*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
[email protected]
hasło:styczniowemamy -
Anielle wrote:Passiflora, nie martw sie, do 16 jeszcze kupa czasu, wszystko sie moze zdazyc. Nie przejmuj sie na zapas.
Mi kazali sie stawic w srode czyli skonczony 41 tc na full wizyte z ktg i usg i beda decydowac co dalej. Obym juz do srody miala dziecko w ramionach bo popadam w jakas depresje i paradoksalnie boje sie coraz bardziej porodu...
Hehe akurat jak czytałam Twoją odpowiedź to w tle na Kino Polska Muzyka śpiewała Lipnicka "wszystko się może zdarzyć". Także Twoje słowa nabrały podwójnej mocy.
Masz rację jeszcze sporo czasu, do tej pory byłam przekonana, że urodze przed terminem. Ale wczoraj jak gin przedstawił mi swoją wizję to jakoś podświadomie przyjęłam jego perspektywę.
Trzymam kciuki, za Twój poród do środy a mój do piątku i innej opcji nie przyjmuje.
Tymczasem chyba umyje podłogi. Ruch to poród:-)
Anielle lubi tę wiadomość
-
A ja od rana w biegu, juz nie odpoczywam i sie nie oszczedzam. Najpierw pranie, zakupy, a teraz koncze sprzatanie i to takie gruntowne, bo korzystam z dzisiejszej energii. Chata bedzie blyszczec, bo nawet wszystkue meble i sprzety wyszorowalam, poczulam taka potrzebe
-
Waga z USG 2 tyg przed porodem 2300, po urodzeniu 2950.
Ze mnie ciągle leci, ale juz nie krew a takie przezroczyste cos:/ ale juz koncowka chyba.
a ja wlasnie skonczylam ogarniac chalupe, wszystko posprzątane, dziecko spi, pora na forum i erbatke bo pozniej wpadaja moi dziadkowie zobaczyc malego.
a wczoraj rozmowa męża z tesciową bo mielismy jechac dzis ale wichura a maly cos chyrczy i mowie ze nie jedziemy. Na to ona oburzona, ze mielismy przyjechac . Mąż mowi wy mozecie wpasc bo Kostka nie chcemy przeziębic- a ona tekstem ze taka brzydka pogoda i nie chce jej sie wychodzic z domu. No to ja mam targac dziecko na taka pogode a jej sie dupska nie chce ruszyc. niech sie pocaluje daleko gdzies:/
az widzialam ze mezowi bylo przykro po jej tekscie.
Niektore z was wiedzą...inne niebawem się dowiedzą
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cbf887ecbf2f.pngWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 13:21
-
nick nieaktualny
-
Sarnaa, u mnie waga wyliczona wg jednego z ostatnich usg była strzałem w 10 co do grama 3150. Pewnie przypadek
Bell, pytałaś o powrót do sylwetki po cc. Napiszę na swoim przykładzie. Przytyłam w ciąży 10 kg, z tym, że ostatni kg przez święta. Po porodzie od razu zeszło ok.5 kg i został trochę taki flakowaty wystający brzuch, dość spory. Ale z każdym kolejnym dniem on się wchłania i kg lecą dalej. W 10 dni po cesarce ważę już poniżej 50 kg i brzuch wygląda już prawie jak przed ciążą
Jonka,do boju! Albo może jesteś już pobelldandy, jonka91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartaKD wrote:Kawa,a jak Ci się sprawdzaja kosmetyki Babydream?
Ja wyciągnełam dziś wszystkie probki jakie mam i powiem Wam,że spokojnie mi do szpitala starcza.
Szczerze mówiąc to różnie. Płyn do kąpieli jest ok ale nie nawilża i mała ma suchą skórkę, nawet jak stosuję po kąpieli lotion to podczas zmiany pieluszki widzę że "wsiąknął" i znów jest sucha.. Szamponu narazie nie używałam, ale puder jest fajny i szybkiah i krem sensitiv bardzo polecam to ten różowy. Tego na zime nie użyłam jeszcze- w czasie wychodzenia z kliniki zapakowałam Adelkę w fotelik, rozłożyłam daszek i zarzuciłam kocyk by jej nie wiało i dopiero w aucie jak zagrzaliśmy ściągnęłam
MartaKD lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMarta ja używam na sobie tych do twarzy i potwierdzam opinie Kawy- różowy jest super, używam pod makijaż. Ten na mróz jest ok, ale nie wiem czy da rade przy -20. Z drugiej strony nie będzie takiej potrzeby, bo z dzieckiem nie wyjdę w taką pogodę. Ten na odparzenia w okrągłym pudełku tez jest fajny, lepszy niż Sudokrem. Jak mi coś wyskoczylo to ładnie ściągnął, ale nie wysuszył za bardzo. Myślę że będę go używać na zaczerwieniona pupke. Co do reszty kosmetyków to kupowalam juz inne niż babydream. Kupiłam płyn do mycia hipp i mam ten emolient latopic zobaczymy czy będzie potrzebny. A tak to mydełko marsylskie, olej ze słodkich migdałów i masło shea. Położna mowila, że w razie problemow ze skórą kąpiel w krochmalu i olej z pestek winogron się sprawdza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 14:49
-
Melula mój mąż nalega bym zapytała o Twój zlew w kuchni ;P bo również planujemy zlew w rogu kuchni i chcicłabym wiedzieć czy takie rozwiązanie się sprawdza, czy jest wygodne zmywanie naczyć w narożniku ??
gratuluje nowym mamusiom !!
Jonka no w końcu się doczekałaś, a jeszcze bodajże dwa dni temu pisałaś że nie wyprzedziesz mnie. Więc zostałam sama z terminem na 13.01...jonka91 lubi tę wiadomość