X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka1 wrote:
    Hej Dziewczyny,

Ja jestem już 10dni po cc i mam dość słabe krwawienie jakby powoli już się kończyło.
    Co do Małej to mam podobnie jak Wy Ag i Wiki. Na początku jadła po 20 min a teraz wystarczy jej 5-10 min i mam wrażenie że nie nadąża polykać pokarmu bo on tak szybko leci. No i po jedzeniu czasami ma czkawke. Też mamam tryskajace piersi ;-) śmieszne to zjawisko. :-)

Serdeczne gratulacje dla kolejnych Mamusiek.
    U nas czkawka jest praktycznie zawsze.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. U mnie nadal rozwarcie na 1cm i cisza. Moja ginka postanowiła to zmienić. Zabrała mnie na masaż szyjki. Boże co za ból i skurcze od razu. Będę pewnie jeszcze mieć. Jutro zaczynamy rodzic bo jest moja ginka a jak jutro nie na rady to czwartek mam już mieć córkę. Obiecała moja lekarka. Bardzo jestem zadowolona z niej.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    U nas czkawka jest praktycznie zawsze.

u mnie czkawka jest po każdym posiłku, tak jak w ciąży.. można ciepłą wodę przegotowaną podać jeśli się długo męczy

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś jestem z siebie dumna :) Ogarnęłam obiad, 3x prania i odkurzanie :D i powoli znowu zaczynam wyglądać jak człowiek!

Ag..., szpilka, jonka91, renia83, Agus89, Chanela, Selene, bluegirl89, Maud11 lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Ja dziś jestem z siebie dumna :) Ogarnęłam obiad, 3x prania i odkurzanie :D i powoli znowu zaczynam wyglądać jak człowiek!

Matka polka perfekcyjna:)

szpilka, Kawa lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka cieszymy się, że się odezwałaś, czekamy razem z Tobą na maleńką, dobrze, że masz lekarkę, która się interesuje

Ewelina88 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Podziwiam!
    Jak nawał pójdzie na bok i praestanie doskwierać krocze to i ja będę perfekcyjna!

Ag..., Agus89, Wiki81 lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• marrtka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuskaw wrote:
    Powiedziała, że nie ma u nich takiej opieki dla noworodków jak tam i ze odsyłają ciążę niefizjologiczne do tego szpitala. I najlepsze, że jakbym nie była na insulinie to może jeszcze mogłaby rodzic. Aaa co za baba. Ściema jakich mało, po prostu przebierają sobie w pacjentach, bo mają tyle chętnych. Trudno musze przestawić teraz swoje myślenie i będę do Was pisać jak mi będzie źle w tej Klinice :-(

Jakby któraś z Was cierpiała na nadmiar czasu, albo dalej nie mogła doczekać się porodu polecam serial The Affair. Jestem w połowie bardzo fajny :-)

Nuskaw gdzie chciałaś rodzić? Nie słuchaj ściem i nie przejmuj się.

dxomkrhms4puy6o2.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mi bycie perfekcyjną panią domu nie grozi :)

Ag..., Wiki81 lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jakbyscie sie jeszcze zastanawialy nad bazą Isofix to po wczoraj polecam jeszcze bardziej. Wiatr, deszcz ze sniegiem, zimno jak cholera a tu tylko klik i zamontowane. nie chce myslec jakbym go musiala w pasy montowac kilka minut w takiej pogodzie:/

Wiki81 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 13:35

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawus napisz mi w wolnej chwilce, bo teraz nawet nie znajde, jesli juz pisals, czy jestes zadowolona z laktatora canpola.

Kawa lubi tę wiadomość

• Chanela Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka Kawa pisała że bardzo poleca, to chyba jest :)

Kawa, jonka91 lubią tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perfekcyjna? Nie, poprostu dla mnie to wyczyn bo jestem sama z noworodkiem. M od 6 rano do ok 18 w pracy, jak wróci pomaga trzymać małą przy kąpieli i jedzie albo na zakupy albo na siłownie. Myślałam że po porodzie coś się zmieni, zacznie pomagać w domu by było czysto czy choćby zajmie się małą, a go cały czas nie ma. Czuję się cholernie samotna
    jonka91 wrote:
    Kawus napisz mi w wolnej chwilce, bo teraz nawet nie znajde, jesli juz pisals, czy jestes zadowolona z laktatora canpola.

Polecam jak najbardziej, gdybym go w czasie nawału nie miała to bym zginęła :)

jonka91 lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Podziwiam!
    Jak nawał pójdzie na bok i praestanie doskwierać krocze to i ja będę perfekcyjna!
    Jonka! kobito dopiero urodziłaś. Daj sobie czas do perfekcyjnosci:)
    ja przez ponad 2 tyg snulam sie w pizamach po domu i moim jedynym zajeciem bylo karmienie.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • marrtka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie kciuki plis. Jadę do mojej gin wbić się na krzywy ryj między pacjentami. Tak się boję o dziecię, że prędzej do psychiatryka trafię niż na porodówkę...

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtka a co sie dzieje?

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka kciuki zacisniete a Ty staraj się być spokojna, bo nerwy robią więcej szkody niż pozytku (mówię ja w ciąży panikara,że hoho)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z wątków humorystycznych mężu się ze mnie śmieje, że do 3 roku zycia bede dzidziusiowi mówić, że jeszcze nie czas na poród

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Jonka! kobito dopiero urodziłaś. Daj sobie czas do perfekcyjnosci:)
    ja przez ponad 2 tyg snulam sie w pizamach po domu i moim jedynym zajeciem bylo karmienie.
    Co racja to racja! Ale mezu powirdzial, ze juz super przebieram malego. Nawet placz juz mnie nie rusza. Przynajmiej w kwestii kupek i pamperow bede perfeect.
    Marttka trzymaj sie dzielnie !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 15:52

Ag..., szpilka, Kawa, blador lubią tę wiadomość

‹‹ 1878 1879 1880 1881 1882 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ