*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzien dobry wszystkim
Ewelina juz niedługo zobaczysz swoje malenstwo i zapomnisz o wszystkim, oby juz sie szybko działo.
Dziewczyny czy ktoras wie co u Polioli? 7 miała miec cc i nic sie nie odzywa, chyba ze cos pominelam.
Polaola odezwij sie co u was.
-
Dzięki dziewczyny za pocieszenie. Mam 1cm rozwarcia, bardzo wolno się rozkręgca ale przyszła do mnie moja ginka i w czwartek ma dyżur więc wtedy jak coś to będę mieć wywoływany poród. Trochę się stresuje. Ale wiem że najpóźniej w czwartek będzie mała z nami.
-
Dzień dobry:)
Wczoraj nawet nie mialam chwili zeby wejsc na forum.
Przedewszystkim Malenq daj znac co tam u Kosi.
Ewelinka trzymamy kciuki zeby wszystko poszlo łatwo.
Jak czytam te niektore traumatyczne opisy porodu to az mi ciary przechodzą jak to moze wyglądaćnie ma co, kobiety jestescie superbohaterkami!
My dzis z Kostusiem idziemy na USG brzuszka- mial przy urodzeniu miedniczki nerkowe 4mm ( norma do 5) no i mam sprawdzic jak to wyglada teraz.
A co do kąpieli- maly uwielbia. Kąpie co 2 dzień bo takie mam zalecenie ze szpitala.
Milego dnia dziewczynki
-
Renia, dla mnie wkładka była super rozwiązaniem. Nie musisz o niczym pamiętać, nie czuć jej, zakładanie to takie szczypnięcie, ale da się przeżyć. Można ją mieć karmiąc piersią. Jedyne przesłanki "za nie" to mogą być przekonania religijne, poza tym nie widzę innych niedogodności.
Okresy są co 28 dni, ja miałam bardzo skąpe, Czasami podobno w ogóle ich nie ma.
Jak masz konkretne pytania to pisz.
Co do dolegliwości Twojego Synka, to nie wiem co to może być. Ale czytałam o alergiach nawet na mleko. Może jakieś kropelki? Delicol (na laktozę), sab simplex, a może po prostu espumisan?
Od dawna to ma Filpi?? Hana narazie nic nie ma, ale wiem, że wszystko przede mną.
Dużo zdrówka życzęrenia83, Chanela, isabelle lubią tę wiadomość
www.styczniowki2015.phorum.pl -
A u mnie jakies dziwne zjawisko wystepuje - ucieczka dzidziola pod zebra
brzuch mi zszedł nizej, co jest przez wszystkich zauwazalne a moja Hanusia dzisiaj jest dosłownie pod biustem. Nie wiem czy to moze byc reakcja na skurcze macicy?
Dobrze ze dzisiaj mam ktg, bo dziwne rzeczy sie dzieja. -
Ag Hania też uwielbia kąpiele, co do USG to ostatnio chciałam umówić ja na USG bioderek, ale termin był na 16 stycznia to trochę wcześnie, a następny będzie w lutym. Będzie miała już 2 miesiące. A jak Ty umówiłaś?
Rozumiem, że jak Kostek miał miedniczki nerkowe 4 mm to znaczy że w normie? Tylko blisko granicy?Ag... lubi tę wiadomość
www.styczniowki2015.phorum.pl -
Tak, miał w normie ale przy granicy wiec mam sprwdzic ale traktować je jako profilaktyczne.
Bioderka mam 27 stycznia.
Ok 20 stycznia mam wizyte u gina i musialabym pomyslec nad antykoncepcją tez. Ale z drugiej strony chcemy miec zaraz 2 więc chyba to odloze, nalepiej jakby sie udalo jeszcze na macierzynskim zeby wskoczyc w L4 od razu.
Napewno nie chce juz miec tabletek, mysle ze po 2 tez zamontuje wkladke.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 10:36
Wiki81, bluegirl89, renia83 lubią tę wiadomość
-
Izabelka88 wrote:Ewelina, 3maj się. Coraz bliżej do zobaczenia dzidzi. Mnie też boli juz od dawna, ciągnie, rwie, ech... Nie wyobrażams obie czekać do 23 stycznia, czyli jak bede miała ciążę przenoszoną o tydzień i mam zgłosić się do szpitala.
Dziewczyny w 39/40 tyg. - chodzicie na KTG?? Co ile?
Ja byłam 2 razy, w zeszły poniedziałek, czwartek i jutro dzwonię do gina czy mam iść jutro właśnie.Izabelka88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAG... Jest krzyk to chyba jest coraz lepiej...juz na oddziale mowiao miej KSIĘŻNICZKA, tak delikatna panienka:-)
Dzisiaj zdejmują HOLTER, nie wiem kiedy kardiolog dziecięcy ma odczytać wyniki
Boszeeee juz na etapie odwiedzania przychodni jesteście.....
A ja dopiero dzisiaj założyłam kapturki - moje sutki są ogromne ale płaskie, położna powiedziała, ze raz dziennie, góra dwa mogę ja przystawiać do piersi, mamy tak zrobić wieczorkiem jak będzie do aparatury podłączona to zobaczymy jaki wysiłek to jest dla niej...
Na razie odciagam pokarm plus mm, bo naprawdę nie chce aby spadła drastycznie z wagi...Ag... lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySelene wrote:U mnie nawał dopiero teraz ustępuje, ponad 2 tygodnie piersi jak kamienie, ale ja celowo podkręcałam laktatorem ten nawał gdyż nie wiem ile będę karmić piersią i przyda mi się pomrożone mleko na czarną godzinę
-
Ag... wrote:Ok 20 stycznia mam wizyte u gina i musialabym pomyslec nad antykoncepcją tez. Ale z drugiej strony chcemy miec zaraz 2 więc chyba to odloze, nalepiej jakby sie udalo jeszcze na macierzynskim zeby wskoczyc w L4 od razu.
Napewno nie chce juz miec tabletek, mysle ze po 2 tez zamontuje wkladke.Ag... lubi tę wiadomość
www.styczniowki2015.phorum.pl