*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Musze sie was doradzic...
Idziemy systemem jedzenie co 3h.
Problem jest taki,ze dziecko to nie robot nie zawsze jak zje to od razu zasypia, czasami czuwa. U nas Mati ciezko je..jest leniwy i zanim zje z butli mija z 40 min. Potem jeszcze doliczyc czas czuwania to zanim czasami zasnie proces zajmuje ponad godzine.
Teraz tak..
Dajmy na to ze on zaczal jesc o 9.00 zasnal o 10.30 to kolejne karmienie powinno byc o 12.00. ALE przez to on pospi tylko 1,2 h! A dzieci potrzebuja przeciez snu. Jak go obudzimy to on jest sennyi nie chcejesc.
Czy moge zrobic tak zeby go obudzic po pelnych 3 h no chyba ze sam przebudzi sie wczesniej. Jak on spac nie bedzie to i nie strawi pokarmu nie bedzie przybieral na wadze...
HELP -
nick nieaktualny
-
Czyli co mam robic. Jak zasnie o 10.30 liczyc ze obudze go za 3 h od momentu zasniecia tj. 13.00 -13.30? Bo mamy zalecenie aby jadl nie mniejniz 8 posilkow ale kurde no czasami on nie zje wszystkiego albo wlasnie nie pospi a sen taki jest wazny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 13:19
-
Jeszze chwila i jak wasze maluchy będą dobrze przybierać to nie będziecie budzić bo same sobie ustawia rytm.glod napewno dziecko obudzi. Mi szybko położna i lekarz mówili koniec z budzeniem co 3h.
A mały ma nowa umiejętność w przewracaniu z brzucha na plecy. Wcześniej się turlal i męczył a teraz podniesie się na rękach i hop na plecki:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 13:19
Malenq, Selene, Agus89, Wiki81, belldandy lubią tę wiadomość
-
Tylko u nas jest wielki problem,bo jak synek nie spal bo budzilismy go wychodzilo na to co 1.2h lub co 2h idac systemem co 3h karmienie to on przybral w ciagu tyg. TYLKO 35 g!
Dlatego pediatra powiedziala ze on musi spac wiecej zeby tak przy karmieniu go rozbudzac by szybciej zjadl ale on nie potrafi tak..to nie robot. Oczywiscie idac systemem nadal co 3h
No Ag u ciebie Kostuś już fajniutki zaczął sie robic a bedzie coraz fajniejszyWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 13:25
-
Gwiazdka rob tak jak ci zalecili i zobaczyszz ile przybierze- najwyzej zmienicie taktyke.
Albo na jeden dwa dni zrob eksperyment i nie wybudzaj- zobaczysz co ile sam sie obudzi.
ja nie wybudzam juz dlugo i 6 do 8 posilkow mi i tak wychodzi.
6 rano, 9,12,15,18,20,23 ( mniej wiecej)
Ja z kolei walcze z aly zeby spal z główną na lewą strone, bo mial caly czas na prawą i mu sie zrobila bardziej plaskata. Poduszka stabilizacyjna pomaga, a jak spi na plecach to pielucha zeby jej nie obracał.Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
-
Moja Ala znowu je bardzo często. Potrafi co godzinę jeść. Śpi też mało w ciągu dnia. Wstała dziś o 9 i od tamtej pory spała może godzinę łącznie. Za to jadła już 4 razy. Na szczęście normalnie przybiera na wadze. Więc chyba nie powinnam się tym martwić prawda?
A i w końcu wcisnęłam obrączkę na palec!
Brakowało mi jej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 13:48
bluegirl89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ag... wrote:Jeszze chwila i jak wasze maluchy będą dobrze przybierać to nie będziecie budzić bo same sobie ustawia rytm.glod napewno dziecko obudzi. Mi szybko położna i lekarz mówili koniec z budzeniem co 3h.
A mały ma nowa umiejętność w przewracaniu z brzucha na plecy. Wcześniej się turlal i męczył a teraz podniesie się na rękach i hop na plecki:)
Ja przestałam wybudzać, jak waga małego przekroczyła urodzeniową. Było to w połowie tego tygodnia. Od teraz i ja się wysypiam lepiej i malutki już sam wyregulował sobie pory karmienia i cały rytm. Średnio w nocy budzi się co 3-3,5h a w dzień czasami częściej. -
Gwiazdeczka27 wrote:A to mozna tak w zwyklej mikrofali sterylizowac butelki? Co to za woreczki sa. I jak sie sterylizuje w mikrofali,jaka temp i ile czasu?
Ja tez mam zgrubienie nad linia cięcia i to taki walek, jak go masuje to mnie troche boli,tez tak macie?
Ja zmienialam na poczatku pieluche jak synka wybudzilam i potem po jedzeniu. Zazwyczaj po wybudeniu on tylko mial siuski w pieluszce wiec postanowilismy zrobic tak, ze budzimy,jemy,przewijamy...on zawsze praktycznie w trakcie jedzenia sra.. Potem przytulanki usypianki i do lozeczkaGwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
www.styczniowki2015.phorum.pl -
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny w takim razie poczekam jeszcze
Wiki ja myslałam o chrzcie w rocznicę ślubu bo to akurat niedziela i końcówka kwietnia. Ale z racji tego że musimy zaczekac na chrzestnego do maja więc u nas chrzciny wyjdą raczejw maju. Ale nie pomyslałam o naukach !! Kurcze chyba czas się dowiedzieć jak to wygląda u nas...
MonikaDM ja tam też boję się zaglądać na śpiocha, boję się że wybudzę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 14:51