X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalenQ mi położna zaleciła patyczkiem ze spirolem 100% czyścić dookoła żeby szybciej odpadł. A w klinice kazali octaniseptem ale po nim ponać dłużej to trwa zanim odpadnie, więc się przerzuciłam na ten spirol i widzę już po 2 dniu że dość szybko zaczął zasychać.

ah i mi kazali czyścić tym patyczkiem bo tam się zbiera dookoła niego, zresztą po patyczku widzę że zawsze jest "zabrudzony", żeby nie złapać jakiegoś zapalenia.

Malenq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene Chociaż tyle że pomaga. Mój totalnie nic, nie ma go, a jak już wróci to tv ;/ w domu nic nie zrobi, przy małej też nie "bo się nie znam na dzieciach", no tak a ja się znam "wkońcu urodziłam już trójkę" :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomasz na cycu, ksiądz po kolędzie piętro niżej... Dziecko ssij że szybciej!!! Nieważne że 15 minut temu wciągnąłem 90 ml z butli....

bluegirl89, szpilka, Selene, Agus89, Kawa, renia83, isabelle, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• Selene Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 18:28

Malenq lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

• szpilka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bell i co z dentysta??

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    I pytanie o pępuszek jak go pielęgnowałyście?

Malenq, co do pępuszka to przede wszystkim nie bój się go odginać i czyścić patyczkiem w zakamarkach.
    Myśmy z mężem tak cudowali żeby przypadkiem małego nie urazić, a przyszła położna, odgięła pępek, wyciągnęła dużo dziadostwa z zakamarków i powiedziała że jego to w ogóle nie boli i żeby się nie bać.
    My używamy patyczków, octeniseptu i normalnie moczymy w kąpieli, bo potem można dobrze wyczyścić. Ważne żeby dobrze później osuszyć.

Malenq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po kolędzie :)
    Najpierw Tomusiowi zarzuciłam że złośliwy jest bo tak się mu zachciało piersi przed samą kolędą, ale jak possał 8 minut to odpadł, przespał śpiewających ministrantów, ujadającego psa (bo mu się ministranci nie spodobali) i księdza też, więc mamusia przeprosiła :)

Nuskaw, szpilka, Selene, renia83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Kawa a da się go jakoś zmotywować? nie wiem.. jakbyś zostawiła go z dzieckiem samych.. może potrzeba aby nabrał z maluszkiem jakiejś więzi? :) a jak wogóle się spisał przy porodzie?

A może też przechodzi jakieś wewnętrzne załamanie i hasła "nie znam się na dzieciach" dają mu "wolność" od obowiązków itp.. Nie wiem.. próbuję go jakoś usprawiedliwić, bo chcę wierzyć, że jednak przyjdzie czas, że się zmotywuje i zacznie ci pomagać :)

Przy porodzie i w czasie pobytu w klinice super. A w domu nic, aż mi się przykro zrobiło. Pyta tylko co potrzebuje to zajedzie do sklepu. Już wolę zamówić z allegro niż żeby gdzieś jezdził i go nie było. Załamania raczej nie przechodzi bo wszytskim się chwalił pokazywał zdjęcia, był dumy...

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku a ja taka ostrożna z tą pielęgnacją pępuszka. Leciutko smyram waciakiem z ocentiseptem, a wy to widzę na hardkorze go czyscicie. :D

Wiki81 lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Jejku a ja taka ostrożna z tą pielęgnacją pępuszka. Leciutko smyram waciakiem z ocentiseptem, a wy to widzę na hardkorze go czyscicie. :D

Chwyć odciągnij i wyczyść :D ja też taka ostrożna byłam ale jak zobaczyłam jak położna to robi to byłam przerażona! :P

u mnie jedynym problemem jest to że strasznie krótko go obcięli :/ przez co ciężko mi go chwycić.

Agus89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuskaw wrote:
    Maud, Ty rodziłaś na Kopernika, tylko przez CC? Jak tam jest po porodzie z warunkami.

Nuskaw, ja mogę o Kopernika wypowiedzieć się tylko pozytywnie. Nie wiem czemu masz takie nastawienie... Naprawdę nie jest tam źle :)
    Chociaż wiem że opinie są różne. Natomiast ja trafiałam na naprawdę dobre i fajne położne i lekarzy.

Po porodzie leżałam na oddziale na II piętrze. Położniczy jest też na parterze więc jeżeli trafiłabyś tam, to już zupełnie inny personel i nie mam pojęcia jakie warunki. Z bloku porodowego, który jest na II p. trafia się tam, gdzie akurat jest miejsce - więc to jest loteria czy parter czy II p.

Położne od kobiet wszystkie były ok. Położne od noworodków też ok, ale podobno są jakieś niefajne, ale ja akurat nie trafiłam. 2 razy była u mnie doradczyni laktacyjna, dzięki której od razu karmiłam piersią. Oprócz tego były takie panie od noworodków które równie skutecznie pomagały przystawiać. Lekarze robią obchody ekspresowo, chyba że masz pytania lub coś zgłaszasz to wtedy się Tobą zajmują. Trafiłam na 3 różnych pediatrów i każda z nich była naprawdę świetna.

Jeżeli oddasz maluszka na noc to na pewno dokarmią mm. Jeżeli go zostawisz ze sobą a będziesz miała problem z pokarmem - w każdej chwili możesz iść po mleczko (Nan Pro). Nie ma parcia na żaden typ karmienia - pomagają dostawiać do piersi, ale w razie "w" można pójść po mleczko.
    Na oddziale jest też pokój z jakimiś dużymi laktatorami medeli, gdybyś miała problem dostajesz swój zestaw do podłączenia i możesz ściągać do woli.

Ogólnie jest problem z miejscami, oddział jest zawsze pełny, więc położne mają dużo roboty, ale jak o coś zapytasz i pójdziesz po pomoc to ją otrzymasz. Tylko trzeba nie bać się pytać, pytać i pytać :)

Warunki natomiast na II piętrze są bardzo dobre - oddział jest odnowiony. Ja leżałam w sali 3 osobowej z łazienką. Są też takie że np. 2 sale 2-osobowe i pomiędzy nimi wspólna łazienka.

Jeżeli chodzi o odwiedziny to teoretycznie od po obchodzie do 20. Mój mąż 2 dni siedział do 22 i było ok.

Jak będziesz miała jakieś konkretne pytania to pisz :)

Nuskaw lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:

Aguś to Ty jak mój mąż :) ale położna go przetestowała - najpierw pokazała jak trzeba i kazała mu powtórzyć :)
    I teraz czyścimy dogłębnie :)

Agus89 lubi tę wiadomość

• marrtka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie, przyjął mnie inny lekarz, bo moja gin na urlopie. Pokazałam mu wynik usg zrobionego w sobotę (położenie poprzeczne dziecka), on zrobił swoje usg i stwierdził położenie główkowe. W dodatku podważył wiarygodność tamtego lekarza :O Teraz nie wiem na czym stoję, przecież ona tam w środku nie ma karuzeli. Zresztą poczułabym obrót.
    Dziewczyny mam już dosyć, wysiadam psychicznie :( chcę już urodzić albo niech ją ktoś wyciągnie.

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuję wieczorem wyczyścić go dogłębniej
    :)

Maud11 lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka wrote:
    Jestem po wizycie, przyjął mnie inny lekarz, bo moja gin na urlopie. Pokazałam mu wynik usg zrobionego w sobotę (położenie poprzeczne dziecka), on zrobił swoje usg i stwierdził położenie główkowe. W dodatku podważył wiarygodność tamtego lekarza :O Teraz nie wiem na czym stoję, przecież ona tam w środku nie ma karuzeli. Zresztą poczułabym obrót.
    Dziewczyny mam już dosyć, wysiadam psychicznie :( chcę już urodzić albo niech ją ktoś wyciągnie.
    poproś o usg na porodówce, jak stwierdza, że jest poprzecznie to dzidzie wyciągną, wszystko będzie dobrze

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 13:36

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtka - na porodówce zrobią Ci usg i wszystko będzie dobrze. Głowa do góry. :) Już niedługo przytulisz swoje Maleństwo. :)

Wiki81 lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny <3 nie będę już o tym myśleć. Wracając kupiłam wielki kawał szarlotki, taką matka ma dziś kolację http://emoticoner.com/files/emoticons/piece_of_cake/piece-of-cake-smiley-10.gif

Selene, szpilka, Chanela, renia83, Agus89 lubią tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
‹‹ 1880 1881 1882 1883 1884 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ