SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Zaczynacie starania o dziecko? Sprawdźcie, kiedy zacząć suplementację folianów i co naprawdę ma znaczenie.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamilaaa_88 wrote:
    marrtka spokojnie, nie denerwuj się!
    A jak mała była poprzednio ułożona i czemu byłaś na usg u innego gina?
    Była ułożona główkowo od usg III trymestru, przed świętami nawet napierała na szyjkę i miałam nakaz leżenia. Musiała się kopyrtnąć przed sylwestrem, bo gin na badaniu ostatnio mówiła, że jest wysoko a szyja zamknięta. Moja gin nie ma aparatu usg w gabinecie, daje skierowanie. Nie dostałam, więc poszłam prywatnie, chciałam wiedzieć ile waży itd.
    No nic, chyba jednak będę się musiała do niej zgłosić z wynikiem badania, bo tak mi ten lekarz kazał, a poprzecznie ułożonego dziecka nie urodzę :/

dxomkrhms4puy6o2.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtka to jestem w szoku ze na tym etapie ciazy, jak jest duza to udalo jej sie przekrecic, to bardzo rzadko sie zdarza. A moze twoja ginka sprobuje ja w brzuszku obrocic, czasami sie udaje.

relg8iikn5mn7s8i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    zaczynam myslec ze przeziebienie nam sie roznosi przez forum, normalnie czuje jakby mnie cos bralo, trzeba bedzie wyciagnac ciezkie dziala czosnek, miod syrop prenalen itp a sie nigdzie w tym wietrze nie szlajam wrrr nie jest to najlepszy czas na przeziebienie
    Szpilka jedziesz z imbirem, to Ci pomoże. Mówię Ci! :-)

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem w skrocie.. Porod sn jest cudowny. O bolu juz nie mysle. Mialam podana oxy, bo szyjka przy przyjeciy nie przygotowana byla. Parte trwaly moze z 15 minut. A skurcze od podania oxy co 2 minuty. W niecala godzine szyjka sie rozwarla z 4 do 10, dokladnie w 35 mint. Placz dziecka cos pieknego! Dxiekuje za kciuki i gratulacje. A ja za wszystkue rowniez kciukam

EDIT:wkradl sie blad przy liczeniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 03:25

Ag..., nick nieaktualny, kamilaaa_88, Ewelina88, nick nieaktualny, szpilka, isabelle, magdalenka, lwuska55592, Welina, Viv78, Chanela, belldandy, Sista, rastafanka, nick nieaktualny, bluegirl89, M4DZI4, Delia lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wody odeszly podczas snu o 7. O 15 tulilam Filipowego

Cala relacje zdam z domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 19:34

szpilka, bluegirl89, M4DZI4 lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Ag... Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka- gratulacja kochana:)
    niech maly rosnie zdrowo! Kostek wita nowego kumpla:)

jonka91 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuskaw wrote:
    Szpilka jedziesz z imbirem, to Ci pomoże. Mówię Ci! :-)
    niestety do wizyty w czwartek w duzym miescie to raczej nie ma szans na znalezienie świeżego imbiru a do czwartku to ja mam zamiar byc zdrowa :) a jak nie to kupie

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Melula Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka, wielkie gratulacje. Filipkowi życzymy zdrowia, ciepła i miłości :)

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula i Chanela w temacie remontów znalazłam jakies zdjecie naszej kuchni

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ec0660fbc90b.jpg

Chanela lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Melula Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilko, fajna duża kuchnia, można poszaleć zarówno pod względem aranżacji, jak i miejsca, choć wiadomo - im większa tym droższa...

• isabelle Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka gratulacje!

Moje dziecię ma już 2330 g. Pewnie jeszcze kilka tygodni minie zanim doścignie takiego Filipa na przykład, ale dzielnie goni ;)

Oli, odezwij się, jak sobie radzicie? Jak Oliwcia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 20:28

nick nieaktualny, jonka91 lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Szpilko, fajna duża kuchnia, można poszaleć zarówno pod względem aranżacji, jak i miejsca, choć wiadomo - im większa tym droższa...
    trzy okna troche zawezaja mozliwosc aranzacji tym bardziej ze parapet jest ponizej wysokości mebli, ale i tak uwielbiam moja czerwona kuchnie

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Melula Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jest duża kuchnia. my mamy aneks 5 m2 i okno sięgające do pół uda, więc ograniczenie na takiej powierzchni ogromne.

• szpilka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duze kuchnie to plus wiejskich domow do remontu, za to przy mniejszej i nieustawnej łatwiej sie zdecydować aby od razu robić pod wymiar

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka GRATULUJĘ ! też życzę sobie takiego porodu.

Wiecie ja tam sobie myślę, że u mnie chyba nie ma szans na poród w terminie, bo ciąża liczy mi się od 6 kwietnia, a "serduszkowaliśmy" z mężem DOPIERO na początku maja więc Jasiek jeszcze niedojrzały ?? do porodu?? nie wiem sama...zazdroszczę tym którzy mają juz swoje maleństwa. Dzisiaj był u nas kuzyn ze swoim 5 miesięcznym synkiem - to już duży chłopak jest, a tak niedawno się urodził, leci ten czas. Pamiętam że baliśmy się że jak urodzę w grudniu to będą z jednego rocznika (wiecie ta sama szkoła, zapewne i klasa i predzej czy później porówania)

• szpilka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    jonka GRATULUJĘ ! też życzę sobie takiego porodu.

Wiecie ja tam sobie myślę, że u mnie chyba nie ma szans na poród w terminie, bo ciąża liczy mi się od 6 kwietnia, a "serduszkowaliśmy" z mężem DOPIERO na początku maja więc Jasiek jeszcze niedojrzały ?? do porodu?? nie wiem sama...zazdroszczę tym którzy mają juz swoje maleństwa. Dzisiaj był u nas kuzyn ze swoim 5 miesięcznym synkiem - to już duży chłopak jest, a tak niedawno się urodził, leci ten czas. Pamiętam że baliśmy się że jak urodzę w grudniu to będą z jednego rocznika (wiecie ta sama szkoła, zapewne i klasa i predzej czy później porówania)
    i lekarz przy ustalaniu terminu nie wzial tego po uwage
    ??

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Melula Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    duze kuchnie to plus wiejskich domow do remontu, za to przy mniejszej i nieustawnej łatwiej sie zdecydować aby od razu robić pod wymiar
    a ile się namęczyliśmy, aby dobrać wersję kuchni najbardziej praktyczną, w której pomieści się wszystko, co chcemy. a żeby też wyglądała jakoś... mi się podoba, mimo iż do najwyższych półek muszę sięgać z drabinki.

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2cc1826c2407978emed.jpg

Mój Sylwek :)
    Ostatnio nie zaglądałam, jeśli któraś urodziła to gratuluję :D

szpilka, magdalenka, nick nieaktualny, lwuska55592, kamilaaa_88, kejti91, isabelle, Wiki81, Rybka1, nick nieaktualny, Chanela, belldandy, nick nieaktualny, MartaKD, rastafanka, nick nieaktualny, bluegirl89, M4DZI4, OliOla, jonka91 lubią tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    a ile się namęczyliśmy, aby dobrać wersję kuchni najbardziej praktyczną, w której pomieści się wszystko, co chcemy. a żeby też wyglądała jakoś... mi się podoba, mimo iż do najwyższych półek muszę sięgać z drabinki.
    jestem w stanie sobie to wyobrazic

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    i lekarz przy ustalaniu terminu nie wzial tego po uwage
    ??
    No nie...w ogóle jak pokazałam mu mój wykres z ovu, popatrzał i zapytał tylko czy chce mi się to prowadzić.

‹‹ 1858 1859 1860 1861 1862 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ