X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia86 wrote:
    Cześć dziewczyny.Wiem że kiedyś w szpitalach dawali w takich pudełkach dla mam które urodziły gazetki i jakieś próbki dają jeszcze takie rzeczy?
    Tak. Ja dostałam dwie paczki. Próbki kremów, pieluszki, chusteczki, gazety, kupony zniżkowe do smyka i innych.

Ag... lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla poprawienia ewentualnego złego humoru:)
    http://www.popularnie.pl/sesja-zdjeciowa-w-ciazy/

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też dostałam paczki.
    Kawa no to moze po 6 tyg będziesz miała następne. Kostek miał po urodzeniu ust bioderek w szpitalu, a teraz kontrolne po 6 tyg.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Ja podaje tylko Wit K+D.

A.loth ja się obawiam ze brałam sterydy w ciazy i dlatego taki silny, ale to moje wymysły.b

Chyba nie, nie powinno to mieć wpływu. Zobaczę, jak się u nas sytuacja rozwinie i jak coś zasięgnę opinii rehabilitanta dziecięcego. Bo mi się jednak taka siła wydaje trochę przedwczesna. Tym bardziej, że on jest taki od samego początku. A teraz jeszcze tyje w górnych granicach przyrostu dziennego. Pudziana hoduję, a w cycu mam odżywkę dla sportowców! ;)

o14815nmahj2bgg1.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wszystko nasze dzieci takie silne. Może to wina naszego jedzenia modyfikowanego genetycznie!!!

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Welina Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki, a ja dzis byłam na KTG i kontroli. Dostałam skierowanie na oddział bo dziś mija 6 dzień od PTP wg USG. Jestem ciekawa po jakim czasie podejmą decyzję co robią ze mną i Frankiem - czy czekamy w szpitalu czy wywołują od razu. Dalej mój niepokój wywołuje waga Malucha - w 39 tyg ważył 3640 i ciekawa jestem ile teraz waży, bo zależy mi na porodzie SN. Ale dziś usłyszałam teorię od lekarza, że mam się nie przejmować bo 2 tygodnie przed terminem Maluch już przestaje tak rosnąć więc nie powinien mocno przekroczyć tej ostatniej wagi. Słyszałyście o czymś takim?

dqpri09k9d4fedco.png
  • Welina Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 wrote:
    Mój synek miał w 37+1 3650g i lekarz mi powiedział, że do terminowego porodu może osiągnąć 4kg, a ja bym się spodziewała gdzieś 4,2 - 4,3 kg, więc może faktycznie na sam koniec wolniej rosną.

To mamy podobnie:) mam nadzieję że w tym tygodniu Franek już zawita po tej stronie to dam znać jak przybrał w tym czasie.
    A lekarz nie sugerował cc? ze względu na wielkość Malucha?

dqpri09k9d4fedco.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wystarczy popatrzec na gimnazjalistów, wszyscy wysocy, jacys tacy dorosli,pewnie,ze wina jedzenia.

Wiki81 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was kochane, dawno mnie nie było, ale od połowy grudnia leżałam w szpitalu niestety :( Łożysko miało liczna zwapnienia i żylaki, więc musiałam być pod stałym monitoringiem, do tego na ostatni tydzień ciąży wyszła mi straszna uczuleniowa wysypka na niemal całym ciele :( Miałam rodzić naturalnie, ale skończyło się cc, bo skóra zaczęła mnie palić, a mała dopiero zeszła na dół i jakoś nie było w perspektywie żadnego rozwarcia, więc bali się czekać.

Moja mała Jula urodziła się z waga 4100 i wzrostem 57, więc jak na mnie całkiem sporo, bo brzucha aż tak wielkiego nie miałam(na oddziale były dziewczyny z gigantycznymi brzuchami,a rodziły 3100, więc jak mi tydzień przed terminem powiedzieli `no tak z 3700, to ich wyśmiałam jak się okazało niesłusznie...), wszyscy się dziwili gdzie ją zmieściłam ;) Tym sposobem połowę wypranej wyprawki spakowałam do torby, bo `Malutka` wchodzi od urodzenia w 62, lub duże 56.

Od dziś będę małej podawać K+D, zakupiłam te psikane, bo jakoś mało higienicznie widza mi się te wyciskane kapsułki.

Straszny mam problem z tym co mogę jeść, a czego nie... Boję się strasznie zjeść coś nowego, na razie jadłam pulpeciki z indyka, rosół, marchewkę, ziemniaki, gotowanego indyka z rosołu, biszkopty, jabłuszko ze słoika, jajko, mozzarellę, makaron, parmezan(odrobinkę), biały ser, żółty ser i szynkę, chleb biały (boję się tego z ziarnami-wzdęcia)...

Welina, szpilka, Wiki81, agnesik, M4DZI4 lubią tę wiadomość

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agataa ja jem wszystko oprocz cytrusow, orzechow no i smazonego. kostek kolek nie ma.
    Znajoma powiedziala mi zeby dziennie wypic kakao albo budyn na wieczor to wtedy pokarm jest ppozywniejszy i maly w nocy lepiej spi- bynajmniej ona tak miala. I faktycznie po budyniu czy kakao pospi z 5/6 godzin, a tak to ok 4/4.5

a ze po chlebie z ziarnami wzdecia? pierwsze slysze. Czytalam za to zeby nie byc caly czas na bialym pieczywie i nie jesc za często razowego chleba.

K+D mam te wyciskane. Nie widze problemu w podawaniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 13:40

Wiki81 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam ze szpitalnego łoża niestety ciśnienie przekroczyło dziś 170/108 ale zanim przyjeli mnie na oddzial spadło do 120/80 póki co czekam grzecznie na panią położną bo pracują we dwie i jakaś babeczka rodzi... Boże jak ona strasznie krzyczy.. zaczynam się bać porodu..

Agataa gratuluję:)

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwuska trzymaj się- to juz ostatnia prosta. Dobrze ze pojechalas do szpitala.
    Nie boj sie porodu- poród jest fajny:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 13:42

Welina lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Welina Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:

Poród jest fajny - bardzo mi się podoba to zdanie :)

Ag..., aswariatka lubią tę wiadomość

dqpri09k9d4fedco.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welina wrote:
    Poród jest fajny - bardzo mi się podoba to zdanie :)

no cooo:) sama zobaczysz:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Agataa ja jem wszystko oprocz cytrusow, orzechow no i smazonego. kostek kolek nie ma.
    Znajoma powiedziala mi zeby dziennie wypic kakao albo budyn na wieczor to wtedy pokarm jest ppozywniejszy i maly w nocy lepiej spi- bynajmniej ona tak miala. I faktycznie po budyniu czy kakao pospi z 5/6 godzin, a tak to ok 4/4.5

a ze po chlebie z ziarnami wzdecia? pierwsze slysze. Czytalam za to zeby nie byc caly czas na bialym pieczywie i nie jesc za często razowego chleba.

K+D mam te wyciskane. Nie widze problemu w podawaniu.

Ja zawsze miewałam, więc boję się, że skoro ja mam po ziarnistym chlebie takie atrakcje to i mała mieć będzie.
    W nocy to sama się budzi tak co 4h i na razie dobrze, bo po takiej przerwie to mi piersi eksplodują, cieknie z nich, więc jak tylko mi się pokarm unormuje, to spróbuje tego budyniu ;)
    Ponoć czekolady nie wolno, jesz i wszystko ok? Planuje jakoś tak delikatniej przez pierwsze miesiące, a potem zacznę wprowadzać ciekawsze produkty, dziś pierogi leniwe na obiad ;)
    W sumie w szpitalu to nawet jadłam makaron+biały ser+jogurt truskawkowy i nic, zero problemów, ale w domu to jakoś tak inaczej, bardziej patrzę na to co jem. Jako rodzice `alergicy` trochę się boje o małą, że ją coś uczuli.

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • Welina Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... czekam na ten moment z niecierpliwością :) i jestem przekonana że tak jak do tej pory rozpakowane Mamusie pisały jak się dostanie Maluszka do siebie to nie ma cudowniejszej chwili - choćby nie wiem jak było parę godzin wcześniej :)

Ag... lubi tę wiadomość

dqpri09k9d4fedco.png
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:

Najlepsze w porodzie jest to, że szybko się zapomina o bólu. pamięta się głównie te piękne chwile ;) Trochę zazdroszczę tym, które rodziły z partnerami sn, ja niestety nie... A tak bardzo chciałam mieć taką chwilę, takie narodziny rodziny, już wszystko ugadane miałam, salę, przecięcie pępowiny przez mojego M, a tu nici :( Dobrze, że go wpuścili do małej jak mnie szyto.

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agataa czekolady ciemnej w sumie nie jem, ale jakos nie mam ochoty. Czasem cos tam zjem, jakies ciastko w czekoladzie albo cos. Jem białą czekolade za to. No i narazie wszystko OK.
    Tych wzdymajacych nie jem ( fasoli, grochu, kapusty)- to wiadomo.
    Teraz podobno odchodzi sie od tej diety eliminacyjnej wiec skoro probowalas i bylo OK to moze jedz smialo dalej:)
    ja wczoraj zjadlam zapiekanke z cukinii i miesem mielonym pod beszamelem i tez wszystko w porządku.

no mi krocze o porodzie nie dalo 2 tyg zapomniec, ale to przyszlo po porodzie wiec sam porod wspominam super.
    Agataa najwazniejsze ze teraz juz jestescie w 3:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 13:59

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się boję jeść wielu rzeczy by nie zaszkodzić Małej. Wczoraj miała taką jakby kolkę i dzisiaj już w ogóle nie wiem co jeść.

Wiem że muszę sporo kalorii pochłonąć rzeby mleko było kaloryczne. Muszę chyba próbować metodą prób i błędów.

Aaaaa i wróciłam już do wagi sprzed ciąży. :)
    Taka miła niespodzianka. :D

Ag..., Wiki81, kasia86, agnesik, isabelle lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agataa gratulacje

Czy możesz podać datę porodu, abysmy mogły wpisac na nasza listę, bo nie pamietam czy tam już wszystko jest

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
‹‹ 1867 1868 1869 1870 1871 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ