X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Selene Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    f

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 18:27

Chanela, Malenq lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z was karmi tylko mm?
    Kurcze już się cieszyłam, że mała chce cyca ale nie stety na marne mała odrzuca go. Jak ściągam laktatorem mleko to tylko idzie z jednego cyca a z drugiego nic. Elektryczny laktator nie daje rady ściągam ręcznym. Ale z marnym skutkiem kurcze nie wiem czy mleka w cyckach nie mam... Sił już mi na to wszystko brakuje tak bardzo chciałam karmić piersią już psychicznie wysiadam gdy po raz kolejny zamiast cyca podaje butlę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 10:16

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:52

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 18:28

Chanela lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:52

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Angelina Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Angelina, pewnie jesteś pod opieką specjalistów i to oni są w stanie ocenić twoją sytuację teraz, minęło jak piszesz 10 tygodni, więc pewnie rokowania teraz są zupełnie inne niż na początku. Leżysz teraz w szpitalu? Kojarzę dziewczynę ze szpitala, która była na podobnym etapie ciąży co ty i jej uzupełniali wody - nie znam jednak szczegółów ani dalszych losów. Co by jednak nie było, każdy przypadek jest inny i trudno tu cokolwiek porównywać do siebie. Leżałam na patologii z dziewczyną, która z pozoru miała bardzo podobną do mojej sytuację, a nawet byłyśmy w takim samym tygodniu ciąży, gdy odeszły nam wody. Jednak nasze losy się toczyły inaczej - urodziła kilka dni później, mimo, że u niej skurcze zaczęły się wcześniej niż mi, jej dziecko urodziło się w dużo lepszym stanie niż moje itd. Można by tak wiele wymieniać. Musisz zaufać lekarzom i być dobrej myśli!
    Nie leżę na razie w szpitalu i bardzo się cieszę ponieważ na pewno już złapałabym dawno jakąś infekcję. A jak u Ciebie było z porodem ? Zaczęło się od skurczy czy infekcja wywołała skurcze? Miałaś cc czy siłami natury? Chciałabym też wytrzymać do 30 tygodnia . Pojutrze zaczynamy 26 tydzień.

km5s8u69q08sfsa9.png
    zem38iik979vtlfe.png
    UKOCHANY FRANUŚ *09-02-2015r + 09-02-2015r. 29tc żył 1,5 godz.
    n59yi09kveaj4gx0.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po wizycie poloznej. Blizna goi się jak się okazalo idealnie.
    Nastepna wizyta 27.01- ostatnia.

pozatym maly robi bunt na cycu- po 10/15 min dostaje furii ze nie chce pic dalej i jak sie okazalo moze to miec zwiazek z tym, ze jest najedzony! bo tak mi leci mleko ze az tryska jak woz strazacki i on sie poprostu męczy i chcialby wolniej:)
    musimy sie jakos z Kostkiem dogadac w tej kwestii:)

pytalam o herbatke koperkową, odradzila podawanie jesli nie ma kolek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 10:54

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jeszcze napiszę o tych herbatkach koperkowych gdyż niektóre mamy kupują tą zwykłą i robią mocny napar. Otóż to musi być słaby napar ponieważ zbyt mocna herbata też powoduje kolki i problemy trawienne u dziecka. W tych herbatkach które są przygotowane dla mam tam jest odpowiednio mniejsza ilość tego kopru, ale są droższe i dlatego potem ktoś pisze że koper nie pomaga bo kupują zwykłą herbatę i parzą 10 minut.

Maud11, Wiki81, OliOla lubią tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Maud a położne oczyszczały Ci macice przed pionizacja? U mnie wyglądało to tak ze dwie położne przyszły do mnie jak jeszcze leżałam po cc i jedna podłożyła kilka warstw podkładów o druga naciskała mu na brzuch i wypłynęło ze mnie mnóstwo krwi takiej czerwonej i skrzepów. Powiedziały ze będzie mi sie wszystko lepiej oczyszczało i goiło.

Teraz jeszcze sporadycznie plamie, ale to zwykle po sikaniu na papierze cos tam delikatnie jest.
    Wiki, u mnie nic takiego położna nie robiła. To fajnie że u Ciebie tak dopomogły oczyszczaniu. Ja mam nadzieję że u mnie to jednorazowy incydent i już będzie ok.

Wiki81 lubi tę wiadomość

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goosiaczek2 wrote:
    A czy któraś z was karmi tylko mm?
    Kurcze już się cieszyłam, że mała chce cyca ale nie stety na marne mała odrzuca go. Jak ściągam laktatorem mleko to tylko idzie z jednego cyca a z drugiego nic. Elektryczny laktator nie daje rady ściągam ręcznym. Ale z marnym skutkiem kurcze nie wiem czy mleka w cyckach nie mam... Sił już mi na to wszystko brakuje tak bardzo chciałam karmić piersią już psychicznie wysiadam gdy po raz kolejny zamiast cyca podaje butlę.

Gosiaczek może być tak że nie masz mleka, ale w szpitalu leżałam tydzień na sali 4 osobowej i każda z dziewczyn jaka tam była (a co 3 dni się wymieniały - miałam 3 zmiany) każda miała ten problem. Rada położnej zawsze byłą taka sama: przez 10 min karmić z każdej piersi przed podaniem mleka z butelki. Ja miałam tak pogryzione brodawki, aż krwawiły, ale z dnia na dzień wszystko nagle załapało. Możesz jeszcze próbować. Ja też miałam na początku mleko tylko w prawej piersi, tak pobudzałam lewą że aż miałąm zapalenie w lewej (taki nawał). Powodzenia. Może to sie jeszcze naprawi. Ale pamietaj, ze zdarza się, że kobieta nie ma mleka. Trzymam kciuki.

renia83 lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela ja myslalam bardziej o tych granulowanych herbatkach od 1 tyg dla koperkowych Humana. Ale w laktacyjnej juz faktycznie jest koper. No i jak nie ma kolek to nie warto dopajać.

Dziewczyny jakie szczepionki będziecie dawac? skojarzone czy refundowane?

Szczepicie na pneumokoki? Renia ty tez masz refundowane, co postanowilas?

Od razu mowie ze nie chce wywolywac dyskusji ( szczepic/nieszczepic) pytam tylko tych dziewczyn co zdecydowaly szczepic jakie będą dawac.

Co do antykoncepcji mowila polozna ze jak się karmi ok 100 min na dobe- to podobno jest naturalna antykoncepcja bo KP hamuje owulacje. Nie slyszalam o tym.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:
    Dziewczyny ja jeszcze napiszę o tych herbatkach koperkowych gdyż niektóre mamy kupują tą zwykłą i robią mocny napar. Otóż to musi być słaby napar ponieważ zbyt mocna herbata też powoduje kolki i problemy trawienne u dziecka. W tych herbatkach które są przygotowane dla mam tam jest odpowiednio mniejsza ilość tego kopru, ale są droższe i dlatego potem ktoś pisze że koper nie pomaga bo kupują zwykłą herbatę i parzą 10 minut.
    Rozmawiałąm właśnie z położną i mówiła żeby odstawic te herbatki laktacyjne.

Wczoraj miałąm taką sytuację że Hania płakała w nocy jakby miała kolkę. Piszczała. Ja ją usypiałam na rękach przytulałam. Uspokajała się i nagle znowu krzyk i wybudzanie sie nagłe. Mogą byc to początki kolek bo juz ma 3 tyg skończone. I przez to mówiła położna żeby odstawić herbatki, bo mogą powodować wzdęcia (koperek, anyż).

Czekam dzisiaj na wieczór, zobaczymy czy to samo będzie. Az się już boję.

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:

Szczepicie na pneumokoki? Renia ty tez masz refundowane, co postanowilas?

Ja będę szczepiła pod koniec miesiąca i nie myślałąm o tym za dużo, ale wybiorę pewnie skojarzoną 5 w 1.

Ag... lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Ja będę szczepiła pod koniec miesiąca i nie myślałąm o tym za dużo, ale wybiorę pewnie skojarzoną 5 w 1.

tez myslalam o tych skojarzonych. Polozna wlasnie tez jakos na nie mnie ukierunkowywala.

26.01 mam wizyte kontrolną w poradni neonatologicznej, 27 bioderka i mowila zeby wtedy juz zaszczepic. min tydzien przed naszym wyjazdem. No ale to do 7 lutego daleko jeszcze.
    Mysle ze tego 26.01 mi powie pani czy moge szczepic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 11:25

Wiki81 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:

maly robi bunt na cycu- po 10/15 min dostaje furii ze nie chce pic dalej i jak sie okazalo moze to miec zwiazek z tym, ze jest najedzony! bo tak mi leci mleko ze az tryska jak woz strazacki i on sie poprostu męczy i chcialby wolniej:)
    musimy sie jakos z Kostkiem dogadac w tej kwestii:)

.

Hania wcześniej jadła tak jak pisałam po poł godz z każdej piersi. Teraz je 5-10 min. Pierś czuję, że jest opróżniona, sama sie odstawia. Tyle że juz nie wytrzymuje zawsze 3h. Czasmi śpi 3-4h, ale częściej po 2-2,5h się budzi i chce jeść. Jak ją dokarmię po odstawieniu "na siłę" bo odczekam chwile i znowu podam pierś to zawsze uleje !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 11:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Szczepicie na pneumokoki?

Co do antykoncepcji mowila polozna ze jak się karmi ok 100 min na dobe- to podobno jest naturalna antykoncepcja bo KP hamuje owulacje. Nie slyszalam o tym.

My szczepimy szczepionkami na NFZ (czyli więcej wkłuć, ale może jakoś damy radę), pojedynczo, żeby nie było 2 w tym samym dniu, czyli trochę zmodyfikowany kalendarz szczepień.
    Na pneumokoki się zastanawiam bo na trochę tych wirusów niby uodparnia, ale zobaczymy jeszcze. Muszę zapytać szwagierki czy szczepiła bo wydaje mi się że tak, a jej synek i tak cały czas chory...

Co do tego czy KP jest naturalną antykoncepcją - u mnie na szkole rodzenia mówili że w teorii tak, ale zawsze znajdzie się wyjątek od reguły. Znane są przypadki że kobiety zachodziły w ciążę a nie doczekały nawet 1 okresu, bo strzał w 1 owulacji był trafiony :)

• Chanela Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 13:35

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • OliOla Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 19:46

Goosiaczek2 lubi tę wiadomość

l22nzbmh1lqdktpj.png

• A.loth Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula, gratulacje! :)

Jeśli chodzi o krwawienie po cc, to u mnie też czasem jest już bardzo skąpe, a czasem znów mocno się poleje. W szpitalu powiedzieli mi, że to całkowicie normalne.

Izabelka, trzymam kciuki! Jesteś na tej zbiorczej sali porodowej? Pewnie jeśli się zwolni miejsce w rodzinnej, to Twój mąż będzie mógł być z Tobą, bo na zbiorczą rzeczywiście nie wpuszczają. Ja tak spędziłam sylwestra :) Dobrze, że nasz doktorek na dyżurze. Na pewno wszystkiego dopilnuje :)

o14815nmahj2bgg1.png
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud, a napiszesz coś więcej o szczepieniach? Masz już jakoś konkretnie rozpisane terminy kolejnych szczepień? Konsultowałaś to już z lekarzem? Ja nie zaszczepiłam Adasia w szpitalu, bo chcę szczepienia ogólnie zacząć z opóźnieniem i też pojedynczo i nie naraz. Dzisiaj odbieram skierowanie do poradni szczepień, żeby ustalić indywidualny kalendarz. Ale jestem ciekawa Twojej rozpiski :)

o14815nmahj2bgg1.png
‹‹ 1875 1876 1877 1878 1879 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ