*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Malenq wrote:u nas chyba pojawił się "trądzik niemowlęcy"....tak sobie poczytałam na necie, porównałam ze zdjęciami ...
może łaskawie w tym tyg. odwiedzi nas położna to zapytam...
nie wygląda to na alergię....
a pytanko: zamierzacie (a może już macie) kupić leżaczek/bujaczek??? szukam opinii czy warto w takie coś inwestować...
mała do tej pory leży albo w naszym łóżku, albo w wózku...ale zauważyłam że szuka już dodatkowych bodźców...szybko jej się nudzi samej...
http://allegro.pl/tiny-love-lezaczek-3w1-bujaczek-kolyska-lozeczko-i4851416739.htmlMalenq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
renia83 wrote:Dziewczynki witamy się i my
Zaliczyłam dziś totalnie nieprzespana nocke ale tak od A do Z bo maluch miał zaparciei chciałam się z wami podzielić wiedzą na przyszłość ze w takiej sytuacji zanim sięgnięcie po medyczne specyfiki podajcie najpierw maluchowi łyżeczkę wody przegotowanej na czczo - zdzialala cuda, po 2 godzinach mały na luzie się wykupkał i pierdziochy idą spokojnie
Ewelinka śliczna królewna
A i w Pepco widziałam śliczne płaszczyki dla waszych dziewczyneczek - różowe, fioletowe w białe serduszkacudne
-
nick nieaktualnyMonikaDM wrote:Maud - tez czytałam ta ksiazke i tez kilka rzeczy mi sie podoba a kilka nie, ale umkneło mi to o tych krótkich bólach brzuszkowych. No i mówisz ze ona pisze ze to bóle a gdzie indziej mówia ze to normalne...jak tu nie oszalec....
Dlatego Monika trzeba zdawać się na intuicję
Ja przeczytałam Język Niemowląt T. Hogg i tę książkę Harveya Karpa o metodzie 5S.
To są przecież 2 przeciwne bieguny! Ona twierdzi że od pierwszych dni dziecko musi mieć ustalony harmonogram dnia żeby później rodzice nie mieli problemu z brakiem organizacji i wymuszaniem, a on twierdzi że przez pierwsze 3 miesiące nie ma czegoś takiego że dziecko się do czegoś przyzwyczai i trzeba mu dawać to czego w danej chwili potrzebuje.
A obydwoje tacy sławni w Stanach i zarobili na swoich metodach na pewno kupę kasy
MonikaDM lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyChanela wrote:hej dziewczyny. witam ze szpitalnego lozka. oczywscie ktg do powtorki bo znowu cos nie tak jak tydzien temu. Przyjmowal mnie moj dr wiec sie posmialismy i pogadalismy. jutro ok 8 mam miec cc. Ze mna lezy jeszcze jedna dziewczyna ktora bedzie miec po mnie cc. W trakcie przyjecia mnie przyszla dziewczyna ktora zaczela rodzic , musialam wyjsc i poczekac. A ze akcja sie juz zaczela to biedna praktycznie na kolanach szla na porodowke.
Chanela trzymam kciuki!
Jak ja leżałam dzień przed cc, to o tej porze był jeszcze pełen relaks
a wieczorem to nie wiedziałam jak ja dotrwam do rana
Ale po wszystkim okazało się, że nie było tak źle, a wręcz było super.
Nie zapomnij wziąć telefonu, jak ja leżałam na pooperacyjnej to ze mną była dziewczyna, która nie miała i dopiero jak ja przyjechałam 2 godziny później to jej pożyczyłam i mogła zadzwonić do męża. Chyba że u Ciebie mąż może wejść na pooperacyjną, u nas się nie dało. -
Nie wiem jak na to zareagujecie ale wiosną planujemy postawić w ogrodzie pod jabłonką małą kapliczkę. Na początku ciążu obiecałam Panu Bogu, że jeśli donoszę tę ciążę szczęśliwie to w podzięce wybuduję kapliczkę Matki Boskiej Częstochowskiej, której oddałam maleństwo pod opiekę.
Malenq, renia83, marrtka, MartaKD, Wiki81, Ewelina88, lwuska55592, Bogusiar80 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Isabelle psiknij małej po razie do noska wody morskiej i jej się oczyści z mleczka i całej reszty, ja mojemu psikam tak po razie rano i wieczorem i nosek sam przy kichaniu się oczyszcza i gile nie zalegają a przy okazji nawilżysz nosek.
Zielarka piękna obietnica którą trzeba wypełnić.
Mój maluch nie znosi wodynawet z glukozą
dlatego podaję mu po troszku na łyżeczce po to właśnie by pobudzić jelitka, a poza tym nie widzę po nim potrzeby dopajania, wystarcza mu mleczko póki co oczywiście
zielarka lubi tę wiadomość
-
A w ogóle to śmiać mi się chce z samej siebie że ta woda była dla mnie taaaaka odkrywcza a co innego piło się w ciąży rano na czczo żeby zaparć nie było i wzdęć jak nie szklankę przegotowanej wody z cytryna ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 14:50