ale pamiętam że dziewczyny pisały że jak czop w całości odejdzie i podbarwiony to w niedługim czasie rodziły.
Malenq, Nuskaw, jonka91, Ag..., lwuska55592, szpilka, rastafanka, Izabelka88, magdalenka, Anutka, Chanela, isabelle, bluegirl89, OliOla, renia83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAg... wrote:Zgłos na porodowce ze bylas przeziębiona, wtedy dziecko ma dodatkowe badania.
Tak, pamiętam. Ty chyba pisałaś o tym, że miałaś coś z zatokami i najlepiej to zgłosić. Czuje ze poród nastąpi najwcześniej za dwa tygodnie, wiec może do tego czasu trochę odpuści, ale rozumiem, że i tak mam to zgłosić? -
nick nieaktualnyjonka91 wrote:W wywiadzie przed porodem lekarz pyta o wszystkie choroby, te w rodzinie, Twoje przewlekłe a i o zwykłe przeziębienie w ciąży. Wszystko jest ważne.
Ag... lubi tę wiadomość
-
Nuskaw wrote:Dobrze wiedzieć. Chyba zacznę wypisywać je na kartce, bo jest tego tyle, że mogę w stresie coś pominąć
Najlepsze pytanie kiedy była pierwsza miesiączka..a ja cisza..
nie pamiętałam..
Standardowo, czy ma pani problemy ze słuchem.. ja "słucham?"
Nuskaw, Malenq lubią tę wiadomość
-
Aga piękny suwaczek!
I kiedy te 4 tygodnie minęły?
Kurczę czas leci jak szalony...
My mamy równo za miesiąc 2 rocznicę ślubu, a ja jakby to było dziś pamiętam jak mój P. wciskał mi na palec swoja obrączkęa ja tylko po cichu "to nie ta"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 09:33
Ag..., Nuskaw, M4DZI4, renia83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja sobie kiedyś zapamiętałam ze 12 lat i 9 miesiecy i tak już pamiętam.
Dobra to mam jeszcze jedno pytanie. Zrobiłam badania m. in. Crp i norma jest 0-5 a ja mam 21. No i teraz nie wiem co robic bo w internetach jest napisane że w przypadku infekcji wirusowej, łagodnego stanu zapalnego i ciąży może sięgać do 40.I teraz nie wiem czy crp mam podwyższone bo ciąża czy dlatego ze infekcja. Robiła któraś z was CRP w ciąży?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 09:33
-
jonka91 wrote:Aga piękny suwaczek!
No nie:) ? 4 tyg...matko jak ten czas niesamowicie pędzi!
pewnie rok na macierzynskim zleci mega szybko.
Pora zabrać się za drugie zeby posiedziec dluzej...wczoraj wymyslilam ze moglby byc Fryderyk:) Frycuś mały.
Mąż popatrzal jak na idiotke na mnie- a ja mu no co? skoro 1 ma rzadko spotykane imię to drugi nie moze byc np Piotr czy Adam.
Pani wczoraj leakrka tez skomentowala ze Kostka jeszcze nie miala nigdy- nawt Jozek byl ale KOstka nie...nie wiem jak to interpretować.
Czy juz kazdy zawsze w jakis dziwny sposob musi sie odniesc do jego imienia? przeciez jest to normane polskie imie:/
Malenq, jonka91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nuskaw wrote:A ja sobie kiedyś zapamiętałam ze 12 lat i 9 miesiecy i tak już pamiętam.
Dobra to mam jeszcze jedno pytanie. Zrobiłam badania m. in. Crp i norma jest 0-5 a ja mam 21. No i teraz nie wiem co robic bo w internetach jest napisane że w przypadku infekcji wirusowej, łagodnego stanu zapalnego i ciąży może sięgać do 40.I teraz nie wiem czy crp mam podwyższone bo ciąża czy dlatego ze infekcja. Robiła któraś z was CRP w ciąży?
mialam kilka razy. raz przy skurczach mialam 11 to dali mi antybiotyk bo mysleli ze skurcze to wynik infekcji.
Przewaznie jednaka miescilam sie w normie. moze zapytaj gina albo poloznej. -
Wikipedia podpowiedziała takie coś
"Konstanty, Konstantyn – imię męskie, które wywodzi się od łacińskiego przydomka Constantinus, pochodzącego od wyrazu constans „stały, niezłomny, stanowczy”. Żeńskim odpowiednikiem tego imienia jest Konstantyna, Konstancja. W Polsce imię znane już co najmniej od XV wieku."
No więc parę ładnych stuleci to imię w Polsce jest znane
Ja pierwszy raz spotkałam się z tym imieniem, jak byliśmy w podróży poślubnej. Para ciągle mówiła do synka Kostek i Kostek.. Dopiero jak patrzyliśmy na listy wylotowe do Polski zajarzyłam, że to od Konstantego.. Normalnie ciemna masa ze mnie byłaAg..., Ewelina88 lubią tę wiadomość