X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka1 wrote:
    Hej Dziewczyny,

Ja jestem już 10dni po cc i mam dość słabe krwawienie jakby powoli już się kończyło.
    Co do Małej to mam podobnie jak Wy Ag i Wiki. Na początku jadła po 20 min a teraz wystarczy jej 5-10 min i mam wrażenie że nie nadąża polykać pokarmu bo on tak szybko leci. No i po jedzeniu czasami ma czkawke. Też mamam tryskajace piersi ;-) śmieszne to zjawisko. :-)

Serdeczne gratulacje dla kolejnych Mamusiek.
    U nas czkawka jest praktycznie zawsze.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. U mnie nadal rozwarcie na 1cm i cisza. Moja ginka postanowiła to zmienić. Zabrała mnie na masaż szyjki. Boże co za ból i skurcze od razu. Będę pewnie jeszcze mieć. Jutro zaczynamy rodzic bo jest moja ginka a jak jutro nie na rady to czwartek mam już mieć córkę. Obiecała moja lekarka. Bardzo jestem zadowolona z niej.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    U nas czkawka jest praktycznie zawsze.

u mnie czkawka jest po każdym posiłku, tak jak w ciąży.. można ciepłą wodę przegotowaną podać jeśli się długo męczy

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś jestem z siebie dumna :) Ogarnęłam obiad, 3x prania i odkurzanie :D i powoli znowu zaczynam wyglądać jak człowiek!

Ag..., szpilka, jonka91, renia83, Agus89, Chanela, Selene, bluegirl89, Maud11 lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Ja dziś jestem z siebie dumna :) Ogarnęłam obiad, 3x prania i odkurzanie :D i powoli znowu zaczynam wyglądać jak człowiek!

Matka polka perfekcyjna:)

szpilka, Kawa lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka cieszymy się, że się odezwałaś, czekamy razem z Tobą na maleńką, dobrze, że masz lekarkę, która się interesuje

Ewelina88 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Podziwiam!
    Jak nawał pójdzie na bok i praestanie doskwierać krocze to i ja będę perfekcyjna!

Ag..., Agus89, Wiki81 lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• marrtka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuskaw wrote:
    Powiedziała, że nie ma u nich takiej opieki dla noworodków jak tam i ze odsyłają ciążę niefizjologiczne do tego szpitala. I najlepsze, że jakbym nie była na insulinie to może jeszcze mogłaby rodzic. Aaa co za baba. Ściema jakich mało, po prostu przebierają sobie w pacjentach, bo mają tyle chętnych. Trudno musze przestawić teraz swoje myślenie i będę do Was pisać jak mi będzie źle w tej Klinice :-(

Jakby któraś z Was cierpiała na nadmiar czasu, albo dalej nie mogła doczekać się porodu polecam serial The Affair. Jestem w połowie bardzo fajny :-)

Nuskaw gdzie chciałaś rodzić? Nie słuchaj ściem i nie przejmuj się.

dxomkrhms4puy6o2.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mi bycie perfekcyjną panią domu nie grozi :)

Ag..., Wiki81 lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jakbyscie sie jeszcze zastanawialy nad bazą Isofix to po wczoraj polecam jeszcze bardziej. Wiatr, deszcz ze sniegiem, zimno jak cholera a tu tylko klik i zamontowane. nie chce myslec jakbym go musiala w pasy montowac kilka minut w takiej pogodzie:/

Wiki81 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 13:35

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawus napisz mi w wolnej chwilce, bo teraz nawet nie znajde, jesli juz pisals, czy jestes zadowolona z laktatora canpola.

Kawa lubi tę wiadomość

• Chanela Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka Kawa pisała że bardzo poleca, to chyba jest :)

Kawa, jonka91 lubią tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perfekcyjna? Nie, poprostu dla mnie to wyczyn bo jestem sama z noworodkiem. M od 6 rano do ok 18 w pracy, jak wróci pomaga trzymać małą przy kąpieli i jedzie albo na zakupy albo na siłownie. Myślałam że po porodzie coś się zmieni, zacznie pomagać w domu by było czysto czy choćby zajmie się małą, a go cały czas nie ma. Czuję się cholernie samotna
    jonka91 wrote:
    Kawus napisz mi w wolnej chwilce, bo teraz nawet nie znajde, jesli juz pisals, czy jestes zadowolona z laktatora canpola.

Polecam jak najbardziej, gdybym go w czasie nawału nie miała to bym zginęła :)

jonka91 lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Podziwiam!
    Jak nawał pójdzie na bok i praestanie doskwierać krocze to i ja będę perfekcyjna!
    Jonka! kobito dopiero urodziłaś. Daj sobie czas do perfekcyjnosci:)
    ja przez ponad 2 tyg snulam sie w pizamach po domu i moim jedynym zajeciem bylo karmienie.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • marrtka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie kciuki plis. Jadę do mojej gin wbić się na krzywy ryj między pacjentami. Tak się boję o dziecię, że prędzej do psychiatryka trafię niż na porodówkę...

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtka a co sie dzieje?

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka kciuki zacisniete a Ty staraj się być spokojna, bo nerwy robią więcej szkody niż pozytku (mówię ja w ciąży panikara,że hoho)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z wątków humorystycznych mężu się ze mnie śmieje, że do 3 roku zycia bede dzidziusiowi mówić, że jeszcze nie czas na poród

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Jonka! kobito dopiero urodziłaś. Daj sobie czas do perfekcyjnosci:)
    ja przez ponad 2 tyg snulam sie w pizamach po domu i moim jedynym zajeciem bylo karmienie.
    Co racja to racja! Ale mezu powirdzial, ze juz super przebieram malego. Nawet placz juz mnie nie rusza. Przynajmiej w kwestii kupek i pamperow bede perfeect.
    Marttka trzymaj sie dzielnie !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 15:52

Ag..., szpilka, Kawa, blador lubią tę wiadomość

‹‹ 1878 1879 1880 1881 1882 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ