X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie apropo pneumokokow pytala czy planujemy zlobek, nianke czy ja bede.
    nie wiem co planujemy ale jak mam za free to zaszczepie.

Wiki czyli poprostu takie dzieciaki mamy.
    Nie wiem czy ten wytrysk moze nie jest przez te laktacyjne herbatki. On by sie chcial podelektowac cycem a tu go zalewa tak ze nie zdązy łykac:)

odstawie- zobaczymy.

A wlasnie pan kurier przyniosl pałąk na wozek i mate edukacyjna:)
    ale fajne kolorowe- super.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Tomuś też je od 10 do 20 minut i później sam odstawia. To znaczy marszczy czoło i stęka jakby go ta pierś parzyła i sama trzymała ;)
    Jak idzie spać to wybudzamy po 3-4 h, a jak jest na czuwaniu to się domaga po 1,5-2 h.
    Mam nadzieję że ładnie przybiera, byłam przekonana że będziemy musieli wspomóc się MM ale jakoś idzie na samej piersi. Czasem dostaje z butelki moje mleko jak nie zdążymy zamrozić (staramy się mrozić od razu po ściąganiu, jeżeli jest za mało to mu dajemy w tej samej dobie) a ja wtedy ściągam, ale to rzadko.
    Jutro wizyta położnej po 6 dniach, mam nadzieję że przybrał w normie.

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Ciocie :)
    2ue5s3a.jpg

Ag..., MistrzyniWKochamCieMisiu, rastafanka, Becia81, Kawa, jonka91, MartaKD, szpilka, M4DZI4, Anielle, Goosiaczek2, Welina, waszka88, lwuska55592, Chanela, bluegirl89, renia83, kamilaaa_88, Emca, Selene, Wiki81, Ewelina88, OliOla, Maud11, isabelle, Malenq lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:)

Tu lutówka, która urodziła w styczniu...

Przedstawiam Wam moje panny urodzone 5.01.2015 przez cesarskie cięcie
    59ubr6.jpg

Maja urodzona o godz 10:58 z wagą 2900g i wzrostem 53cm
    2q0kc5s.jpg

Ola urodzona o godz 11:00 z wagą 1900g i wzrostem 44cm
    2h3ajd3.jpg

Ogromnie jestem szczęśliwa, że mogę już tulić moje księżniczki. Co jakiś czas będę podczytywać, bo jesteśmy na podobnym etapie dziecięcym, ale dziewczynki wypełniają moją każdą chwilę i jak znajdę tylko moment czasu wolnego to na razie poświęcam go na sen. Pozdrawiamy !!! (jeszcze ze szpitala)

Ag..., Agus89, rastafanka, Maud11, Becia81, Kawa, jonka91, MartaKD, M4DZI4, szpilka, Welina, waszka88, lwuska55592, Chanela, Goosiaczek2, bluegirl89, renia83, babeczka, kamilaaa_88, Emca, Selene, Wiki81, Ewelina88, Paula44, KasiaKwiatek, olka30, isabelle, Malenq lubią tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIstrzyni:) serdeczne gratulacje. Sliczne masz krolewny. nim sie obejrzysz a Ola nadgoni Majke i będą się wymieniac spodniczkami:)

MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OliOla moja je ok 50ml z butli, a na piersi wisi ok 10-20min, po tych 10 już widzę że sobie tylko ciumka:)

OliOla lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki u mnie z pionizacją było tak że jak leżałam na łóżku to podkład miałam czysty, a jak wstałam, mimo że miałam belle między nogami to zalałam całą podłogę krwią. Zrobiłam taką ścieżkę od łóżka aż do łazienki :P a teraz barrdzo skąpe krwawienie-właściwie same takie gluty tylko przy podcieraniu.

Wiki81 lubi tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:
    Marta ja też będę mieć CC. Zostały 2 tygodnie, więc wcale już nie tak wiele. Torbę by przydało się mieć przygotowaną. Dodatkowo popsuł mi się telefon :/ Nikt nie słyszy jak do niego mówię. Więc trzeba będzie pojechać chyba do salonu i jakąś umowę podpisać jeszcze. Dziewczyny jakich macie operatorów?

Dobrze że piszecie o tych witaminach bo ja nic o tym nie słyszałam, może i by powiedzieli na oddziale, ale wiadomo że różnie bywa ze wszystkim.
    ja mam od wielu lat Orange,mam abonament nielimitowane rozmowy i smsy za 89zł.

Chanela lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Marta, ja za to chce od razu drugą. A wszyscy mowią, zeby zaczekac.
    Zobazcymy co powie moj gin za 2 tyg:)
    hahaha,Ag,może znów bedziesz na styczniówkach:)

Ag... lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane

poprzedni post mi telefon zjadł a już nie miałam siły pisać jeszcze raz

Chanela my sie chyba wymieniami bezsennymi nocami :)

ja dziś od 4 do 8 oczy na zapałki, potem troche zasnełam, no i zaczyna mnie ogarniac przedporodowa panika
    Ag napisz jeszcze raz, że poród jest fajny

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula gratulacje !!! :)
    Izabelka88 trzymam kciuki !!! :)
    Mistrzyni przesłodkie te Twoje księżniczki ;) !!!

a ja jestem wkurzona bo zmienili mi godzinę CC z rana na popołudnie :( bez sensu wogóle, więcej stresu od rana i dłużej na głodzie :p Wczoraj dzwonili.Dzięki Bogu GBS ujemny ale coś innego się przyplątało i muszę jeszcze przed porodem przejśc błyskawiczną kurację antybiotykową :-/
    Dziś mam batmana po kolędzie...niech mnie wyświęci i prześwięci przed piątkiem...

Miłego dzionka systkim :D !

Malenq lubi tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też lipa z kp :/ mam podobno kiepskie brodawki i mały chwyta bardzo płytko, próbujemy przez kapturki, ale i tak nie zawsze się udaje, pociumka chwilę i je swoją porcję mojego odciągniętego mleka, a jak mi brakuje to daję mm, bo mimo ogromnych piersi moja laktacja bardzo powoli się rozkręca, ale cóż już się tym nie stresuję będę odciągać ile się da, a jak nie to na mm dzieci też się chowają, wolę najedzone mm i szczęśliwe dziecko niż zanoszące się z głodu

renia83, Goosiaczek2, Wiki81 lubią tę wiadomość

relgh3718o9n8rtv.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela ja mam mix w plusie za 50 i jestem nawet zadowolona, ale jak zobaczyłam nową ofertę to sadze, że ich z lekka pogrzało, wiec jak znajdziesz cos fajnego to pisz, bo ja po 13 latach chyba dojrzałam do zdradzenia plusa z innym operatorem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 13:00

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    Witajcie Kochane

poprzedni post mi telefon zjadł a już nie miałam siły pisać jeszcze raz

Chanela my sie chyba wymieniami bezsennymi nocami :)

ja dziś od 4 do 8 oczy na zapałki, potem troche zasnełam, no i zaczyna mnie ogarniac przedporodowa panika
    Ag napisz jeszcze raz, że poród jest fajny

no no... jak najbardziej:) powies sobie na lodówce. PORÓD JEST FAJNY:D

szpilka lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus ale slodziak :)

Agus89 lubi tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela a ja mam PLAY z tym, ze mojej oferty już nie da się dostać...płacę 12,30zł i nie umiem tego wygadać, są tam jakieś limity, ale dla mnie nie do wykorzystania na co dzień.

Odebrałam dziś w końcu GBS-a i na szczęście ujemny więc trochę spokoju przynajmniej :D

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jesli chodzi o szczepienia to my podejmiemy decyzje o tym jak dalej szczepic juz po 1 wizycie u pediatry. A na pewno na rota i pneumo zaszczepimy. Mlody zapewne bedzie chodzil razem ze mna do pracy zlobek/przedszkole i nie wyobrazam sobie ciaglego siedzenia w domu czy szpitalu. Wolimy zainwestowac w jego, mam nadzieje zdrowie.
    A u nas karmie ok.30 minut co 1-3h w zaleznosci od mojego bolu i stanu pietsi do jego apetytu. Ale glodomorek to jest z niego!

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaka jest nazwa tego sprzedawcy z allegro u którego kupowałyście dużo rzeczy to było jakoś rd44 rw_44 nie pamiętam..??

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• renia83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag ja szczepię małego szczepionkami na NFZ + pneumokoki i zastanawiam się jeszcze nad rotawirusami - muszę podczytać na ten temat jeszcze.

Gosiaczek ja karmię małego już tylko mm (pisałam wczoraj jak to było u mnie) ogólnie nie taki diabeł straszny aczkolwiek walcz o laktację ile się da, ja dziewczynom jej bardzo zazdroszczę no ale trudno

Byliśmy dziś u pani doktor, mały dostał mleko na receptę Bebilon pepti DHA + espumisan 3*8kropli, ma reakcję alergiczną na mleko :/ dzisiejsza nocka nieprzespana w całości bo mały kwękał i stękał cały czas - masakra

a jeśli chodzi o herbatki na laktację to ja miałam po nich okrutnie bolesną biegunkę :/ no ale dla dziecka wszystko :)

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • renia83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam fajny dziś suwaczek :)

Chanela, Becia81, Agus89, Wiki81 lubią tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
‹‹ 1876 1877 1878 1879 1880 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ