X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko nie wiem, mój Filip wypija max 100-110ml a idzie mu 8 tydz

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reniu tak 100ml gotowego mleka to 90ml wody + 3 miarki mleka tak jest na opakowaniu napisane...więc tak zrobię, jak będzie głodna to zrobię o 30ml więcej i o jedną miarkę więcej :)
    pediatra łaskawie powiedziała około 100-120ml, więc zacznę od mniejszej ilości...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 18:05

renia83 lubi tę wiadomość

• rastafanka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie. Dziękuję za kciuki, ale nie pomogły :P Szyjka nadal długaśna, ponad 3 cm i rozwarcia brak... Co 2 dni mam mieć ktg i w niedzielę zgłosić się do szpitala... Będę ostatnią lutową styczniówką :D

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rastafanka śpiechaj sie bo Cię wygonimy do Lutówek! :)

rastafanka, Anutka lubią tę wiadomość

• marrtka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rastafanka wrote:
    Już po wizycie. Dziękuję za kciuki, ale nie pomogły :P Szyjka nadal długaśna, ponad 3 cm i rozwarcia brak... Co 2 dni mam mieć ktg i w niedzielę zgłosić się do szpitala... Będę ostatnią lutową styczniówką :D
    Czekajcie na mnie! :D Te Igi to jednak uparte dzieci ;)

rastafanka lubi tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rastafanka wiesz, ale LUTÓWKI jakieś ospałe, bo to marcówki zaczęły rodzić...to lepiej lutówki omijaj z daleka....:)

rastafanka, Anutka, Gosiak lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze zastanawiam się o co chodzi z tym karmieniem.. bo ja zawsze więcej mieszam ile zje tyle zje ale jak się naje to wypluwa smoka. Raz ją odbiłam i chciałam dokarmić to się opierała i wypluwała.. Głównie jest na piersi więc ciekawa jestem ile z nich wypija, bo butelkę tylko na noc dostaje. No ale z drugiej strony mała bardzo ładnie przybiera na wadze. Dopytam położną bo ma wpaść w środę.

• rastafanka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie... do marca to raczej nie donoszę :P

Malenq, bluegirl89 lubią tę wiadomość

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rastafanka, a może by tak zaplanować ostatnie wyjście do kina albo do maca :D Nuskaw jak chciała iść na pizzę z mężem, to urodziła ;) A właśnie Nuska dawaj znać jak tam po cc się czujesz :)

dxomkrhms4puy6o2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dr Karp ładnie opisuje brakujący IV trymestr.....że to wtedy dzieciaczki powinny się rodzić...to może dasz się skusić?

• Anutka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Wypija Ci to maleństwo na raz??? te 90ml??? bo ja mieszam 60ml z 2 miarek a mam dziecko ponad 3tyg
    Tak po 70, a przed chwila 90 wciagnela :-). Polozna mowila zeby aie nie martwic, bo co za duzo zje to uleje :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Jeju dziewczyny nie wiem dlaczego tak jest ale u nas mały ma zalecone dostawac tyle ml ile ma dni tj. Jak mial 5 dni to dostawal 50 ml jak 8 dni 80 ml... Wasze dzieci maja prawie miesiac i maja 60 ml... O co tu chodzi? Czy moj ma tyle wcinac bo taki duzy sie urodzil?
    Slusznie, ale tak aie zaleca do 10 dnia, wtedy pidaje aie 100 ml do ukonczenia miesiac :-) chyba ze zalecenia sa inne :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Kurcze zastanawiam się o co chodzi z tym karmieniem.. bo ja zawsze więcej mieszam ile zje tyle zje ale jak się naje to wypluwa smoka. Raz ją odbiłam i chciałam dokarmić to się opierała i wypluwała.. Głównie jest na piersi więc ciekawa jestem ile z nich wypija, bo butelkę tylko na noc dostaje. No ale z drugiej strony mała bardzo ładnie przybiera na wadze. Dopytam położną bo ma wpaść w środę.
    My prowadzimg zeszyt z karmienia i' ile zjadla j o ktorej :-)

Malenq lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie rastafanka, ja tez mialam isc do kina:) zaplanuj jakies wyjście najlepiej!

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    My prowadzimg zeszyt z karmienia i' ile zjadla j o ktorej :-)

Też prowadziłam...przez tydzien:P

Anutka, Malenq lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a dzisiaj mała była połowę dnia na cycu, a drugą na mleku mm będzie, i pytanie czy mam dzisiaj podawać wit D i K, niestety mam to w jednej kapsułce, jutro małż kupi tylko D, ale chodzi o dziś: podać?

• zielarka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam przez jakiś czas aplikację co do ilości karmień ale w końcu znudziło mi się :P nie wnikam ile młoda zjada z piersi, jedyne co zmodyfikowałam to to, że trzymam ją dłużej przy jednej piersi by zjadła też to tłuste mleko. Nie wiem ile przybrała ale widzę, że się zaokrągla.

Ag..., Malenq, bluegirl89, renia83 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam o tej żółaczce mleka kobiecego i tylko sie schizuje:/
    teraz nie wiem czy jego piskliwy krzyk to normalny piskliwy krzyk zdrowego niemowlaka czy to moze miec jakis zwiazek z poziomem bilirubiny.
    niby wszystko OK a pani dr poweidziala ze moge poczytac o tej zoltaczce no to poczytalam:/
    ehhh...kontrola 5 lutego. Zobaczymy wtedy

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Sandra89 Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    dziewczyny a dzisiaj mała była połowę dnia na cycu, a drugą na mleku mm będzie, i pytanie czy mam dzisiaj podawać wit D i K, niestety mam to w jednej kapsułce, jutro małż kupi tylko D, ale chodzi o dziś: podać?

nie podawaj wit. jesli dziecko w ciagu dnia wypilo chociaz jedna butelke mm tak nam mowila polozna

Malenq lubi tę wiadomość

dqpri09kpj6igqno.png
    iv09cwa1zcgmcehs.png
  • Pinia108 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bounia wrote:
    Dziewczyny, kiedyś pisałyście o chustach do noszenia i podawałyście linki do fajnych sklepów - któraś kupiła sobie taką chustę? Jesteście zadowolone? Jeśli tak, to mogłybyście mi coś polecić?
    Chustę kupiłam używaną od dziewczyn które uczą chustonoszenia. Mam Nati 4,6 m zapłaciłam 120 zł, zależało mi na używanej, żeby była już złamana i gotowa do noszenia. Ważne, że jeśli zdecydujesz się na tkaną, to musi być splot skośno-krzyżowy!!!
    W chuście puki co chodzę, tylko na spacer. IV piętro bez windy, ja po cc, więc nie zniosę wózka, a mąż dopiero w lutym idzie na urlop ojcowski.

motam córcie na samą koszulkę i na to kurtkę zimową, w której chodziłam w ciąży. Małą w chuście mi śpi cały spacer.
    Chustę wykorzystałam też na sesji brzuszkowej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 17:28

bluegirl89, Bounia lubią tę wiadomość

Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
‹‹ 1971 1972 1973 1974 1975 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ