*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAg... wrote:wieszalyscie juz dzieciom karuzele?? nie wiem czy powiesic czy za wczesnie jeszcze.
Ja na pewno bedę czekać do zakończonego miesiąca. -
Maud11 wrote:Wiki, a jak Twoje piersi? Udało się opanować sytuację?
Ja mam nadzieję że u mnie ten nawał się kiedyś skończy...
U mnie moze 2 dni to trwało.www.styczniowki2015.phorum.pl -
My dzis do domku idziemy, moze wtedy Was nadrobie. Grtulacje dla Mam, co urodziły i duzo sił dla rodzących.
Ag..., Wiki81, Maud11, bluegirl89, Nuskaw, Ewelina88, isabelle, M4DZI4 lubią tę wiadomość
Marianna [*] 08.11.2013 8tc
Kamilka 7.01.2015
Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
Weronika 11.08.2017 -
Ag ja kupiłam w zeszłym tygodniu karuzelę i powiesiłam nad łóżeczkiem. Ale Hania śpi w kołysce. Na łóżeczku jest przewijak i jak zmieniam pieluszkę to się na to patrzy.
Mam wrażenie ze moje dziecko jest kilka tygodni do przodu jesli chodzi o rozwój. Jak miała tydzień to sam główkę obracała podczas snu z jednej na druga stronę. A od tygodnia jak leży ba brzuchu to tez podnosi głowę i przekłada na druga stronę. Synek dużo później to robił. A jak jej u Was?Ag... lubi tę wiadomość
www.styczniowki2015.phorum.pl -
Kostek na brzuchu obraca główkę, jak go pionizuję to tez dosc dlugo trzyma ją sam.
a podczas snu to hmmm nie zwrocilam uwagi:D pozatym robi się pomalu chyba taki kumaty i wchodzi w interakcje jakby, patrzy się i wodzi wzrokiem za nami, za zabawkami albo za głosem.
no w koncu dzis przestal byc noworodkiem i jest dumnym niemowlakiem:DWiki81, bluegirl89, Selene, renia83 lubią tę wiadomość
-
Hej.
Za nami pierwsze ciężkie chwile.
Ala miała chyba jakaś niestrawność. Płakała cały wieczór. Masowalismy jej brzuszek, puszczała co jakiś czas bąki. To było straszne patrzeć jak dziecko cierpi.
Mamy które brały w ciąży euthyrox. Czy macie zalecone zbadać poziom tsh u dziecka po 2 tygodniach od urodzenia?
Kiedy robi się usg bioderek? -
Witam się nadal w dwupaku, dzisiaj obudził mnie silny ból podbrzusza jak na @ i do tego ból krzyża i juz miałam nadzieję że rodzę haha ale przeszło. Ale podczas siusiu odszedł kolejny fragment czopa tym razem leciusieńko rózowy więc może, może już na dniach i obędzie się bez wywoływania.
waszka a myślałam że to moja 2,5cm szyjka bije rekordy, a tutaj jeszcze 3 cm u Ciebie
kamilaa88 może teraz jak brzuch Ci opdał, główka poszła niżej to dziecko ma więcej miejsca i bardziej prostuje nóżki i stąd te kopanie po żebrach ??
Ewelina trzymam kciuki za Was, może to już dziś akcja pójdzie do przodu??waszka88, bluegirl89 lubią tę wiadomość
-
No to i my się witamy w dwupaku
U nas bez większych zmian, poza wieczornymi twardnieniami i lekkimi bólami @. Tak jak cały czas byłam przekonana, że jednak urodzę szybciej, tak teraz zaczynam sądzić, ze jednak doczekam do swojego terminu, mam strasznie chce żeby Zosia urodziła się 21 na dzień babci, ale to bez sensu mieć tak urodziny ;p ha ha ha
Co do KTG to ja nie dostałam żadnego skierowania na to badanie, także myślę, że pierwsze będę miała jak już się zacznie poród...
Buziaki dla wszystkich naszych forumowych dzieciaczków :* Są przeurocze !!! -
nick nieaktualny
-
witam
gratulacje dla nowych mamusiek:) dzieciaki są śliczne-wszystkie forumowe!!!
i ja się pochwalę swoim Sebulkiem, wczoraj miał tydzień
starsza siostrzyczka ładnie pomaga, na razie jest delikatna ale ciągle chce mieć Sebulka na kolankach więc wtedy jestem uwięziona przy nich, nie odchodzę nawet na centymetr;) poza tym całuje ciągle w czółko, delikatnie głaszcze, podaje pampersy i wyrzuca zużyte, ma żywą laleczkę w domku:)
ja już doszłam całkowicie do siebie, nic nie boli, nic nie ciągnie, praktycznie nie krwawie, lekkie tylko zabrudzenia na wkładce... mały coraz lepiej, już nawet potrafi przespać w nocy 3 godziny:) w dzien karmie średnio co 2 godziny, jak zaśnie przy jedzeniu to trochę częściej, w nocy co 2-3 godzine, jest tylko na piersi i codziennie wydaje mi się większy;)
pytałyście o wagę, ja w szpitalu zostawiłam niecałe 5 kg, wróciłam do domy we wtorek 6 stycznia, od tego czasu schudłam 3,5 kg, jeszcze 9 kg mi zostało, ale mam nadzieję że schudnę więcej;) na razie pilnuję się z jedzeniem, oczywiście nic smażonego, mięsko na parze gotuję, ze słodyczy tylko biszkopty, kawa tylko zbożowa, zjadłam wczoraj jajko i wypiłam dwie kawy zbożowe z mlekiem no i mały ma dziś jakieś krostki na policzkach, nie wiem z czego, dwa dni teraz bez mleka i jajka o zobaczymy co dalej;) jutro chcę spróbowac pomidorka;) na razie jem tylko dżem, szynki i kiełbasy drobiowe, pasztet łagodny, rosołki łagodne, mięsa różne-wołowina, kurczak, indyk na razie jadłam, dorsza, marchewki, pietruszki, buraki i z tego nic małemu nie było choć widzę że często się pręży i napina, boli go trochę brzuszek... aa i zjadłam kołaczyka z budyniem bez szkód chyba;)MartaKD, Ag..., Maud11, olka25, kasia86, Wiki81, Kawa, Agus89, waszka88, Izabelka88, rastafanka, lwuska55592, szpilka, Viv78, bluegirl89, magdalenka, nix, renia83, agnesik, isabelle, M4DZI4, Paula44 lubią tę wiadomość
-
Agus89 wrote:Hej.
Za nami pierwsze ciężkie chwile.
Ala miała chyba jakaś niestrawność. Płakała cały wieczór. Masowalismy jej brzuszek, puszczała co jakiś czas bąki. To było straszne patrzeć jak dziecko cierpi.
Mamy które brały w ciąży euthyrox. Czy macie zalecone zbadać poziom tsh u dziecka po 2 tygodniach od urodzenia?
Kiedy robi się usg bioderek?
ja brałam euthyrox i mały ma mieć badanie tsh i ft4 w 3-4 tyg życia i w 6 miesiącu, tak mam wpisane na wypisie, już się tego boję....Agus89 lubi tę wiadomość
-
Wiki, mój też silnie dźwiga główkę i przekłada sam na drugą stronę. Położna mówi, że jest bardzo silny, a ja się zastanawiam, czy aż nie za bardzo. Boję się, żeby nie przegapić wzmożonego napięcia mięśniowego. Dzisiaj mamy wizytę patronażową pediatryczną (lekarka przyjeżdża do domu - super jak dla mnie), więc o to zapytam.
Adaś dzisiaj ważony i przekroczył już swoją masę urodzeniową
Jeszcze się pożalę na zupełnie inny temat. Mamy w domu robaczywe schody... wyobraźcie sobie, że zamontowane w wakacje bukowe, piękne schody są pełne robali zżerających drewno (żuki takie 1,5 cm), które po pół roku zaczęły drążyć korytarze i wyłażą na zewnątrz. Jajka musiały być w drewnie. I w tym tygodniu mają przyjechać wykonawcy i wymieniać wszystkie podstopnie. Zastanawiam się, jak to będzie z małym dzieckiem w domu. Jakoś będziemy musieli wytrzymać. -
nick nieaktualnyChanela nie nosze zadnego pasa narazie, brzuch już zeszedł, no mała oponka została. Dziś ściągnęłam szwy, jest zaczerwienione ale ładnie wygląda. Pas założe jak się całkiem wygoi
i mam zamiar kupić dermo roller z igiełkami i nim jezdzić po bliźnie. A na brzuch za jakiś miesiąc zastosuję olej migdałowy plus folię spożywczą tą streczową i będę masażerem masować lub lampą na podczerwień przykładać. Całe szczęście uniknęłam rozstępów-tfu tfu
Isabel no właśnie sama się zdziwiłam że niby z tyłu, bo kumpela mi mówiła że zawsze musi być logiem z przodu O_o. ale zapinam normalnie
Co do wzrostu, mam wrażenie że mała bardzo podrosła na długość. Ciuszki wyprawkowe komplet 56r który miała do szpitala jest już przyciasnawy!
Mi oprócz wit D+K nic nie kazali podawać małej. Wam kazali żelazo??agnesik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja podaje tylko Wit K+D.
A.loth ja się obawiam ze brałam sterydy w ciazy i dlatego taki silny, ale to moje wymysły.
A ze schodami współczuję. Faktycznie dziwna sytuacja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 12:49
Kawa lubi tę wiadomość
www.styczniowki2015.phorum.pl