*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny leze na porodowce rozwarcia brak ale są skurcze więc podłączona jestem na długie ktg na łóżku porodowym bardzo wygodne
raczej dziś nie urodze ale chciałabym.Chanela, lwuska55592, szpilka, MigoTtTka, Karolajla, Maud11, nix, Welina, MartaKD, Nuskaw, rastafanka, Agus89, ana7227, Becia81, Izabelka88, Kawa, isabelle, kejti91, Asiaa1201 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny odebralam wyniki moczu i krwi i mam w moczu d liczne nablonki plaskie i d liczne bakterie nie wiem czy czekac na wizyte za tydzien 19 czy pojsc teraz w poniedzialek o ile bedzie w tym tygodniu czy moze zadzwonic. Nic mi nie dolega nic nie piecze nie boli. Jakis czas temu jak mialam bakterie liczne to nie kazal sie przejmowac ale teraz sa dosc liczne. Dodam ze pobieralam mocz z rana przed wyjazdem do laboratorium a przedtyem sikalam z 1,5 godz wczesniej no bo bym nie wytrzymala. Czy wy do badania moczu dodatkowo wyparzacie pojemnik na mocz?
-
nick nieaktualnyolka25 wrote:Ja mam bakterie dość liczne w moczu z ostatniego i przedostatniego badania, i lekarz stwierdził, że to nic takiego i mam się nie przejmować. Nie wiem, czy słusznie, czy nie, bo mój lekarz wiele rzeczy traktuje bardzo "na luzie". Nabłonki też miałam, ale jakieś pojedyncze ilości. Pojemnika nie wyparzam, bo ten z apteki jest sterylny.
Dzieki za odpowiedz bo ja sie juz w necie naczytalam ze to moze zaszkodzic dziecki jak sa bakterie. -
no i dupa z porodu. odesłali mnie na patologie bo skurcze co się15 minut do 50tylko a bolą jak cholera. Do tego baba jedna na sali chrapie jak stary alkoholik a druga zadaje 1008pytań. Ale mam lokatorki. mam nadzieję że może jutro się ruszy.
-
belldandy wrote:Dzięki za odpowiedz:) czyli wróciłaś juz do swojej wagi?
Prawie, ale do idealnie tej samej zostało jeszcze 1,5 kg
Przy pobieraniu próbki moczu polecam włożyć do pochwy sterylny gazik i oczywiście podmyć się przed. Pozwala to uniknąć zafałszowania wyniku. Lekarze często nie przejmują się bakteriami w moczu, jeśli nie ma przy tym widocznego stanu zapalnego, czyli leukocytów i erytrocytów. A dość liczne to mniej niż liczne w ocenie laboratoryjnej -
Dzien dobry
Ewelina oby sie samo rozkrecilo, trzymam kciuki
U mnie noc tragiczna, bole miesiaczkowe i bol kregoslupa, a do tego dzidziol juz 2 dzien sie malo rusza, jakas leniwa jest.
A pozatym lapie dola, bo maz jest dzisiaj ostatni dzien w domu a jutro juz rusza w trase i zostane sama. Boje sie ze porod sie zacznie jak jego nie bedzie i nie zdazy wrocic. Jest ugadany z szefem ze jak cos sie zacznie to wraca do domu, ale boje sie ze jak bedzie szybka akcja to poprostu czasowo sie nie wyrobi. A bardzo chcemy zeby byl przy porodzie i innej opcji nie bierzemy pod uwage.
Sorki ze tak z rana smece ale musialam sie "wygadac" -
Jonka, Gabrysia serdeczne gratulacje! !!
Jonka ale cudownie ze masz już synka przy sobie; ) daj znać czy coś pomogło Filipkowi pojawić się na świecie czy sam zdecydował wyjśćNo i Jak tylko będziesz miała chwilkę opisz wszystko, ciesze się ze jesteś zadowolona z porodu.
Ewelinko trzymam kciuki za rozwój sytuacji!
Ja lecę masować cycki jak to Gabrysia mówijonka91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykasia86 wrote:Dziewczyny odebralam wyniki moczu i krwi i mam w moczu d liczne nablonki plaskie i d liczne bakterie nie wiem czy czekac na wizyte za tydzien 19 czy pojsc teraz w poniedzialek o ile bedzie w tym tygodniu czy moze zadzwonic. Nic mi nie dolega nic nie piecze nie boli. Jakis czas temu jak mialam bakterie liczne to nie kazal sie przejmowac ale teraz sa dosc liczne. Dodam ze pobieralam mocz z rana przed wyjazdem do laboratorium a przedtyem sikalam z 1,5 godz wczesniej no bo bym nie wytrzymala. Czy wy do badania moczu dodatkowo wyparzacie pojemnik na mocz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 09:08
-
Chanela on jest kierowca ciezarowki, wiec jest w trasie on pon do pt na weekendy w domu, teraz z uwagi na ciaze i porod jezdzi po Polsce i trasy 2-3 dniowe, ale jak sie zdazy ze zaladowany bedzie 500 km od domu to i 2 dni moze wracac
pozostaje nam liczyc na wyrozumialosc Hani - caly czas jej mowi ze ma sie urodzic tak jak jej rodzice czyli w sobote
Nuskaw lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny