*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Gabrysia i Ewelinka trzymam kciuki żeby poród Wam się szybciutko już teraz rozkręcił !
marrtka ja biorę szlafrok taki zwykły materiałowy, kupiłam na allegro, ale w osobnej torbie mam tez taki gruby i nie wiem czy będę go używała, póki co jest upranny i zapakowany ale właśnie z racji tego ile miejsca zajmuje jest osobno.
Paula i kawa macie śliczne dzieci !! jejku zazdroszczę, że możecie juz na nie patrzeć i cieszyć się urokami macierzyństwa. Ale na każdą przyjdzie kolej.
U mnie noc średnio przespana, jakoś nie mogę spac ostatnio jak chyba każda z nas. Nad ranem nad spojeniem łonowym miałam taką górę że myslałam że to główka, ale to chyba niemozliwe bo główka jest głębiej w brzuchu - tak mi się wydaje po zdjęciach z googli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 12:41
Paula44 lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny,
ma pytanie trochę z innej beczki, mianowicie czy któraś z Was moze polecić mi lekarza z Poznania, który pracuje w szpitalu na Polnej lub Swiętej Rodzinie.
Czy w ogóle przy wyborze lekarza istotne było dla Was czy lekarz pracuje w szpitalu w którym będziecie rodziły?
Mam mętlik w głowie, bylam na dwóch wizytach prywatnych u lekarki która niestety nie miała dla mnie czasu, wszystko na szybko, ja w stresie tak nie powinno być.
Będę wdzięczna za pomoc.
ps. Jestem w 11 tygodniu ciąży.
Pozdrawiam i gratulacje dla mam po porodach i kciuki za te które na dniach:) -
Aaa wielki powrot mojej ukochanej ciążowej kolezanki:D
dzwonila co u mnie:)
no i jak wiadomo pani ekspert mowi tak: Aga, ja ci powiem ze jak juz wiem ze to dziewczynka( mimo ze chciala chlopca)to normalnie się nie da- musze kupowac cos rozowego mimo ze nie chcialam.Ty masz chlopca to chyba nie wiesz, bo dla dziewczynki to takie slodkie te rzeczy, nie to co dla chlopca. mowie jej ze wiem bo Kostek wlasnie lezy w blekicie mimo ze tez chcialam uniknąć podzialu rozowy/niebieski.
po czym mowi ze byla u lekarza i powiedzial jej ze ma szyjke mega dlugą i ze wszysko z nia dobrze bo sie martwila szyjka. i jak nie mam w zwyczaju straszyc ani mowic takich rzeczy kobiecie w ciazy, tak jej mowie- wiesz ja jednego dnia mialam 5cm dluga i twardą a na drugi bylam w szpitalu z 3cmm i miekką szyjką. Takze to sie zmienia z dnia na dzien- bezobjawowo. no nie wytrzymalam noo:/
Ale na koniec- chce wpasc odwiedzic Kostka:/ powiedzialam ze narazie nie przyjmuje odwiedzin.
Aaa!!! na koniec dodala ze teraz jak jest w ciązy to wszedzie ma same przyjemnosci, wszedzie jej miejsca ustepuja i wogole zyje w raju.
Ku*wa:/ czy to sie nigdy nie skonczy??!!szpilka, Chanela, renia83 lubią tę wiadomość
-
Magd wrote:Cześć Dziewczyny,
ma pytanie trochę z innej beczki, mianowicie czy któraś z Was moze polecić mi lekarza z Poznania, który pracuje w szpitalu na Polnej lub Swiętej Rodzinie.
Czy w ogóle przy wyborze lekarza istotne było dla Was czy lekarz pracuje w szpitalu w którym będziecie rodziły?
Mam mętlik w głowie, bylam na dwóch wizytach prywatnych u lekarki która niestety nie miała dla mnie czasu, wszystko na szybko, ja w stresie tak nie powinno być.
Będę wdzięczna za pomoc.
Pozdrawiam i gratulacje dla mam po porodach i kciuki za te które na dniach:)
ja po pobycie w szpitalu zmienilam lekarza wlasnie na takiego co pracuje w szpitalu, jest z-ca ordynatora i uwazam ze to byla super dezycja. Jak lezalam w szpitalu przchodzil do mnie, jak musialam jechac na IP- juz na mnie czekali bo on dzwonil i informowal ( w moim wypadku nawet po porodzie)
pozatym mial dobre znajomosci w innych szpitalach co w moim przypadkku okazalo się bardzo przydatne jak mnie przenosili do specjalistycznego szpitala.
Przy porodzie nie byl- ale osobiscie przekazal mnie innemu lekarzowi, dzownil czy urodzilam i pytal o stan.
Wg mnie warto- nie polece nikogo bo jestem z Katowic;) -
Ag, mój też dźwiga główkę bardzo mocno i równie mocno się wkurza
Z tego, co wiem, najlepsze jest kładzenie na twardszej powierzchni (materac), bo wtedy właśnie dobrze pracują stawy biodrowe i mięśnie szyi. Mój położony na moim brzuchu czoła się do cyca i potrafi rzucić się na niego jak rekin
Dziewczynki dzisiaj rodzące -trzymam kciuki, żeby sprawnie poszło!Ag..., Kawa, renia83 lubią tę wiadomość
-
A.loth wrote:Ag, mój też dźwiga główkę bardzo mocno i równie mocno się wkurza
Z tego, co wiem, najlepsze jest kładzenie na twardszej powierzchni (materac), bo wtedy właśnie dobrze pracują stawy biodrowe i mięśnie szyi. Mój położony na moim brzuchu czoła się do cyca i potrafi rzucić się na niego jak rekin
Dziewczynki dzisiaj rodzące -trzymam kciuki, żeby sprawnie poszło!
haha...uwielbiam to rzucanie sie na cyca.
Czasem tak bardzo chce go zlapac, ze az nie potrafi no i oczywiscie się wkurza i macha nogami:D co powoduje ze jeszcze bardziej nie umie go zlapac. Nerwus po mamusi:D
A jak go dasz wyzej?? tez czuje cycka? -
Witam po kolejnej na wpół przespanej nocy
Nadrabiałam spanie do godz 11stej...aż mi wstyd :p Kiedy to się skończy? Chyba już tak się będę męczyła do porodu, nerwy swoje robią.
Pinia , Paula44 gratulacje i duuużo zdrówka !!!!!
Gabrysia trzymaj się, powodzenia !!!
Zielarko dobrze że u cb wszystko ok i już śmigasz wokół małej!
Malenqu,Kawa,Paula- zdjęcia cudne, maluchy do zacałowania!!!
Kawa, Paula44 lubią tę wiadomość
-
Ag... wrote:ja po pobycie w szpitalu zmienilam lekarza wlasnie na takiego co pracuje w szpitalu, jest z-ca ordynatora i uwazam ze to byla super dezycja. Jak lezalam w szpitalu przchodzil do mnie, jak musialam jechac na IP- juz na mnie czekali bo on dzwonil i informowal ( w moim wypadku nawet po porodzie)
pozatym mial dobre znajomosci w innych szpitalach co w moim przypadkku okazalo się bardzo przydatne jak mnie przenosili do specjalistycznego szpitala.
Przy porodzie nie byl- ale osobiscie przekazal mnie innemu lekarzowi, dzownil czy urodzilam i pytal o stan.
Wg mnie warto- nie polece nikogo bo jestem z Katowic;)
Dzięki Ag, utwierdziłaś mnie w przekonaniu, że muszę zmienić lekarza! -
Waham się... Czy rodzic 13 we wtorek czy 15 we czwartek
z jednej strony chciałabym mieć to juz za sobą, ale moze lepiej tego 15, niby to tylko dwa dni dłużej
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
belldandy wrote:Waham się... Czy rodzic 13 we wtorek czy 15 we czwartek
z jednej strony chciałabym mieć to juz za sobą, ale moze lepiej tego 15, niby to tylko dwa dni dłużej
Bell ty to masz rozterek w tej ciąży:D
sama musisz wiedziec najlepiej, rzuc monetą- jesli po wyniku bedziesz chciala rzuic drugi raz to znaczy ze wolalaś tą druga date:D
no i 15 zgarniasz RMFke:)belldandy, jonka91, Ewelina88, isabelle, Chanela, renia83 lubią tę wiadomość
-
Magd wrote:Cześć Dziewczyny,
Będę wdzięczna za pomoc.
Pozdrawiam i gratulacje dla mam po porodach i kciuki za te które na dniach:)
Nie pomogę Ci jeżeli chodzi o Poznań, ale od siebie mogę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolona z faktu, ze mój lekarz pracuje w szpitalu. Chodzę do niego prywatnie co miesiąc, ale już kilka razy przyjął mnie bezpłatnie w szpitalu w ramach swojej pracy, bez czekania, kolejek, no i bez pieniędzy. 2 razy byłam juz na KTG z marszu, wystarczy, że nawet na IP powiem od kogo jestem i już inna gadka, także uważam to za super decyzję, że wybrałam jego. Podejście personelu też od razu inne do mnie.Magd lubi tę wiadomość
-
Ag... wrote:Bell ty to masz rozterek w tej ciąży:D
sama musisz wiedziec najlepiej, rzuc monetą- jesli po wyniku bedziesz chciala rzuic drugi raz to znaczy ze wolalaś tą druga date:D
no i 15 zgarniasz RMFke:)
No niby zgarnę heh, ale szału w niej nie maw sumie czego sie można spodziewać, kiedy w Polsce dzienńie rodzi sie około 1000 dzieci
W ogóle słyszałam, ze kosmetyki w tej wyprawce, to próbkichociaż jak za darmo, to i tak chętnie przygarnę
Za 15 przemawia, ze to fajna data i nie wyjdę na weekend, kiedy męża nie ma bo jest na studiach, a sama z teściowa w domu byc nie chce bo nie zniosę wtrącania sie, a od poniedziałku wszyscy pracują, to i nalotu nie bedzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 13:32
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Ag polubiłam za straszenie kolezanki
wiem wredna jestem, ale tyle razy podniisła Ci ciśnienie, że należało jej się
Zielarka cieszę się, że się odezwałaś, bo ten wpis o traumatycznym cc sprawial wrazenie jakby to mąż pisał i martwiłam się czy wszystko okAg..., zielarka lubią tę wiadomość
-
belldandy wrote:Za 15 przemawia, ze to fajna data i nie wyjdę na weekend, kiedy męża nie ma bo jest na studiach, a sama z teściowa w domu byc nie chce bo nie zniosę wtrącania sie, a od poniedziałku wszyscy pracują, to i nalotu nie bedzie.
Sama jak pomyślę, że moja będzie chciała codziennie mnie wyręczać w kąpielach małego to mam ochotę się wyprowadzić.. Wiem, że to duża pomoc i odciążenie, a i moja teściówka to złota kobieta aleeeeeee te pierwsze dni dziecka w domu są bardzo ważne i chce jak najwięcej czasu spędzać z synkiem!
lwuska55592 lubi tę wiadomość
-
Bell...ehhh coz my ci mamy doradzic.
Jonka czemu teściowka ma cię w kapielach wyręczać??
dziecko podobno najlepiej czuje się w rękach taty w kąpieli, więc ona co najwyzej niech sobie popatrzy:D..Kostek potwierdza, tatuś ma rączki do kąpieli idealne:DWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 13:38
marrtka, Nuskaw lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ze zwierzyńcem w domu puszczałyście swoim zwierzętom płacz i smiech noworodka, bo próbuje znaleźć jakiś sensowny w internecie w formacie mp3, zeby sobie na kom wrzucić i zwierzakom puszczac, może Bambi się zdąży przyzwyczaić i nie będzie histerii