X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 01:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MigoTtTka już niedługo Ty i reszta nierozpakowanych będziecie o tej porze z jednym okiem pół otwartym ślęczeć z dzieciem na cycu...

MigoTtTka lubi tę wiadomość

• belldandy Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 04:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cała noc Nie śpię. Masakryczbie bolą mnie dwa zęby... dentysta dopiero o 13, oby chociaż dała mi lekarstwo czy wypełnienie tymczasowe zanim chirurg mnie przyjmie na usunięcie 8 bo nie wyrobie... leki nie działają a we czwartek cc... :( Nie mogę zostać Z bólem zębów I brzucha po cięciu bo coś sobie zrobię: ((

Jestem niewyspana i.zmęczona, A powinnam zbierać siły na poród ...
    Czas się wlecze, niech już będzie chociaż 8...:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 04:29

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • blador Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud ja dopiero jestem sześć dni po cc, a krwawienie też bardzo skąpe, aż się martwiłam, ale skoro nie jestem sama to pewnie tak może być

relgh3718o9n8rtv.png
  • Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jezeli ktoras urodziła w nocy, to grstuluje, jezeli ktoras jest e trakcie lub tuż przed, życzę dużo siły. Przyszedł czas i na mnie.

Wczoraj podczas rutynowej wizyty prywatnej u mojego lekarza, nie spodobał mu się zapis ktg. O 22 po wizycie trafiłam do szpitala, na sale porodowa. Nic się nie działo, wiec na patologie. Rano znowu ktg, tym razem za niskie tetno, położyli mnie na dalej porodowej i chyba beda robic ten test na wywołanie.

Jest mój lekarz na dyżurze, wiec super, ale feneralne jestem zesr...jak nie wiem co. Męża nie wpuszcza do mnie, badanie strasznie bolało, leze w szpitalnej koszuli - podartej. Ale personel B.mily.

3majcie kciuki kochane, ja za Was też trzymam. Termin mam na 14,16 wiec juz.

M4DZI4, renia83, Ewelina88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador wrote:
    Maud ja dopiero jestem sześć dni po cc, a krwawienie też bardzo skąpe, aż się martwiłam, ale skoro nie jestem sama to pewnie tak może być
    Blador, mi lekarz mówił że po cc ten schemat krwawienia może być trochę inny niż po sn.
    W każdym razie i położna i lekarz powiedzieli że dopóki nie boli brzuch i nie ma stanu podgorączkowego lub gorączki i nie ma całkowitej przerwy w krwawieniu dłuższej niż 2 doby to powinno być ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelka88 wrote:
    3majcie kciuki kochane, ja za Was też trzymam. Termin mam na 14,16 wiec juz.
    Izabelka, trzymam kciuki. Czekamy też na aktualizację informacji jak będziesz miała możliwość :)
    A męża pewnie wpuszczą jak już zacznie się właściwa akcja :)
    Powodzenia!

• Chanela Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:52

olka25 lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melua-gratuluję! Ale nam się tych Alicji rodzi sporo:)
    u mnie spokój, byłam na ktg wieczorem u gina i powiedziec mu,że w piatek idę do szpitala, pośmialismy się, życzył mi powiedzenia i kazał tydzień po cc przyjśc na zdjęcie szwów,a dwa tygodnie po na kontrolę.
    A ja się jeszcze nie spakowałam nawet do szpitala:)

Kawa, Chanela lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy uprzedzili Was że jeśli karmicie dodatkowo butlą z mm to nie wolno brać wit K?? Żeby nie przewitaminizować dziecka bo mm zawiera już wit K a w pokarmie matki jej nie ma. Mi zwracała uwagę na to pielęgniarka a w szpitalu nic nie mówili

• Chanela Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:52

Sarnaa, szpilka, Maud11 lubią tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak,mówiła mi to połozna na szkole rodzenia.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Melula gratulacje!!!
    Uparciuszek w końcu został eksmitowany :)

Ja ostatnio pisałam, chyba w odpowiedzi na posta Kawy, że po cc mam bardzo skąpe krwawienie.
    Cofam to - dziś w 13 dobie po porodzie dosłownie dostałam krwotoku :/ Wyszłam spod prysznica i mnie zalało krwią... mnie i pół łazienki...
    Toż nawet materac z Belli nie dałby temu rady. Ostatni raz tak krwawiłam (a nawet mniej) w 1 dobie po cc...Dzwoniłam do położnej i powiedziała że widocznie coś się odetkało i jeżeli się nie powtórzy to dobrze że się tak stało.
    Dobrze że to w domu się stało a nie na zakupach - byłam dziś 2,5 godziny sama poza domem :)

Maud a położne oczyszczały Ci macice przed pionizacja? U mnie wyglądało to tak ze dwie położne przyszły do mnie jak jeszcze leżałam po cc i jedna podłożyła kilka warstw podkładów o druga naciskała mu na brzuch i wypłynęło ze mnie mnóstwo krwi takiej czerwonej i skrzepów. Powiedziały ze będzie mi sie wszystko lepiej oczyszczało i goiło.

Teraz jeszcze sporadycznie plamie, ale to zwykle po sikaniu na papierze cos tam delikatnie jest.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:
    Marta a myślałam że to tylko ja jestem wyjątkiem z tym pakowaniem. Coś tam mam przyszykowane, ale jakoś tak mam lenia żeby się zabrać do tego (albo wewnętrzny strach że po zapięciu zamka odejdą mi wody).
    mi się wydaje,że mam jeszcze czas,bo dopiero w piatek mam iść do szpitala, w poneidziałek lub wtorek cc.Ale się przez weekend wyleżę:) poczytam ksiązkę, wyspię się:)
    ATy chyba już w ogóle masz czas jeszcze:) tylko nie przenoś do lutego:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 09:36

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    12.01 na swiat poprzez cc przyszla nasza Ala. Waga 3550g, wzrost 52cm
    Cudownie!!! Gratuluje!!! Dużo zdrówka życzę

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż, mama i siostrzenica już przebierają nogami, nie mogą się doczekać i codziennie mi o tym mowią:) Moi rodzice mają już dość duże wnuki, 15, 9, 8 i 6 lat,więc teraz czekają na niemowlaczka:)
    A ja już tęsknię za ciążą:) Ale drugiej nie planujemy szybko,a może już nie będzie mi w ogóle dane.A to taki cudowny stan:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Moja też sika jak opętana. Pampers zawsze mokry, aż ciężki, poza tym jeszcze obsikuje przewijak w trakcie przewijania :O

u mnie tak samo:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, ja za to chce od razu drugą. A wszyscy mowią, zeby zaczekac.
    Zobazcymy co powie moj gin za 2 tyg:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Dziewczyny czy uprzedzili Was że jeśli karmicie dodatkowo butlą z mm to nie wolno brać wit K?? Żeby nie przewitaminizować dziecka bo mm zawiera już wit K a w pokarmie matki jej nie ma. Mi zwracała uwagę na to pielęgniarka a w szpitalu nic nie mówili

mam na zaleceniach szpitalnych, mowili w szpitalu, na SR, polozna tez:)

Kawa lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • OliOla Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 19:44

Kawa, Chanela, renia83, Malenq lubią tę wiadomość

l22nzbmh1lqdktpj.png

• Sarnaa Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!!!!!
    U nas dzis w koncu piekna pogoda! Idealny dzien na porod! :D Dzisiaj spakuje torbe :D

Goosiaczek2, Chanela, szpilka, Maud11, Wiki81, Kawa, bluegirl89, renia83, Malenq lubią tę wiadomość

uwo93a3f5wp8ksnu.png
    f2w3skjoavvyxn5c.png
‹‹ 1874 1875 1876 1877 1878 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ