X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Dziewczyny po CC ile u Was trwał/trwa połóg?? bo zastanawiam się czy u mnie wszytsko ok? Po CC w klinice zużyłam chyba tylko 4 podkłady Bella, a w domu nawet ich nie otworzyłam tylko używam zwykłych podpasek a i tak prawie nic nie ma
    U mnie pi tygodniu juz nic nie bylo. Oddalam koleżance podkłady których miałam duży zapas

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Sarnaa Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka ale rodzisz sn? No wlasnie licze na ten blad bo nie wiem czy dalabym rade urodzic 4kilogramowego klocuszka :p

uwo93a3f5wp8ksnu.png
    f2w3skjoavvyxn5c.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa a jak Twoja blizna? Miałaś miec inną metodą zszywane niż w szpitalach. Możesz ją opisać? Mnie brzuch jeszcze boli troche i jest jakby dalej znieczulony. Czuje takie mrowienie

• Selene Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 18:25

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po ostatnim usg 2 tyg temu mial 2700 i rodzimy sn w czwartek mam wizyte i zobaczymy ile bedzie wtedy to bedzie 10 dni przed terminem, moj gin podobno lubi cesarki wiec jak za dlugo ponosze i bedzie duzym klockiem to raczej zaleci sn, no ale od 29 tc straszyl, że nie dotrzymam do terminu w 36 tc mialam zgladzona szyjke, wiec raczej dane mi bedzie urodzic sn, jak za dlugo nie bedzie mlody siedzieć w brzuszku a blizej terminu mam zamiar sie uaktywnic czyli sprzatanie i seksik, wiec jak bedzie glowka na te szyjke napierac to raczej dlugo nie posiedzi :)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Ale mam dzisiaj lenia.. Dziewczyny moja Hania to dzisiaj ogromny niejadek za to wielki śpiszek.. zastanawiam się, czy się martwić czy może zostawić ją w spokoju, jak jednego dnia zje mniej to chyba z głodu nie padnie (?) Już jestem zmęczona męczeniem jej, a ona tylko ledwo ledwo pociągnie. Możliwe, że dzieci tak jak my mają lepszy i gorszy dzień? Bo wczoraj jadła jak smok a dziś tak ledwo ledwo, zresztą podobnie jak ja.. w taką pogodę też nie mam jakiegoś wielkiego apetytu i tylko bym spała..
    moze na wszelki wypadek ja wybudzal, zeby jej bilirubina nie skoczyła

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene możesz spróbować zapisywać sobie ile minut jadła i o jakich godzinach. Pewnie Ci wyjdzie ze to jednak nie jest tak mało.

Selene lubi tę wiadomość

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag teściowa zabłysła!!! Słodkie. Szkoda tylko męża. Mojemu tez jest pewnie przykro, ze jego rodzice nie byli jeszcze Hani odwiedzić. Mi zresztą tez.

• Selene Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 18:26

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do brzuchów po cc piszecie że juz nie macie. Czy tylko mi został? To moja trzecia ciąża byla i w kazdej dużo tyłam. Ale ja chce mój rozmiar 36!!!

• Selene Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h

• Melula Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Melula mój mąż nalega bym zapytała o Twój zlew w kuchni ;P bo również planujemy zlew w rogu kuchni i chcicłabym wiedzieć czy takie rozwiązanie się sprawdza, czy jest wygodne zmywanie naczyć w narożniku ??

Heloł, najpierw odpowiem na pytanie powyżej. Oprócz zlewu mamy zmywarkę, więc sam zlew używany jest sporadycznie. My kupiliśmy 1.5 komorowy, z tym ociekaczem od strony ściany. Ja jestem niska, więc ogólnie nie mam problemu z sięganiem. Nie narzekam, ale nie każdemu taki układ pasuje. Plus jest taki, że jest trochę więcej miejsca niż w takim narożnym.
    szpilka wrote:
    po ostatnim usg 2 tyg temu mial 2700 i rodzimy sn w czwartek mam wizyte i zobaczymy ile bedzie wtedy to bedzie 10 dni przed terminem, moj gin podobno lubi cesarki wiec jak za dlugo ponosze i bedzie duzym klockiem to raczej zaleci sn, no ale od 29 tc straszyl, że nie dotrzymam do terminu w 36 tc mialam zgladzona szyjke, wiec raczej dane mi bedzie urodzic sn, jak za dlugo nie bedzie mlody siedzieć w brzuszku a blizej terminu mam zamiar sie uaktywnic czyli sprzatanie i seksik, wiec jak bedzie glowka na te szyjke napierac to raczej dlugo nie posiedzi :)

Nasza Ala 28.11 (34tc) ważyła wg pomiarów 2800g, od tego czasu nikt jej nie mierzył. Aż się boję, jak dużym dzieckiem jest teraz.

Jeśli chodzi o moją wizytę na IP. Nie byłam jeszcze. Dałam Ali ostatnią szansę. Niestety, kolejna noc była również ciężka. Od 3 do 5.30 skurcze co 20 minut, ale równo o 5.30 minęły jak ręką odjął, więc pomyślałam, że to fałszywka. Do łazienki w nocy wstawałam, ale nie na siku, z tym, że rozwolnienia też nie mam. Teraz mam podobnie - tzw. "2" jest, ale raczej zwykła (sorki za szczerość)
    Skurcze - bolesność brzucha promieniująca od krzyża do brzucha i w górę powtórzyły się koło 12 i trwają do teraz, co 30-40 minut, więc znów nieregularne. Tymczasem jakieś 15 minut temu w śluzie pojawiły się brunatne nitki i taki śluz galaretowaty też brunatny, więc uznałam że to chyba jednak czop. Z uwagi na spory ból brzucha, po obiedzie chyba pojedziemy na IP, bo szczerze, nie wytrzymam takiej kolejnej nocy, jak te dwie poprzednie. Poza tym prawie nie czuję ruchów Małej, a to mnie bardziej niepokoi, bo zwykle jest aktywna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 15:36

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy drogie, czy myślicie o antykoncepcji? Ja się umówiłam po 6 tyg na założenie wkładki już. Czy któraś tez planuje jyz wkładkę? Ja miałam w swoim zyciu juz dwie.

• Selene Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h

• szpilka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Mamy drogie, czy myślicie o antykoncepcji? Ja się umówiłam po 6 tyg na założenie wkładki już. Czy któraś tez planuje jyz wkładkę? Ja miałam w swoim zyciu juz dwie.
    bedziemy używać gumek póki nie zdecydujemy o drugim
    długo brałam tabsy i byłam naprawde zadowolona az do momentu jak odsatwiłam 9 miesiecy przed ślubem (mieliśmy sie po slubie starac ale nam sie troche przedluzylo)i mialam takie rozchwiania, ze poki co nie wracam do tabsów

Selene moja kuzynka ma synka z pazdziernika i coreczke z wrzesnia nastepnego roku, tez karmiła i wpadli przed pierwszym okresem (nie wiem jak bardzo uwazali i czy w ogole)

a jak wpadniemy z gumkami to mezu bedzie wniebowziety, bo on ma plan (biedronka 6 kropka wpadła nam do auta jadac po slubie z koscioła i on mysli ze bedziemy miec 6 dzieci, a moja wersja jest 2 i moze 3 po jakims czasie jak dwojka bedzie ogarnieta i w miare malo absorbujaca)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 16:06

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej stycznióweczki
    powiedzcie mi ile czasu przed porodem odchodził Wam czop?

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka co do tabletek to moje 3 ciążę były w pierwszym miesiącu po odstawieniu tabletek.
    Po poronieniu dr dała mu na 3 miesiące tabletki żeby je odstawić i wtedy zaszłam w ciążę. Takze ja mam z tym dobre doświadczenia. Ja z uwagi na konflikt płytkowy nie zdecyduje sie świadomie na 3 dziecko. Przynajmniej na razie tak myślę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Dziewczyny po CC ile u Was trwał/trwa połóg?? bo zastanawiam się czy u mnie wszytsko ok? Po CC w klinice zużyłam chyba tylko 4 podkłady Bella, a w domu nawet ich nie otworzyłam tylko używam zwykłych podpasek a i tak prawie nic nie ma
    Kawa, ja też na początku bardzo skąpo krwawiłam, mam tak że 2 dni nic i nagle się odtyka.. W każdym razie położna która do mnie przychodzi wypytuje mnie jak to teraz wygląda i mówi że po cc też musimy przejść wszystkie etapy "odchodów" (uwielbiam to słowo :)) tylko może być skąpiej. Trochę mnie nastraszyła jak powiedziała że jeżeli przez 1 dzień nic nie ma i temperatura jest wyższa i boli brzuch to trzeba jechać do lekarza. Dzwoniłam do swojego i powiedział żeby obserwować jeszcze z dzień i wtedy dzwonić, chyba że pojawi się gorączka i ból. W każdym razie u mnie po 2 dniach się odetkało, miałam wrażenie że czop mi odszedł :p

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 55 cm i 3780g. Jestem sliczny. Urodzilem sie o 15#!

kamilaaa_88, Anielle, Sarnaa, Nuskaw, babeczka, szpilka, Maud11, Viv78, Agus89, Ewelina88, Silatan, marrtka, Sista, Chanela, isabelle, waszka88, Melula, Wiki81, Becia81, nix, Ag..., olka25, magdalenka, lwuska55592, kejti91, Welina, belldandy, rastafanka, bluegirl89, Asiaa1201, A.loth, Kawa, M4DZI4, Delia, Bogusiar80 lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka gratulacje, wracaj szybko do formy!
    Witamy Filipku, rosnij zdrowy i badz grzeczny :-)

LadyMK z tym czopem to jest rożnie, niektórym odchodził nawet 2-3 tygodnie wcześniej, nie ma co się kierować jego odchodzeniem, chyba se będzie podbarwiony krwią lub brązowym śluzem to wtedy teoretycznie zwiastuje niedługi poród.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 17:38

jonka91 lubi tę wiadomość

relg8iikn5mn7s8i.png
‹‹ 1856 1857 1858 1859 1860 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ