*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyreniu tak 100ml gotowego mleka to 90ml wody + 3 miarki mleka tak jest na opakowaniu napisane...więc tak zrobię, jak będzie głodna to zrobię o 30ml więcej i o jedną miarkę więcej
pediatra łaskawie powiedziała około 100-120ml, więc zacznę od mniejszej ilości...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 18:05
renia83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
rastafanka wrote:Już po wizycie. Dziękuję za kciuki, ale nie pomogły
Szyjka nadal długaśna, ponad 3 cm i rozwarcia brak... Co 2 dni mam mieć ktg i w niedzielę zgłosić się do szpitala... Będę ostatnią lutową styczniówką
Te Igi to jednak uparte dzieci
rastafanka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKurcze zastanawiam się o co chodzi z tym karmieniem.. bo ja zawsze więcej mieszam ile zje tyle zje ale jak się naje to wypluwa smoka. Raz ją odbiłam i chciałam dokarmić to się opierała i wypluwała.. Głównie jest na piersi więc ciekawa jestem ile z nich wypija, bo butelkę tylko na noc dostaje. No ale z drugiej strony mała bardzo ładnie przybiera na wadze. Dopytam położną bo ma wpaść w środę.
-
nick nieaktualny
-
Gwiazdeczka27 wrote:Jeju dziewczyny nie wiem dlaczego tak jest ale u nas mały ma zalecone dostawac tyle ml ile ma dni tj. Jak mial 5 dni to dostawal 50 ml jak 8 dni 80 ml... Wasze dzieci maja prawie miesiac i maja 60 ml... O co tu chodzi? Czy moj ma tyle wcinac bo taki duzy sie urodzil?
chyba ze zalecenia sa inne
-
Kawa wrote:Kurcze zastanawiam się o co chodzi z tym karmieniem.. bo ja zawsze więcej mieszam ile zje tyle zje ale jak się naje to wypluwa smoka. Raz ją odbiłam i chciałam dokarmić to się opierała i wypluwała.. Głównie jest na piersi więc ciekawa jestem ile z nich wypija, bo butelkę tylko na noc dostaje. No ale z drugiej strony mała bardzo ładnie przybiera na wadze. Dopytam położną bo ma wpaść w środę.
Malenq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Miałam przez jakiś czas aplikację co do ilości karmień ale w końcu znudziło mi się
nie wnikam ile młoda zjada z piersi, jedyne co zmodyfikowałam to to, że trzymam ją dłużej przy jednej piersi by zjadła też to tłuste mleko. Nie wiem ile przybrała ale widzę, że się zaokrągla.
Ag..., Malenq, bluegirl89, renia83 lubią tę wiadomość
-
Czytam o tej żółaczce mleka kobiecego i tylko sie schizuje:/
teraz nie wiem czy jego piskliwy krzyk to normalny piskliwy krzyk zdrowego niemowlaka czy to moze miec jakis zwiazek z poziomem bilirubiny.
niby wszystko OK a pani dr poweidziala ze moge poczytac o tej zoltaczce no to poczytalam:/
ehhh...kontrola 5 lutego. Zobaczymy wtedy -
Malenq wrote:dziewczyny a dzisiaj mała była połowę dnia na cycu, a drugą na mleku mm będzie, i pytanie czy mam dzisiaj podawać wit D i K, niestety mam to w jednej kapsułce, jutro małż kupi tylko D, ale chodzi o dziś: podać?
nie podawaj wit. jesli dziecko w ciagu dnia wypilo chociaz jedna butelke mm tak nam mowila poloznaMalenq lubi tę wiadomość
-
Bounia wrote:Dziewczyny, kiedyś pisałyście o chustach do noszenia i podawałyście linki do fajnych sklepów - któraś kupiła sobie taką chustę? Jesteście zadowolone? Jeśli tak, to mogłybyście mi coś polecić?
W chuście puki co chodzę, tylko na spacer. IV piętro bez windy, ja po cc, więc nie zniosę wózka, a mąż dopiero w lutym idzie na urlop ojcowski.
motam córcie na samą koszulkę i na to kurtkę zimową, w której chodziłam w ciąży. Małą w chuście mi śpi cały spacer.
Chustę wykorzystałam też na sesji brzuszkowej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 17:28
bluegirl89, Bounia lubią tę wiadomość
Marianna [*] 08.11.2013 8tc
Kamilka 7.01.2015
Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
Weronika 11.08.2017