X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to dlatego, że ona kąpała swoją pierwszą wnuczkę do 3 msc życia sama! Czasami tata kąpał Adzika, ale baaardzo rzadko, bo wracał do domu z roboty, jak mała już spała. A moja szwagierka bała się kąpać swoje dziecko.. O_o noo... Z takich luźnych rozmów wynika, że ona myśli, że znowu tak będzie... Choć powolutku ją wyprowadzam z błędu.. No wszystko wyklaruje się już po porodzie! Bo nie przeczę, że parę razy dam się wyręczyć, jak będę zmęczona aleee nie codziennie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 13:43

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nie zgarnę wyprawki z rmf:) była u ginekologa swojego, wszystko pozamykane w środku, na ktg zero skurczów, Mała wazy 3300.Pojechaliśmy do szpitala naszego wojewódzkiego, wzieli mnie na swoje ktg, na usg i badanie ginekologiczne, lekarka przepytała mnie czy faktycznie mam zmiany zwyrodnieniowe na siatkówkach.Więc jej mówię,że jakbym się bała porodu sn i chciała cc na zyczenie,to bym pojechała do prywatnej kliniki rodzić.No i w ogóle wypytywała.W końcu mówi,że 16 stycznia zaprasza z torbami na oddział i pewnie 19 stycznia zrobia cc,bo chce jak najbliżej daty porodu.No i super:)Gdyby się coś wczesniej działo mam przyjechać od razu.

Ag..., jonka91, rastafanka, Nuskaw, M4DZI4, Chanela, renia83 lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    No ja nie zgarnę wyprawki z rmf:) była u ginekologa swojego, wszystko pozamykane w środku, na ktg zero skurczów, Mała wazy 3300.Pojechaliśmy do szpitala naszego wojewódzkiego, wzieli mnie na swoje ktg, na usg i badanie ginekologiczne, lekarka przepytała mnie czy faktycznie mam zmiany zwyrodnieniowe na siatkówkach.Więc jej mówię,że jakbym się bała porodu sn i chciała cc na zyczenie,to bym pojechała do prywatnej kliniki rodzić.No i w ogóle wypytywała.W końcu mówi,że 16 stycznia zaprasza z torbami na oddział i pewnie 19 stycznia zrobia cc,bo chce jak najbliżej daty porodu.No i super:)Gdyby się coś wczesniej działo mam przyjechać od razu.
    do 15 jeszcze tydzień a nuż się samo zacznie

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne te nasze forumowe dzieciaki ;)
    Ja to już nie mogę się doczekać zastanawiam się kiedy mnie dopadnie.. wiem że do terminu (18) jeszcze sporo czasu ale już by się chciało tym bardziej że z normalnym funkcjonowaniem coraz ciężej

MartaKD u mnie ponoć też wszystko pozamykane:D

Z ciśnieniem już ok jest na granicy normy, nie jest wysokie więc jakoś to się ustabilizowało.

Ag... lubi tę wiadomość

ex2bo7ess0m327wq.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sie właśnie wściekłam na poczte, przesyłki ostatnio szły mi max dwa dni, ale najczesciej jak sklep wysyłał wieczorem jednego dnia to miałam na nastepny po południu bo sobie nocą jechało, ja wiem, że świeta były długie weekendy i w ogóle, ale moja paczka nadana w pn dopiero dziś po południu jak dobrze pójdzie trafi do głoenej siedziby mojej poczty wiec do mojej gminnej filii a wiec i listonosza dotrze dpiero w pn, wiec może dostanę wtedy a może dopiero we wtorek

paczka kurierem48 a od sprzedawcy od ktorego juz brałam i zawsze to u sprzedawcy najdłuzej sie czekało az sie ogarnie (ale w granicach rozsadku) bo poczta jak pisałam od kiedy nadał to mniej niz 24 h

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta to u Ciebie będzie w tedy równo 40tc?

Będzie terminowa dziewczyna! :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 14:20

• lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do przesyłek ile czekałyście na przesyłkę z apteki gemini? Wybrałam opcję dostawy ups za pobraniem zamówiłam 5 i nadal cisza, (wiem że święto było i wszystko może się opóźnić) czy w soboty też dostarczają?

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kilka dni zwykle. tez zamawialam 6.01 i cisza poki co.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zamawialam z gemini w sylwestra, wysłane w pn byla juz w srode, biorac pod uwage weekendy i dni wolne całkiem szybko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 14:28

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam z porodowki, o 13 3 cm rozwarcia, nie czulam zadnych skurczy do tego czasu. Teraz troche zaczyna bolec, ale w porownaniu do 1 porodu i tego etapu to bulka z maslem

jonka91, szpilka, Ag..., lwuska55592, zielarka, rastafanka, Ewelina88, Becia81, nix, Nuskaw, bluegirl89, M4DZI4, Chanela, renia83 lubią tę wiadomość

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia!!! :D

• marrtka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia trzymam kciuki, daj znać jak poszło w Rydygierze. Ja wybrałam Ujastek, ale w sumie do Rydygiera mam bliżej, więc kto wie... jak mnie przyciśnie ;)

dxomkrhms4puy6o2.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    Zielarka cieszę się, że się odezwałaś, bo ten wpis o traumatycznym cc sprawial wrazenie jakby to mąż pisał i martwiłam się czy wszystko ok
    Nie nadrobię was, jeśli któraś urodziła do tego czas to serdecznie gratuluję!
    Co do cc, to była traumatyczna bo w trakcie porodu małej zanikło tętno. Nagle zbiegli się wszyscy, lekrz bardzo boleśnie mnie badał, przebiłpęcherz i szukał tętna małej, zdecydował o cc, w ciągu 3 min byłam gkotowa do operacji, dostałam zastrzyk i nastała ciemność.
    Wybudzała mnie anestezjolig słowami, że wszystko ok, córka ma 10 pkt.
    Szczerze to cc i dochodzenie do siebie po sn to inne bajki. Teraz nikt mi już nie wmówi, że to poród light. Maleńka jest warta wdzelkich wyrzeczeń ale to nie jest proste.

Ag..., sara_nar, sara_nar, nix, M4DZI4, renia83 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia powodzenia, oby teraz szybko poszło :-)

relg8iikn5mn7s8i.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia- dajesz! trzymamy kciuki!
    Zielarka- najwazniejsze ze final szczęśliwy. Dojdziesz szybko do siebie a tak jak mowisz Zojka wszystko wynagradza:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 14:57

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Nie nadrobię was, jeśli któraś urodziła do tego czas to serdecznie gratuluję!
    Co do cc, to była traumatyczna bo w trakcie porodu małej zanikło tętno. Nagle zbiegli się wszyscy, lekrz bardzo boleśnie mnie badał, przebiłpęcherz i szukał tętna małej, zdecydował o cc, w ciągu 3 min byłam gkotowa do operacji, dostałam zastrzyk i nastała ciemność.
    Wybudzała mnie anestezjolig słowami, że wszystko ok, córka ma 10 pkt.
    Szczerze to cc i dochodzenie do siebie po sn to inne bajki. Teraz nikt mi już nie wmówi, że to poród light. Maleńka jest warta wdzelkich wyrzeczeń ale to nie jest proste.
    dobrze, że od razu zareagowali, bedzie dobrze, jesteś zaprawiona w bojach i niedługo dojdziesz do siebie, najważniejsze, że córciaa wyszła z zamieszania cało i zdrowo

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest dobrze :D aż pielęgniarki mnie chwalą, że szybko dochodzę do siebie, mam silną motywację chcę szybko wrócić do normy. A mała przeboska :D i pachnie jak biszkopt! Nie wiem jak to robi :D
    Cycka ciągnie jak rura od odkurzacza.
    Dziś dostałam pierwszy posiłek: kleik i suchary- boski smak!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 15:06

jonka91, Ag..., kamilaaa_88, lwuska55592, rastafanka, A.loth, Ewelina88, isabelle, Selene, kejti91, bluegirl89, M4DZI4, renia83, belldandy, Paula44 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak rozkręci laktacje, nawet siary brak...

• Melula Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bell, ja bym wybrała 15.01.15 - fajna data :)

Ag... lubi tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Jak rozkręci laktacje, nawet siary brak...

a nie macie tam doradcow laktacyjnych?? masz laktator?

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 1845 1846 1847 1848 1849 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ