X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    A no bo to właśnie tak jest jak człowiek nie za często ma styczność z jakimś imieniem! Ale dzięki Tobie i Malenq do końca życia będe pamiętała o Kostku i Kosi :D

no tak...ja np pierwszy raz na forum spotkałam się z Zojką od Zielarki.
    Piękne imię ale poprostu nie slyszalam wczesniej.

jonka91, Malenq lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Jonka- u męża w pracy kolega mu mowi ze nie wiedzial co to za imie i musial dziewczyny pytac od czego ten skrot Kostek:)
    Ja myślałam w pierwszej chwili ze Kostek to skrót od imienia Kostia, mam takiego znajomego obcokrajowca.:-)

Mi się podoba Radzimir, od razu kojarzy mi się z tym ciachem, co wygrał najlepszy remix Beyonce. :-) A jakiś czas temu na placu zabaw przed moim blokiem babcia krzyczała do wnuka Rolek. I tak się zastanawiałam ze to chyba od Roland... :-)

jonka91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    mialam kilka razy. raz przy skurczach mialam 11 to dali mi antybiotyk bo mysleli ze skurcze to wynik infekcji.
    Przewaznie jednaka miescilam sie w normie. moze zapytaj gina albo poloznej.
    No mocz i morfologia wyszła dobrze tylko to CRP. Nie chce mieć do siebie później pretensji wiec chyba zadzwonię do ginki i ja zapytam. Dzięki!

• Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz sie wyrwal z pracy i jedzie, jedziemy zaraz do szpitala, mam nadzieje, ze sie zacznie samo i nie beda podawac oxy. Nuskaw rodze w rydygierze

Nuskaw, Becia81, Ag..., Selene, rastafanka, lwuska55592, Ewelina88, Chanela, bluegirl89, renia83 lubią tę wiadomość

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie taka ciekawostka zza okna.. Na przełomie października i listopada wyremontowali nam drogę. W sumie nic specjalnego.. Pozrywali takie wielkie betonowe płyty, pozbierali i wywieźli kupę żwiru i gruzu, który wysypał deweloper, który pobudował małe osiedle i to przez niego ta droga wyglądała jak ser szwajcarski... Bo wiadomo jeździły na początku duże i ciężkie sprzęty, a później jak wprowadziło się ok. 30 nowych rodzin, to oni wyjeździli dziury.. (ciągle dosypywał kolejne warstwy gruzu i różnego rodzaju odpadków budowlanych, że poziom naszej działki w porównaniu z drogą to różnica ok 20/30 cm.. więc jak padały obficie deszcze to nas zalewało..)

A więc jak już napisałam odnowili tą drogę tuż przed wyborami.. No cóż dobra zagrywka ze strony urzędu miasta.. :P
    I co jak nie padało to droga była cudowna. Ale pierwszy deszcz/śnieg i znowu dziura na dziurze...
    Właśnie z rana przyjechał wykonawca tej drogi i ją poprawia.. czyli znowu zasypują powstałe dziurska, utwardzają i koniec..
    Szkoda, że nie mogą w końcu tu wylać asfaltu, bo niestety nie wszyscy mają podłączoną kanalizację..
    I tak podwykonawca drogi musi się teraz bujać 2 lata i za każdym zgłoszeniem najmniejszej dziurki musi przyjeżdżać i drogę naprawiać..

Ach polska rzeczywistość.. Zamiast na szybciocha podłączyć wszystkim kanalizację, a brakuje już jej tylko chyba z 10 gospodarstwom i później wylać porządną drogę. To UM woli wydać kupę kasy na dosypywanie i utwardzanie jakiejś tam masy żwirowej..

Nie wspomnę już nawet o tym, ze Filipowy będzie miał niezłe turbulencje w wózku, jak będziemy wychodzili na spacer.. :P A jak wyjeżdżamy samochodem to ja w aktualnym stanie muszę mocno się zapierać nogami, żeby nie czuć tych dołów.. Bo kurczę zawieszenie w sedanie nie jest przystosowane do takich dróg.. Nam by się przydał jakiś suw albo jeep :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 10:11

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Melula Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka, a my mamy drogę z kostki brukowej, która sięga kilka metrów za wjazd do garażu, a dalej jest wysypany żwir i inne odpady. Do tego nie ma oświetlenia wzdłuż chodnika, bo ani deweloper, który nie oddał jeszcze miastu drogi, ani UM nie chcą płacić za prąd.

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie witam po przespanej nocy az mi sie wierzyc nie chce, co prawda najpierw nie moglam zasnac, bo wiatr hulal okrutnie o zacinalo deszczem bardzo w obie zewnetrzne sciany naszej sypialni, ale potem nawet na siku nie wstawalam, troche przy obracaniu sie wybudzalam, ale tez no jak nie w ciazy i az do 8.50 :)

Chanela lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Jonka, a my mamy drogę z kostki brukowej, która sięga kilka metrów za wjazd do garażu, a dalej jest wysypany żwir i inne odpady. Do tego nie ma oświetlenia wzdłuż chodnika, bo ani deweloper, który nie oddał jeszcze miastu drogi, ani UM nie chcą płacić za prąd.

U nas latarnie zostały zamontowane dopiero w październiku zeszłego roku! Równo półtora miesiąca przed wyborami.. A tak to było ciemno jak w d... u murzyna... Bo my akurat mamy dom w ślepej uliczne, a latarnie były przy tej głównej ulicy tylko..

A niestety w Ząbkach burmistrz ma inne "ważniejsze" wydatki niż inwestowanie w drogę czy latarnię na Powstańców. Bo i tak ma świadomość tego, że ludzie będą tam się wprowadzać pomimo wielu nieudogodnień. Bo mieszkania w Ząbkach sa dużo tańsze niż w Wawie...

• Ag... Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuskaw- radzimir tez mi się podoba ale mąż wie ze jak widzę Dębskiego to się ślinię wiec stanowczo zaprotestował jak mialam Radzimir na kartce:)
    A leukocyty masz w normie??

Kostia mowila moja tesciowa ze tak bedzie do Kostka mowic- narazie jeszcze nie słyszałąm ale jak tylko powie to zareaguje ze to nie dziewczynka. Nie podoba mi się Kostia. nie wiem co to za zdrobnienie wg niej.
    A mielismy jutro do niej jechac bo miala 60 urodziny w srode. Bogu dzieki za wichury- przeciez nie wyjde nawet do samochodu z dzieckiem jak chce łeb urwać na dworze:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 10:19

Nuskaw lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z jednej strony domu mamy asfalt a z drugiej jest boczna gruntowa przy ktorej glownie znajduje sie nasza dzialka i autko stoi glownie wzdluz tej gruntowej (bo nasz szopo-garaz, jako garaz sluzy tylko zima a tak lezy tam drewno albo jakies mezusiowe cuda) oczywiscie dziury czesto i gesto a jedna kawalek od mojego auta, jak do sasiada jada klienci (zdecydowanie za szybko jak na dziurawa droge zawsze sie dziwie, ze im zawieszenia nie jest zal) to po kazdym deszczu moje autko jak gepard wyglada takie ma cetki ;)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia trzymam kciuki

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia- dajesz! musisz dzis urodzić zeby nie byla dnia wolnego do nowych dzieciaczków:D

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hah wlasnie wylaczyli mi prad.. Uwielbiam to miasto...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Nuskaw- radzimir tez mi się podoba ale mąż wie ze jak widzę Dębskiego to się ślinię wiec stanowczo zaprotestował jak mialam Radzimir na kartce:)
    A leukocyty masz w normie?

No mój mąż też zaprotestował, powód ten sam :-P

Leukocyty mam 11, norma jest do 10. Ale jak nie byłam chora to tez tyle miałam, wiec tylko dlatego nie panikuje bo wiem ze jest ok. Dzwoniłam do ginekolog, mówi ze crp 21 to jeszcze nie jest takie wysokie i mam iść do internisty, chyba skończy sie antybiotykiem niestety. Chociaż ja wiem ze to wirus i antybiotyk jest zbędny. Zobaczymy. :-)

Mam dziś wizytę u diabetologa w szpitalu, może załatwię dwie pieczenie przy jednym ogniu i podsune jej te wyniki, zobaczymy co powie.

A Kostia to męskie imię :-)

Ag... lubi tę wiadomość

• Sarnaa Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) bylam wczodaj na kontroli w szpitalu no i ktg w porzadku mloda troche spala troche fikala , wyrysowaly sie tez lekkie skurcze ale ja czulam tylko niektore jako wlasnie twardnienie brzucha. Polozna zapisala mnie na sobote kolejnae (termin porodu) ale zyczyla zebysmy sie jednak zobaczyly na porodoqce wczesniej hehe. Przyjechalismy do domu, zjedlismy obiad i polozylismy sie na chwile odpoczac i kurcze nagle zaczelam czuc naplyw sliny i jakos tak mnie zemdlilo ale nie wymiotowalam.. mojemu to az serce szybciej bilo (czulam bo opieralam glowe na jego klatce :p) i jakos tak wczoraj bardziej ciagnelo mnie w pachwinach. W poniedzialek odbieram wynik GBS i niech sie dzieje co chce.

Nuskaw lubi tę wiadomość

uwo93a3f5wp8ksnu.png
    f2w3skjoavvyxn5c.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 18:13

Kawa, rastafanka, szpilka, kamilaaa_88, Ewelina88, ana7227, Welina, jonka91, Ag..., Becia81, M4DZI4, isabelle, Chanela, renia83 lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    O ludzie, jaka ta moja Hania dzisiaj spokojna!! Noc przespała, rano była głodna, dużo zjadła, potem przez godzinę patrzyła w sufit, o 10:00 kolejne karmienie i teraz zasnęła twardym snem! :D a ja nie wiem za co się zabrać? Sprzątanie szafy i posegregowanie w końcu ubrań, posegregować te ciążowe i zimowo - wiosenne... Prasować? Odkurzać? Czy zrobić sobie kawkę, wyciągnąć nogi na stół i włączyć film??

Nie sądziłam, że doczekam tej chwili :D

Selene, wczoraj była u nas położona. Jak zobaczyła rozłożoną deskę i żelazko to mówi: Państwo to wszystko prasują? Ja zawsze mówię młodym mamom żeby czas prasowania poświęciły na sen, książkę lub film. Dziecko ma mieć czysto ale nie sterylnie.
    :)
    Więc wyciągnij nogi na stół i rozkoszuj się chwilą :D

Selene, Nuskaw, Gosiak, Chanela, renia83 lubią tę wiadomość

• rastafanka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarka, Pinia, Paula- gratulacje! :)
    Gabrysia, trzymam kciuki żeby szybko poszło ;)
    A ja się dzisiaj wyspałam za wszystkie czasy! Tylko raz wstałam na siusiu o 3.20, a potem dopiero pobudka o 9.00! :D
    Miłego dnia mamuśki! :)

M4DZI4, Paula44 lubią tę wiadomość

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o Kawa dala znak, ze zyje :) polubila post

mam nadzieje, ze u Was wszystko ok

Kawa lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Selene Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 18:13

Nuskaw, Ewelina88, kamilaaa_88, jonka91, isabelle, Chanela, renia83 lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
‹‹ 1842 1843 1844 1845 1846 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ