X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene korzystaj dopóki Hani śpi słodko, bo za jakiś czas będzie ci tego brakowało, jak mała zacznie domagać się twojej uwagi ;-)
    A teraz nogi do góry i relaks :-)

Selene lubi tę wiadomość

relg8iikn5mn7s8i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Ahhh.... mała tak słodko śpi, że chętnie bym ją wytuliła.. ale nie.. ciii... niech śpi jak najdłużej :D
    Mam to samo z Tomusiem. Śpi to powinnam się cieszyć i odpocząć, a najchętniej bym go wyjęła i zacałowała na śmierć :p
    W d***ie tam mam że się może przyzwyczaić czy coś... Jak on tak słodko piszczy przez sen jak myszka...
    Ciekawe kiedy mi przejdzie takie myślenie, pewnie jak się zacznie czuwanie w ciągu dnia :D

kamilaaa_88, Selene, Chanela, renia83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane nie wiem co się dzieje ale co chcę napisać post to muszę sie logować :/ opisałam cały poród i sie skasowało...:/

Pierwsze dwa dni w domu to była masakra! nic nie spaliśmy, bóle brzuszka i prężenia, cały czas na rękach. Myślę że to po tym Nan 1, odstawiłam go całkiem i mała jest tylko na piersi, także po cc myślę że uda mi się fajnie rozkręcić laktację. W dodatku dostałam gorączki, telepało mną, chyba miałam nawał bo cyce jak donice aż spać się nie dało.. Nie mam za bardzo na nic czasu bo cały czas dostawiam małą i ogarniam sytuację. :)

Wymyśliłam sposób na w miarę spokojne przewijanie. Może się komuś przydać :) Obok przewijaka stoi farelka, zawsze przed zmianą pieluszki ją włączam, małej jest cieplutko i wystarczy chusteczkę na chwilkę przyłożyć by ogrzać i się nie drze tak przy wycieraniu. :)

Aaa i zawsze chce mi zrobić psikusa- już kilka razy w czasie zmiany pieluszki (chyba przez to że czuje świeże powietrze pupa) zesiusia się albo zrobi kupkę na podkład! :)

Wczoraj miała taki relax po kąpieli że zrobiła kupę w ręcznik :D

ahaha dziewczyny bolą mnie plecy, śpie w ratach i jestem najszczęśliwsza na świecie. Jak zobaczyłam pierwszy uśmiech małej to płakałam jak bóbr!
    2vba3w6.jpg

kamilaaa_88, marrtka, Maud11, Nuskaw, kasia86, ana7227, lwuska55592, Welina, jonka91, Ag..., bluegirl89, Sista, Ewelina88, rastafanka, Becia81, Selene, A.loth, szpilka, Izabelka88, magdalenka, M4DZI4, isabelle, nix, Chanela, renia83, agnb6, Paula44 lubią tę wiadomość

• kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa piękny widok :-) ale ona słodka, nic tylko wycałować <3

Kawa lubi tę wiadomość

relg8iikn5mn7s8i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych mamusiek :D
    Paula śliczny syneczek, piękna nagroda za to co ostatnio przeżyłaś!
    Malenq daj znać jak po wizycie u Kosi na oddziale!

Paula44 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem która z Was używała Bio-Oil albo miała używać ale jest na niego promo w Rossmannie. :-) Na duże i małe opakowanie. I promocja na podkłady do przewijania babydream i herbatkę koperkowa :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 11:30

Ag..., Chanela lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję kolejnym mamusią!

Paula <3 śliczny jeżyk, moja też ma tyyyyleee włosków! :)

• Ag... Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Selene, wczoraj była u nas położona. Jak zobaczyła rozłożoną deskę i żelazko to mówi: Państwo to wszystko prasują? Ja zawsze mówię młodym mamom żeby czas prasowania poświęciły na sen, książkę lub film. Dziecko ma mieć czysto ale nie sterylnie.
    :)
    Więc wyciągnij nogi na stół i rozkoszuj się chwilą :D

Maud ja prasowalam wszystko, ale pieluchy tetrowe idą tak szybko ze juz olałam ich prasowanie.
    prasuje natomiast ubranka i nie wyobrazam sobie ubrac w wymiętolone. To jest nie mile w dotyku wtedy. ja tez nie chodzę w pomiętych.
    A chwila na relaks zawsze się znajdzie:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywam baby dream- mam na przewijaku a na podkladzie pieluche zeby nie wymieniac podkladow non stop. fajne są.
    Bio-oil nie uzywalam- wykanczam probki emolium i wracam do musteli:) ale moze z czasem i na to przyjdzie pora.
    maly wlasnie oproznil 2 cyce, pozygał się i teraz moze zasnie... narazie lezy i patrzy:)

Kawa, Nuskaw, Selene, isabelle, Chanela, renia83 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie rozpakowane w czym w końcu myjecie bobasy? Ja to mam kurde mydło naturalne marsylskie ale nie wiem czy nie wysuszy. Zamówiłam jeszcze plan do kąpieli z Hippa ten od pierwszych dni życia i dostałam od koleżanki próbki emolientu o nazwie Latopic. Uzywa któraś? Tak sobie myślę że będzie na wszelki wypadek gdyby coś wysychał młody. A u Was jak skóra bobasów?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 11:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuskaw ja kąpię w tym płynie Baby dream ale będę musiała dokupić jakiś emolient albo dodawać oliwki do wanienki bo widzę że jest sucha skórka.
    niby mam lotion jeszcze też z BD no ale ciężko ją posmarować nim jak się cały czas rusza :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 11:57

• Ag... Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam zalecenie ze szpitala na emolienty, maly ma suchą skore.
    Kąpie w musteli, dodaje do wanienki, fajnie i wygodnie.
    na sucha skore polozna polecala krem F18, zamiast oliwki.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Paula, Zielarka, Malenq gratuluję! Kawa, cudna córcia. Paula - Szymuś super facet :)
    http://emoticoner.com/files/emoticons/red-crab/love-kiss-red-crab-emoticon.gif
    Dziś mało brakowało, a kurier zastałby mnie w piżamie :D Łóżeczko już jest, więc chyba jesteśmy gotowi :) Po południu jadę na ktg.

Dziewczyny, czy rzeczywiście warto pakować szlafrok do porodu? Pytam, bo zajmuje mi pół torby, jest gruby i nie wiem czy go brać, dać spokój czy kupić jakiś cienki :/

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 18:13

Chanela lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawoamy z oddziału położniczego :D
    Zoja pięknie ssie pierś i jest śliczna, podobna do mojego męża, ja już chodzę i obrabiam wszystko. Zdjęcie ciężko wstawić z tel więc dopiero po powrocoe do domu coś wrzucę.

belldandy, Ag..., Nuskaw, lwuska55592, rastafanka, jonka91, Selene, Izabelka88, Ewelina88, Becia81, magdalenka, Welina, M4DZI4, szpilka, Silatan, Kawa, Viv78, agnesik, isabelle, nix, Cookie, Chanela, bluegirl89, renia83, Paula44 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    U mnie też pieluchy tetrowe idą jak szalone, co 2 dni wstawiam pranie. Takie, które wiem, że podkładam pod główkę itp to prasuję ale całą resztę co służą przy ulewaniu itp już sobie darowałam :) mam pieluch chyba z 30 ale zastanawiam się czy jeszcze nie dokupię.. w sumie fajne są, bo nawet z cyca się poleje i używam ich do wszystkiego.

Ubranka też prasuję, nawet rękawiczki niedrapki. Mała ma ładną skórę więc na razie zostaję przy proszku lovela.

Uwielbiam też pieluszkę bambusową z poofie.. jest taka mięciutka a zarazem przewiewna, chyba dokupię jeszcze jedną, bo coś czuję, że na długo posłuży. Mała lubi się do niej przytulać.

Suchą, schodzącą skórkę ma na przegubach dłoni, nóżek i pod pachami dlatego też oliatum dolewam do kąpieli a po niej nawilżającym balsamikiem ją masujemy, już jako forma relaksu dla niej i widać poprawę.

mam wrazenie ze cytujesz mnie:) pieluchy terowe najlepsze na wszystko! i dokladnie ja pasuje te co ma pod glowę- kolorowe, biale do ulewania czy na podklad juz olałam
    pieluszke bambusową kostek tez lubi:)
    a skore suchą ma tam gdzie piszesz z tym ze ja smaruje tym F18 po kąpieli.\

Szlafrok wg mnie warto miec jakikolwiek- na oddzialach polozniczych jest cieplo wiec moze niekoniecznie musisz brac taki grubaśny. Ja mialam krotki polarkowy i sweter kardigan. Praktycznie ich nie uzywałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 12:23

Selene lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 18:13

Ag... lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo musiałam dokupić emolient bo mały ma suchą skórę, także niestety nie udało się tego ominąć. A żałuję bo te PEGi w składzie zatykają pory. Jak tylko skórka przestanie się łuszczyć to z nich zrezygnuję i znajdę coś zdrowo nawilżającego.

• A.loth Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam żelu do mycia Oilatum i balsamu z tej samej serii. Już widzę poprawę, szczególnie po masowaniu balsamem. Mam fajne miejsce na przewijak w łazience, więc do wycierania pupy używam tylko wacików zmoczonych wodą. Chusteczki będę miała tylko na wyjście. Korci mnie, żeby spróbować już wielorazówek, ale chyba za chudy w tyłeczku ten mój Adaś ;)

Zamierzałam go dzisiaj trochę wystawić na taras, ale za bardzo wieje. Śpi sobie teraz przy mnie po karmieniu, a ja nie mam serca, żeby go odłożyć :)

Kładziecie swoje maluchy na brzuszku w ciągu dnia? Ja zaczęłam, ale na razie średnio to lubi. No nic, musi trochę poćwiczyć, a na pocieszenie po tym zawsze ma cyca ;)

o14815nmahj2bgg1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.loth Kostek tez marudzil jak go dawalam na brzuch. U mnie po cycu zawsze lezy na brzuszku ( tak jak do kangurowania) i dzwiga tą glowe mocno. wiadomo jak się męczy to marudzi.
    A tak to daje go na brzuszek- chwile polezy pozniej juz zmeczony podnoszeniem glowy zaczyna jęczec.
    Mają byc wichury- ja dzis nie daje go nawet na balkon tak wieje.

A.loth lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 1843 1844 1845 1846 1847 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ