*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
No wlasnie apropo pneumokokow pytala czy planujemy zlobek, nianke czy ja bede.
nie wiem co planujemy ale jak mam za free to zaszczepie.
Wiki czyli poprostu takie dzieciaki mamy.
Nie wiem czy ten wytrysk moze nie jest przez te laktacyjne herbatki. On by sie chcial podelektowac cycem a tu go zalewa tak ze nie zdązy łykac:)
odstawie- zobaczymy.
A wlasnie pan kurier przyniosl pałąk na wozek i mate edukacyjna:)
ale fajne kolorowe- super. -
nick nieaktualnyMój Tomuś też je od 10 do 20 minut i później sam odstawia. To znaczy marszczy czoło i stęka jakby go ta pierś parzyła i sama trzymała
Jak idzie spać to wybudzamy po 3-4 h, a jak jest na czuwaniu to się domaga po 1,5-2 h.
Mam nadzieję że ładnie przybiera, byłam przekonana że będziemy musieli wspomóc się MM ale jakoś idzie na samej piersi. Czasem dostaje z butelki moje mleko jak nie zdążymy zamrozić (staramy się mrozić od razu po ściąganiu, jeżeli jest za mało to mu dajemy w tej samej dobie) a ja wtedy ściągam, ale to rzadko.
Jutro wizyta położnej po 6 dniach, mam nadzieję że przybrał w normie. -
Cześć Ciocie
Ag..., MistrzyniWKochamCieMisiu, rastafanka, Becia81, Kawa, jonka91, MartaKD, szpilka, M4DZI4, Anielle, Goosiaczek2, Welina, waszka88, lwuska55592, Chanela, bluegirl89, renia83, kamilaaa_88, Emca, Selene, Wiki81, Ewelina88, OliOla, Maud11, isabelle, Malenq lubią tę wiadomość
-
Witam:)
Tu lutówka, która urodziła w styczniu...
Przedstawiam Wam moje panny urodzone 5.01.2015 przez cesarskie cięcie
Maja urodzona o godz 10:58 z wagą 2900g i wzrostem 53cm
Ola urodzona o godz 11:00 z wagą 1900g i wzrostem 44cm
Ogromnie jestem szczęśliwa, że mogę już tulić moje księżniczki. Co jakiś czas będę podczytywać, bo jesteśmy na podobnym etapie dziecięcym, ale dziewczynki wypełniają moją każdą chwilę i jak znajdę tylko moment czasu wolnego to na razie poświęcam go na sen. Pozdrawiamy !!! (jeszcze ze szpitala)
Ag..., Agus89, rastafanka, Maud11, Becia81, Kawa, jonka91, MartaKD, M4DZI4, szpilka, Welina, waszka88, lwuska55592, Chanela, Goosiaczek2, bluegirl89, renia83, babeczka, kamilaaa_88, Emca, Selene, Wiki81, Ewelina88, Paula44, KasiaKwiatek, olka30, isabelle, Malenq lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWiki u mnie z pionizacją było tak że jak leżałam na łóżku to podkład miałam czysty, a jak wstałam, mimo że miałam belle między nogami to zalałam całą podłogę krwią. Zrobiłam taką ścieżkę od łóżka aż do łazienki
a teraz barrdzo skąpe krwawienie-właściwie same takie gluty tylko przy podcieraniu.
Wiki81 lubi tę wiadomość
-
Chanela wrote:Marta ja też będę mieć CC. Zostały 2 tygodnie, więc wcale już nie tak wiele. Torbę by przydało się mieć przygotowaną. Dodatkowo popsuł mi się telefon
Nikt nie słyszy jak do niego mówię. Więc trzeba będzie pojechać chyba do salonu i jakąś umowę podpisać jeszcze. Dziewczyny jakich macie operatorów?
Dobrze że piszecie o tych witaminach bo ja nic o tym nie słyszałam, może i by powiedzieli na oddziale, ale wiadomo że różnie bywa ze wszystkim.Chanela lubi tę wiadomość
-
Witajcie Kochane
poprzedni post mi telefon zjadł a już nie miałam siły pisać jeszcze raz
Chanela my sie chyba wymieniami bezsennymi nocami
ja dziś od 4 do 8 oczy na zapałki, potem troche zasnełam, no i zaczyna mnie ogarniac przedporodowa panika
Ag napisz jeszcze raz, że poród jest fajny -
Melula gratulacje !!!
Izabelka88 trzymam kciuki !!!
Mistrzyni przesłodkie te Twoje księżniczki!!!
a ja jestem wkurzona bo zmienili mi godzinę CC z rana na popołudniebez sensu wogóle, więcej stresu od rana i dłużej na głodzie :p Wczoraj dzwonili.Dzięki Bogu GBS ujemny ale coś innego się przyplątało i muszę jeszcze przed porodem przejśc błyskawiczną kurację antybiotykową
Dziś mam batmana po kolędzie...niech mnie wyświęci i prześwięci przed piątkiem...
Miłego dzionka systkim!
Malenq lubi tę wiadomość
-
u nas też lipa z kp
mam podobno kiepskie brodawki i mały chwyta bardzo płytko, próbujemy przez kapturki, ale i tak nie zawsze się udaje, pociumka chwilę i je swoją porcję mojego odciągniętego mleka, a jak mi brakuje to daję mm, bo mimo ogromnych piersi moja laktacja bardzo powoli się rozkręca, ale cóż już się tym nie stresuję będę odciągać ile się da, a jak nie to na mm dzieci też się chowają, wolę najedzone mm i szczęśliwe dziecko niż zanoszące się z głodu
renia83, Goosiaczek2, Wiki81 lubią tę wiadomość
-
Chanela ja mam mix w plusie za 50 i jestem nawet zadowolona, ale jak zobaczyłam nową ofertę to sadze, że ich z lekka pogrzało, wiec jak znajdziesz cos fajnego to pisz, bo ja po 13 latach chyba dojrzałam do zdradzenia plusa z innym operatorem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 13:00
-
szpilka wrote:Witajcie Kochane
poprzedni post mi telefon zjadł a już nie miałam siły pisać jeszcze raz
Chanela my sie chyba wymieniami bezsennymi nocami
ja dziś od 4 do 8 oczy na zapałki, potem troche zasnełam, no i zaczyna mnie ogarniac przedporodowa panika
Ag napisz jeszcze raz, że poród jest fajny
no no... jak najbardziej:) powies sobie na lodówce. PORÓD JEST FAJNY:Dszpilka lubi tę wiadomość
-
Chanela a ja mam PLAY z tym, ze mojej oferty już nie da się dostać...płacę 12,30zł i nie umiem tego wygadać, są tam jakieś limity, ale dla mnie nie do wykorzystania na co dzień.
Odebrałam dziś w końcu GBS-a i na szczęście ujemny więc trochę spokoju przynajmniej
-
Hej. Jesli chodzi o szczepienia to my podejmiemy decyzje o tym jak dalej szczepic juz po 1 wizycie u pediatry. A na pewno na rota i pneumo zaszczepimy. Mlody zapewne bedzie chodzil razem ze mna do pracy zlobek/przedszkole i nie wyobrazam sobie ciaglego siedzenia w domu czy szpitalu. Wolimy zainwestowac w jego, mam nadzieje zdrowie.
A u nas karmie ok.30 minut co 1-3h w zaleznosci od mojego bolu i stanu pietsi do jego apetytu. Ale glodomorek to jest z niego! -
Ag ja szczepię małego szczepionkami na NFZ + pneumokoki i zastanawiam się jeszcze nad rotawirusami - muszę podczytać na ten temat jeszcze.
Gosiaczek ja karmię małego już tylko mm (pisałam wczoraj jak to było u mnie) ogólnie nie taki diabeł straszny aczkolwiek walcz o laktację ile się da, ja dziewczynom jej bardzo zazdroszczę no ale trudno
Byliśmy dziś u pani doktor, mały dostał mleko na receptę Bebilon pepti DHA + espumisan 3*8kropli, ma reakcję alergiczną na mlekodzisiejsza nocka nieprzespana w całości bo mały kwękał i stękał cały czas - masakra
a jeśli chodzi o herbatki na laktację to ja miałam po nich okrutnie bolesną biegunkęno ale dla dziecka wszystko