X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • OliOla Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 19:34

l22nzbmh1lqdktpj.png

• OliOla Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 19:42

Malenq lubi tę wiadomość

l22nzbmh1lqdktpj.png

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka:) w c&a online są wyprzedaże -70% :)

Selene, bluegirl89 lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wszystkim :-)

Ewelina juz niedługo zobaczysz swoje malenstwo i zapomnisz o wszystkim, oby juz sie szybko działo.

Dziewczyny czy ktoras wie co u Polioli? 7 miała miec cc i nic sie nie odzywa, chyba ze cos pominelam.
    Polaola odezwij sie co u was.

relg8iikn5mn7s8i.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za pocieszenie. Mam 1cm rozwarcia, bardzo wolno się rozkręgca ale przyszła do mnie moja ginka i w czwartek ma dyżur więc wtedy jak coś to będę mieć wywoływany poród. Trochę się stresuje. Ale wiem że najpóźniej w czwartek będzie mała z nami.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ag... Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    Wczoraj nawet nie mialam chwili zeby wejsc na forum.

Przedewszystkim Malenq daj znac co tam u Kosi.
    Ewelinka trzymamy kciuki zeby wszystko poszlo łatwo.

Jak czytam te niektore traumatyczne opisy porodu to az mi ciary przechodzą jak to moze wyglądać:/ nie ma co, kobiety jestescie superbohaterkami!

My dzis z Kostusiem idziemy na USG brzuszka- mial przy urodzeniu miedniczki nerkowe 4mm ( norma do 5) no i mam sprawdzic jak to wyglada teraz.

A co do kąpieli- maly uwielbia. Kąpie co 2 dzień bo takie mam zalecenie ze szpitala.

Milego dnia dziewczynki

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Wiki81 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia, dla mnie wkładka była super rozwiązaniem. Nie musisz o niczym pamiętać, nie czuć jej, zakładanie to takie szczypnięcie, ale da się przeżyć. Można ją mieć karmiąc piersią. Jedyne przesłanki "za nie" to mogą być przekonania religijne, poza tym nie widzę innych niedogodności.

Okresy są co 28 dni, ja miałam bardzo skąpe, Czasami podobno w ogóle ich nie ma.

Jak masz konkretne pytania to pisz.

Co do dolegliwości Twojego Synka, to nie wiem co to może być. Ale czytałam o alergiach nawet na mleko. Może jakieś kropelki? Delicol (na laktozę), sab simplex, a może po prostu espumisan?

Od dawna to ma Filpi?? Hana narazie nic nie ma, ale wiem, że wszystko przede mną.

Dużo zdrówka życzę

renia83, Chanela, isabelle lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie jakies dziwne zjawisko wystepuje - ucieczka dzidziola pod zebra :-/ brzuch mi zszedł nizej, co jest przez wszystkich zauwazalne a moja Hanusia dzisiaj jest dosłownie pod biustem. Nie wiem czy to moze byc reakcja na skurcze macicy?
    Dobrze ze dzisiaj mam ktg, bo dziwne rzeczy sie dzieja.

relg8iikn5mn7s8i.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag Hania też uwielbia kąpiele, co do USG to ostatnio chciałam umówić ja na USG bioderek, ale termin był na 16 stycznia to trochę wcześnie, a następny będzie w lutym. Będzie miała już 2 miesiące. A jak Ty umówiłaś?

Rozumiem, że jak Kostek miał miedniczki nerkowe 4 mm to znaczy że w normie? Tylko blisko granicy?

Ag... lubi tę wiadomość

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka jak po wizycie? Wychodzicie do domku?

• Ag... Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, miał w normie ale przy granicy wiec mam sprwdzic ale traktować je jako profilaktyczne.
    Bioderka mam 27 stycznia.
    Ok 20 stycznia mam wizyte u gina i musialabym pomyslec nad antykoncepcją tez. Ale z drugiej strony chcemy miec zaraz 2 więc chyba to odloze, nalepiej jakby sie udalo jeszcze na macierzynskim zeby wskoczyc w L4 od razu.
    Napewno nie chce juz miec tabletek, mysle ze po 2 tez zamontuje wkladke.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 10:36

Wiki81, bluegirl89, renia83 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ana7227 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelka88 wrote:
    Ewelina, 3maj się. Coraz bliżej do zobaczenia dzidzi. Mnie też boli juz od dawna, ciągnie, rwie, ech... Nie wyobrażams obie czekać do 23 stycznia, czyli jak bede miała ciążę przenoszoną o tydzień i mam zgłosić się do szpitala.

Dziewczyny w 39/40 tyg. - chodzicie na KTG?? Co ile?

Ja byłam 2 razy, w zeszły poniedziałek, czwartek i jutro dzwonię do gina czy mam iść jutro właśnie.
    Ja jestem jeden dzien po terminie i jeszcze nie miałam KTG. Mój doktorek powiedział, że jakby mnie coś niepokoiło to mam do niego zadzwonić i przyjechać na KTG, albo do szpitala. Tydzień po terminie mam zabrać torbę i przyjechać na wywołanie.

Izabelka88 lubi tę wiadomość

relgh371buf3k1xz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki, a jak Twoje piersi? Udało się opanować sytuację?
    Ja mam nadzieję że u mnie ten nawał się kiedyś skończy...

• Ag... Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzis 1 raz zalało rano. obudzilam się mokra posciel, pizama, przescieradło:/

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AG... Jest krzyk to chyba jest coraz lepiej...juz na oddziale mowiao miej KSIĘŻNICZKA, tak delikatna panienka:-) :-)
    Dzisiaj zdejmują HOLTER, nie wiem kiedy kardiolog dziecięcy ma odczytać wyniki :-\ :-\
    Boszeeee juz na etapie odwiedzania przychodni jesteście.....
    A ja dopiero dzisiaj założyłam kapturki - moje sutki są ogromne ale płaskie, położna powiedziała, ze raz dziennie, góra dwa mogę ja przystawiać do piersi, mamy tak zrobić wieczorkiem jak będzie do aparatury podłączona to zobaczymy jaki wysiłek to jest dla niej...
    Na razie odciagam pokarm plus mm, bo naprawdę nie chce aby spadła drastycznie z wagi...

Ag... lubi tę wiadomość

• Selene Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 18:27

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq ja tez w szpitalu dokarmialam MM- chcialam zeby odbil z wagi i zeby mu zoltaczka spadła. Trzymamy kciuki zeby bylo wszystko dobrze!

Malenq lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wieszalyscie juz dzieciom karuzele?? nie wiem czy powiesic czy za wczesnie jeszcze.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    U mnie nawał dopiero teraz ustępuje, ponad 2 tygodnie piersi jak kamienie, ale ja celowo podkręcałam laktatorem ten nawał gdyż nie wiem ile będę karmić piersią i przyda mi się pomrożone mleko na czarną godzinę ;)
    Ja bez laktatora akurat nie dałabym rady, więc też trochę tym sposobem pewnie podkręcam laktację... Ale Tomuś zazwyczaj najada się z 1 piersi i odpada więc jakbym miała przetrzymać pierś 6 godzin bez "popuszczenia" to by chyba pękła... Więc załączam laktator na 5-8 minut. No nic, bedę czekać :)

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Ok 20 stycznia mam wizyte u gina i musialabym pomyslec nad antykoncepcją tez. Ale z drugiej strony chcemy miec zaraz 2 więc chyba to odloze, nalepiej jakby sie udalo jeszcze na macierzynskim zeby wskoczyc w L4 od razu.
    Napewno nie chce juz miec tabletek, mysle ze po 2 tez zamontuje wkladke.
    Uuu Ag dzielna jesteś ze tak szybko drugie. Albo musisz miec bardzo grzeczne dziecko. Trzymam kciuki!!!

Ag... lubi tę wiadomość

‹‹ 1865 1866 1867 1868 1869 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ