X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Ehh...to jak ja tylko zaglądam w pieluche to Vincent zaraz otwiera oko :)

Szpilka fajnie, ze tak szybko odpadł pępuszek. My się bujaliśmy równe 2 tygodnie i teraz jeszcze resztki jakieś wypadają.

Gwiazdeczko ja mam włąśnie dokłądnie taki wałeczek nad raną o jakim piszesz, ale odkąd masuję to jakby się zmniejsza. Niezbyt przyjemny jest ten masaż, i nawet lekko boli już po nim, ale moja położna mówi, że to coś jak zakwasy i dlatego boli.
    U nas często też właśnie po spaniu jedzenie, odbijanie (choć on żadko beka...a i nie ulewa jakoś specjalnie, dzis drugi raz mu sie zdarzyło), później pielucha, przytulaski i pogaduchy i spanie, bo nasz mały jakiś strasznie "rozgadany" się zrobił ;)
    My czas jedzenia też liczymy od zaśnięcia, tak też mówili w szpitalu, powiedzieli, ze jak zgłodnieje to się sam obudzi. Teraz juz go nie wybudzam, czasem sam wstanie po 2,5 godz. snu a czasem po 4-5 nawet. Czasem mi zje 7-8 posiłków a czasem tylko 6. tylko ze ja oprócz odciągniętego leka daję małemu mm jak mojego mleka mi zabraknie.

No tak tak. Ja tak samo mam. Karmie tym co mamw cyckach plus dokarmiam mlekiem mm.
    Ale u ciebie tez dziecko spadlo z wagi czy wszystko jest ok?
    Bo u mnie strasznie spadl z wagi dlatego niby ma jesc nie mniej niz 8 razy dziennie ale tak jak mowie dziwcko nie robot i czasami jest tak ze nie idzie od razu spac tylko po jedzeniu jeszcze jak doliczyc czas z przewijaniem czy jego czuwaniem to w sumie on nie przespi nawet 2h dlatego czasami liczymy czas od zasniecia a nie od tego kiedy zaczal jesc ale boje sie ze to moze zaburzyc przybieranie na wadze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 16:29

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. W końcu mam chwilę aby coś napisać. Ogarnęłam już wszystko i myślę, ze uda mi się teraz częściej tutaj zaglądać. Niestety nie nadrobię wszystkich postów.
    Moja mała to taki mlekopijca, ze ciągle chce do cyca. Ale jest bardzo grzeczna, prawie w ogóle nie płacze. Dzisiaj w końcu odpadł nam pępuszek. :)
    Jak będę mieć chwile opiszę mój poród.

A o to moja Kruszyna.:)

24eyik1.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 16:43

Agus89, Gwiazdeczka27, lwuska55592, Rybka1, blador, MonikaDM, Malenq, derii84, rastafanka, jonka91, bluegirl89, Becia81, Krokodylica, Bogusiar80, Wiki81, ania_29, Pinia108, kasiakra, renia83, Maud11, belldandy lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina twoja Milenka jest śliczna. :)

Ja leżę od godziny w wannie. :)
    Chwila relaksu mi się należy :D

Ewelina88 lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png

Wysłany: 25 stycznia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    informacja z ostatniej chwili dla mam dokarmiający mm...
    (może i wiecie ale warto i tak napisać) aby dziecko nie dostało pleśniawek od mm warto czasami po jedzeniu podać dziecku tak np. 5 ml wody :)

Agus jak ja Ci zazdroooszcze! Też bym chciała wziąć gorącą kąpiel i się zrelaksować i odprężyć aby rozluźnić mięśnie, ale niestety nie mogę przez cc :(
    Dziewczyny po CC, rozumiem że po połogu można będzie normalnie wejść do wanny , prawda?

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 20:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina śliczna królewna:-D

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza kupowa fontanna złapana na moje ubranie, w sumie na wszystko co znajdowało się w odległości 30 cm :D! Hah nie wiedziałam czy mam się śmiać, czy płakać :D ta ulga i uśmiech Filipa po.. bezcenne!!!

Ewelina śliczna ta Twoja córa!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 18:22

Rybka1, Ewelina88, MonikaDM, Agus89, lwuska55592, renia83 lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rastafanka wrote:
    Bluegirl, a Tobie gin kazał jechać na badania do szpitala czy sama z siebie jedziesz? Bo ja mam jutro wizytę u swojego lekarza+ ktg i może się czegoś mądrego dowiem ;)
    My też czekamy na śnieg, chociaż minimalną ilość żeby młoda wiedziała, że to już czas wychodzić... :P

Byłam u gina we wtorek i powiedział, że jak nie urodzę do niedzieli to w pon mam się zgłosić do szpitala, więc jestem ciekawa co tam jutro ciekawego wyjdzie...
    choć dziś już bóle są troszeczkę silniejsze więc może noc będzie nasza...

Malenq, rastafanka, Wiki81, MonikaDM, Agus89, lwuska55592 lubią tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie moge ubrac obraczki... :( plus 16 kg w ciazy, spadlo 7 kg i zostalo 9 kg :(

MonikaDM lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • rastafanka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluegirl89 wrote:
    Byłam u gina we wtorek i powiedział, że jak nie urodzę do niedzieli to w pon mam się zgłosić do szpitala, więc jestem ciekawa co tam jutro ciekawego wyjdzie...
    choć dziś już bóle są troszeczkę silniejsze więc może noc będzie nasza...
    No u mnie bóle żadne się dalej nie pojawiają, zobaczymy co jutro u gina wyjdzie...
    Trzymam kciuki za noc ;)

bluegirl89, jonka91, Becia81 lubią tę wiadomość

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim rozpakowanym mamom gratuluje.
    Ja obraczki nadal nie moge zalozyc. Mi zostalo 18 kg do wagi z przed ciazy, a ze startowalam z naxwaga to przydaloby sie zrzucic najlepiej 25. Pozyjemy zobaczymy jak to pojdzie.
    Maly grzeczny spi i pije, zrobil sie pyzolek nabuzi :) a jesli chodzi o jedzenie to ja jem wszystko. No moze oprocz kapuchy, fasoli i grochu.

Malenq lubi tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png

Wysłany: 25 stycznia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuta rozumiem twój ból, ja też jak weszłam na forum i zobaczyłam przewijający się temat obrączek uchachana poleciałam sprawdzić moją i niestety ZONK na mnie też nadal nie pasuje. jestem zła i rozczarowana http://emoticoner.com/files/emoticons/crazy-monkey/crazy-monkey-emoticon-120.gif

Anutka lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wysłany: 25 stycznia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny po CC jak tam sprawa waszych połogów? ze mnie bardzo mało leci ..słyszałam jednak że to może się w każdej chwili zmienić. Jak wyglądają wasze brzuchy?

Zauważyłam, że Mateuszek jest coraz dłużej aktywny a to mi nie na rękę jak ma przybrać swoje tak cenne kilogramy..aj co ja się z nim mam. Moja mama mówi że ze mną było identycznie i męczyła się tak z rok czasu bo tak słabo jadłam z cycka, potem na mm..coś ma po mnie .. zazdroszczę wszystkim tym, które mogą spokojnie karmić mleczkiem tylko na żądanie.
    oby jak najszybciej u nas kg wróciły i żebyśmy karmili go wówczas kiedy on chce nie kiedy musi

Wasze też są coraz dłużej na "chodzie" ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 19:53

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przewijam po przebudzeniu. Ja juz rozrozniam co jest prutaniem a co robieniem kupy. Jesli chodzi o noc to pieluche zakladam na poznym karmieniu czyli 22 a 23. I synek do rana daje w niej rade. Z pupa sie nic nie dzieje.
    Ja go nie budze do jedzenia nawet jak dlugo sobie spi. Jedyne co po wyjsciu ze szpitala z powodu zoltaczki polozna w dzien kazala wybudzac, zeby jadl co 3 godz. A w nocy mowila, zeby sobie darowac. Tak robilismy niecale dwa tygodnie.

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i ja sciagam mleko i podaje z flachy. Wiem ile wtedy maly wypija. A tak na cycku po godzinie i sobie smoczek sobie zrobil.

Gwiazdeczka27, MonikaDM lubią tę wiadomość

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez Hania sobie smoczek próbowała z mojej pierś robic. Ale teraz jej normalnie wyjmuję. I jak chce pociumkać to daje smoczek, albo głaszczę po główce.
    Ale fakt, laktatorem byloby szybciej, ja 120 ml z jednej piersi w 5 min ściągam elektrycznym. Moment.

Jak Wasze maluszki wyglądają? Moja jest taka straszna pyza na buzi i na drugi podbródek!!! A jest tylko na piersi.

www.styczniowki2015.phorum.pl

Wysłany: 25 stycznia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeej 120 ml... Marzenie u mnie max 30 ml było z obu piersi... Cos mi sie wydaje ze to co mam spali sie szybko i zostanie na mm :/
    Ale bede karmic poki mam i tym co wyciagne w koncu to bezcenny pokarm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 20:08

mhsvp07w3ex0n696.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy dzisiaj w centrum handlowym z małą. Spisała się na medal. Cały czas spała a spędziliśmy tam ze 2 godziny (jak nie więcej). Sporo osób na nią zerkało i się uśmiechało :) A ja w końcu kupiłam sobie seksowny stanik do karmienia :) Nie sądziłam że mam rozmiar 70F :D

gwiazdeczko u mnie co jakiś czas coś leci. Przeważnie przy sikaniu ;)

jonka91, bluegirl89, Wiki81 lubią tę wiadomość

201501145565.png
‹‹ 1965 1966 1967 1968 1969 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ