*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Kawa wrote:Dziewczyny po CC ile u Was trwał/trwa połóg?? bo zastanawiam się czy u mnie wszytsko ok? Po CC w klinice zużyłam chyba tylko 4 podkłady Bella, a w domu nawet ich nie otworzyłam tylko używam zwykłych podpasek a i tak prawie nic nie mawww.styczniowki2015.phorum.pl
-
po ostatnim usg 2 tyg temu mial 2700 i rodzimy sn w czwartek mam wizyte i zobaczymy ile bedzie wtedy to bedzie 10 dni przed terminem, moj gin podobno lubi cesarki wiec jak za dlugo ponosze i bedzie duzym klockiem to raczej zaleci sn, no ale od 29 tc straszyl, że nie dotrzymam do terminu w 36 tc mialam zgladzona szyjke, wiec raczej dane mi bedzie urodzic sn, jak za dlugo nie bedzie mlody siedzieć w brzuszku a blizej terminu mam zamiar sie uaktywnic czyli sprzatanie i seksik, wiec jak bedzie glowka na te szyjke napierac to raczej dlugo nie posiedzi
-
Selene wrote:Ale mam dzisiaj lenia.. Dziewczyny moja Hania to dzisiaj ogromny niejadek za to wielki śpiszek.. zastanawiam się, czy się martwić czy może zostawić ją w spokoju, jak jednego dnia zje mniej to chyba z głodu nie padnie (?) Już jestem zmęczona męczeniem jej, a ona tylko ledwo ledwo pociągnie. Możliwe, że dzieci tak jak my mają lepszy i gorszy dzień? Bo wczoraj jadła jak smok a dziś tak ledwo ledwo, zresztą podobnie jak ja.. w taką pogodę też nie mam jakiegoś wielkiego apetytu i tylko bym spała..
-
magdalenka wrote:Melula mój mąż nalega bym zapytała o Twój zlew w kuchni ;P bo również planujemy zlew w rogu kuchni i chcicłabym wiedzieć czy takie rozwiązanie się sprawdza, czy jest wygodne zmywanie naczyć w narożniku ??
Heloł, najpierw odpowiem na pytanie powyżej. Oprócz zlewu mamy zmywarkę, więc sam zlew używany jest sporadycznie. My kupiliśmy 1.5 komorowy, z tym ociekaczem od strony ściany. Ja jestem niska, więc ogólnie nie mam problemu z sięganiem. Nie narzekam, ale nie każdemu taki układ pasuje. Plus jest taki, że jest trochę więcej miejsca niż w takim narożnym.
szpilka wrote:po ostatnim usg 2 tyg temu mial 2700 i rodzimy sn w czwartek mam wizyte i zobaczymy ile bedzie wtedy to bedzie 10 dni przed terminem, moj gin podobno lubi cesarki wiec jak za dlugo ponosze i bedzie duzym klockiem to raczej zaleci sn, no ale od 29 tc straszyl, że nie dotrzymam do terminu w 36 tc mialam zgladzona szyjke, wiec raczej dane mi bedzie urodzic sn, jak za dlugo nie bedzie mlody siedzieć w brzuszku a blizej terminu mam zamiar sie uaktywnic czyli sprzatanie i seksik, wiec jak bedzie glowka na te szyjke napierac to raczej dlugo nie posiedzi
Nasza Ala 28.11 (34tc) ważyła wg pomiarów 2800g, od tego czasu nikt jej nie mierzył. Aż się boję, jak dużym dzieckiem jest teraz.
Jeśli chodzi o moją wizytę na IP. Nie byłam jeszcze. Dałam Ali ostatnią szansę. Niestety, kolejna noc była również ciężka. Od 3 do 5.30 skurcze co 20 minut, ale równo o 5.30 minęły jak ręką odjął, więc pomyślałam, że to fałszywka. Do łazienki w nocy wstawałam, ale nie na siku, z tym, że rozwolnienia też nie mam. Teraz mam podobnie - tzw. "2" jest, ale raczej zwykła (sorki za szczerość)
Skurcze - bolesność brzucha promieniująca od krzyża do brzucha i w górę powtórzyły się koło 12 i trwają do teraz, co 30-40 minut, więc znów nieregularne. Tymczasem jakieś 15 minut temu w śluzie pojawiły się brunatne nitki i taki śluz galaretowaty też brunatny, więc uznałam że to chyba jednak czop. Z uwagi na spory ból brzucha, po obiedzie chyba pojedziemy na IP, bo szczerze, nie wytrzymam takiej kolejnej nocy, jak te dwie poprzednie. Poza tym prawie nie czuję ruchów Małej, a to mnie bardziej niepokoi, bo zwykle jest aktywna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 15:36
-
Wiki81 wrote:Mamy drogie, czy myślicie o antykoncepcji? Ja się umówiłam po 6 tyg na założenie wkładki już. Czy któraś tez planuje jyz wkładkę? Ja miałam w swoim zyciu juz dwie.
długo brałam tabsy i byłam naprawde zadowolona az do momentu jak odsatwiłam 9 miesiecy przed ślubem (mieliśmy sie po slubie starac ale nam sie troche przedluzylo)i mialam takie rozchwiania, ze poki co nie wracam do tabsów
Selene moja kuzynka ma synka z pazdziernika i coreczke z wrzesnia nastepnego roku, tez karmiła i wpadli przed pierwszym okresem (nie wiem jak bardzo uwazali i czy w ogole)
a jak wpadniemy z gumkami to mezu bedzie wniebowziety, bo on ma plan (biedronka 6 kropka wpadła nam do auta jadac po slubie z koscioła i on mysli ze bedziemy miec 6 dzieci, a moja wersja jest 2 i moze 3 po jakims czasie jak dwojka bedzie ogarnieta i w miare malo absorbujaca)Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 16:06
-
Hej stycznióweczki
powiedzcie mi ile czasu przed porodem odchodził Wam czop?Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
Szpilka co do tabletek to moje 3 ciążę były w pierwszym miesiącu po odstawieniu tabletek.
Po poronieniu dr dała mu na 3 miesiące tabletki żeby je odstawić i wtedy zaszłam w ciążę. Takze ja mam z tym dobre doświadczenia. Ja z uwagi na konflikt płytkowy nie zdecyduje sie świadomie na 3 dziecko. Przynajmniej na razie tak myślę.www.styczniowki2015.phorum.pl -
nick nieaktualnyKawa wrote:Dziewczyny po CC ile u Was trwał/trwa połóg?? bo zastanawiam się czy u mnie wszytsko ok? Po CC w klinice zużyłam chyba tylko 4 podkłady Bella, a w domu nawet ich nie otworzyłam tylko używam zwykłych podpasek a i tak prawie nic nie ma
) tylko może być skąpiej. Trochę mnie nastraszyła jak powiedziała że jeżeli przez 1 dzień nic nie ma i temperatura jest wyższa i boli brzuch to trzeba jechać do lekarza. Dzwoniłam do swojego i powiedział żeby obserwować jeszcze z dzień i wtedy dzwonić, chyba że pojawi się gorączka i ból. W każdym razie u mnie po 2 dniach się odetkało, miałam wrażenie że czop mi odszedł :p
-
Mam 55 cm i 3780g. Jestem sliczny. Urodzilem sie o 15#!
kamilaaa_88, Anielle, Sarnaa, Nuskaw, babeczka, szpilka, Maud11, Viv78, Agus89, Ewelina88, Silatan, marrtka, Sista, Chanela, isabelle, waszka88, Melula, Wiki81, Becia81, nix, Ag..., olka25, magdalenka, lwuska55592, kejti91, Welina, belldandy, rastafanka, bluegirl89, Asiaa1201, A.loth, Kawa, M4DZI4, Delia, Bogusiar80 lubią tę wiadomość
-
Jonka gratulacje, wracaj szybko do formy!
Witamy Filipku, rosnij zdrowy i badz grzeczny
LadyMK z tym czopem to jest rożnie, niektórym odchodził nawet 2-3 tygodnie wcześniej, nie ma co się kierować jego odchodzeniem, chyba se będzie podbarwiony krwią lub brązowym śluzem to wtedy teoretycznie zwiastuje niedługi poród.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 17:38
jonka91 lubi tę wiadomość