*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej!
14.01. o godz. 18:20 przyszło na świat moje cudo - Natalka, mierząc 53cm i ważąc 3450g.
Z porodem mam skrajne doświadczenia. Pierwsza faza ekspresowa, prawie cała w domu i ze skurczami w podbrzuszu. Za to w szpitalu zaczął się koszmar. Nie było odpowiednich skurczy partych, oksytocyna nie pomogła a pod koniec 2-godzinnej męczarni malutkiej zaczęło lecieć tętno i w biegu mnie przebierali i ściągali z łóżka żebym przeszła na salę operacyjną. O ile o bólu fizycznym można zapomnieć, to o psychicznym już ciężko. W czasie kiedy trafiłam na porodówkę mąż został przed oddziałem i czekał na sygnał. Mieliśmy rodzić razem. Bezskutecznie prosiłam o poinformowanie go, usłyszałam tylko "niech czeka". O tym, że mnie wzięli do cięcia oczywiście też nikt mu nie powiedział. Tylko dzięki telefonowi komórkowego udało mi się z nim skontaktować i powiadomić z sali pooperacyjnej że jestem po cesarce. Czekał 3 godziny bez jakiejkolwiek informacji...
Na noworodkach zobaczył tylko przez sekundę naszą córeczkę i dowiedział się że jest zdrowa i cudna. Dopiero następnego dnia zobaczyłam naszą niunię...
Od wczoraj jesteśmy już w domu. W dzień córeczka jest bardzo grzeczna, za to noce są ciężkie... Mam nadzieję że i to się jakoś na dobre zmieniMarzę żeby w ciągu doby przespać chociaż 4 godziny
A to nasz ssak. Jej słodki widok wynagradza wszystko
Ag..., isabelle, bluegirl89, olka25, kamilaaa_88, Sista, rastafanka, Nuskaw, renia83, babeczka, jonka91, OliOla, Becia81, Malenq, Chanela, blador, Agus89, Kawa, Wiki81, M4DZI4, Paula44, Maud11, Goosiaczek2, Martaaa, agnb6, belldandy, MartaKD lubią tę wiadomość
-
kamilaaa_88 wrote:Blue są ze strydoru, coś jak styropian tylko twardsze, takie żółte
hehe nie wiem jak to opisać. Są leciutkie i przytwierdzone taśmą dwustronną.
No właśnie się zastanawiałam jak taśma dwustronna będzie trzymać farby na ścianie bo mamy lateksową, a nasze filcowe literki przykleimy jak już młoda na świat przyjdzie
Zobaczymy... -
Ania_29 my tu sie zastanawiamy co z tobą wszystkie!
Gratulacje kochana, no mialas faktycznie niezle przejscia. Nie fajne potraktowanie męza przez personel ( delikatnie mowiac) najwazniejsze ze wszystko dobrze sie skonczylo i mała jest cala i zdrowa:D
oby rosła zdrowo i grzecznie w nocy spała:)
wpadaj czasem do nas:) -
Ania gratulacje, niech Natalka się zdrowo chowa
Blue też mam lateksową i dosłownie na kawałeczku dwustronnej wiszą i mocno trzyma. A ty masz z materiału o ile dobrze pamiętam, ale myślę że spokojnie będą się trzymać.bluegirl89 lubi tę wiadomość
-
kamilaaa_88 wrote:Blue też mam lateksową i dosłownie na kawałeczku dwustronnej wiszą i mocno trzyma. A ty masz z materiału o ile dobrze pamiętam, ale myślę że spokojnie będą się trzymać.
Z filcu z wypełnieniem, dlatego się obawiałam, ale zobaczymy najwyżej później się coś wykombinuje ;p -
nick nieaktualny
-
julaa85 wrote:a powiedzcie jak u Was? kiedy byliście na pierwszych wizytach u lekarza? jak z dieta przy karmieniu?
My mielismy zalecenie ze szpitala, zeby na pierwsza wizyte umowic sie w okolicach 5 doby od wyjscia ze szpitala. To akurat wypadala sobota, a i tak pierwszy wolny termin do pediatry, ktorego wybralam to 21.01. To bedzie 11 doba Fifiego i 9 jak jest w domu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 12:20
-
Ania, gratulacje! W końcu jakieś wieści od Ciebie
Natalia śliczniutka
My po drugiej już wizycie u lekarza. Pierwsza była wizytą domowąSprawdzamy bilirubinę, bo Adaś nadal trochę żółty na twarzy i przy okazji moją morfologię, bo być może luźne kupy przez żelazo, które biorę od wyjścia ze szpitala. Jednak ich konsystencja nie jest zbyt dobra, więc mam odstawić żelazo i podawać małemu probiotyk.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCześć dawno nie pisałam ale czytam was codziennie.Gratulacje dla mamusiek i zdrówka dla pociech no i dla was. Ja właśnie po wizycie.Pytał mnie jak chcę rodzić więc mówię ze chciałabym spróbować naturalnie. Mały waży niby 3600. Jutro mam się stawić na czczo do szpitala na badania ktg, blizny i szyjki aby sprawdzić czy wogóle jest możliwy poród sn. Pozdrawiam
Nuskaw, Maud11 lubią tę wiadomość