X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • blador Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też była położna, nawet nie spojrzała na małego :( pytałam kiedy mam umówić się na pierwszą wizytę, a ona że 18 mam szczepienie i wtedy, dziwne... jutro zadzownie do tej przychodni i wszystkiego się dowiem, głupia liczyłam, że chociaż go zważy, a tu dupa :(

relgh3718o9n8rtv.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:46

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Wszystkie mamy mają już za sobą wizytę u pediatry? Ja swojej nawet jeszcze nie zapisałam, jutro to zrobię

Ja nie byłam i w sumie nie planuje takiej wizyty. :) Wybrałam tylko lekarza rodzinnego dla Ali. Póki co wystarczą mi wizyty położnej. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGus a polozna nie zalecila ci kontroli pediatry? bo moja mowila ze powinnam isc po 4 tyg, ale mialam w sumie umowioną od razu na wyjsciu ze szpitala i nie mialam nic do gadania:)

Malenq a jak twoje krocze?? pomogl antybiotyk??

Wiecie co a ja ( nieodpowiedzialna matka) zgubilam wypis ze szpitala, mialam w ksiazeczce zdrowia i nie mam, nie wiem gdzie powędrował. Wydaje mi sie ze nie oddal mi lekarz na ostatniej wizycie bo sie zagadalismy, no ale dzwonilam i nie ma. Pojechalam do szpitala, wydrukowali mi nowy ale czulam sie jak idiotka co ma burdel w papierach:)

Ja Kostka noszę często pionowo ale on wtedy stara sie na sile glowe trzymac w pionie. czasem nosze tez wiadomo tak półleżąco.

a mialam miec dzis kurs chustowania ale pani zadzwonila ze ma bardzo chorą core i przesunęła na weekend:(

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Bounia Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Jestem strasznie ciekawa, w jakiej pozycji najczęściej nosicie swoje dzieci? Nasza Ala uwielbia być noszona w pionie, ale dzisiaj fizjoterapeutka odradziła nam tę pozycję, bo mała ma tendencję do nadmiernego prostowania się i odchylania do tyłu - "wspomnienia" po inkubatorze :(

My na fasolkę i przez ramię - Staś ma problemy z brzuszkiem :/

82do3e5eb5b6wgpj.png
    hchyw1d33satxrke.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bounia wrote:
    My na fasolkę i przez ramię - Staś ma problemy z brzuszkiem :/

Nam właśnie tak kazała nosić Alę fizjoterapeutka.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag - nikt mi nic nie mówił o wizycie u pediatry.

Wczoraj chciałam Alę zapisać na usg bioderek. Przy wypisie ze szpitala powiedziano mi że to usg robi się u nich w szpitalu. Więc poszłam tam to uslyszałam że oni nie wykonują tego usg i mam sobie prywatnie zrobić. :/ Ależ się wsciekłam. Poczekam na kolejną wizytę położnej i się jej zapytam gdzie zrobić to badanie.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus idz do pediatry po skierowanie i do najblizszej poradni preluksacyjnej. robi sie je jak dziecko ma ok 6 tyg wiec mozesz juz smialo zapisywac.
    Moze nie robi sie w szpitalu a w poradni przyszpitalnej ( u mnie w Jaworznie i w Katowicach tak wlasnie jest)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 a nie ma tam poradni ortopedycznej dla dzieci? U mnie w szpitalu tak właśnie jest :)

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrzę dzis na parking szpitalny a tam zagrodzone i koparki, okazalo się, ze remontuja ostatni budynek czyli ginekolog-polozniczy:) ma byc nowa sala operacyjna, nowe bloki porodowe i sale- podobno na wypasie tak mowila pani neonatolog.
    Moj gin pewnie cos wiecej powie jako ze jest z-cą ordynatora i lubi duzo gadac:P
    gotowe za 1,5 roku czyli w sam raz na 2 poród:D

Malenq lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... antybiotyk pomógł i zaszkodził.........

mnie pomógł, małej zaszkodził.......

właśnie wróciliśmy od pediatry....
    mała od soboty wieczór spinała się, krzyczała z bólu, nie płakała tylko wrzeszczała, ten ból budził ją ze snu...i ona potrafiła nie spać po 10-15h....
    do tego te pryszczyki i dzisiejsze wymioty.....
    pediatra po wywiadzie ze mną i po zbadaniu małej - kazała ODSTAWIĆ PIERŚ i przez czas antybiotyku karmić małą mm....
    przepłakałam całą drogę.....aż mnie głowa boli....ale mam nadzieję, że malutka stanie się spokojniejsza i przestanie krzyczeć z bólu...
    na ile mi sił wystarczy będę ściągała mleko i wylewała, tylko mam nadzieję, że za tydzień mała nie zapomni jak ssie się pierś...:-/

i tu pytanie do MAM KARMIĄCYCH MM:
    ile razy na dobę dajecie butlę??? i czy w moim przypadku dla małej wystarczy 100ml na każde karmienie????
    na mleku jest napisane że w 1 miesiącu (u nas BEBILON HA 1) od 90 do 120ml na posiłek...to 100ml chyba będzie ok????

• Ag... Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq kurcze to niefajnie. Mam nadzieje ze dobrze sie ulozy z karmieniem i kosia wroci do cycka.
    Co do MM Kostek w weekend byl przy wieczornym karmieniu na butli bo nie dalam rady duzo odciągnąć- wypijał z moim łącznie ok 120ml ( tez mialam bebilon w saszetkach).
    Będzie dobrze Malenq i maleńka:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 17:06

Malenq lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa z makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 21:36

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Ag... antybiotyk pomógł i zaszkodził.........

mnie pomógł, małej zaszkodził.......

właśnie wróciliśmy od pediatry....
    mała od soboty wieczór spinała się, krzyczała z bólu, nie płakała tylko wrzeszczała, ten ból budził ją ze snu...i ona potrafiła nie spać po 10-15h....
    do tego te pryszczyki i dzisiejsze wymioty.....
    pediatra po wywiadzie ze mną i po zbadaniu małej - kazała ODSTAWIĆ PIERŚ i przez czas antybiotyku karmić małą mm....
    przepłakałam całą drogę.....aż mnie głowa boli....ale mam nadzieję, że malutka stanie się spokojniejsza i przestanie krzyczeć z bólu...
    na ile mi sił wystarczy będę ściągała mleko i wylewała, tylko mam nadzieję, że za tydzień mała nie zapomni jak ssie się pierś...:-/

i tu pytanie do MAM KARMIĄCYCH MM:
    ile razy na dobę dajecie butlę??? i czy w moim przypadku dla małej wystarczy 100ml na każde karmienie????
    na mleku jest napisane że w 1 miesiącu (u nas BEBILON HA 1) od 90 do 120ml na posiłek...to 100ml chyba będzie ok????
    U nas wychodzib7 kramien i robimy 90 ml, bo na NAN tak jest podane, wystarcza :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalenQ moja wypijała dotychczas po 60ml, a dziś udało mi się ją zatankować 80ml pod sam korek :P bez różnicy czy to moje czy mm (przed snem podaję mm żeby dłużej pospała) ;) karmię co 3-4h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 17:35

Malenq, Anutka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    U nas wychodzib7 kramien i robimy 90 ml, bo na NAN tak jest podane, wystarcza :-)

Wypija Ci to maleństwo na raz??? te 90ml??? bo ja mieszam 60ml z 2 miarek a mam dziecko ponad 3tyg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 17:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hah wrócił mój M z pracy, Adelka leży na kanapie a on jej puścił bajki na BabyTv :D

Malenq, isabelle lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to zacznę od 100ml...
    Kawa moja mała ma spust..raz jak zostawiłam "swoje odciągnięte" mleczko to 90ml na jednym tchu wypiła, a żeby było więcej to pewnie i tak by wciągnęła...

smutno mi, i żal...bo akurat zaczął mi się nawał pokarmu.......ech...dobrze chociaż że laktator to w 5min wysysa i nie trzeba siedzieć za długo i rozmyślać...

najgorsze to to, że mała "pocieszenia" w płaczu szuka w "ciumkaniu" piersi....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 17:43

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny nie wiem dlaczego tak jest ale u nas mały ma zalecone dostawac tyle ml ile ma dni tj. Jak mial 5 dni to dostawal 50 ml jak 8 dni 80 ml... Wasze dzieci maja prawie miesiac i maja 60 ml... O co tu chodzi? Czy moj ma tyle wcinac bo taki duzy sie urodzil?

mhsvp07w3ex0n696.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana doczytaj na opakowaniu bo 1 miarka mleka przypada na 30ml wody więc 100ml mleka nie zrobisz, albo 90 albo 120, zrób 120 z dwa razy i po miarce na butli zobaczysz ile wypija,czy 90 wystarczy czy jednak nie

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
‹‹ 1970 1971 1972 1973 1974 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ