X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • ana7227 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    u nas chyba pojawił się "trądzik niemowlęcy"....tak sobie poczytałam na necie, porównałam ze zdjęciami ... :-/ może łaskawie w tym tyg. odwiedzi nas położna to zapytam...
    nie wygląda to na alergię....

a pytanko: zamierzacie (a może już macie) kupić leżaczek/bujaczek??? szukam opinii czy warto w takie coś inwestować...
    mała do tej pory leży albo w naszym łóżku, albo w wózku...ale zauważyłam że szuka już dodatkowych bodźców...szybko jej się nudzi samej...
    Ja mam takie coś i super się sprawdza za dnia nie odkładam ANtosia do łóżeczka tylko to bujaczka i ciągam go za sobą np. do kuchni, żeby mieć na niego oko
    http://allegro.pl/tiny-love-lezaczek-3w1-bujaczek-kolyska-lozeczko-i4851416739.html

Malenq lubi tę wiadomość

relgh371buf3k1xz.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 13:46

rastafanka, Wiki81, MartaKD, szpilka lubią tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela to już jutro. Super! :)

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela trzymam kciuki :) Pewnie emocje sięgają granicy :*

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    a jak melodyjki w nim? znośne?
    Ta początkowa spoko. Całości nie wysłuchałam.. :P spokojna jest. Na tym cichszym wariancie z daleka nawet jej nie usłyszę.

Malenq lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Anutka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renia83 wrote:
    Dziewczynki witamy się i my :)
    Zaliczyłam dziś totalnie nieprzespana nocke ale tak od A do Z bo maluch miał zaparcie :/ i chciałam się z wami podzielić wiedzą na przyszłość ze w takiej sytuacji zanim sięgnięcie po medyczne specyfiki podajcie najpierw maluchowi łyżeczkę wody przegotowanej na czczo - zdzialala cuda, po 2 godzinach mały na luzie się wykupkał i pierdziochy idą spokojnie :)

Ewelinka śliczna królewna :)
    A i w Pepco widziałam śliczne płaszczyki dla waszych dziewczyneczek - różowe, fioletowe w białe serduszka :) cudne :)
    Nam polozna polecial 10-20 ml wody przed kazdym posilkiem :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Maud - tez czytałam ta ksiazke i tez kilka rzeczy mi sie podoba a kilka nie, ale umkneło mi to o tych krótkich bólach brzuszkowych. No i mówisz ze ona pisze ze to bóle a gdzie indziej mówia ze to normalne...jak tu nie oszalec....

Dlatego Monika trzeba zdawać się na intuicję :)
    Ja przeczytałam Język Niemowląt T. Hogg i tę książkę Harveya Karpa o metodzie 5S.
    To są przecież 2 przeciwne bieguny! Ona twierdzi że od pierwszych dni dziecko musi mieć ustalony harmonogram dnia żeby później rodzice nie mieli problemu z brakiem organizacji i wymuszaniem, a on twierdzi że przez pierwsze 3 miesiące nie ma czegoś takiego że dziecko się do czegoś przyzwyczai i trzeba mu dawać to czego w danej chwili potrzebuje.
    A obydwoje tacy sławni w Stanach i zarobili na swoich metodach na pewno kupę kasy :)

MonikaDM lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:
    hej dziewczyny. witam ze szpitalnego lozka. oczywscie ktg do powtorki bo znowu cos nie tak jak tydzien temu. Przyjmowal mnie moj dr wiec sie posmialismy i pogadalismy. jutro ok 8 mam miec cc. Ze mna lezy jeszcze jedna dziewczyna ktora bedzie miec po mnie cc. W trakcie przyjecia mnie przyszla dziewczyna ktora zaczela rodzic , musialam wyjsc i poczekac. A ze akcja sie juz zaczela to biedna praktycznie na kolanach szla na porodowke.

Chanela trzymam kciuki! :)
    Jak ja leżałam dzień przed cc, to o tej porze był jeszcze pełen relaks :P
    a wieczorem to nie wiedziałam jak ja dotrwam do rana :D
    Ale po wszystkim okazało się, że nie było tak źle, a wręcz było super.

Nie zapomnij wziąć telefonu, jak ja leżałam na pooperacyjnej to ze mną była dziewczyna, która nie miała i dopiero jak ja przyjechałam 2 godziny później to jej pożyczyłam i mogła zadzwonić do męża. Chyba że u Ciebie mąż może wejść na pooperacyjną, u nas się nie dało.

• zielarka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak na to zareagujecie ale wiosną planujemy postawić w ogrodzie pod jabłonką małą kapliczkę. Na początku ciążu obiecałam Panu Bogu, że jeśli donoszę tę ciążę szczęśliwie to w podzięce wybuduję kapliczkę Matki Boskiej Częstochowskiej, której oddałam maleństwo pod opiekę.

Malenq, renia83, marrtka, MartaKD, Wiki81, Ewelina88, lwuska55592, Bogusiar80 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:45

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • rastafanka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedziemy do gina na ostatnią (mam nadzieję) wizytę. Trzymajcie kciuki za jakikolwiek postęp- chociaż minimalne rozwarcie :P
    Miłego dnia ;)

Selene, marrtka, Becia81, Agus89, kejti91, renia83, Bounia, Ewelina88, bluegirl89, szpilka lubią tę wiadomość

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:36

Gwiazdeczka27, belldandy lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:47

isabelle lubi tę wiadomość

• zielarka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle to pewnie sapka, katar zaczyna się wodnistym gilem, wychodzenie z resztą jest też wskazane przy katarze.

isabelle, renia83 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rastafanka wrote:
    Jedziemy do gina na ostatnią (mam nadzieję) wizytę. Trzymajcie kciuki za jakikolwiek postęp- chociaż minimalne rozwarcie :P
    Miłego dnia ;)

kochana ja mam rozwarcie od połowy grudnia i co?
    pewnie skończy się na wywołaniu.

• marrtka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rastafanka wrote:
    Miłego dnia ;)
    Trzymam kciuki. U mnie cisza. Boję się wywoływania :( Ciekawe jak jutro ktg wyjdzie.

dxomkrhms4puy6o2.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:45

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle psiknij małej po razie do noska wody morskiej i jej się oczyści z mleczka i całej reszty, ja mojemu psikam tak po razie rano i wieczorem i nosek sam przy kichaniu się oczyszcza i gile nie zalegają a przy okazji nawilżysz nosek.

Zielarka piękna obietnica którą trzeba wypełnić.

Mój maluch nie znosi wody :) nawet z glukozą :) dlatego podaję mu po troszku na łyżeczce po to właśnie by pobudzić jelitka, a poza tym nie widzę po nim potrzeby dopajania, wystarcza mu mleczko póki co oczywiście :)

zielarka lubi tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to śmiać mi się chce z samej siebie że ta woda była dla mnie taaaaka odkrywcza a co innego piło się w ciąży rano na czczo żeby zaparć nie było i wzdęć jak nie szklankę przegotowanej wody z cytryna ? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 14:50

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:47

renia83, isabelle lubią tę wiadomość

‹‹ 1968 1969 1970 1971 1972 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ