*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
u nas też była położna, nawet nie spojrzała na małego
pytałam kiedy mam umówić się na pierwszą wizytę, a ona że 18 mam szczepienie i wtedy, dziwne... jutro zadzownie do tej przychodni i wszystkiego się dowiem, głupia liczyłam, że chociaż go zważy, a tu dupa
-
ania_29 wrote:Wszystkie mamy mają już za sobą wizytę u pediatry? Ja swojej nawet jeszcze nie zapisałam, jutro to zrobię
Ja nie byłam i w sumie nie planuje takiej wizyty.Wybrałam tylko lekarza rodzinnego dla Ali. Póki co wystarczą mi wizyty położnej.
-
AGus a polozna nie zalecila ci kontroli pediatry? bo moja mowila ze powinnam isc po 4 tyg, ale mialam w sumie umowioną od razu na wyjsciu ze szpitala i nie mialam nic do gadania:)
Malenq a jak twoje krocze?? pomogl antybiotyk??
Wiecie co a ja ( nieodpowiedzialna matka) zgubilam wypis ze szpitala, mialam w ksiazeczce zdrowia i nie mam, nie wiem gdzie powędrował. Wydaje mi sie ze nie oddal mi lekarz na ostatniej wizycie bo sie zagadalismy, no ale dzwonilam i nie ma. Pojechalam do szpitala, wydrukowali mi nowy ale czulam sie jak idiotka co ma burdel w papierach:)
Ja Kostka noszę często pionowo ale on wtedy stara sie na sile glowe trzymac w pionie. czasem nosze tez wiadomo tak półleżąco.
a mialam miec dzis kurs chustowania ale pani zadzwonila ze ma bardzo chorą core i przesunęła na weekend:( -
isabelle wrote:Jestem strasznie ciekawa, w jakiej pozycji najczęściej nosicie swoje dzieci? Nasza Ala uwielbia być noszona w pionie, ale dzisiaj fizjoterapeutka odradziła nam tę pozycję, bo mała ma tendencję do nadmiernego prostowania się i odchylania do tyłu - "wspomnienia" po inkubatorze
My na fasolkę i przez ramię - Staś ma problemy z brzuszkiem -
Ag - nikt mi nic nie mówił o wizycie u pediatry.
Wczoraj chciałam Alę zapisać na usg bioderek. Przy wypisie ze szpitala powiedziano mi że to usg robi się u nich w szpitalu. Więc poszłam tam to uslyszałam że oni nie wykonują tego usg i mam sobie prywatnie zrobić.Ależ się wsciekłam. Poczekam na kolejną wizytę położnej i się jej zapytam gdzie zrobić to badanie.
-
Agus idz do pediatry po skierowanie i do najblizszej poradni preluksacyjnej. robi sie je jak dziecko ma ok 6 tyg wiec mozesz juz smialo zapisywac.
Moze nie robi sie w szpitalu a w poradni przyszpitalnej ( u mnie w Jaworznie i w Katowicach tak wlasnie jest)
-
patrzę dzis na parking szpitalny a tam zagrodzone i koparki, okazalo się, ze remontuja ostatni budynek czyli ginekolog-polozniczy:) ma byc nowa sala operacyjna, nowe bloki porodowe i sale- podobno na wypasie tak mowila pani neonatolog.
Moj gin pewnie cos wiecej powie jako ze jest z-cą ordynatora i lubi duzo gadac:P
gotowe za 1,5 roku czyli w sam raz na 2 poród:DMalenq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAg... antybiotyk pomógł i zaszkodził.........
mnie pomógł, małej zaszkodził.......
właśnie wróciliśmy od pediatry....
mała od soboty wieczór spinała się, krzyczała z bólu, nie płakała tylko wrzeszczała, ten ból budził ją ze snu...i ona potrafiła nie spać po 10-15h....
do tego te pryszczyki i dzisiejsze wymioty.....
pediatra po wywiadzie ze mną i po zbadaniu małej - kazała ODSTAWIĆ PIERŚ i przez czas antybiotyku karmić małą mm....
przepłakałam całą drogę.....aż mnie głowa boli....ale mam nadzieję, że malutka stanie się spokojniejsza i przestanie krzyczeć z bólu...
na ile mi sił wystarczy będę ściągała mleko i wylewała, tylko mam nadzieję, że za tydzień mała nie zapomni jak ssie się pierś...
i tu pytanie do MAM KARMIĄCYCH MM:
ile razy na dobę dajecie butlę??? i czy w moim przypadku dla małej wystarczy 100ml na każde karmienie????
na mleku jest napisane że w 1 miesiącu (u nas BEBILON HA 1) od 90 do 120ml na posiłek...to 100ml chyba będzie ok???? -
Malenq kurcze to niefajnie. Mam nadzieje ze dobrze sie ulozy z karmieniem i kosia wroci do cycka.
Co do MM Kostek w weekend byl przy wieczornym karmieniu na butli bo nie dalam rady duzo odciągnąć- wypijał z moim łącznie ok 120ml ( tez mialam bebilon w saszetkach).
Będzie dobrze Malenq i maleńka:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 17:06
Malenq lubi tę wiadomość
-
Malenq wrote:Ag... antybiotyk pomógł i zaszkodził.........
mnie pomógł, małej zaszkodził.......
właśnie wróciliśmy od pediatry....
mała od soboty wieczór spinała się, krzyczała z bólu, nie płakała tylko wrzeszczała, ten ból budził ją ze snu...i ona potrafiła nie spać po 10-15h....
do tego te pryszczyki i dzisiejsze wymioty.....
pediatra po wywiadzie ze mną i po zbadaniu małej - kazała ODSTAWIĆ PIERŚ i przez czas antybiotyku karmić małą mm....
przepłakałam całą drogę.....aż mnie głowa boli....ale mam nadzieję, że malutka stanie się spokojniejsza i przestanie krzyczeć z bólu...
na ile mi sił wystarczy będę ściągała mleko i wylewała, tylko mam nadzieję, że za tydzień mała nie zapomni jak ssie się pierś...
i tu pytanie do MAM KARMIĄCYCH MM:
ile razy na dobę dajecie butlę??? i czy w moim przypadku dla małej wystarczy 100ml na każde karmienie????
na mleku jest napisane że w 1 miesiącu (u nas BEBILON HA 1) od 90 do 120ml na posiłek...to 100ml chyba będzie ok???? -
nick nieaktualnyMalenQ moja wypijała dotychczas po 60ml, a dziś udało mi się ją zatankować 80ml pod sam korek
bez różnicy czy to moje czy mm (przed snem podaję mm żeby dłużej pospała)
karmię co 3-4h
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 17:35
Malenq, Anutka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnutka wrote:U nas wychodzib7 kramien i robimy 90 ml, bo na NAN tak jest podane, wystarcza
Wypija Ci to maleństwo na raz??? te 90ml??? bo ja mieszam 60ml z 2 miarek a mam dziecko ponad 3tygWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 17:42
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyno to zacznę od 100ml...
Kawa moja mała ma spust..raz jak zostawiłam "swoje odciągnięte" mleczko to 90ml na jednym tchu wypiła, a żeby było więcej to pewnie i tak by wciągnęła...
smutno mi, i żal...bo akurat zaczął mi się nawał pokarmu.......ech...dobrze chociaż że laktator to w 5min wysysa i nie trzeba siedzieć za długo i rozmyślać...
najgorsze to to, że mała "pocieszenia" w płaczu szuka w "ciumkaniu" piersi....Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 17:43
-
Jeju dziewczyny nie wiem dlaczego tak jest ale u nas mały ma zalecone dostawac tyle ml ile ma dni tj. Jak mial 5 dni to dostawal 50 ml jak 8 dni 80 ml... Wasze dzieci maja prawie miesiac i maja 60 ml... O co tu chodzi? Czy moj ma tyle wcinac bo taki duzy sie urodzil?