X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq możesz spróbować przytrzymać raz smoczek "na sile" w końcu załapie.
    Moja jak dostanie smoczek, czuje kołyskę i słyszy szumisia to potrzebuje 30 sek i śpi. Czasami jak dopiero głęboko zadnie nawet po 20 min to dopiero wypluwa smoczek.

Malenq, renia83 lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki...spróbuję z mlekiem a jak nie pomoże to herbata..u małej też jedno oczko ropieje....

najśmieszniejsze, że w szpitalu nie miała problemu z ssaniem smoka, w domku coś jej się odwidziało i nie chce....
    ale będziemy próbować bo moje brodawki długo nie pociągną....

piszesz Reniu że rumianek może uczulać? a jak JA piję rumianek to też może małą uczulać? bo nie wiem, może przerzucić się na picie kopru?? ja lubię ziołowe napary do picia...wolę je niż wodę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 08:29

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko daj znać jak po wizycie waga.

Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy kp jecie surowe owoce i warzywa? Do tej pory nie jadłam, ale mój organizm strasznie się ich dopomina. nie wiem czy można je jeść bo różnie piszą. Jeśli jecie to jak dzieci reagują.

Wczoraj wypiłam Kubusia i co? Kupka pomarańczowa i wodnista...

relgtgf6uee8xud8.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picie kopru na pewno pomogłoby małej w bączkach, a z rumiankiem chodziło mi o skórę malucha, nie wiem jak ma się on do trawienia :/ musisz sobie doczytać. A smoka faktycznie spróbuj przytrzymać delikatnie małej w buzi, może jak go zaśsie to nie wypluje, mój też smoka nie lubi - jedynie toleruje :) pociumka pociumka i wypluje, nigdy z nim nie śpi ale jest w stanie go uspokoić

A z tym koprem to kochana jak najbardziej ale tylko wtedy jesli nie pijesz herbatek laktacyjnych bo w nich też jest koper i zamiast pomóc poszło by w drugą stronę :/ ja herbatki laktacyjne znosilam bardzo źle, miałam bardzo bolesną biegunkę i mały też darł się w niebogłosy bo bolał go brzuszek, jak je odstawiłam to skończyło się jego cierpienie ale i także mój pokarm :/ także każdy kij ma dwa końce :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 08:49

Malenq lubi tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z surowych owoców i warzyw położna na samym początku dała zielone światło pomidorom, marchewce, bananom i jabłkom.
    A ja do tej pory jadłam już:
    sałatę, rzodkiewki, pomidora, banany, marchewkę, jabłka, szczypiorek, paprykę czerwoną (ale po niej były straszne bąki i na razie odstawiłam). No i ogórki kiszone i kapustę kiszoną ale to już nie surowizna. I sporo duszonych warzyw zjadłam do tej pory.
    Na razie wstrzymuję się od spożywania warzyw strączkowych, kalafiora, brokuła i brukselki, ponieważ mocno wzdymają. Filip po brokule przez 3 dni strasznie bąkał. Ale w tedy nie wiedziałam, że nie mogę. Teściowa do szpitala mi brokuła przywiozła to jadłam..

Położna poleciła picie tych soków jabłkowych 3l - 14 dniowych. Pół na pół rozwodnione z wodą. W ogóle wszelkie soki pół na pół, żeby rozwadniać.
    A jeśli chodzi o marchewkowe soki i te wszelkie multiwitaminy to na samym początku też pół na pół i max 1 szklanka na dzień. Później można więcej, to w szpitalu mi powiedzieli..

A i muszę się pochwalić, że zjadłam wczoraj czekoladę (mleczną 2 duże kostki) i smażoną rybę i na razie cisza u małego. Po smażonych frytkach (zjadłam 2) też w porządku. Więc może i inne smażeniny będę mogła jeść :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 08:57

Malenq lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra ja po tym jak wypiłam sok marchewkowo-brzoskwiniowo-jabłkowy to mała miała biegunkę pomarańczową...więc zaczęłam unikać....

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Ania Hani na początku tez jedno oczko zaczynało ropieć to jej przetarłam gazikiem z moim mlekiem. Pomogło w 1 dzień.
    Nie słyszałam o tym i wolę nie ryzykować. Będę się trzymać zaleceń ;)

Marta mojej smok nie podszedł. Leżała obok mnie w łóżku i próbowałam jej trzymać gdy próbowała wypluwać, ale w końcu dałam sobie spokój. Póki co go nie potrzebuje, bo jest bardzo grzeczna. Sama zasypia w łóżeczku. Czasem troszkę pomarudzi, ale póki nie jest to ciągły płacz to jej nie ruszam :)

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 20:23

• blador Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze mojego też męczą te bączle, daję mu wodę ok. 10, 20 ml, kładę na brzuszek, robimy "rowerek" nóżkami i dopiero jest w miarę ok, ale jak w nocy odpuściłam ćwiczenia to już widzę jak się spina w łóżeczku i z jakim wysiłkiem idą te pruty aż się wybudza :(

relgh3718o9n8rtv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas chyba pojawił się "trądzik niemowlęcy"....tak sobie poczytałam na necie, porównałam ze zdjęciami ... :-/ może łaskawie w tym tyg. odwiedzi nas położna to zapytam...
    nie wygląda to na alergię....

a pytanko: zamierzacie (a może już macie) kupić leżaczek/bujaczek??? szukam opinii czy warto w takie coś inwestować...
    mała do tej pory leży albo w naszym łóżku, albo w wózku...ale zauważyłam że szuka już dodatkowych bodźców...szybko jej się nudzi samej...

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    u nas chyba pojawił się "trądzik niemowlęcy"....tak sobie poczytałam na necie, porównałam ze zdjęciami ... :-/ może łaskawie w tym tyg. odwiedzi nas położna to zapytam...
    nie wygląda to na alergię....
    My kąpaliśmy małego przez tydzień w nadmanganianie potasu (kilka kryształków do wody) wg zaleceń położnej. Po 2-3 kąpieli trądzik zniknął :)
    Malenq wrote:
    a pytanko: zamierzacie (a może już macie) kupić leżaczek/bujaczek??? szukam opinii czy warto w takie coś inwestować...
    mała do tej pory leży albo w naszym łóżku, albo w wózku...ale zauważyłam że szuka już dodatkowych bodźców...szybko jej się nudzi samej...
    Mamy leżaczek Bright Starts Słonik. Mały raz w nim siedział, ale jeszcze jest zbyt wiotki do niego, za tydzień zrobimy 2 podejście :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 09:59

Malenq lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• kasiakra Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    kasiakra ja po tym jak wypiłam sok marchewkowo-brzoskwiniowo-jabłkowy to mała miała biegunkę pomarańczową...więc zaczęłam unikać....
    Tak jak Jonka pisze, wszystkie soki mieszać pół na pół z wodą. U mnie też takie rewelacje dziś po wieczornym kubusiu.

Fajnie, że te soki jabłkowe duże - 14 dniowe można pić, bo wczoraj dostałam a właściwie młody dostał 5 litrów ;-)

Malenq lubi tę wiadomość

relgtgf6uee8xud8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nio ja patrzyłam na:
    http://allegro.pl/bright-starts-lezaczek-hybrydowy-biedronka-i4996860967.html

i w SMYKU:
    http://www.smyk.com/tiny-love-wielofunkcyjny-lezaczek-bujaczek-lozeczko-3w1-18-kg,p1052156769,swiat-niemowlaka-p

a właśnie czytałam, że one są od 1 miesiąca życia....
    więc jeszcze 2 tyg. mam hehehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 10:09

jonka91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Mamy leżaczek Bright Starts Słonik. Mały raz w nim siedział, ale jeszcze jest zbyt wiotki do niego, za tydzień zrobimy 2 podejście :)

a jak melodyjki w nim? znośne?

• zielarka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwie noce popłakiwania, bączków i zielonych kup, odstawiłam kisiel z jabłkiem. Dziś noc spokojna, przespana a kupy żółte. Nie wiem czy to kisiel czy jabłko, ale na razie odstawiam i jedno i drugie.

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem przerażona jak czytam te Wasze diety, ja na nic nie uważam (no oprócz cytrusów i pomidorów) jem i piję wszystko, kawe, cole, pizze, soków nie mieszam a mała zadowolona, kupki ładne, podręcznikowe dziecko.

Jedynie zauważyłam że mała się nie najada z piersi więc walczę na dwie. Pierwsze jedna-bek-i druga, czasem nawet po 1,5-2h się domaga więc non stop wisi na cycu by rozkręcić laktacje, na noc daję butle mm żeby dłużej mi pospała i żeby się torszkę piersi napełniły.

Jestem pełna podziwu że Wam pępuszki poodpadały po tygodniu! Ja mojej go targam, patyczkiem ze spirytusem maltretuję a on się dalej trzyma, chociaż już prawie na włosku..

Malenq lubi tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa ja tak samo jem wszystko i odpukać jest ok :) Kikut też nadal mamy ;)

Kawa lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa to tylko po zazdrościć....:-D
    U mnie jednak mała reaguje na to co zjem......

• zielarka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa mojej pierwszej córce kikut trzymał się bity miesiąc, więc spoko.
    Całkiem odrzuciło mnie od słodyczy, czekolada więc odpada. Kawę piję, mleko też, codziennie rano owsianka. Wczoraj zrobiłam kurczaka w pomarańczach i nic małej nie było.

Malenq, Kawa lubią tę wiadomość

FITop1.png
‹‹ 1967 1968 1969 1970 1971 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ