X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Pinia108 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina88 super masz córunie. Dziś się nawet zastanawiałam co u Ciebie :P P.S. Gdzie kupiłaś tę opaskę na główkę. Ja szukałam ale nigdzie gdzie byłam takiej malutkie nie mieli :(

gwaizdeczka27 u mnie też bardzo mało krwi leci, przy siusianiu prawie zawsze jest coś na papierze. Przyznam, że już mam dość podpasek, ale na wkładki jeszcze się boje przerzucić, bo czasem jeszcze trochę tej krwi jes

Ewelina88, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
  • Selene Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:36

jonka91, bluegirl89, Karolajla, Ewelina88, Gwiazdeczka27, ania_29, renia83, Maud11, Becia81, Anutka, Bogusiar80, Wiki81, Malenq, lwuska55592, blador, rastafanka, Agus89, Goosiaczek2 lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene...dosłownie zakochałam się w tym zdjęciu♥
    Uwielbiam takie fotki...jak już się nasza córcia urodzi to też mam zapewnioną taką sesyjkę...kuzynka się zadeklarowała, że po 2 tygodniu życia wpadnie porobić trochę zdjęć :D

Selene lubi tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • Pinia108 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,czy to normalne/prawidłowe. Moja córcia jak śpi to co jakiś czas zapłacze(krzyknie) tylko raz i śpi dalej. Już nauczyłam się nie reagować jak to tylko jedno krzyknięcie. Ale zastanawiam się czy to normalne.

Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinia tą opaske dostała ale coś mi się kojarzył że albo w abc niemowlaka albo jeżeli jeszcze jest bo mieli likwidować to na placu wolności a dokładnie chyba tam jest ulica Słowackiego sklep Pinokio jak dobrze pamiętam.
    A co do takiego płaczu jak piszesz to mamy to samo. I też się nad tym zastanawiałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 21:43

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki witamy się i my :)
    Zaliczyłam dziś totalnie nieprzespana nocke ale tak od A do Z bo maluch miał zaparcie :/ i chciałam się z wami podzielić wiedzą na przyszłość ze w takiej sytuacji zanim sięgnięcie po medyczne specyfiki podajcie najpierw maluchowi łyżeczkę wody przegotowanej na czczo - zdzialala cuda, po 2 godzinach mały na luzie się wykupkał i pierdziochy idą spokojnie :)

Ewelinka śliczna królewna :)
    A i w Pepco widziałam śliczne płaszczyki dla waszych dziewczyneczek - różowe, fioletowe w białe serduszka :) cudne :)

Wiki81, Ewelina88 lubią tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinia108 wrote:
    Dziewczyny,czy to normalne/prawidłowe. Moja córcia jak śpi to co jakiś czas zapłacze(krzyknie) tylko raz i śpi dalej. Już nauczyłam się nie reagować jak to tylko jedno krzyknięcie. Ale zastanawiam się czy to normalne.

Dziewczyny, wg książki Tracy Hogg to są bóle brzuszka/bolesne wzdęcia. Takie krótkie jakieś może kłucia i stąd taki krótki płacz.
    Książka sama w sobie nie do końca mnie przekonuje, ale to może być racja, bo jak mój Tomek tak miał to go wzięłam na kolana i zrobiłam masaż brzuszka (takie kółeczka nóżkami) i przy przyciąganiu nóg do brzuszka szły pierdziochy :) Czyli chyba miał problem z gazami które nie mogły wyleźć...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renia83 wrote:
    Dziewczynki witamy się i my :)
    Zaliczyłam dziś totalnie nieprzespana nocke ale tak od A do Z bo maluch miał zaparcie :/ i chciałam się z wami podzielić wiedzą na przyszłość ze w takiej sytuacji zanim sięgnięcie po medyczne specyfiki podajcie najpierw maluchowi łyżeczkę wody przegotowanej na czczo - zdzialala cuda, po 2 godzinach mały na luzie się wykupkał i pierdziochy idą spokojnie :)
    Renia, a na czczo to kiedy dokładnie?
    Bo jak one jedzą np. co 3 godziny, to na czczo to jest zaraz po kolejnym wybudzeniu?

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinia108 wrote:

Moj czasami wydaje taki dźwięk, tak samo nagle ma taki odruch nagłego drygnięcia podczas snu. Pytałam pediatry i to jest całkowicie naturalny zdrowy odruch , który zwie sie odruchem moro.

Kurde jesteśmy z mężem tacy zestresowani... Mateusz strasznie mało je.. Tak jak by nie zdażył przetrawić tego mm, kiedy budzimy go po 2 h. (Tak wychodzi po tym jak zje, poczuwa itp)Tak jak by byl ciagle pelny..boje sie ze nie przybiera prawidlowo na wadze. A przeciez nie wmusze na sile mu pelnej porcji.Jutro mamy kontrole wagi. Niby mamy wage taka wlasnie specjalna do wazenia noworodkow i niby przytyl ale kurcze dopiero uwierze jak posadza go na swojej wadze. Trzymajcie kciuki bardzo prosze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 23:15

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 13:45

Gwiazdeczka27, Maud11, Malenq, ania_29, jonka91, Ewelina88, rastafanka, Agus89, kejti91 lubią tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my staramy sie wybudzac co 3 h od zakonczenia jedzenia u nas sesja przebieranie, jedzenie, bekanie, aktywnosc trwa 1,5/2 gdziny chyba, z reguly mlody budzi sie wczesniej niz te 3 godziny, za to dzis w nocy pierwsza przerwa od ok 1 jak skonczyl jesc do 5, czyli 4 godziny (tak sobie budzik nastawilam, ze w ogole nie byl nastawiony, wiec mlodego obudzil nocny glod) a nastepna przerwa tylko godzine, i caly dzien wisial na cycu, ale to pewnie nadmiar wrazen bo przyzwyczajamy go do spania tez w koszu w kuchni przy tv i gotowaniu (robienie obiadu zniosl dobrze, ale potem mu chyba za goraco bylo czy cos i chcial znow jesc/ ciumkac

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela nie pamietam czy Ci mowilam do szpitala wez jakas poduszke do karmienia, moze byc jasiek tylko dosc gruby i twardy, zeby dziecko stabilnie lezalo i sie poduszka pod nim nie uginala i kapanie bylo codziennie

Malagosia lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 01:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak przed kolejnym karmieniem :) to jest u naszych glodomorow na czczo :)
    Gwiazdeczko nie zamartwiajcie się na pewno ładnie przybiera :)
    I ja licze 3h ale od momentu usniecia choć przez pierwsze ok 3 tyg Filip budził się na karmienie co 3h ale od ostatniego posiłku a potem sam się przestawil, ja go nigdy nie wybudzalam :/
    Nasz maluch "wydłużył" się nam o 9 cm od dnia urodzenia :) nie wiem czy to dużo czy mało ale jest już taki duży :) mały slodziak :) nareszcie ciałko dogonilo wieeelkie stopy Filipkowe :)

A i ja też tak robię że małego w nocy nie przebieram chyba że ma kupsona,robię to dopiero na pierwszym porannym karmieniu, nigdy mu pielucha nie przeciekla, pupulke ma ladniutka i smaruje mu ją Mustela ale tylko na noc po kąpieli albo po kupsonie to tyle co zapamiętałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 01:42

Malenq, jonka91, Wiki81, Maud11 lubią tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś jeszcze pisała o ropiejacym oczku - ja wyleczylam oczko małego które sobie ukłuł paznokciem naparem z herbaty zwykłej czarnej, przemywalam mu wacikiem przed i po karmieniu każdym i w ogóle często jesli nie spał jak tylko pojawiła się jakaś ropka

Sposób ten zaleciła nam położna super kobieta żeby nie było że wymyślam dziwne sposoby

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 08:18

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest problem z ropiejącymi oczkami. Mamy tak od drugiej doby życia. Oczka przemywa się gazikiem namoczonym przegotowaną wodą a jak to nie pomaga to solą fizjologiczną. Chyba w końcu wychodzimy na prostą. :)

A tak w ogóle to dzień dobry! :)

Mam ochotę pójść już z małą na spacer, ale jeszcze się nie werandowałyśmy. Przeraża mnie fakt, że wychłodzę sobie dom a centralnego póki co nie odpalamy póki wystarcza nam kominek.

Natalka rośnie jak na drożdżach. Już muszę odkładać pierwsze ciuszki do worka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 08:11

201501145565.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak,poduszka do karmienia super rzecz!!!Ja w szpitalu czasem karmiłam na łózku (podnosiłam zagłówek) albo na krześle.Poduszke mam zwykłą z kuleczkami styropianowymi w środku.
    A co sadzicie o smoczkach? Ja daje małej tylko wtedy,gdy jest już po karmieniu, leży w kołysce,ale nie moze zasnąć, po kilku minutach jak zaśnie i tak go wypluwa. Mama na mnie krzyczy,że daję smoczek, ale przeciez nie mam zamiaru go dawać az pójdzie do przedszkola!
    A obrączki nie zdjęłam w ciąży,więc teraz też pasuje:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 08:13

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry.........

kto zabrał moją grzeczną córcię i podrzucił "terrorystkę"???
    od wczoraj od 13stej prawie nie śpi....je, krzyczy, i tylko od czasu do czasu na rękach się uspokaja...
    w nocy dałam za Twoją radą RENIU83 łyżeczkę wody przegotowanej i nad ranem były "pierdy"...mimo że wczoraj robiła normalnie kupki, to chyba nie potrafiła sobie poradzić z "bąkami"....ale póki co woda pomogła...i masowanie brzuszków i plecków....
    teraz śpi, godzinkę dopiero mam nadzieję, że trochę dłużej pośpi....
    ja oczka przemywam rumiankiem...o czarnej (mocno zaparzonej? czy rodzaj herbaty?) nie słyszałam...ale do wypróbowania...
    u mnie nadal potówki są, wczoraj w krochmalu maleńką wykąpałam...
    raczej jej nie przegrzewam (21C) i ma na sobie body z krótkim rękawem i pajac...

ja CHCĘ z powrotem moją w miarę grzeczną córcię!!!!!!!!!!!!!!!!

renia83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Oj tak,poduszka do karmienia super rzecz!!!Ja w szpitalu czasem karmiłam na łózku (podnosiłam zagłówek) albo na krześle.Poduszke mam zwykłą z kuleczkami styropianowymi w środku.
    A co sadzicie o smoczkach? Ja daje małej tylko wtedy,gdy jest już po karmieniu, leży w kołysce,ale nie moze zasnąć, po kilku minutach jak zaśnie i tak go wypluwa. Mama na mnie krzyczy,że daję smoczek, ale przeciez nie mam zamiaru go dawać az pójdzie do przedszkola!
    A obrączki nie zdjęłam w ciąży,więc teraz też pasuje:)

Ja bym chciała żeby mała "pociumkała" sobie smoczka i się uspokoiła...ale jak tylko poczuje w buzi smoczek a nie cycek to jest jeszcze większy krzyk...

aż sprawdziłam: NIESTETY moja obrączka jeszcze nie wchodzi....:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 08:20

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    U nas jest problem z ropiejącymi oczkami. Mamy tak od drugiej doby życia. Oczka przemywa się gazikiem namoczonym przegotowaną wodą a jak to nie pomaga to solą fizjologiczną :)
    Ania Hani na początku tez jedno oczko zaczynało ropieć to jej przetarłam gazikiem z moim mlekiem. Pomogło w 1 dzień.

renia83, zielarka lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rumianek może malucha uczulić i dlatego herbata, i ja zaparzylam normalnie herbatę w szklance i nie wyciagalam jej żeby był mocny ale to była Saga bo np Lipton jest dużo mocniejszy, i napar zmieniałam co 12h, tzn na noc robiłam świeży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 08:23

Malenq lubi tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
‹‹ 1966 1967 1968 1969 1970 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ