*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Magdalenka też mam zgrubienia nad blizną, w paru miejscach.
Co do uczuć po cc, miałam znieczulenie ogólne, nie wiem ile czasu nie widziałam maleńkiej po operacji. Mnie fala miłości zalała wprost gdy tylko ją zobaczyłam, ryczałam każdego dnia w szpitalu ze szczęścia, że ona jest, że jest cała i zdrowa, jaka jest śliczna. Brak bliskości po cc nie miał znaczenia, choć poród sn to jednak zupełnie co innego. -
rastafanka wrote:Ja uwielbiam ten brzuchol i chętnie bym go dalej nosiła gdyby nie to, że baaardzo chcę już córcię po drugiej stronie
Takie malutkie a już takie uparciuchy. Ja jutro do szpitala z rańca. Hmmm,ale tak zerkam na zegarek i co 7-10 minut mam skurcze? Chyba pobiegłabym te 25 km:)Haha. Teraz mi do śmiechu, gorzej jak się rozkręci:)
-
Gwiazdeczka27 wrote:a może to jet po prostu efekt tego, żem mleko jest tłuste i ten tłuszcz do końca nie schodzi przy myciu? Nie wiem czy poszłam dobrym tropem
To na pewno wina kamienia w wodzie, bo butelki i smoczki myję szczotką w specjalnym płynie NUK do mycia butelek, który fajnie zmywa tłuszcz po mleku nawet jak butelka stała po karmieniu trochę. Zastanawiam się nad zakupem sterylizatora elektrycznego, używa ktoś? -
nick nieaktualnyGoosiaczek2 wrote:Tak własnie nam je dostarczono
U nas 2h walka z zaśnięciem:-\
Monia Vincent cudny:-D buziakiWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 06:27
MonikaDM lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
My po pierwszej domowej kąpieli.Było super,mama pomagała trochę mi i mężowi.Naoliwkowałam Klarcię,bo taką suchę skóre miała po szpitalu,a teraz już pięknie wygląda. Ma włosy na pleckach, normalnie po tacie:)
Już dwa pojemniczki mleka zamroziłam na ewentualny zastój w przyszłości.
Córcia grzeczna, nie krzyczy... oby tak dalej,bo to różnie może być.
Spadła u nas śnieg:)Wiki81, Malenq, bluegirl89, jonka91, Chanela, Kawa, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Marta a dlaczego odciągasz na zapas mleko? Jak będziesz tak pobudzała to pozniej jest trudno wyhamować jak dzidziuś nie będzie ściągał. Ja to przezylam i miałam taki nawal, ze piersi były gorące. A jest coś takiego, ze mleko dopasowuje die składnikowo do wieku dziecka. Po pól roku będzie miało sklad odpowiedni dla półrocznego dziecka.
Chociaż można mleko dodawać tez np do kąpieli dziecka.
Tak tylko pisze, żeby uchronić Cie przed nawałem. Bo tez miałam taki pomysł żeby robić zapasy.
W czerwcu wybieram sie na staż naukowy za granice na 5 dni. Wtedy będę potrzebowała zapasie.vwww.styczniowki2015.phorum.pl -
magdalenka wrote:Sorry że tak męczę pytaniami odnośnie blizny, ale też wyczuwacie lub wyczuwałyście takie zgrubienie/guzek nad blizną?? Ja mam taki guzek wielkości 2cm/1cm centralnie nad blizną na jej końcu.
Magdalenka tez tak mam i byłam nawet na usg brzucha sprawdzić co to, bo myślała ze to zrosty lub krwiaki. No i lekarz powiedział,że to są obrzęki. Rana jeszcze świeża i tak się robi.
Ale zmartwił mnie ze mogą być zrosty i 97% kobiet po cc ma powikłania przy szwie. Tyle ze to nic groźnego.magdalenka lubi tę wiadomość
www.styczniowki2015.phorum.pl -
Ag pisała kiedys ze nie można myc butelek w zmywarce, a u mnie w Siemensie jest taki program na butelki dziecięce.
Co do płynu do prania Dzidziuś nie odpiera niestety trudnych plam, tyle ze jest oddzielny odplamiacz do ubranek dziecięcych i płyn do płukania. Tak mi się przypomniało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 08:42
Malenq lubi tę wiadomość
www.styczniowki2015.phorum.pl -
magdalenka wrote:A jak wyglądają kupki Waszych dzieciaczków? Bo u nas kupka to tylko małe żółtko na pampersie. Praktycznie po każdym spaniu.www.styczniowki2015.phorum.pl