X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamilaaa_88 wrote:
    marrtka spokojnie, nie denerwuj się!
    A jak mała była poprzednio ułożona i czemu byłaś na usg u innego gina?
    Była ułożona główkowo od usg III trymestru, przed świętami nawet napierała na szyjkę i miałam nakaz leżenia. Musiała się kopyrtnąć przed sylwestrem, bo gin na badaniu ostatnio mówiła, że jest wysoko a szyja zamknięta. Moja gin nie ma aparatu usg w gabinecie, daje skierowanie. Nie dostałam, więc poszłam prywatnie, chciałam wiedzieć ile waży itd.
    No nic, chyba jednak będę się musiała do niej zgłosić z wynikiem badania, bo tak mi ten lekarz kazał, a poprzecznie ułożonego dziecka nie urodzę :/

dxomkrhms4puy6o2.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtka to jestem w szoku ze na tym etapie ciazy, jak jest duza to udalo jej sie przekrecic, to bardzo rzadko sie zdarza. A moze twoja ginka sprobuje ja w brzuszku obrocic, czasami sie udaje.

relg8iikn5mn7s8i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    zaczynam myslec ze przeziebienie nam sie roznosi przez forum, normalnie czuje jakby mnie cos bralo, trzeba bedzie wyciagnac ciezkie dziala czosnek, miod syrop prenalen itp a sie nigdzie w tym wietrze nie szlajam wrrr nie jest to najlepszy czas na przeziebienie
    Szpilka jedziesz z imbirem, to Ci pomoże. Mówię Ci! :-)

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem w skrocie.. Porod sn jest cudowny. O bolu juz nie mysle. Mialam podana oxy, bo szyjka przy przyjeciy nie przygotowana byla. Parte trwaly moze z 15 minut. A skurcze od podania oxy co 2 minuty. W niecala godzine szyjka sie rozwarla z 4 do 10, dokladnie w 35 mint. Placz dziecka cos pieknego! Dxiekuje za kciuki i gratulacje. A ja za wszystkue rowniez kciukam

EDIT:wkradl sie blad przy liczeniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 03:25

Ag..., KasiaKwiatek, kamilaaa_88, Ewelina88, Nuskaw, szpilka, isabelle, magdalenka, lwuska55592, Welina, Viv78, Chanela, belldandy, Sista, rastafanka, Kawa, bluegirl89, M4DZI4, Delia lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wody odeszly podczas snu o 7. O 15 tulilam Filipowego

Cala relacje zdam z domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 19:34

szpilka, bluegirl89, M4DZI4 lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Ag... Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka- gratulacja kochana:)
    niech maly rosnie zdrowo! Kostek wita nowego kumpla:)

jonka91 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuskaw wrote:
    Szpilka jedziesz z imbirem, to Ci pomoże. Mówię Ci! :-)
    niestety do wizyty w czwartek w duzym miescie to raczej nie ma szans na znalezienie świeżego imbiru a do czwartku to ja mam zamiar byc zdrowa :) a jak nie to kupie

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Melula Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka, wielkie gratulacje. Filipkowi życzymy zdrowia, ciepła i miłości :)

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula i Chanela w temacie remontów znalazłam jakies zdjecie naszej kuchni

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ec0660fbc90b.jpg

Chanela lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Melula Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilko, fajna duża kuchnia, można poszaleć zarówno pod względem aranżacji, jak i miejsca, choć wiadomo - im większa tym droższa...

• isabelle Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka gratulacje!

Moje dziecię ma już 2330 g. Pewnie jeszcze kilka tygodni minie zanim doścignie takiego Filipa na przykład, ale dzielnie goni ;)

Oli, odezwij się, jak sobie radzicie? Jak Oliwcia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 20:28

Becia81, jonka91 lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Szpilko, fajna duża kuchnia, można poszaleć zarówno pod względem aranżacji, jak i miejsca, choć wiadomo - im większa tym droższa...
    trzy okna troche zawezaja mozliwosc aranzacji tym bardziej ze parapet jest ponizej wysokości mebli, ale i tak uwielbiam moja czerwona kuchnie

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Melula Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jest duża kuchnia. my mamy aneks 5 m2 i okno sięgające do pół uda, więc ograniczenie na takiej powierzchni ogromne.

• szpilka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duze kuchnie to plus wiejskich domow do remontu, za to przy mniejszej i nieustawnej łatwiej sie zdecydować aby od razu robić pod wymiar

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka GRATULUJĘ ! też życzę sobie takiego porodu.

Wiecie ja tam sobie myślę, że u mnie chyba nie ma szans na poród w terminie, bo ciąża liczy mi się od 6 kwietnia, a "serduszkowaliśmy" z mężem DOPIERO na początku maja więc Jasiek jeszcze niedojrzały ?? do porodu?? nie wiem sama...zazdroszczę tym którzy mają juz swoje maleństwa. Dzisiaj był u nas kuzyn ze swoim 5 miesięcznym synkiem - to już duży chłopak jest, a tak niedawno się urodził, leci ten czas. Pamiętam że baliśmy się że jak urodzę w grudniu to będą z jednego rocznika (wiecie ta sama szkoła, zapewne i klasa i predzej czy później porówania)

• szpilka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    jonka GRATULUJĘ ! też życzę sobie takiego porodu.

Wiecie ja tam sobie myślę, że u mnie chyba nie ma szans na poród w terminie, bo ciąża liczy mi się od 6 kwietnia, a "serduszkowaliśmy" z mężem DOPIERO na początku maja więc Jasiek jeszcze niedojrzały ?? do porodu?? nie wiem sama...zazdroszczę tym którzy mają juz swoje maleństwa. Dzisiaj był u nas kuzyn ze swoim 5 miesięcznym synkiem - to już duży chłopak jest, a tak niedawno się urodził, leci ten czas. Pamiętam że baliśmy się że jak urodzę w grudniu to będą z jednego rocznika (wiecie ta sama szkoła, zapewne i klasa i predzej czy później porówania)
    i lekarz przy ustalaniu terminu nie wzial tego po uwage
    ??

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Melula Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    duze kuchnie to plus wiejskich domow do remontu, za to przy mniejszej i nieustawnej łatwiej sie zdecydować aby od razu robić pod wymiar
    a ile się namęczyliśmy, aby dobrać wersję kuchni najbardziej praktyczną, w której pomieści się wszystko, co chcemy. a żeby też wyglądała jakoś... mi się podoba, mimo iż do najwyższych półek muszę sięgać z drabinki.

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2cc1826c2407978emed.jpg

Mój Sylwek :)
    Ostatnio nie zaglądałam, jeśli któraś urodziła to gratuluję :D

szpilka, magdalenka, Karolajla, lwuska55592, kamilaaa_88, kejti91, isabelle, Wiki81, Rybka1, Becia81, Chanela, belldandy, Maud11, MartaKD, rastafanka, Kawa, bluegirl89, M4DZI4, OliOla, jonka91 lubią tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    a ile się namęczyliśmy, aby dobrać wersję kuchni najbardziej praktyczną, w której pomieści się wszystko, co chcemy. a żeby też wyglądała jakoś... mi się podoba, mimo iż do najwyższych półek muszę sięgać z drabinki.
    jestem w stanie sobie to wyobrazic

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    i lekarz przy ustalaniu terminu nie wzial tego po uwage
    ??
    No nie...w ogóle jak pokazałam mu mój wykres z ovu, popatrzał i zapytał tylko czy chce mi się to prowadzić.

‹‹ 1858 1859 1860 1861 1862 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ